Kv beni tahrik mi etmeye çalışıyor sizce ?

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
4.981
6.721
Benim kızın uykusuzlugundan bebekliginden beri kolik ve zor bir cocuk oldugundan haberi olmayan yoktur defalarca konu actım arti alerjik bir cocuk bu onu ekstra hırçın yapıyor bilirsiniz.Neyse benim görümcemin bebegi var 3 ayını geçti kolik bir cocuk gercekten o da çok zor bir cocuk 5 dk aman alamıyor insan bundan dolayi annesinde kalıyor kv yardımcı oluyor ona cocuğu da o kadar cok seviyorum ki sevmek için sık sık gidiyorum sevip geliyorum yarim saat durup, görseniz gözler boncuk gibi saclar sapsarı gamzeli bir bebek ben gitmesem ayaklarım gidiyor sevmeden duramıyorum.Ama her gittiğimde kv sürekli bebekken benim kizımin ne kadar sakin ve ağlamayan bebek oldugundan bahsediyor bilerek yapıyor sanki sürekli leyloş bebek uyuduğunda uyur dinlenirdi diyor oysa ki öyle bir sey yok yani alerjik bebegin aglamalari malum ek gıda doneminde hele ki cocugun önüne makarnayı haslayıp zor koyardım her cocuğun kendince zor tarafları var tabii diyip susturdum defalarca ama sürekli yok yok X (kızım) sakindi diyor sürekli bana sen sanslısın senin cocugun sakindi diyor.Cocuğumu bilmesem inanacağım.Bir kere eşimin yanında da dedi yapma anne bizim cocuk da fenaydı hic bir cocuk kolay olmaz zaten dedi.Bir söyledin iki söyledin her seferinde kızımın bebekliğine konu geliyor duymamaya calısiyorum gerginlik yaratmayayım diye en son sen kirkından sonra benim balatalari yakıp cinnet gecirttigin icin torununu pek göremedin ya devamını bilmiyorsun tabii anne dogru dedim güldüm de sustu bana gıcıklığına mı yapıyor bunu ?

Bana kötü niyetli gelmedi. Sizin çocuğunuzla pek vakit gecirmediyse çektiğiniz zorluğu bilmiyor olabilir. Kızınız babaannesinin aklında sakin bir bebek olarak kalmış demekki.
Valla dogdugu andan alerjisini anlayana kadarki sürecte de bu 25 gun falan sürdü cok agladı 2 saat dahi uyumadigimi bilirim gayet agliyordu yani ben hic sakin tarafini göremedim

Kolik bebek, başına gelmeyenin bilmeyeceği türden bir bebek öncelikle geçmiş olsun diyeyim. :) İkinci çocuğu düşünmeme sebeplerimin başında gelir; bire bir sürece şahit olmayan empati yoksunu pek çok kişiye de anlattıklarınız abartı ve boş bir sızlanma olarak gelecektir. Gayet anladığınız gibi, sizin gösterdiğiniz gayreti basitleştirmek ve kendi kızınınkini "Annelik yarışında ekstra çile" atfetmek için yaptığını (Sizi de buna sürüklediğini) düşünüyorum ben de ama böyle düşünmenin sizi gereksiz yere sinirlenmekten öte götürmeyeceğini de bilin.

