• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv

Sisin sorunlarınız için kv neden ağlasın, anneniz değil bişey değil. O oğluşu ondan uzaklaşacak diye ağlıyordur, hırsından ağlıyordur.
Hiç bir şey olmamış gibi konuşun, hal hatır da sorun ama sınırınızı çizin derim ben.
Bilmiyorum duygusal bi kadın aslında ama rahatsız olduğum sorunlara karşı dediği laf saçma iyi davranmalarıyla ne alakası var onu anlamadım soktuğu laf hoş olmamış zaten sever alttan alttan laf sokmayı kendisi

O bir taktik cnm baktı esin sana destekci o varken sana iyi olur sende öyle yap esin varken iyi ol yoksa seni saygısız gosterirler biz soruyoz ediyoz o bizi istemiyor der ve esini sana karşı doldurur lar sen daha iyi olu eşinin yaninda

Yanlış anlamayın da ben eşimin gidip kayınvalideme işte Janet’e böyle söyleme şöyle söyleme demesini doğru bulmuyorum. Çok ayıp geliyor. Ki daha çok alınır ve aranızda bir şey de yokmuş. Onun annesi, bence kalbini kırmamalı.
Benim kayınvalidemle bir sorunum olursa direk kendim söylüyorum ki en doğrusu da bu ve böylece aramız hiç bozulmuyor. Eşimle de kırgınlığı olmuyor.
Sonuçta yetişkin insanlarız.
Yarın bir gün oğlumun kalkıp da saçma sapan bir sebepten “ anne X’e şu lafları etme kırılıyor” demesi beni çok üzer. Bir daha X’in suratına bakmam.
Çünkü benim için karşılıklı iletişim çok önemlidir. Benimle ilgili bir sorun varsa gelip benimle konuşmalı gelin, aynı zamanda benim onla ilgili bir sorunum varsa onunla konuşmalıyım.
Bazen sırf kayınvalide diye ottan nem kapabiliyoruz.
Yani kıssadan hisse aranıza eşinizi hiç karıştırmayın derim. Hoş olmuyor.
Eşim sorunları bana zorla anlattırdı birgün üzgünken çok üstüme geldi ve söz verdirerek anlattım. Kesinlikle söylemeyeceksin kadını üzmeyeceksin dedim.
Ama gidip anlatmış ben de çok sinirlendim gerçekten. Maalesef olan oldu artık

Eşim sorunları bana zorla anlattırdı birgün üzgünken çok üstüme geldi ve söz verdirerek anlattım. Kesinlikle söylemeyeceksin kadını üzmeyeceksin dedim.
O kadar dert edip üzüleceğiniz ne sorun oldu ki?

Aslında kötü bir insan değil kötü davranışı yok bana karşı ama sinir eden konuşmaları ve karışma huyu var
Annene babana bakacaksın yanına alacaksın gibi onu alakadar etmeyen şeyleri daha yeni evli olduğum halde söylemeye başladı
Bu tarz şeyler canımı sıkıyor onu ilgilendirmez sonuçta kendine yer yapıyor gibi düşünüyorum daha şimdiden

İşte tam bu sebeple master yapmış kaynana dedim . Kendini kötü etmiyor mesajları sinyalleri veriyor alırsan alırsın .kızım sana söylüyorum gelinin sen anla yapması kendi için altyapi yapması .herhangi bir durumda oluşabilecek bakım yardım durumları için önceden empoze ediyor mecbur kılmaya çalışıyor sizde onun gibi politik davranıp .(ben hiç evladıma güvenmem bana bakcak diye ,onu asla zor durumda bırakmam ,eşi beni istemese asla oğluma sorup onu zor durumda birakmam mesela gibi örnekler verin) bakalım mesajlarınızın alıcısı hala öyle batmaz diken tavırlarıni sergileycek mi

