• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kvmin huylarıııı :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi BENW
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

BENW

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
98
0
16
İzmir
slm arkadaşlar... sizlere bi sorum olucak . pazar günü eşimle dışarı çıkıcaz gezicez kvm eşime kuzenin geldi sizde gelin dedenlere gidicez sanki kuzeni bağdattan geliyor yarım saatlik yol yani hem ben nye onun ayağına gideyim kendisi benim gbi çalışyormu hayır ev hanımı rahat benim işim gücüm olur hiç sormuyor varsa yoksa akrabası deliricem.. kvme tanımadığım misafir yada komşu olunca gitmiyoruz .. bunu başardım ilk zamanları misafir geldi sizde gelin diyordu şimdi sadece akrabada diyor tamam ama bazen işim oluyor her zaman denk gelmiyor bazen yarın nöbetim olacağı için erken yatmak istiyorum . gitmeyincede beş karış surat. kvnize akraba geldiği zaman çağırdığı zaman gidiyormusunuz? kvmle altlı üstlü oturuyorum ben ... biz eşimle misafirliğe gidiyoruz .eve geldiğimizde rahatça eve giremiyorum akraba geldi sizde gelin .. zaten misafirlikten geldik. tamm gelen kşi eşşimin kuzeni olabilir teyzesi olabilir yarım saat durup hal hatır sorup evime çekilemezmiyim. olmuyor bir türlü filan geldi falan geldi bıktım. geçenlerde eşimin kuzeni geldi kvme sizde gelin ya benim evimemi geliyor . bide eşimin kuzeni rahat kvsinle altlı üstlü değil tabi ben aşağıya indiyim zaman tuhaf hissediyorum kendimi...sanki benim evime geliyorr yaa başka yerde oturuyor olsaydık hiç böyle problem olmuyacak ama atlı üstlü oturuyoruz dye gelene inmek zorunda kalıyorum. akrabalarınızla görüşme sıklığınız nedir ve kvnizle braber mi gidersini? tabi görüşülecek gelin gidlcek bayramda teyzesiyle görüşmüştük eşimin kvm kardeşine gidecek bizde çağırıyor tamamda zaten çaışıyorum bir pazarım var bizde çağırıyor teyzesi başka şehirde yaşıyor 2 saatlik yol. herzaman olmuyorki işim gücüm oluyor kvm hiç sormuyor. :(

slm arkadaşlar... sizlere bi sorum olucak . pazar günü eşimle dışarı çıkıcaz gezicez kvm eşime kuzenin geldi sizde gelin dedenlere gidicez sanki kuzeni bağdattan geliyor yarım saatlik yol yani hem ben nye onun ayağına gideyim kendisi benim gbi çalışyormu hayır ev hanımı rahat benim işim gücüm olur hiç sormuyor varsa yoksa akrabası deliricem.. kvme tanımadığım misafir yada komşu olunca gitmiyoruz .. bunu başardım ilk zamanları misafir geldi sizde gelin diyordu şimdi sadece akrabada diyor tamam ama bazen işim oluyor her zaman denk gelmiyor bazen yarın nöbetim olacağı için erken yatmak istiyorum . gitmeyincede beş karış surat. kvnize akraba geldiği zaman çağırdığı zaman gidiyormusunuz? kvmle altlı üstlü oturuyorum ben ... biz eşimle misafirliğe gidiyoruz .eve geldiğimizde rahatça eve giremiyorum akraba geldi sizde gelin .. zaten misafirlikten geldik. tamm gelen kşi eşşimin kuzeni olabilir teyzesi olabilir yarım saat durup hal hatır sorup evime çekilemezmiyim. olmuyor bir türlü filan geldi falan geldi bıktım. geçenlerde eşimin kuzeni geldi kvme sizde gelin ya benim evimemi geliyor . bide eşimin kuzeni rahat kvsinle altlı üstlü değil tabi ben aşağıya indiyim zaman tuhaf hissediyorum kendimi...sanki benim evime geliyorr yaa başka yerde oturuyor olsaydık hiç böyle problem olmuyacak ama atlı üstlü oturuyoruz dye gelene inmek zorunda kalıyorum. akrabalarınızla görüşme sıklığınız nedir ve kvnizle braber mi gidersini? tabi görüşülecek gelin gidlcek bayramda teyzesiyle görüşmüştük eşimin kvm kardeşine gidecek bizde çağırıyor tamamda zaten çaışıyorum bir pazarım var bizde çağırıyor teyzesi başka şehirde yaşıyor 2 saatlik yol. herzaman olmuyorki işim gücüm oluyor kvm hiç sormuyor. :(