Bu konumda şunu sorgulamanızı tavsiye ederim "Kayın valideme bir şeyleri niye ispatlamak zorunda hissediyorum? Emeğimin/yaşadıklarımın bana hissettirdiği zorluğun miktarını neden bir başkasına onaylatma ihtiyacındayım?" Kayın validenizin, bu konudaki tutumunun, bu sorulara vereceğiniz doğru cevaplarla birlikte hiçbir önemi olmadığını fark edeceğinizi ve hatta bir süre sonra tüm bu kıyasları oldukça komik bulacağınızı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Benim kızın uykusuzlugundan bebekliginden beri kolik ve zor bir cocuk oldugundan haberi olmayan yoktur defalarca konu actım arti alerjik bir cocuk bu onu ekstra hırçın yapıyor bilirsiniz.Neyse benim görümcemin bebegi var 3 ayını geçti kolik bir cocuk gercekten o da çok zor bir cocuk 5 dk aman alamıyor insan bundan dolayi annesinde kalıyor kv yardımcı oluyor ona cocuğu da o kadar cok seviyorum ki sevmek için sık sık gidiyorum sevip geliyorum yarim saat durup, görseniz gözler boncuk gibi saclar sapsarı gamzeli bir bebek ben gitmesem ayaklarım gidiyor sevmeden duramıyorum.Ama her gittiğimde kv sürekli bebekken benim kizımin ne kadar sakin ve ağlamayan bebek oldugundan bahsediyor bilerek yapıyor sanki sürekli leyloş bebek uyuduğunda uyur dinlenirdi diyor oysa ki öyle bir sey yok yani alerjik bebegin aglamalari malum ek gıda doneminde hele ki cocugun önüne makarnayı haslayıp zor koyardım her cocuğun kendince zor tarafları var tabii diyip susturdum defalarca ama sürekli yok yok X (kızım) sakindi diyor sürekli bana sen sanslısın senin cocugun sakindi diyor.Cocuğumu bilmesem inanacağım.Bir kere eşimin yanında da dedi yapma anne bizim cocuk da fenaydı hic bir cocuk kolay olmaz zaten dedi.Bir söyledin iki söyledin her seferinde kızımın bebekliğine konu geliyor duymamaya calısiyorum gerginlik yaratmayayım diye en son sen kirkından sonra benim balatalari yakıp cinnet gecirttigin icin torununu pek göremedin ya devamını bilmiyorsun tabii anne dogru dedim güldüm de sustu bana gıcıklığına mı yapıyor bunu ?
Hemen tahrik olun, yapıştırın cevabı. Tamam sizin ki daha zor. En zor çocuklu anne sizsiniz. Dertlere gel. Ben de, kızının çocuğunu övüyor sizinkini yeriyor sandım. Dert arıyor millet.

Neden bebekler arasında en çok kim daha zor yarışına döndürüyorsunuz ki. Öyle dediyse ne oldu ? Aksine görümcenin gücenmesi lazım kendi bebeği daha sıkıntılı diye kırk kere konuşulmuş. Yok illa benim bebeğim daha zordu diye diretmenin amacı ne çözemedim. Sizi tahrik etmeye çalıştığını düşünmüyorum. Sonuçta bir tarafta sürekli bir arada olduğu bir bebek var, diğer tarafta dediğiniz gibi 40'dan sonra göremediği başka bir bebek var. Kendisi şahit olduğunu şekliyle söylemiş.

Hemen tahrik olun, yapıştırın cevabı. Tamam sizin ki daha zor. En zor çocuklu anne sizsiniz. Dertlere gel. Ben de, kızının çocuğunu övüyor sizinkini yeriyor sandım. Dert arıyor millet.

Konu sahibi kayınvalidesinin yanlış bilgi vermesine kızıyor olarak algıladım ben.

Kayınvalidesi L leylosvemecnun 'un bebeği sakindi vb dedikçe, görümcesi geriliyor ve belki de durduk yere yengesine karşı davranışları değişiyordur.

Kayınvalide müdahale etmese L leylosvemecnun kendi tecrübelerini görümcesiyle paylaşıp ona destek olacak belki de.