O kadar dert edip üzüleceğiniz ne sorun oldu ki?
Düşünceli olmama ve alınması gerek herşeyi bilmesine rağmen çıkılan nişan alışverişinde herşeye bilmiyorum diyip 5000 tl bütçesine rağmen yaptığı cimrilikle üzmeye başladı. Pahalı da gözüm olsaydı anlardım ama gittiğimiz yerlere ben uygun olanı çıkarın dedim hep.
Daha sonra hayal ettiğim güzel şeyleri anlatırdım mesela kına gecemi şöyle yapmak istiyorum derdim aman kim gelecek sanki? der hevesimi kırardı. Hiçbirşeyde fikrimi almaz kendi karar verirdi.
Evlendik evimize yerleştik 1 hafta yanımızda kaldı. Yeni evlilerin evinde kalınır mı?
Sürekli gelip kalmak istedi. Ben rahatsız olduğumu belli ettim de azalttı. Daha 4 aylık evliyim.
Baskıları başladı. Annene bakacaksın, ona ne? Babana bakmayacak mısın bakacaksın, ona ne?
Kendi annem bunlsrı duyunca bana sen huzur evi misin dedi.
İlei de konuşulacak şeyler gönülden gelerek yapılacak şeylerin şimdiden neden baskısını yapıyor?
Eşimi dublex ev alıp birlikte yaşamak için ikna etmeye çalıştı benim ailem birlik gitme tekliflerini reddetmesine rağmen.
Ben rahat büyüdüğüm için bunlar hep psikolojimi etkiledi kararlarıma kimse karışmaz bana bırakırken herşeyi o kimle yaşayacağımı söylüyor bana. Vs daha anlatırım da çok uzun oldu

Uzak, mesafeli, saygıyı bozmadan, hayatına müdahale ettirmeden, eşinin annesi olarak dozunda bir politika uygula. Ne sınırına girdir ne de sınırlarına gir.

İşte tam bu sebeple master yapmış kaynana dedim . Kendini kötü etmiyor mesajları sinyalleri veriyor alırsan alırsın .kızım sana söylüyorum gelinin sen anla yapması kendi için altyapi yapması .herhangi bir durumda oluşabilecek bakım yardım durumları için önceden empoze ediyor mecbur kılmaya çalışıyor sizde onun gibi politik davranıp .(ben hiç evladıma güvenmem bana bakcak diye ,onu asla zor durumda bırakmam ,eşi beni istemese asla oğluma sorup onu zor durumda birakmam mesela gibi örnekler verin) bakalım mesajlarınızın alıcısı hala öyle batmaz diken tavırlarıni sergileycek mi
Valla bunları söyleyebilir miyim bilmiyorum gerçekten. Ama hakediyor cidden bu tür lafları, hiç aklıma gelmemişti

Düşünceli olmama ve alınması gerek herşeyi bilmesine rağmen çıkılan nişan alışverişinde herşeye bilmiyorum diyip 5000 tl bütçesine rağmen yaptığı cimrilikle üzmeye başladı. Pahalı da gözüm olsaydı anlardım ama gittiğimiz yerlere ben uygun olanı çıkarın dedim hep.
Daha sonra hayal ettiğim güzel şeyleri anlatırdım mesela kına gecemi şöyle yapmak istiyorum derdim aman kim gelecek sanki? der hevesimi kırardı. Hiçbirşeyde fikrimi almaz kendi karar verirdi.
Evlendik evimize yerleştik 1 hafta yanımızda kaldı. Yeni evlilerin evinde kalınır mı?
Sürekli gelip kalmak istedi. Ben rahatsız olduğumu belli ettim de azalttı. Daha 4 aylık evliyim.
Baskıları başladı. Annene bakacaksın, ona ne? Babana bakmayacak mısın bakacaksın, ona ne?
İlei de konuşulacak şeyler gönülden gelerek yapılacak şeylerin şimdiden neden baskısını yapıyor?
Eşimi dublex ev alıp birlikte yaşamak için ikna etmeye çalıştı benim ailem birlik gitme tekliflerini reddetmesine rağmen.
Ben rahat büyüdüğüm için bunlar hep psikolojimi etkiledi kararlarıma kimse karışmaz bana bırakırken herşeyi o kimle yaşayacağımı söylüyor bana. Vs daha anlatırım da çok uzun oldu

Birlikte mi oturuyorsunuz ?
Neden sizinle beraber kalıyor ?
Kaç yaşındasın ?