Canım kuzenin yarım saatlşk mesafede diyorsun ama kalmaya gelmiş belli ki pazar günü de dedesine gidecekmişsiniz zaten yani sadece kuzene değil dedeye de gidilecek kuzeni de eşini görmek istemiş olabilir hiç gözükmeden olmaz. Altlı üstlü oturuyormuşsunuz zaten pazar günü gelin demiş. Ve geldi demiş zaten altlı üstlünü gelşn diyor ksy oturuyorsunuz haftaiçi hiç çıkmıyormusunuz yukarı da pazar günü gelin diyor o zaman zaten haklı. Öbür hafta gezersiniz önemli bir işiniz yoksa yani işte yakınolunca akraba filan gelince gözükmek lazım benim kaynanam da 15 dk lık mesafede teyzesi dayısı gelince bizde gidiyoruz görmek istiyorlar çünkü haliyle o hafta çıkmıyoruz öbür hafta çıkıyoruz komşu filan olmaz tabi ne gerek var ama akraba gelince de gitmemek olmaz.

valla canım benim seni çagırdıklarında açıkca söyliceksin benm bi pazar günüm var kusura bakmayın gelemem diye mesela bnde kaynanamlara gidiorum benden hiç iş falan beklemez çalışıyorum diye hiç lafını bile etmez ama sizinki anlayıssız galiba biraz bencil o zaman sizde bencil olucaksınız kimse kusur bakmasın ilerde yaşlanınca çooook misafirlikte oturursunuz ama bu günler geri gelmez acıkca söyleyin gelemem diye birde eşiniz ne dio bu duruma oda cok önemli

Çok itici .
Alismis kvniz deyin ki bir pazarim var ondada rahatça gezmek istiyorum onlar size gelmiş bana değil beni isteselerdi bana gelirlerdi .
Yavaş yavaş vazgecirin bu huyundan ayip

Ben de 4 sene altlı üstlü oturdum kvmle. Zaten bu tarz şeyler hiç bana söylenmezdi. Hep eşime söylerdi :) Şu gelicek gelin, buraya gidecez siz de gelin diye.
Canım isterse gider, az oturur çıkardım ama genelde canım istemezdi ve gitmezdim. Eşim çok istiyorsa kendi giderdi, kendi insiyatifiyle "başımın ağrıdığını" söylerdi gitmememe sebep olarak. Ama bir plan filan yapmışsak hele ki eşim o plana uymasın da anasına gitsin, görür anyayı konyayı, öyle birşey hiç yaşamadık :52:

Valla bu konularda ben biraz cadı gelindim, ayıplayan arkadaşlarım çok olurdu ama hiç te umrumda değil, herkesin huyu farklı. :37: Bana huzur lazım, onu da böyle sağlıyordum, sonuç ta aynı apartmanda yaşamanın zorluğunu ben çekiyordum, yaşamayan bilmez. Siz de istemiyorsanız gitmeyin, ayıpsa ayıp. Bir süre sonra vazgeçiyorlar.

