KYK Geri Ödemesi

Merhaba kızlar, konu yanlış yerde mi bilemiyorum ama şu an benim için ciddi dert oldu. Zamanında aldığım KYK kredisinin geri ödemesi Temmuz'da başlamış meğerse benim haberim şimdi oldu, aptallığım yüzünden e-devlete yeni bakınca gördüm. Bakınca gecikme zammı uygulandığını gördüm, erteletme olanağım da yok sanırım. İşsizlik sebebiyle zaten erteletemem işsiz değilim, yüksek lisansa başlayacağım ama öğrenimime ara vermeden başlasaydım oluyormuş o da sanırım, mezun olmamın üzerinden 2 yıl geçti. Şimdi ben şu an artık ödemeye başlamak mı zorundayım, gecikme zammı uygulanmaya devam ederse hemen icra falan gönderirler mi ne yapmam lazım? Bilenler bana yol gösterirlerse minnettar kalırım.
ben 4 senedir oyle oyaliyorum . simdi gene yapilandirdim biraz indirim faiz silme yapiyorlar simdi 2 ayda 1, 200 e dustu yapilandirmaya git:) benim heralde 3.yapilandirmam :KK70:

Ben ödemeyeli 1 ay olmuş sadece yani hatta 1 ay bile değil, yine de yapılandırma gerekir mi? Yaparlar mı yani? Şu an her ay 350 ödemem gerekiyormuş bankaya.
Yapilandirma geldi canim 31 temnuz songun du uzattilar simdi 27 Ağustos son gun

Kızlar hazır konu açılmışken ben de sorayım; geç ödemenin bir avantajı var mı peki? Benim de taksitlerim başladı biraz sıkıntılı ödüyorum. Eğer geciktirmenin avantajı varsa ben de erteleyeyim ödemeyi -_-;;
ödemelerini hiç aksatmadıysan erteleme dilekçesi yaz canım erteleniyor 1sene. Ben ilk ödeme zamanı gelince erteleme dilekçesi yazdım 2kere erteledik geçen sene unuttuk yazmayı şimdi de vergi dairesinde borç ödememiz pek mümkün görünmüyor bakalım hayırlısı icra koyacakları bi maaş da yok zaten :KK70:

ödemelerini hiç aksatmadıysan erteleme dilekçesi yaz canım erteleniyor 1sene. Ben ilk ödeme zamanı gelince erteleme dilekçesi yazdım 2kere erteledik geçen sene unuttuk yazmayı şimdi de vergi dairesinde borç ödememiz pek mümkün görünmüyor bakalım hayırlısı icra koyacakları bi maaş da yok zaten :KK70:

benimki de vergi dairesine geçti ama. Oraya geçtikten sonra erteleme olmuyor muymuş?

Astoria Astoria bak bu üye iki kere erteletmiş bence seninki de ertelenir. Zaten vergi dairesine bile geçmemiş daha seninki :)

Yuksek lisansa basladiysaniz dilekce yazip erteletebiliyorsunuz diye biliyorum

benimki de vergi dairesine geçti ama. Oraya geçtikten sonra erteleme olmuyor muymuş?

Astoria Astoria bak bu üye iki kere erteletmiş bence seninki de ertelenir. Zaten vergi dairesine bile geçmemiş daha seninki :)

e-devlet üzerinden erteletmeyi denedim, ödememi "geciktirdiğim" için kabul etmedi.

Yuksek lisansa basladiysaniz dilekce yazip erteletebiliyorsunuz diye biliyorum

Eğitimime ara vermeden yüksek lisansa başlamam gerekiyormuş erteletmem için yani e-devlette öyle yazmışlar. Ben mezun olduktan 2 sene sonra başlıyorum yüksek lisansa.

Eşim her ay ödüyor. Ben iyiki almamışim. Benim bilgim yok ama şöyle diyeyim size. Karşınızda laf anlatacağınız bir şahıs yok. Devlet var. Hafife almayin. Devlet 1 kuruşunu bırakmaz size.

e-devlet üzerinden erteletmeyi denedim, ödememi "geciktirdiğim" için kabul etmedi.