Aklında kızın sakin uyumlu bir bebek olarak kalmış aynen anne çok şükür çok sanslydm.ben yazık görümceme Allah sabır versin deyin geçin 😅

sende suç sürekli mıç mıç yanlarındasın görümcenin kaynananın ne olduğunu bilerek
hem kendini hem bizi daraltıyorsun

Daha oncede mi daraltti 😐
Bir sürü şikayeti var üstüne görümceye gideyim mi diye akıl istedi yine mıç mıç

Görümcem dogum yaptı 2 gün önce beni aradı dedi ki canım kayınvalidemle annem anlasamıyor haftasonu destek için bize gelsen kayınvalidem gitmek zorunda kalır catısiyoruz biraz sen gelirsen o gider yer yok diye dedi.Ben de annesiyle anlaşamadığımızı söyledim biliyorsun benim lohusalığımda başıma geleni anneni kötülemek icin demiyorum ama gelirsem cenemi tutamam ortam gerilir bebek de sen de gerilirsin ama bir düşüneyim abinle bir konusayim cocugu abine bırakırsam gelmeye calısırım dedim.Tamam eger gelirsen beklerim dedi.Simdi düsünüyorum da kayinvalideden dert yanıp aman dileyen biri var karsımda ben annesi yüzünden gitmek istemeyince bencillik mi etmiş olurum ? Ben çok canim yandıgi bir an lohusa kafasıyla bana cektirdigini kızında yasa gibi çok çok sacma bir beddua etmistim sonra cok tövbe ettim pisman oldum helallik aldım görümceme kendimi ifade edince beni anladı.O konuda tamamen haksızim biliyorum simdiki ben ve o zamanki ben farklıydı.Biraz da onun vicdan azabı var gidip yardimci olursam o vicdan azabı gidecek gibi geliyor. Cocuk icin olsun görümcem icin olsun maddi manevi bir çok sey yaptik esimle yine de yetmiyor gibi geliyor o yüzden gitmek istiyor bir tarafım.Yoktan yere de o kadinla yüz göz olmak istemiyorum gidersem nasil davranmalıyim cocuk bakımi konusunda tamamen zıttız nasil hareket etmeliyim ?

Şu konuları okudukça ben ne kadar iyi bir insanım diyorum. Böyle şeylere takılmak aklıma gelmiyor gerçekten.

Yani diyor ki kızım çok yoruluyor sen kolay büyüttün. Sana yardım filan etmediyse kızına ederse yerini hazırlıyordur ya da gerçekten öyle sakin sanıyordur. Belki yardımla ilgili bir mesele oldu zamanında kendi kendine ihtiyacınız yok diye düşündü. Uzatacak bir şey yok. Aman desin, ne değişecek ki? Siz büyüttünüz bitti. Her çocuk zordur kimisi daha zordur. İyi ki varlar deyip geçin.

Kolik bebek, başına gelmeyenin bilmeyeceği türden bir bebek öncelikle geçmiş olsun diyeyim. :) İkinci çocuğu düşünmeme sebeplerimin başında gelir; bire bir sürece şahit olmayan empati yoksunu pek çok kişiye de anlattıklarınız abartı ve boş bir sızlanma olarak gelecektir. Gayet anladığınız gibi, sizin gösterdiğiniz gayreti basitleştirmek ve kendi kızınınkini "Annelik yarışında ekstra çile" atfetmek için yaptığını (Sizi de buna sürüklediğini) düşünüyorum ben de ama böyle düşünmenin sizi gereksiz yere sinirlenmekten öte götürmeyeceğini de bilin.

Bu konumda şunu sorgulamanızı tavsiye ederim "Kayın valideme bir şeyleri niye ispatlamak zorunda hissediyorum? Emeğimin/yaşadıklarımın bana hissettirdiği zorluğun miktarını neden bir başkasına onaylatma ihtiyacındayım?" Kayın validenizin, bu konudaki tutumunun, bu sorulara vereceğiniz doğru cevaplarla birlikte hiçbir önemi olmadığını fark edeceğinizi ve hatta bir süre sonra tüm bu kıyasları oldukça komik bulacağınızı düşünüyorum.
Ben durduk yere ispatlama ya da kendimi anlatma derdinde degilim defalarca söyledi tamam aynen diyorum susmuyor ne yani neyi kanitlamaya ugrasiyor sürekli temcit pilavi gibi öne sürerek ben yatarak büyütmüsüm derdi cileyi hep o cekmis kizina yardim ederken

X