Kyk kredisi kalkacak mi?

Anladim haklisiniz. Ama twitter facebookda kaldirilcak diye anlamis herkes kafamiz allak bullak
Sonucunda soke soke alacagi paradan vazgecer mi hic boyle bir hukumet :)
Siz twittera facebooka aldanmayin orda bu hukumetin kredi borclarini silebilcegine dair umut eden insanlar da var :)
Kyk adi altinda alinan faiz az gelmistir ogrencinin tepesine nasil bineriz diye yeni duzenlemeler yapiyorlardir

Yok yazin haklisiniz. Keske oyle olsa ama bu mumkun gorunmuyor suanki ekonomiye bakarak. Cocuklar bi krediye guveniyor o da olmazsa bitikler

Kredi devletin işine yaraya bi durum niye kaldırılsın. Üzülmeye başlamışsınız bir de. Kaldırılırsa da bursa dönüşecek hepsi. Açıklamayı iyi okuyun
Bence o aciklamada kredi kalkarsa burs herkese verilecek denmiyor, bursu herkese nasil verecek bu devlet ekonomi ortada. Burs cikarsa amenna cikmaz ise ortada kalmis olacak ogrenci. Kredi devletin isine yarıyo tabi bence de umarim kaldırılmaz

Ben şahsen öyle anlıyorum kredinin kaldırılma amacı ne insanlar ödeyemiyor geri. Almadan da olmuyor.
Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçları için de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Kredi olayı farklı. Krediyi her müracaat eden alıyor ama daha sonra ödemek üzere alıyor. Burs konusunda ödeme sorunu yok. Beklentinizi biliyorum tamamıyla bu borçların silinmesi süreci olacaktır. O zaman burada bir başka tercih gündeme gelecektir. O da nedir? Demek ki kredi olayı kalkacaktır. Sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışmasını, değerlendirmelerini yapıp adımımızı da ona göre inşallah atacağız.” dedi.

Valla cok haklisiniz diyecek biseyim yok. Borclarin silinmesi hakkaten imkansız

Haklisiniz ama kredi borcu silindigi taktirde kimsebirdaha kredi borcu odemeyeceği icin de kaldirabilir. Sanki burda borclarin silinmesini istiyosunuz. Silersek o zaman kredi olayi kalkar demek istemis. Herkese burs verilecegini hic sanmiyorum norvecte falan olur o.

Niye minnet duymak olsun.
Bedava vermiyor ki kykyı
Geri alacak en nihayetinde.
Ha bankadan kredi çekmişsin ha devletten.
İmkan varsa elbette yararlanırım.
Devlet mevlet ilgilendirmez beni.

Silinmesi de sıkıntı onu yapacaklarını da sanmıyorum. Ödeyenler ne olcak peki. Böyle bir şey yapmazlar bence silmek gibi bakalım ne olacak

Morali bozulmasın. Çalışmaya devam etsin. Devlette söylenti çıktığı zaman hemen uygulanmıyor. Durumu yoksa zaten büyük ihtimalle burs çıkar. Ayrıca başka kurumlardan da burs alabilir. Belediyeler, dernekler vs.

Universitelede her yil derslerinde basarili ancak maddi imkani kisitli ogrenciler icin TEV egitim bursu veriyor. Bunun gibi burs veren kurumlar var. Bunlar her yil belirli bir tarihte burs icin basvuran ogrencilerle gorusuyorlar. Fakulteler burs tarihlerini ogrencilere duyuruyor. Bazi fakultelerde boyle ogrencilerin egitim masraflarini karsiliyor. Yegeniniz moralini bozmasin. Calismaya devam etsin.

Bilemiyorum ben üniversiteyi kazandigimda abim de ünv.devam ediyordu ...ikimiz de şehir dışında ünv ogrencisiydik, babam SSK emeklisi idi ve ailem kirada oturuyorlardi. Benden daha kötü durumda olup burs çıkmayan arkadaşlarım evrak bazında ailesine hiçbir gelir beyan edemeyen veya ailesi kirada oturmayan arkadaslardi.

Hmm. Haklisiniz. Yardim alabilir. Ama garanti degil tabi bunlar.

Benim anlamadığım eşim devlet memuru kızım tıpta okuyor bize ödemeli çıktı ama arkadaşı çok zengin ona ödemesiz çıktı haksızlık,aslında gerçekten maddi durumu olmıyanlara ödemesiz çıksın ben bize ödemeli çıktı diye üzülmüyorum ama arkadaşına çıkmasına üzüldüm yani,maddi durum ları iyi ama demekki üstlerine birşey göstermiyorlar

benim kızımda tıpta okuyor biz istedik ödemeli çıktı hadi oda sorun değil ama durumu çokçok iyi olan bir kıza ödemesiz çıkması haksızlık benim kızımın 1 ayda harcadığı parayı o birgünde kıyafet alışverişine veriyor ve ona ödemesiz çıkmış

Devlet'in bu kyk kredisinden faiziydi, yapılandırmasıydı, osuydu busuydu derken o kadar çok artısı var ki hayatta kaldırmazlar o krediyi.
İnsanlar yeri geliyor ödeyemeyecek, maaşlarına haciz konacak durumlara geliyor.
Buda devlete artı para demek.
O yüzden kaldırmazlar.
İnşallah kazanır kuzucuk, canını sıkmasın boşuna.

Haklisiniz hanfendi. Genelde göstermiyorlar o şekilde. Maalesef ihtiyaci olan herkese burs verilmiyor. Burdaki adaletsizlik cozulse zaten kafaya takmiycaz. Ama biliyoruz ki her ihtiyaci olan burs alamayacak. O yuzden kredi olmadan hic okuyamaz çıkmayan

Ya valla ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Ama gecen bir açıklama yapmis izlediniz mi onu? Ordan kafamiz karisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…