Poğaçalar Kyr kyr niastal poaca (resimli)

acigul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
679
7
açması çok zevkli yumuşacık bir hamur oluyor. resimde anlattığım şekilde yapılıyor. 6 pezi, 6 pezi, 6 pezi olarak 3 kerede yapıyoruz. afiyet olsun.

malzemeleri yoğurup hamurumuzu mayalıyoruz

1 su bardagi ılık süt
yarım bardak ılık su
1 cay bardağı sıvıyag
1 yumurta
maya, tuz
arasına sürmek için margarin (oda sıcaklığında erimiş)
açmak için nişasta
içi için peynir, maydanoz
un

fotoraf0001u.jpg

fotoraf0004j.jpg

fotoraf0005h.jpg

fotoraf0007i.jpg

fotoraf0008m.jpg

fotoraf0009t.jpg

fotoraf0014a.jpg

ben de biraz once yaptim mayalanmaya biraktim acaba nasil olucak?Ben genelde mayali hamurlari tutturamiyorum insallah bu guzel olur,biraz sonra yazarim sonucu:icecream:

Eminim leziz olmuştur,ellerinize sağlık
nişastalı poğaça ve çörekler gerçekten kıyır kıyır oluyor ..
bir damlacık da sirke katıyorum ben ..

ben aksam pisirdim goruntu olarak da cok guzel oldu ve guzel mayalayabildim yalniz bana biraz kuru geldi esim begendi yedi ,sanirim bu ara katlara margarin suruyoruz ya ben cok az surmeye calistim cunku sagliksiz oldugunu dusunuyorum ,ondan biraz kuru olmus olabilir mi?sivi yag az giriyo zaten,ama diger yaptigim tariften daha guzel diyebilirim bidakine daha lezzetli olacagina eminim bu acemiligime geldi,resim koymak isterdim ama sitede yeniyim nasil koyacam bilmiyorum:eek:

canım bende uğraştım yaptım bu börekten olmadı :KK43:((((((((( ben beceriksizim galiba ya mayasımı az oldu ne oldu anlamadımki kuru oldu sanki içi pişmedi kek gibi ağır pişirdiğim halde .bide açarken çok inceltemedim çünkü hava sıcak ondan galiba içindeki margarimn eridikçe hamur yumuşadı saldı kendini .off ya harbi yeteneksizim soğan halkasıda denedim oda olmadı tatı güzeldide görüntü kötüydü.

yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar epeydir bakamıyordum siteye nihayet geri geldim tşkler yerimseniben

X