Ay hey gidi günler heyyy, ne bunalıyordum o zamanlar çok şükür geçti :62:

Bak canımister altlı üstlü otru ister uzak,yok gelinim yok bunu yapmak zorundayım diye birşey yok.Sen evlendin yuva kurdun bir bireysin.Hayatta ne yapıp ne yapmayacağına,kime gidip kime gitmeyeceğine,kimle görüşüp kimle görüşmeyeceğine sen karar verirsin,kayınvaliden değil.Üstelikte çalışıyor muşsun.Böyle baştan gidersen,surat asarlar tepki alırım korkusuyla dediklerini yaparsan alıştırırsın.Gitmeyeceksin.İşim var diyeceksin.Müsait değilim diyeceksin,yorgunum diyeceksin,planımız var diyeceksin.Bir surat asar iki surat asar sonra alışırlar.Surat astıklarındada farketmemezlikten geleceksin.

Kv nin suratı asılırsa asılsın takma boşver.
Senin suratın asılacağına bırak onun ki asılsın.
Hiç takmam kv min suratı asıkmış değilmiş,çok ta tın.

Demin aradi gitmedim..:))

Gicik oluyorum bu huyuna..her gelenle gitmek zorunda olmadgma,her misafirimle gelmek zorunda olmadigina bir turlu alistiramadi kendini..

yakin mi oturuyorsunuz?

Bzmki cok yakin.simdiiki aklim olsa asla yakinligi kabul etmezdim.eltim oyle yapti.

uzak olsun iki haftada bir gelsin basim ustunde yeri var diledigi gibi agirlayayim..ama boyle cok bezdiriyor bilmiyorum ne olur sonu

haa birde bnmkinin gitmezsem esime aglama huyu var daha onu da asmis degiliz.kabul edemedi kadin mesafeli olmamiz gerektigini

cok krz bozmuszdr planlarmizi cat kapi gelislerinden.

Esim gec gelir hergun gelil bnmle bekler esimi.ne aliyor bilmiyorum
sikintdan patliyorum yalnz olsam bukadar sklmam uyurum is yaparim nebiliyim.

senin bu konu bnmde cok muzdarip oldugum bir derdim anlayacagin :)))

Ha altli ustlu yazmissin pardon simdi tam okud :))
Huylar cok benzer olnca atladm hmn kusura bakma

Bak canımister altlı üstlü otru ister uzak,yok gelinim yok bunu yapmak zorundayım diye birşey yok.Sen evlendin yuva kurdun bir bireysin.Hayatta ne yapıp ne yapmayacağına,kime gidip kime gitmeyeceğine,kimle görüşüp kimle görüşmeyeceğine sen karar verirsin,kayınvaliden değil.Üstelikte çalışıyor muşsun.Böyle baştan gidersen,surat asarlar tepki alırım korkusuyla dediklerini yaparsan alıştırırsın.Gitmeyeceksin.İşim var diyeceksin.Müsait değilim diyeceksin,yorgunum diyeceksin,planımız var diyeceksin.Bir surat asar iki surat asar sonra alışırlar.Surat astıklarındada farketmemezlikten geleceksin.

Kesinlikle katiliyorum..

ardi arkasi gelmiyor ki.bunda asti neyse yapiyim diyorsun baska bir olayda bildigin dayatma oluyor mecburiyete donusuyor olay..

ben ilk baslar cok dustum bu hataya.simdi ise toparlamakta cok zorlaniyorum..her dedgni yaptim tepki almamak bastan kotu olmamak icin.

oysa ne sacma!!!!

Istemeyerek birsey sana yaptiriliyorsa kotu ol ondan iyi.kendini yiyorsun sonra.o daha koth oluyor..

simdi tinn ....inanir misin birseyi diyorda ben istemiyorum diyorumya.kendime bu iyiligi yaparken mutlulugum tarif edilemez.

canm yorumun için çok sağl geç cvp verebildim . sana bşi sorucağım çok tecrübesizim bu kunularda geçenlerde kuzenleri geldi kv me . kvmde tabi hadi inin aşağıya bende dedimki yarın nöbetim vardı zaten 5 dk ineriz görüşmek için dedim 5 dk mı olur ne işin varki sonra yaparsın bak kuzeni gelmiş eşinin ertesi günü nöbetim var dedim olsun gel demezmi düşünce sıfır... ben bile kendi kuzenlerim geldiği zaman nöbetim var filanca gün görüşelim diyorum ama altlı üstlü olunca sanki benm evime geliyor eşimin kuzenlerii. eşimin kuzenleri daha evime bile gelmedi ayrıca ben onun evine gittim sanki kuzenlerinle hiç görüşmüyormuşuzn gbi deliriyorum ya bu laflarına ..

