• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv ile samimiyetim nasıl olmalı ? Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.

bu kv konusu o kadar değişik ki. annemin arkadaşı x teyze, oğlu 10 senedir evli ve aynı sokakta oturuyorlar. gelini geçen gün söyledi, "annem bunca sene bir kere öncesinde telefonla arayıp sormadan evime gelmedi" diye.
müsait misin demeden kapısında belirmemiş bir tek gün.
arkadaşlarım gelir, çağırsam da "kızım gençsiniz siz, napıcam yanınızda" diyormuş.

bir de sizinki gibi örnekler var..

bence ikisi de çok uç.

ilk örnekte bana fazla mesafeli geliyor. ama sizinki gibi örneklerde de özel hayata müdahale inanılmaz boyutta.

kv ler neden artık çocuklarının kendi ailesi var diyip özel hayata bu kadar özensiz acaba ? gerçekten anlam veremiyorum..

bence siz de mesafenizi koruyun ki her dakika gelemeyeceğinizi bilsin. anladığım kadarıyla siz biraz yakınlaşsanız yine eski moda dönecek. sizin de yalnız olmaya ihtiyacınız var. direnin ve müsade etmeyin istediği her an gelmesine.

Nasıl pekı suanda yanı esınız konustugundan berı nasıl?

başlığa hitaben kv ile samimiyetin olmamalı

bu kv konusu o kadar değişik ki. annemin arkadaşı x teyze, oğlu 10 senedir evli ve aynı sokakta oturuyorlar. gelini geçen gün söyledi, "annem bunca sene bir kere öncesinde telefonla arayıp sormadan evime gelmedi" diye.
arkadaşlarım gelir, çağırsam da "kızım gençsiniz siz, napıcam yanınızda" diyormuş.

bence ikisi de çok uç.

ilk örnekte bana fazla mesafeli geliyor. ama sizinki gibi örneklerde de özel hayata müdahale inanılmaz boyutta.

kv ler neden artık çocuklarının kendi ailesi var diyip özel hayata bu kadar özensiz acaba ? gerçekten anlam veremiyorum..

bence siz de mesafenizi koruyun ki her dakika gelemeyeceğinizi bilsin. anladığım kadarıyla siz biraz yakınlaşsanız yine eski moda dönecek. sizin de yalnız olmaya ihtiyacınız var. direnin ve müsade etmeyin istediği her an gelmesine.
Bence ilk anlattığınız hiç uc değil, olması gereken. Benim evime neden birisi aramadan gelsin ki?

az koonusacan her lafına anında cevap vermeyecen , kulak arkası edecen laflarını yanii ,
kapı her çaldıgında anında kapıyı açmayacan açarsan yarım açacan ,sanki özel bir işin varmış gibi yapacan ,
bende simdi cikacaktim banyoya girecektim deyin esiniz evdeyse biraz yarim giyinik kapiyigec acin o utansinnn

Bence ilk anlattığınız hiç uc değil, olması gereken. Benim evime neden birisi aramadan gelsin ki?
ben olsam ilk örnekten biraz daha samimi olmak isterim. ama işte kişiden kişiye değişir tabi. hani kendini bilen biri aramadan bi kahveni içmeye geldim dese çok rahatsız olmam. annemin de her gelmek istediğinde aramasını istemem çünkü. kv ile de öyle bi yakınlık isterim.
ama bu her an kapıda belirmek olursa tabi sıkıcı.
iki ucu coklu değnek :) sanırım yaşadıkça düzene girecek durumlar.

ben olsam ilk örnekten biraz daha samimi olmak isterim. ama işte kişiden kişiye değişir tabi. hani kendini bilen biri aramadan bi kahveni içmeye geldim dese çok rahatsız olmam. annemin de her gelmek istediğinde aramasını istemem çünkü. kv ile de öyle bi yakınlık isterim.

İlk örnekteki kayınvalide gibi kayınvalidem olsa mutlu olurdum hiç öyle uç örnek değil.
Çok muhabbet tez ayrılık getiriyor. Mesafe iyidir. Kahveye gelicem kızım diyip iki saat tadıyla oturan kayınvalide en iyisi.

başlıktaki sorunuza cevabım olmamalı. kv ile bir samimiyet olmamalı, saygılı olun, üslubunuzu koruyun, mesafeli olun yeter diyorum. açıklama kısmına ise sizde peygamber sabrı varmış 5 sene dayanmışsınız demekten başka bir şey gelmedi aklıma.

bence ikisi de çok uç.

