KYK Geri Ödemesi

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.860
598
32
Merhaba kızlar, konu yanlış yerde mi bilemiyorum ama şu an benim için ciddi dert oldu. Zamanında aldığım KYK kredisinin geri ödemesi Temmuz'da başlamış meğerse benim haberim şimdi oldu, aptallığım yüzünden e-devlete yeni bakınca gördüm. Bakınca gecikme zammı uygulandığını gördüm, erteletme olanağım da yok sanırım. İşsizlik sebebiyle zaten erteletemem işsiz değilim, yüksek lisansa başlayacağım ama öğrenimime ara vermeden başlasaydım oluyormuş o da sanırım, mezun olmamın üzerinden 2 yıl geçti. Şimdi ben şu an artık ödemeye başlamak mı zorundayım, gecikme zammı uygulanmaya devam ederse hemen icra falan gönderirler mi ne yapmam lazım? Bilenler bana yol gösterirlerse minnettar kalırım.

Astocum vergi dairesine iletilmis mi odeme? Eger iletilmisse ilgili vergi dairesine gidip memurla gorus mutlaka. Beni onlar yonlendirmisti zamaninda. Ama gisedeki anlamaz,ust yonetimdekilerle gorusmen lazim aklinda olsun.

Cevremdeki çoğu insana mezun olduktan 2 sene sonra, kredi borcu geldi. Ama tanıdığım kişiler ödemeye başlarken yapılandırma yaptılar o sayede gecikme faizi kaldırıldı. Yapılandırma yaparsanız faizi siliniyor ama ödemeye başlamanız gerekecek diye biliyorum.

2013 mezunuyum henüz ödemeye başlamadım bile. Hiç de bir şey olmadı.
Her sene yapılandırma geliyor zaten faizler için. Endiselenme

Ya korktum ne bileyim, her ay 350 yatırmak şu an beni biraz zorlar ama icra gelecekse de yatırırım borç harç ne yapayım?

Astocum vergi dairesine iletilmis mi odeme? Eger iletilmisse ilgili vergi dairesine gidip memurla gorus mutlaka. Beni onlar yonlendirmisti zamaninda. Ama gisedeki anlamaz,ust yonetimdekilerle gorusmen lazim aklinda olsun.

Nerede yazıyor vergi dairesine yönlendirildiği onu göremedim. Bir aydır yatırmamışım ona da 0.33 gecikme faizi uygulanmış sadece.

Cevremdeki çoğu insana mezun olduktan 2 sene sonra, kredi borcu geldi. Ama tanıdığım kişiler ödemeye başlarken yapılandırma yaptılar o sayede gecikme faizi kaldırıldı. Yapılandırma yaparsanız faizi siliniyor ama ödemeye başlamanız gerekecek diye biliyorum.

İşte ne kadar süre içinde ödemem lazım, mesela 3 ay üst üste yatırmazsam icra gelir mi maaşıma falan ondan endişelendim.

Ya korktum ne bileyim, her ay 350 yatırmak şu an beni biraz zorlar ama icra gelecekse de yatırırım borç harç ne yapayım?

Nerede yazıyor vergi dairesine yönlendirildiği onu göremedim. Bir aydır yatırmamışım ona da 0.33 gecikme faizi uygulanmış sadece.
Hmm o zaman daha vergi dairesine devredilmemis,haciz falan da yok. Acaba kykya gidip konussan mi bilemedim

İşte ne kadar süre içinde ödemem lazım, mesela 3 ay üst üste yatırmazsam icra gelir mi maaşıma falan ondan endişelendim.
İcra geleceğini sanmıyorum kimisi yıllarca ödemiyor herhangi bir sıkıntı yaşamıyor . Bir komşumuz vardı yıllardır ödememiş bir sıkıntı olmamış ama bir arkadaşıma da bir kaç ay gecikmeden dolayı yazi gelmişti. Nasıl işliyor sistem bilemiyorum ben de. Benimki de yakında başlar , takip edeyim konuyu bilenler varsa.

ohoo sen daha yolun başındasın ne bu telaş:))
bekle yapılandırma çıkınca ödersin. hem elinde bollaşmış olur.

2009 mezunuyum.2014e kadar yatiramadik,esimle ikimizin sadece faizi 2000 kusurdu. Sonrasinda yapilandirinca faiz silindi,borcu da toplu ödemistik

ohoo sen daha yolun başındasın ne bu telaş:))
bekle yapılandırma çıkınca ödersin. hem elinde bollaşmış olur.

Maaşıma icra gelir mi falan diye korktum bilemedim ki. Keşke erteletme şansım olsaydı. :olamaz:

2009 mezunuyum.2014e kadar yatiramadik,esimle ikimizin sadece faizi 2000 kusurdu. Sonrasinda yapilandirinca faiz silindi,borcu da toplu ödemistik

Çalışıyor muydunuz peki bu sırada, icra falan gelmedi yani?

İşe yararsa gideyim, e-devlet üzerinden erteletmeye çalıştım kabul etmedi.
Mutlaka ise yarar
Cunku sen odeme yapmayinca icra dairesine aktarilacak borc. O zaman erteletmek mumkun olmayabilir. Belki simdi bir mumkunat vardir diyorum ben kuzu.
Tel nosu bisey yaziyorsa mutlaka ara.

Ben de yıllarca yatırmadım kağıtta gelmedi .Vergi borcu yoktur yazısı çıkartmak için gittiğimde vergi borcu olarak gördüm :)Onda da bir sıkıntı yaşamadım yapılandırma zamanı internetten hallettim küçük küçük.Şimdi öderseniz yapılandırma olursa Yok yere faizi Ödemiş olursunuz.Öncesinde size tebliğ edilir diye düşünüyorum icra vs bir durum olsa.

Pek bir bilgim yok fakat, yüksek lisansa başlayacaksanız eğer bir dilekçe yazabilirsiniz diye düşünüyorum. Yüksek lisans’a başlayanlarda yanlış hatırlamıyorsam 900₺ küsür alıyordu.

Eşim 2007 mezunu. 3-4 yıl önce maaşına haciz geldi. O da tesadüfen öğrendi işlem yapamayınca. Borç vergi dairesine düşmüş. Yapılandırma yaptırdı taksit taksit ödeyip bitirdi. Yalan olmasın 400 küsurdu taksit galiba. Ben de şimdi yavaş yavaş ödüyorum. Yani sana daha ilismeyin sanırım. Gerçi belli de olmaz bir süre daha bekle bakalım. Elin rahatlayinca bakarsın.

Kızlar hazır konu açılmışken ben de sorayım; geç ödemenin bir avantajı var mı peki? Benim de taksitlerim başladı biraz sıkıntılı ödüyorum. Eğer geciktirmenin avantajı varsa ben de erteleyeyim ödemeyi -_-;;

Şu an yapılandırma çıktı diye biliyorum. 27 ağustosa kadar yapılandırma yapılabilir.

Back
X