Ben de 4 sene altlı üstlü oturdum kvmle. Zaten bu tarz şeyler hiç bana söylenmezdi. Hep eşime söylerdi :) Şu gelicek gelin, buraya gidecez siz de gelin diye.
Canım isterse gider, az oturur çıkardım ama genelde canım istemezdi ve gitmezdim. Eşim çok istiyorsa kendi giderdi, kendi insiyatifiyle "başımın ağrıdığını" söylerdi gitmememe sebep olarak. Ama bir plan filan yapmışsak hele ki eşim o plana uymasın da anasına gitsin, görür anyayı konyayı, öyle birşey hiç yaşamadık :52:

Valla bu konularda ben biraz cadı gelindim, ayıplayan arkadaşlarım çok olurdu ama hiç te umrumda değil, herkesin huyu farklı. :37: Bana huzur lazım, onu da böyle sağlıyordum, sonuç ta aynı apartmanda yaşamanın zorluğunu ben çekiyordum, yaşamayan bilmez. Siz de istemiyorsanız gitmeyin, ayıpsa ayıp. Bir süre sonra vazgeçiyorlar.

Ay hey gidi günler heyyy, ne bunalıyordum o zamanlar çok şükür geçti :62:

vallaha brova arkadaşım ben ayıp olur diye akrabalar iniyorum sen inmeşsin bazen inmişsin öyle yazmışsın seni tebrik ediyorum tavsilerin için sağl kavgan olmadı eşinle ben çok kavgalar ettim kavgalarım azzaldı çok şükür. kvn surat asmıyormuydu kp falan nediyordu bu duruma braz daha anlatabilirmisin rica etsem

Evlenmeden once kadinlara bir metin duzenlensin, evlendikten sonra uyulmasi gereken kayinvalide ve es kurallari diye...
Herhalde cogu kadin bir yolunu bulup sivisir...
Yahu evlenmek kv gonlunu hos tutmak degil ki...
Siz esinizle evleniyorsunuz, bir duzen, hayat kuruyorsunuz...
Kv onu ister, bunu ister, olmayinca da aglar...
Surat asarsa assin, senin kendi hayatin, duzenin var...
Onun misafirlerinin gonlunu hos tutmak icin evlenmedin...
Bakin, iyice ar edep bilmeyin demiyorum, tabi ki uzaktan yoldan gelen akraba olur, ozel gun olur, kayinvalidenin gercekten bir konuda yardima ihtiyaci olur, tabi ki gidilir, yapilir, el ustunde tutulur...
Ama birinin hayatinda kendilerine bu kadar hak gormelerine, olmayinca da ogulcuklarina aglamalarina, sizlanmalarina illet oluyorum...
Siz neyin yakisik olup olmadigini bilirsiniz, yapilmasi gereken varsa yapin, ama digerlerin de hic kendinizi kasmayin...

altlı üstlü oturmak çok zormuş iyice öğrendim gördüm bu sitede
sen 5 dk inmek istiyosan 5 dk ineceksin canım
saygı çerçevesinde onun dediğini yapmayacaksın
5 dk oturup eşinin kuzenine "x cim nöbetim var dinlenmem lazım.. nolur k.bakma annem yedi valla beni 2 saattir (gülerek) otur da otur diye.. ama dinlenmem lazım olur mu?" dersin..
bişey olmaz.. böyle böyle alıştırırsın :)

bu arada konuların LEMIN adlı arkadaşa ne kadar benziyor
gördüğüm kadarıyla onun gibi pek cevap da vermiyorsun konulara :)

bu arada konuların LEMIN adlı arkadaşa ne kadar benziyor
gördüğüm kadarıyla onun gibi pek cevap da vermiyorsun konulara :)

