• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kyk borcu ödeyip ödememe kararsızlığı

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.

Merhaba arkadaşlar üniversite zamanı kyk kredisi almıştım gelecek yıla bırak faizleri silinir enflasyona uğrayarak daha karlı olursun diyenleri dinleyerek imkanım olduğu halde ödemedim ve şuan 1000 TL'ye yakın faizi geldi hala bekle diyen var çok kararsızım. Sizce yakın zamanda yapılandırma olur da faizi silinir mi yoksa daha da artmadan ödemeli miyim? Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.
Devlet borçları affetmeyecek bence o yüzden daha fazla faize binmeden odeyin ayrıca taksitlenince faiz olmuyor taksidi geç odersen faiz işliyor bana öyle olmuştu

bana da bekle demislerdi, ki bana e haciz gelmisti ona ragmen 8 ay kadar bekledim gecen yil af geldi, 5 bin lira az odemistim boylelikle, faiz silinmisti ana parayi odedim neredeyse toplu yatirinca, benim faizim coktu ama mezun olduktan yillar sonra odedigim icin

Son düzenleme:
Ben de bunu anlamıyorum. Kredi alırken geri ödemesinin hangi koşullarda yapılacağı kabul edilerek alınıyor. Konu ödemeye gelince “boşuna çalışmış olacağım”. Bireysel ahlak sahibi olanın aklına dahi gelmemesi gereken bir şey. Adı üstünde kredi, hibe, burs veya sadaka değil. O paranın size verilmesi için birilerinin tüm vergilerini zamanında ödemiş olduğunu aklınızın bir ucuna getirin ki sizden sonraki öğrenciler de faydalanabilsin.

Şuan ödersem toplu bir miktar ödeyeceğim ve tüm birikimim gidecek boşuna çalışmış olacağım taksitlere bağlasam faiz devam edecek bu yüzden kararsızım.

Ara ara yapılandırma gelir ama faizler silinmez, sadece indirim olur. Paran bankadaysa zaten üzerine haciz gelir çekerler, kardeşimin öyle oldu. Para da kendi parası değildi, hesaba bloke koyup, çektiler.

10 sene kadar bekleyip sonra ödemeye başladım. Vergi dairesinde yapılandırdım, çok cüzi bir faiz kaldı üzerinde. Ayda 280 liraya falan denk geliyor şu an ödemem. Faiz falan hikaye, ödemeye niyetli olduğunuzda çok güzel şartlarla yapılandırıyorlar.

Ben de bunu anlamıyorum. Kredi alırken geri ödemesinin hangi koşullarda yapılacağı kabul edilerek alınıyor. Konu ödemeye gelince “boşuna çalışmış olacağım”. Bireysel ahlak sahibi olanın aklına dahi gelmemesi gereken bir şey. Adı üstünde kredi, hibe, burs veya sadaka değil. O paranın size verilmesi için birilerinin tüm vergilerini zamanında ödemiş olduğunu aklınızın bir ucuna getirin ki sizden sonraki öğrenciler de faydalanabilsin.

Borcunu bilerek geç ödemek hırsızlıktır. Söz konusu devlet olunca insanlar sallamıyor ancak başka bir öğrencinin hakkına giriyorlar.

Borclu olup da nasil rahat uyuyorsunuz cidden sasiriyorum. Sizin o vakti zamaninda devletten aldiginiz borc,sizden oncekilerin odemesi sayesinde verilebildi. Ayni sekilde sizden sonraki ogrenciler de sizin yapacaginiz odemelerle devletten borc alabilecek. Bunu anlamak zor mu?

Borcunu bilerek geç ödemek hırsızlıktır. Söz konusu devlet olunca insanlar sallamıyor ancak başka bir öğrencinin hakkına giriyorlar.

Sadece başka bir öğrencinin değil ki, borcuna sadık, vergisini düzenli ödeyen dürüst her vatandaşın hakkına giriliyor.

Banka hesabına haciz gelebilir vergi dairesine gönderiyor kyk. Vergi dairesi de bankadaki parana el koyuyor, blokenin kalkması için ödeme yapılması gerekiyor. Yani bu durumda biriktirdiğin para banka hesabından gidebilir kullanamayabilirsin. Bi an önce yapılandırmaya gitmelisin peşin ödersen faizi silebiliyorlar. Bence bekletme. Çünkü bize aynen böyle anlattığım gibi oldu.

Back