İşte zamanında sesinizi çıkarmalıydınız. Şimdi olan bir şey yok hep geçmişe takılı kalmışsınız. Boşverin he deyin geçin. O öyle dedi diye öyle olacak değil ki.
Rahat olun/ benim kayınvalidem de senin düğününe kimse gelmez demişti ben de nasip başkası için evlenmiyorum gelmezlerse kendi bilecekleri iş demiştim de susmuştu. Ki düğünüm doldu taştı :) kafama taktım mı? Hayır. Büyükler konuşur ya o an cevap verin ya da takmayın.
Ayrıca ilk evlendiğinizde sizde kaldıysa eşiniz bi dur demeliydi. Şimdi bir şeyler demek zamanı geri getirmez.

Patavatsızca konuşurken cevap verip kırmak istemiyorum. O durumda peki susmak mı sizce yoksa cevap vermek mi?
Yine saygıyı bozmadan sınırlarına girdiği anda müdahale edip cevabı verip susturacaksın ama kavgaya şuna buna girme. İleri seviyede olursa topu eşine atacaksın. Susma asla. Ama eşinin girmesi gereken durumları ona bırak, gelmezse de ben susuyorum senin annen diye ama susmamayı da bilirim diye tepkini göster. Gereksiz muhabbetlere girme boş konuşursa he de bildiğini oku. Müdahale de ettirme.

Eski konunuz biliyorum
Bu kadar cok vicdan yapmayin
Sizi cok.dusunen bir kv olsaydi yeni evli ciftin yaninda ayni sehirde 1 hafta kalamazdi

Siz sayginizi gosterin ama unutmayin nasil baslarsa oyle gider.

Mesafe candir;)

İşte zamanında sesinizi çıkarmalıydınız. Şimdi olan bir şey yok hep geçmişe takılı kalmışsınız. Boşverin he deyin geçin. O öyle dedi diye öyle olacak değil ki.
Rahat olun/ benim kayınvalidem de senin düğününe kimse gelmez demişti ben de nasip başkası için evlenmiyorum gelmezlerse kendi bilecekleri iş demiştim de susmuştu. Ki düğünüm doldu taştı :) kafama taktım mı? Hayır. Büyükler konuşur ya o an cevap verin ya da takmayın.
Ayrıca ilk evlendiğinizde sizde kaldıysa eşiniz bi dur demeliydi. Şimdi bir şeyler demek zamanı geri getirmez.
Ne deseydik seni istemiyoruz evden git mi?
Onun düşünmesi gerek bu tarz şeyleri
Evet getirmiyor ama siz sordunuz diye anlattım ben

Taktik uygulamış oğluna, seni çok sevdiğini, kızı gibi gördüğünü, meseleleri uzatmadığını vs inandırmak istemiş.Siz dürüst olup içiniz dışınız bir şekilde davranınca da suçlu olarak görünmenizi sağlayacak, kendisi masum kedi yavrusu, siz hastalıklı, her şeyi yanlış anlayan, sürekli sorun çıkaran fesat insan olacaksınız.Eşiniz zamanla annesinin bir melek sizinse kötü düşüncelerle dolu, fesat sorunlu bir insan olduğunuza inanacak, bu imajı eşinize verdikten sonra hayatı çok rahatlaşacak, istediği her şeyi yapacak ama oğlu asla yaptıklarını görmeyecek, çünkü çoktan gözüne bir perde inmiş olacak.En güzeli bu ateşin içine kendinizi atmayın, olabildiğince mesafeli olun, saygısızlık yapmayın ama mesafeyi açın. Anneni çok seviyorum aslında ama diye başlayan cümleler kurun, tabi strateji yapabilecekseniz.Ben çok düz bir insanım bu konularda, hiç birini yapamadım, açıkçası yapmakta istemedim, bu saçmalıklarla uğraşmak için hayatın çok kısa olduğunu düşündüm, ama başım çok çok çok ağrıdı, sonunda düze çıktım ama bu yıllarımı aldı.

O bir taktik cnm baktı esin sana destekci o varken sana iyi olur sende öyle yap esin varken iyi ol yoksa seni saygısız gosterirler biz soruyoz ediyoz o bizi istemiyor der ve esini sana karşı doldurur lar sen daha iyi olu eşinin yaninda
Evet doğru diyorsunuz zaten aramıyorum diye şikayet edilmemden belli
Allahtan kb iyi de o demiş ben ararım o beni aramasa da

Back