KYK Geri Ödemesi

Kızlar hazır konu açılmışken ben de sorayım; geç ödemenin bir avantajı var mı peki? Benim de taksitlerim başladı biraz sıkıntılı ödüyorum. Eğer geciktirmenin avantajı varsa ben de erteleyeyim ödemeyi -_-;;
Aman Allah aşkına hemen öde de bitsin
6 sene öde öde bitmiyor
Biz eşimle ödememiştik baya faiz bindi
Yapılandırdık da ödeyene kadar öldüm.
İstifalı filan mısın bilmem de eğer çalışıyorsan ve çok zorda değilsen çok geciktirme bence faiz biniyor

Aman Allah aşkına hemen öde de bitsin
6 sene öde öde bitmiyor
Biz eşimle ödememiştik baya faiz bindi
Yapılandırdık da ödeyene kadar öldüm.
İstifalı filan mısın bilmem de eğer çalışıyorsan ve çok zorda değilsen çok geciktirme bence faiz biniyor

maalesef istifalıyım. Malum sınavı da bir türlü veremediğim için geçmiyor bu işsizlik dönemi de :( babama ödetince işte başka çareler var mı acaba diye bir sorayım dedim :/

maalesef istifalıyım. Malum sınavı da bir türlü veremediğim için geçmiyor bu işsizlik dönemi de :KK43: babama ödetince işte başka çareler var mı acaba diye bir sorayım dedim :/
Neyse o zaman takma tustan sonra inşallah
Çok faiz birikmez zaten biz baya ödememiştik

Benimde bi kaç ay olmuş ha bire faiz biniyor aynı dert bende de var, ödeyecek imkânım yok ama adıma olan şeylere haciz ne koyarlar mı

Vergi dairesine gidersen yapılandırırsın sorun olmaz temmuz sonuna kadar ertelendi zaten yapılandırma işlemleri.
Sana taksitlendirme yaparlar hatta e devlet veya gelir idaresi başkanlığının sitesinden e devletle giriş yapıp vergi dairesine gitmeden bile yapabilirsin ;)
Şimdiden kolay gelsin

Takipteyim
Benim bir arkadaşım 2010da mezun olmuş evlenmiş hemen atanamamış
Hala ödememiş borcunu, param yokki şu an diyor işe girene kadar ödemeyi düşünmüyor

Vergi borclarina yapilandirma geldi ya.. esim gitti kyk borcunu yapilandirdi. Iki ayda bir 450 odeyecek

Şu an yapılandırma çıktı diye biliyorum. 27 ağustosa kadar yapılandırma yapılabilir.

Vergi dairesine gidersen yapılandırırsın sorun olmaz temmuz sonuna kadar ertelendi zaten yapılandırma işlemleri.
Sana taksitlendirme yaparlar hatta e devlet veya gelir idaresi başkanlığının sitesinden e devletle giriş yapıp vergi dairesine gitmeden bile yapabilirsin :KK66:
Şimdiden kolay gelsin

Vergi borclarina yapilandirma geldi ya.. esim gitti kyk borcunu yapilandirdi. Iki ayda bir 450 odeyecek

Ben ödemeyeli 1 ay olmuş sadece yani hatta 1 ay bile değil, yine de yapılandırma gerekir mi? Yaparlar mı yani? Şu an her ay 350 ödemem gerekiyormuş bankaya.

yapilandirma agustosun sonuna kadar diye biliyorum.icra kagido bana da gelmisti vergi dairesine gidip taksitlendirdim tabi ki taksitlendirme icinde ayri faiz uygulaniyo ne kadar cok taksit o kadar faiz.yazi mutlaka gelecektir sizede.ben calismadigim icin gec haberim oldu ama direk maasa haciz uygulaniyor..faizi tamamen silmiyorlar ustune taksitlendirmeninde faizi oluyor bilginize.