EEVET o arkadaşta benm gbi altlı üstlü oturan arkadaşlarla ne kadar ortak benzerliklerimiz var en azından yanlız değilm burda sağolun

seni çok iyi anlıyorum ben aynı bina değil ama çok yakın oturuyorum ona rağmen misafiri gelse mutlaka çağırır,bazen ona sevmediğim akrabaları gelir işte o zaman hiç gitmem istemem ama gelemem de diyemiyorum mecbur paşa paşa gidiyorum sinir olarak..yada misafirliğe gider benide çağırır sende gel diye bide benim.kvalide çok ısrarcı en çok o huyundan nefret ediyorum..birşeyi istemiyorum diyosun ama anlamıyo bıktırana kadar yaptırmaya çalışıyo...Allahım çok zor yaa en güzeli uzak oturmak..oda mucize..

canm yorumun için çok sağl geç cvp verebildim . sana bşi sorucağım çok tecrübesizim bu kunularda geçenlerde kuzenleri geldi kv me . kvmde tabi hadi inin aşağıya bende dedimki yarın nöbetim vardı zaten 5 dk ineriz görüşmek için dedim 5 dk mı olur ne işin varki sonra yaparsın bak kuzeni gelmiş eşinin ertesi günü nöbetim var dedim olsun gel demezmi düşünce sıfır... ben bile kendi kuzenlerim geldiği zaman nöbetim var filanca gün görüşelim diyorum ama altlı üstlü olunca sanki benm evime geliyor eşimin kuzenlerii. eşimin kuzenleri daha evime bile gelmedi ayrıca ben onun evine gittim sanki kuzenlerinle hiç görüşmüyormuşuzn gbi deliriyorum ya bu laflarına ..

Bak canım gitmeyeceksin.Uyumam lazım yarın nöbetim var,zor geçiyor günüm dersin.Bir iki gitmeyince anlar.Ama sen herseferinde yok 5 dk. gideyim yok geleyim dersen olmaz.Kayınvalidene açıkça söylemelisin.Anne beni çağırma benim nöbetim oluyor uykusuz kalıyorum diye.En fazla gider hoşgeldiniz yorgunum yarın nöbetim var gitmek zorundayım kusura bakmayın de çık.Her seferinde sessiz kaldıkça göreve döner bu iş

vallaha brova arkadaşım ben ayıp olur diye akrabalar iniyorum sen inmeşsin bazen inmişsin öyle yazmışsın seni tebrik ediyorum tavsilerin için sağl kavgan olmadı eşinle ben çok kavgalar ettim kavgalarım azzaldı çok şükür. kvn surat asmıyormuydu kp falan nediyordu bu duruma braz daha anlatabilirmisin rica etsem

Canım bu biraz da karakter meselesi, sen nasıl bir insansan sonuçta öyle davranmaya devam edeceksin ancak hepimizin sıkça yaptığımız hata, başkalarını mutlu etmek için kendi mutluluğumuzdan vazgeçmek :(

Kayınvalidem istiyor diye ben istemediğim bir şeyi yapmadım, hayır dedim, eşime de kayınvalideme de. Zaten gidilmesi gereken bir durumsa gittim. Ama misafir onlara geliyor, bana değil. Beni görmek istiyorlarsa illa, niye bir kat aşağı inip bana da gelmiyorlar.. Benim şansım eşimdi, bana pek baskı yapmadı bu tarz konularda ama sonuçta yapımı biliyordu evlenmeden önce. Anasının bulacağı bir kızla evlenseydi, her anasının dediğini yapmamızı istiyorsa eğer.
Eşime de her zaman hissettirdim yani vazgeçilmez olmadığını. Hepimiz ayrı birer kişiliğiz, ben anasının istediği kişi olamam. Nasıl ki benim kayınvalideme "sen değiş, bundan sonra böyle böyle bir insan ol" demeye hakkım yoksa, o da bana diyemez, oğlu da ona destek çıkamaz. (Biraz sert oldu galiba ama özü bu:37:)