Eğitimime ara vermeden yüksek lisansa başlamam gerekiyormuş erteletmem için yani e-devlette öyle yazmışlar. Ben mezun olduktan 2 sene sonra başlıyorum yüksek lisansa.
Anladim o zaman biraz sıkıntılı olabilir, olay vergi dairesine düşünce ödemek zorunda oldugunuzu biliyorum sadece, umarim dusmemistir bir yolunu bulursunuz:KK200:

Anladim o zaman biraz sıkıntılı olabilir, olay vergi dairesine düşünce ödemek zorunda oldugunuzu biliyorum sadece, umarim dusmemistir bir yolunu bulursunuz:KK200:

Düşmemiş görünüyor şu an ama haftaya bir gidip konuşacağım vergi dairesiyle yine de yapılandırmaları için. Çok teşekkür ederim, sevgiler. :)

Maaşın var, çalışıyorsun peki neden ödemiyorsun? KYK parasını zamanında çatır çatır yiyip ödemeye gelince eli gitmeyenleri hiç anlamıyorum. Ha bir kişiye borçlanmışsın ha devlete.. Benim de tam 2 yıl sonra başlamıştı, sorumluluğumu bildiğim için sürekli kontrol ediyordum ödemelerim başladı mı diye, ilk aydan son aya kadar 3 yıl boyunca hiç aksatmadan ödedim. Öğrenimim boyunca bana çok faydası oldu o paranın, geri ödemeyi de bildim.

Belli bir süreyi geçince vergi dairesine devredilir o zaman icra takibi başlar. Is sahibisiniz anladığım kadarıyla bir an önce ödemek daha kolay olmaz mı ki?

Düşmemiş görünüyor şu an ama haftaya bir gidip konuşacağım vergi dairesiyle yine de yapılandırmaları için. Çok teşekkür ederim, sevgiler. :)
Arkadaşım çalışıyorsan neden ödemiyorsun?
Çünkü yapilandirinca bile şimdiki gibi 350 tl olmayacak rakam daha da artacak.

Ben de unutmuştum resmen. 2 yıl sonra farkettim. 1 yıl da o faizi ödemek istemedim. Bekledim yapılandırma gelsin ve bu sene geldi.

Ama borç vergi dairesine düştüğü için içeride olan 4bin tl stopaj iadesi olarak alacağım paramı otomatik faizli bi şekilde kesip ilk 9 taksidi ödemiş vergi dairesi çalışanları. Bunun 1200tl si faiz :(

Ben yapılandırmaya gidince farkettim bunu ve 3 gün önce yapılmasına ragmen geri almadılar. Kalan taksitleri yapilandirdim ve artik her taksidi 1080 tl olarak ödeyeceğim 9 taksit var.

Yani astarı yüzünden pahalıya geldi. Cevremde hesabına bloke gelen 4 kişi var. Bloke gelince maasindan kesilmiyor, direkt hesabin kitleniyor sen de cekemiyorsun o da cekmiyor. Biri 3 ay ödemeyince direkt geldi. Sistem nasil çalışıyor bilmiyorum galiba kimi yakalarlarsa. Keste bastan 300 500 odeseydim coktan biterdi

Maaşın var, çalışıyorsun peki neden ödemiyorsun? KYK parasını zamanında çatır çatır yiyip ödemeye gelince eli gitmeyenleri hiç anlamıyorum. Ha bir kişiye borçlanmışsın ha devlete.. Benim de tam 2 yıl sonra başlamıştı, sorumluluğumu bildiğim için sürekli kontrol ediyordum ödemelerim başladı mı diye, ilk aydan son aya kadar 3 yıl boyunca hiç aksatmadan ödedim. Öğrenimim boyunca bana çok faydası oldu o paranın, geri ödemeyi de bildim.
çalışmıyorum sıkışacağımız bi döneme giriyoruz ama yinede ödeyeceğiz. insan borcuna sadık olmalı.

Ben ödemeyeli 1 ay olmuş sadece yani hatta 1 ay bile değil, yine de yapılandırma gerekir mi? Yaparlar mı yani? Şu an her ay 350 ödemem gerekiyormuş bankaya.

Taksitlendirme işini yapıyorlar yeniden taksitlendir faiz indiriminden yararlanırsın hemde

Vergi dairesine düşünce erteletme oluyor mu peki, benim öğrencilik hayatım devam ediyor şuan imkansız ödeyemem bu konuda nr yapabilirim

Back
X