kv ve kp ile yüzgöz olmak.

missmadam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2016
4.066
2.779
83
selam kızlar 2.5 yıldır evliyim bebegim 4 aylık esim issiz kendine göre bir iş bulamıyor.bende ücretsiz izindeyim. ise baslayacagım 6 ay gibi .ek gıdalara gecene kadar annemler kv ler geziyoruz en cokda kvlerde durduk.
yasadıgımız sehir ,ailemin sehri ve kv lerin sehri farklı uzak sehirler.
iki aydır evden uzagız bunun 1.5 ayını kvlerde gecirdik gelelim konuya

kv kp yemek konusunda seciciler kendi alıstıkları yemeklerin dısına cıkmazlar . benim evime geldiklerinde bile kv yapar yemegi . ben yemek yapacagım zaman yemezler tadına bakıp cekilirker bende bıraktım yapmayı. buradada aynı sekilde . nohutu sabah kahvaltıda salata olarak yapan bir ildeyim. gecen nohut yemeginden konusuyorduk. kp severim dedi bende cok severim dedim hatta anneme gittiğimde nohut yap özledim dedim. okadar seviyorum. kv de yapma yapma simdi baban yap der az yer bende sevmiyorum dedi. esimde yer ama pek sevmez. birde bunu söylerken burun kıvırıyor. bozuldum ama öyle bir tavrı varki sanarsın çöp yiyecegim ben. ben nohut ıslatmayı unuttum .ertesi gün kp hani nohut yapacaktın dedi .unuttum yarın yaparım dedim. kayınvalide yine homurdanıyor esime oglum biz ikimiz neyapalım dedi. esim be gerek var bizde yeriz dedi sustu. sabah kalktım dedimki ne bu ya dedim bir yemek yapcam elestiriliyorum yapmıcam dedim onlara da vazgectiğimi söyledim . birsey demediler

kahvaltıda oturduk sofrda hazır sucuklu yumurta vardı esime kayseriden sucak alsaydık dedim orası memleketim . yeyin bunu işte dedi kvlide. hadi ya sabır dedim
eşime dedimki bak evlendiğimizden beri bu böyle.( yediğim peynirden yemem gerek zeytinden bile sorumlu gibi davranırdı. onalrın getirdiği peyniri az yedik diye laf sokardı. kahvaltıda menemen yapıyorum kahvaltıda menemen mi yapılırmıs derdi.birkere evime gelip kaldılar yorulmustur diye isterseniz pizza yapayımmı dedim hamile halimle kayınpeder oda yemekmi dedi hanzoca güldü. ben evet yemek biz yemek niyetine yiyoruz deyince ben kötü oldum bir hafta agladım hamile halimle . )ben ne yesem göz ucuyla bakıp ıyh der gibi yapıyor sevmeyebilir ama laf etmesin ben kimsenin yemek kültürüne laf etmiyorum dedim bana uymayan seylere bile tadına bakıyorum bazen kırılmasın diye yiyorum söyle cok alınıyorum dedim zaten bunaldım burda kendi evim degil dedim

