- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.327
-
- Konu Sahibi mecnununleylasii
Ya valla ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Ama gecen bir açıklama yapmis izlediniz mi onu? Ordan kafamiz karisti
Valla bence de büyük gelir kaynağı. Hele ki suandaki sıkışık ekonomi için. Sanırım başkan eger borçları silersek kaldirmamiz gerekir demek istemis.Konuşmayı dinlemedim canım.
Kendimde çektim öğrenciyken, şuan faiziyle geri ödediğim için tahminen konuştum bende.
Yani bizim ülke için ciddi bir gelir kaynağı bu kredi ama bilemedim.
Şahsi fikrim boş konuşmuşlar
Valla bence de büyük gelir kaynağı. Hele ki suandaki sıkışık ekonomi için. Sanırım başkan eger borçları silersek kaldirmamiz gerekir demek istemis.
Valla bence de silmez. O zaman ödeyenlerin hakki nolacak? Ayrica burs herkese verilmeyeceği icin kredi de olmazsa ogrenciler acikta kalir. Bunu yapar mi devlet bilemiyorum. Uniler bos kalir yine kendi zararlarınaBorçları da silmezler
Devlet verdiği parayı geri almadan insanı rahat bırakmaz.
Adamlar kuruş kalınca bile faiz işletip, öyle alıyor parayı :)
Valla bence de silmez. O zaman ödeyenlerin hakki nolacak? Ayrica burs herkese verilmeyeceği icin kredi de olmazsa ogrenciler acikta kalir. Bunu yapar mi devlet bilemiyorum. Uniler bos kalir yine kendi zararlarına
Çok haklısınız. En fazla bankalar araciligiyla yaptırır falan devlet. Sonucta ogrenci daha sonra odeyemese bile bi sekilde aliyor devlet onu ordan burdan keserekBizler keriz olarak kalacağız
Adamlar misal olarak yazıyorum 10.000 kredi verseler 15.000 olarak geri alıyorlar.
Öğrenci başına 5.000 lira havadan para, milyonlarca öğrenci varken hayatta kalkmaz o yasa.
Adı değişir belki.
Çok haklısınız. En fazla bankalar araciligiyla yaptırır falan devlet. Sonucta ogrenci daha sonra odeyemese bile bi sekilde aliyor devlet onu ordan burdan keserek
Ona kalirsa yarina sag olacagimizin ds garantisi yok. Cocugun sirf burs bulamazsa diye egitiminden vazgecmesi de sacma. Ya bulursa...Hmm. Haklisiniz. Yardim alabilir. Ama garanti degil tabi bunlar.
Valla kaldirilacaksa da boyle bir cozum getirsinler. Kredi bence devletin kurrulmak2 isteyecegi bisey değil yararlarina.insanlar burs diye başvuruyordu kredi olarak çıkıyordu burs çıkmayanlara bunu iptal ederler çünkü hukümet bundan zarar görüyor tabi çıkıp biz burs veriyoruz diye anlatmasalar zarar görmezler. sanırım şöyle olur burs çıkmayan gider bankaya bankadan öğrenim kredisi alır . hukümet aradan çıkmış gibi olur çünkü parası olmayan ödemiyor parası olanda ödemiyor alırken çoğu farkında değil insanımız da haklı devlet birçok kez af çıkarınca bunada af gelir diye düşünüyor.
Silinmez bence de.ben okurken memur çocuğu olarak çok sıkıntılı dönemler geçirdim ve ailem kredi aldırmadı çünkü geri ödemesini yapamazsın işe giremezsen faiziyle bize kalır diye korktular :d
aynı dönemde yakın arkadaşım kredi aldı çok zengin olduğundan ve ihtiyacı olmadığından krediyi alıp kenara altın olarak koyuyordu, sonra altın aldı başını gitti ve kredi borcu da silinirse bu zengin arkadaş yine çok güzel kazançlı çıkacak.
yani ne diyim adalet varsa inşallah ana para en azından silinmez. bu insanlar 18 yaşını geçmiş ve devletten borç olarak para alıyorlar. devlet bunu da silerse büyük adaletsizlik olur ben de böyle bir şey olacağını sanmıyorum, faizinde indirime gidilir ya da faiz silinir muhtemelen.
Var ama kötü universite. Cocuk cok kapasiteli. Iyi yer kazanacak eminiz. Ama stresten mahvoldu cocuk çalışamıyor. Insallah burs cikar tabii ama cikmayadabilir o yuzden en iyisi kredi kaldirilmamali diye dusunuyorum.