KV problemi

Neden susuyorsunuz? Ne kaybedersiniz ki zaten huzurunuz yokmuş hiçbir zaman ...

en sinir olduğum şey şu gelme gitme sürekli dip dibe görüşme meselesi. türk aile yapısı pek de öyle övünülecek bir şey değil bakıldığında.

en sinir olduğum şey şu gelme gitme sürekli dip dibe görüşme meselesi. türk aile yapısı pek de öyle övünülecek bir şey değil bakıldığında.

++++

Ne Alman, Rus ne de Amerikalı erkek anneleri böyle değil yahu.

Türk anneleri oğullarına hastalıklı sapkın derecede düşkün. Bunun sebebi de kocaları kendileriyle ilgilenmiyor. Gezdirmiyorlar. Oğullarını çok sevdiklerinden değil, gelinlerini kendilerine rakip görüyor kıskanıyorlar.

Bir de şu var Türk annelerinin çoğunun bir hobisi yok. Hayatları tamamen çocuklarının daha doğrusu erkek evlatlarının üzerine kurulu. Erkek evlat evi geçindirir, erkek evlat anaya sahip çıkar, soy erkekten gider gibi ilkel düşüncelerle hareket ediyor Türk kadını.

Mesela dip dibe yaşama kültürü, uzun süren misafirlik, ortak iş ortak kese, akraba komşu evlilikleri bu ülkede Balkan ve Kafkas göçmenlerinde kesinlikle yok ayıp.

Ağırlıklı olarak kürtler, Lazlar, araplar, yörükler iç anadolu insanı kabile hayatı yaşamaya alışkın.

İstisnalar muhakkak vardır ama asla kaideyi bozmazlar.

Bence evlenirken kendi aile dinamiklerine yakın kültürden seçmek gerek.

Çünkü kadına bakış açıları, aile kavramları bambaşka.

Aile kavramı bize göre kadın-erkek-çocuk üçgeninde. Ama onlarda babaanne-dede-amcalar-halalar-torunlar..gelinler ise sonradan aileye eklenti dış kapının dış mandalı

İşte tam olarak bunu yaşıyorum.
Kocası hayatta ama aynı evin içinde farklı hayat yasiyolar.adam kendi halinde gündüz camiye gider kahveye gider evle alakalı hiv bı bilgisi yok.yanyana geldiklerinde de kavga ediyorlar.
Eşimin abileri var onlarda annelerine karşı gelen tipler. Benim eşim "annnemm " diye gezindigi için yapışıyor oda buna.
Gitsin kocasıyla gezsin bizi rahat bıraksın diyorum ama nafile

Evt kiskaniyor.ayni apartmndayken eşim eve poşetle geldiğinde hiç annene bişe alıyım demiyorsun diyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…