Bence olması gerekeni yapıyormuş o kayınvalide sonuçta ev müsait olmayabilir dağınık olabilir temizlik yapabilir habersiz gelmesi bu hali görmesine sebep olabilir.Annemle eşimin arasında hiçbir sorun olmamasına rağmen ailemle aramın çok iyi olmasına rağmen kendi ailem bile çat kapı gelmez hatta ben davet etmeden gelmezler.Bunun yakınlıklar uzaklıkla ilgisi yok yani saygı duymaktır bu...

zaten yol yordam bilen insana kızılmaz
muhtemelen kv eski zihniyetten ve yaptığını normal sanıyor
gelinle aram çok iyi sanıyordur

yerinizde olsam baskalari ile yaptigim aktivitelere kayinvalidemi davet ederim,
atiyorum komsuyu cagirdim, kv yi de cagiririm, hem yardimi dokunur, hem sohmet muhabbet daha zengin olur.

ailecek de kv ile bir gun belirlerim, atiyorum pazartesi,
pazartesileri aksam yemeginde sendeyiz veya sen bizdesin derim.
Boylece hem herkes planli olmus olur, hem de kimse cat kapi gelmez.

Bu kadar gorusmek de kimisine fazla gelebilir ama ayni apartmanda yasanirken bence cok degil.

Ah canlarimmmm benim sansimdan size de diliyorum Allahtan 😂 benim kv çat kapı gelmez zaten çok sık gelmez yakın olduğumuz halde. Evin anahtari var kendisinde ama kapida bekler wc'de falandir diye yine de kendi açıp girmez. Eve gelince sağı solu dolanıp meraklı gozlerle incelemez. Ben sevdiğimiz bir yemek yaptiysa unutmaz gönderir veya getirir. Evinin işini bile olabildigince kendi yapmaya çalışır. ( Tabi ben yine de gerektigi yerde yapiyorum o ayri) Kimseye konusturmaz kıyamet koparır valla gelinime konusamazsin diye. Yat uzan dinlen der o bir koltuga ben diğerine uzanır tv izleriz. Böyle şeyleri saygisizlik olarak görmez. Ben fasulye yapiyorsam oda pilav yapar mesela, beraber yaparız. Bulasigida ortak olmak istiyor da yok diyorum ya o kadar da değil. Tamam beraber yemek yapmak güzel de ben hallerim o kadarını 😁

Ah canlarimmmm benim sansimdan size de diliyorum Allahtan 😂 benim kv çat kapı gelmez zaten çok sık gelmez yakın olduğumuz halde. Evin anahtari var kendisinde ama kapida bekler wc'de falandir diye yine de kendi açıp girmez. Eve gelince sağı solu dolanıp meraklı gozlerle incelemez. Ben sevdiğimiz bir yemek yaptiysa unutmaz gönderir veya getirir. Evinin işini bile olabildigince kendi yapmaya çalışır. ( Tabi ben yine de gerektigi yerde yapiyorum o ayri) Kimseye konusturmaz kıyamet koparır valla gelinime konusamazsin diye. Yat uzan dinlen der o bir koltuga ben diğerine uzanır tv izleriz. Böyle şeyleri saygisizlik olarak görmez. Ben fasulye yapiyorsam oda pilav yapar mesela, beraber yaparız. Bulasigida ortak olmak istiyor da yok diyorum ya o kadar da değil. Tamam beraber yemek yapmak güzel de ben hallerim o kadarını 😁
Ne şanslısın maşallah çok bahsetme nazar değer...

Takribi 25-30seneye kv olurum ınsallah. Ogluma asla boyle bır kotuluk yapmayacagım. Yanımda yöremdekileri de tembihledim allah ömür verirse oğlumun evlendiğini görürsem ve eşine böyle manyakça bir tutum sergılersem benı uyarıp silkelemezseniz size hakkımı helal etmem diye🙅‍♀️karsılıklı mesafenın can olduguna canı gönülden inanıyorum. Bı rahat bırakın zaten aynı apartmandasınız kardesım kacmıyor ya torunla gelın? Ama yok illa ki ayrık otu gibi cıkacaklar aradan

Back