İki kere yapılandırdım
Faizin yüzde doksanı siliniyor ve eğer tek seferde ödersen daha da indirim oluyor
Bir yıla yine yapılandırma ve faiz silme çıkar tahminen bekleyebilirsin ama eğer icraya girerse maaşına haciz geliyor
Az bir kusım kaldı o da bir üçüncü yapılandırmayı bekler mi bilmiyorum
Bir ara bırçların ödendiği yer değişti,sonra o kadar düzenli ödediğim halde siz harç kredisini ödememişsiniz ki deyip yeni borç çıkardılar ki söylemeyen de kendileriydi
Ben de kızdım ve yapılandırmalarda ödedim

Merhaba kızlar, konu yanlış yerde mi bilemiyorum ama şu an benim için ciddi dert oldu. Zamanında aldığım KYK kredisinin geri ödemesi Temmuz'da başlamış meğerse benim haberim şimdi oldu, aptallığım yüzünden e-devlete yeni bakınca gördüm. Bakınca gecikme zammı uygulandığını gördüm, erteletme olanağım da yok sanırım. İşsizlik sebebiyle zaten erteletemem işsiz değilim, yüksek lisansa başlayacağım ama öğrenimime ara vermeden başlasaydım oluyormuş o da sanırım, mezun olmamın üzerinden 2 yıl geçti. Şimdi ben şu an artık ödemeye başlamak mı zorundayım, gecikme zammı uygulanmaya devam ederse hemen icra falan gönderirler mi ne yapmam lazım? Bilenler bana yol gösterirlerse minnettar kalırım.
2015 mezunuyum ödemeye başladım işim yok.İki ay ödemedim hemen vergi dairesine düşürdüler.Şimdi ordan ödemeye devam ediyorum.

bir süre sonra vergi dairesine aktarılıyor. daha sonra yine ödemezseniz banka hesaplarınızdan çekilmeye başlıyor.yani bir nevi icra ile arkadaşımdan biliyorum. hesapta para gördüğü anda çekiyor.ödemenizi tavsiye ederim

Şimdi e haciz diye lanet bişiy var. Netten araştırırsan görürsün. Kyk ya ödeme yapmadığında borç vergi dairesine düşüyor. Vergi dairesi sana yazı gönderiyor, baktı ödemeye niyetin yok, getiriryor e hacizi. Bütün hesapların bloke oluyor. Ne maaşını çekebiliyorsun, ne kredi kartını kullanabiliyorsun. Bence kyk ya gidip taksitlendirin.
3 4 ay önce başıma geldi ama aldığım kredi 5.800 faiziyle geri odemesi 11.500 olduğundan ödemedim.
E haciz de paranir çekmiyorlar ama sen debc çekemiyorsun, zorla gidip ödemek zorunda kalıyorsun ama ben direndim affı bekledim :)

Astoria'cım sen yine erken farketmissin benim de temmuzda odemem baslamıs taa kasım da ogrendim tesadufen baska bir vergimi oderken..ama hic icra vb gelmedi o zamana kadar. sonrasında da odedim zaten, sormadım erteleme vb.

Benimde arkadaşım aynı durumdan muzdarip, bildiğim kadarıyla 26 ağustosa kadar vergi dairesine gidip yapılandırmaktan başka bir çözüm görünmüyor. Onda da 2 ayda bir vadesi geçmiş olan ödemelerin ödüyorsun diye biliyorum. Eğer sigortalı olarak çalışmıyorsan erteleme yapabilirsin. Keşke yüksek lisansa başladığın anda erteleme talebinde bulunabilseydin, en güzeli vergi dairesine gidip daha sağlıklı cevap alabilirsin diye düşünüyorum. Onlar daha iyi yardımcı olurlar. :)

Benimde arkadaşım aynı durumdan muzdarip, bildiğim kadarıyla 26 ağustosa kadar vergi dairesine gidip yapılandırmaktan başka bir çözüm görünmüyor. Onda da 2 ayda bir vadesi geçmiş olan ödemelerin ödüyorsun diye biliyorum. Eğer sigortalı olarak çalışmıyorsan erteleme yapabilirsin. Keşke yüksek lisansa başladığın anda erteleme talebinde bulunabilseydin, en güzeli vergi dairesine gidip daha sağlıklı cevap alabilirsin diye düşünüyorum. Onlar daha iyi yardımcı olurlar. :)

Vergi dairesine aktarılmamış ama bir gidip görüşeyim bakayım yardımcı olurlar mı? Şu an için her ay 350 lira ödemem çok zor görünüyor, erteleme de yapmıyorlar.

Back
X