kyk bursum kesilir mi

akdnz07

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
1.028
555
323
arkadaslar benim bu dönemden 5 dersim kaldı bursum kesilir mi .yaz okulunda falan veremezmiyim bu kaldıklarımı yaz okuluna kalınca burs açısından bi problem olur mu

BURSUN KESİLME SEBEPLERİ

Başarısız olması,
Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması,
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi,
Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi,
Öğretim kurumunun kapatılması,
Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması,
Asgari ücret düzeyinde devamlı gelirle çalışması,
Kesin hükümle mahkum olması

hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------

BURS ALAN ÖĞRENCİLERE BAŞARISIZLIK VEYA VAZGEÇME SEBEBİYLE ÖĞRENİM KREDİSİ VERİLMESİ

Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir ve tekrar burs verilmez. Bursu kesilen öğrencilere burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.

Burs almaktan vazgeçen öğrencinin bursu, vazgeçtiği tarihten itibaren kesilir ve bir daha burs verilmez. Ancak bursun kesildiği tarihte öğrenim kredisi almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi verilebilir.

Alıntı.

Başarısız olunması:Alttan 4 ders olması durumunda oluyor
Yaz okulunda verirseniz seneye alttan en az 4 dersinizin olmaması durumunda burs devam eder

yok kesilmedi ay inş kesilmez yaaa:18::18::18:
yaz okulunda üçünü vericem.bu dönemden bırakmıycam

3 den fazla dersten kaldığında bursun krediye döner
yaz okulunda verirsen, burs olarak kalır, krediye dönüşmez

Alttan 4 dersim olduğu halde benim kesilmemişti.
Bilemiyorum ben de gözardı edilmiş olabilirim.
Tekrar kyk'ya baktım hala burs yazıyor. Hatta toplam 7,960.00 TL almışım bu zamana kadar.
Kyk, senelik bakıyor. Yani sene sonundaki başarınız önemli.
Yaz okulunda derslerinizi vermeye çalışın mutlaka.
Okulunuz bitince bu kadar para ödemek zor olacaktır.

evet krediyi ödemek de zor krediye çevirirse almam zaten iyi çalışmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…