Benim kayınvalidem çok iyi niyetlidir ama çok müdahalecidir, ben FMF hastasıyım senelerce teşhis konulmadı ve çok ataklar geçirdim, evi temizleyemezdim, mutfağı toplayamazdım, o durumda bile kayınvalideme evimi temizlemesi için müsaade etmedim, çünkü ne kadar izin versem o kadar hayatımıza müdahale etme hakkı görecekti kendinde.
Kvmle aramızda sürtüşme olduğunda öyle güzel güzel cümleler kurmaya çalışmadım ezilmemek için ama hayır demesini her zaman bildim. Mesela ben kvmle hiç dışarı misafirliğe gitmedim birlikte, ilk başlarda her seferinde sordu, ben de her seferinde ben sevmiyorum, gelmem dedim. O inatla sordukça huyumu bildiği halde, ben de inatla hayır dedim, sonunda vazgeçti :27:

Elbette istemediğim bir sürü şey yapıyorum ve yapacağım da ama olabilecek durumlarda hayır diyebilmek, kendinden emin, kararlı davranmak lazım.:8:

Canım bu biraz da karakter meselesi, sen nasıl bir insansan sonuçta öyle davranmaya devam edeceksin ancak hepimizin sıkça yaptığımız hata, başkalarını mutlu etmek için kendi mutluluğumuzdan vazgeçmek :(

Kayınvalidem istiyor diye ben istemediğim bir şeyi yapmadım, hayır dedim, eşime de kayınvalideme de. Zaten gidilmesi gereken bir durumsa gittim. Ama misafir onlara geliyor, bana değil. Beni görmek istiyorlarsa illa, niye bir kat aşağı inip bana da gelmiyorlar.. Benim şansım eşimdi, bana pek baskı yapmadı bu tarz konularda ama sonuçta yapımı biliyordu evlenmeden önce. Anasının bulacağı bir kızla evlenseydi, her anasının dediğini yapmamızı istiyorsa eğer.
Eşime de her zaman hissettirdim yani vazgeçilmez olmadığını. Hepimiz ayrı birer kişiliğiz, ben anasının istediği kişi olamam. Nasıl ki benim kayınvalideme "sen değiş, bundan sonra böyle böyle bir insan ol" demeye hakkım yoksa, o da bana diyemez, oğlu da ona destek çıkamaz. (Biraz sert oldu galiba ama özü bu:37:)

Benim kayınvalidem çok iyi niyetlidir ama çok müdahalecidir, ben FMF hastasıyım senelerce teşhis konulmadı ve çok ataklar geçirdim, evi temizleyemezdim, mutfağı toplayamazdım, o durumda bile kayınvalideme evimi temizlemesi için müsaade etmedim, çünkü ne kadar izin versem o kadar hayatımıza müdahale etme hakkı görecekti kendinde.
Kvmle aramızda sürtüşme olduğunda öyle güzel güzel cümleler kurmaya çalışmadım ezilmemek için ama hayır demesini her zaman bildim. Mesela ben kvmle hiç dışarı misafirliğe gitmedim birlikte, ilk başlarda her seferinde sordu, ben de her seferinde ben sevmiyorum, gelmem dedim. O inatla sordukça huyumu bildiği halde, ben de inatla hayır dedim, sonunda vazgeçti :27:

Elbette istemediğim bir sürü şey yapıyorum ve yapacağım da ama olabilecek durumlarda hayır diyebilmek, kendinden emin, kararlı davranmak lazım.:8:

canım ne güzel hayır demişsin tepkini belli etmişsin. sağl yorumun için geçmiş olsun umarım şimdi çok iyisindir tekrar yorumların için sağl bu kvler hep aynı senin dediğin gbi kesin konuşmak lazım gidebileceğim zaman giderim. işim olursa gidemem demem lazım kesin konuşup bu hundan vazgeçtirmek. herzaman gideceği yere gidemem öyle değilmi ne öyle çanta gibi.. :)

Back