ertesi gün oldu esim sofraya yine bizim ailenin ürettiği dogal balı koyayım dedi . kayınvalide ne gerek var eski sekerli balı yiyin dedi. esim ikisi aynı seymi dedi o balı babam üretiyır ve dogal bende dedmki anne babam duysa hakaret gibi algılar dedim . kayınbaba niye seker katmıyormu dedi sekersiz bal yoktur dedi hayır sadece kısın uykuya yatmadan arılar sekerli kek yer balları alındıgı için ac kalmasınlar diye onlada karnılarını doyuyrlar bala bulasmasın diyede eski balları yerler baharda sonra ciceklere cukarkar. kayınbabam yinede seker yediriyomus iste dedi sertce
. bakın dedim alınıyorum ben sizin yemek zevkinize laf etmiyorum karısmıyorum .o önceki dediklerinden alındıgını söyledim. kayınvalide ben neyaptımki yememi dedim demeye basladı . esime baktım susuyor . söyleseene sende biliyorsun zoruma gittiğini dedim susuyor. kayın peder sen annenle babanı suclamaya mı calısıyorsun dedi esim hala susuyor yemekten kalktım kusura bakmayın dedim esimde geldi odada agladım sinir krizi geciriyorum esyaları toplamaya basladım esim beni tutuyor toplama diye bagırıyorum .bilet alacaktım telden alamadım . sen al dedim almadı . sen yüz göz ettin diye çünkü ona evlendiğimzden beri söylüyorum annenle babana konus benm karakterini anlat diye. ben kırıcı olurum konusurken dedim anlamadı.esime dedim sen de gelme uzak duralım . kayınvalide geldi bereye gidiyon kayseriye dedim anan baban ne düsünür oraya gitme evinize gidin diyor onlar benim annm babam dedim iyi gitt nereye istersen git diyor . iki üç saat gecti sakinlestim ama eaime hala kırgınım onlarlada bir kac kez konustum ama konusmak istemiyorum .

en cok eşime kzııyorum benim abim eger ortada bir problem varsa kendi halleder ki bende bizim ailede eşim arasında köprüyümdür

not:ben calısana kadar maddi yetesrsizliktwn geldik ek besine baslayana kadar diye. yaptıgı seylere laf etmiyorum bana kızım istediğin gibi herseyi yap diyipte burası senin evin deyipte ben yapacagım zman burun kıvırmasına kzıyorum. ki zagen ze geldiklerindede ben misafir gibi oluyorum .
esimede bu problem yada baska bir problemde bana söylediği teksey takılma takma bosver bu üç kelimeyi etmesini sevmiyorum.

Son düzenleme:
Ay gidip evinizde kalin
Yada misafirseniz o eve gore gidin.
Esinizde is bulup baksin size
Bu ne simdi evimde kalan benim duzenime uydurur kendini.

ya canım kusura bakmada yani önemsiz konular aşırı büyümüş, he he deyip geç yani, madem aynı evde kalıyorsunuz
sen öğretmen misin, bence ne olursa olsun kendi evinizde kalsaydınız bunların hiç biri olmazdı yani, bu kadar uzun misafirliklerde her zaman sorun çıkar çünkü insanların tahammül eşiği düşer...
eşini abinle kıyaslamanıda anlamadım bu tip kıyaslamaların sonu yok ve her zaman zarar verir taraflara

Kalmayacaksın canım o zaman kimsenin evinde git kendi evinde kal.

Eşinin işsizliğini ve lohusalığını el kapılarında geçirtiyor olmasını dert edineceğin yerde anne babasının yemek kültürüne takılmanız abes.Eşin sağlam dursa hoş bu yemek tantanası da sorun olmazdı ya.Sorun kayınvalide yada kayınpederinde değil, işsiz ve kaçak güreşen eşinde.Dönün evinize kurun düzeninizi.

sence dert etmiyormuyum

Memnun değilseniz, rahatsiz oluyorsaniz kendi evinizde kalacaksınız.

Memnun değilseniz, rahatsiz oluyorsaniz kendi evinizde kalacaksınız.
insan bazen cok caresiz kalıyor hersey üst üste geliyor evime gitmeyi isterim ama sartlar. ben bu evde olan sorundan degil kendi evimede geldiklerinde böyle davrandıklarından bahsettim. ve bu konuda anım sıklıdıgında eşimin birsey dememesi canımı sıkan.

Işte tek çözüm mesafe. Inşallah eşiniz en kısa zamanda iyi bir ise girer. Bi de çok kafaya takılıp ağlanacak kadar büyük sorunlar değil bence. görmezden gelinebilecek şeyler. Canınız bisey mi istedi kalkın kendinize yapın siz zaten sevmiyorsunuz deyip yiyin yemeğinizi sonuçta engel olmazlar ya. Sizin yemek kültürümüze lafmi söylediler biz böyleyiz deyip geçin. Çok takilıyorsunuz abartiyorsunuz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…