• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

(Kv) Anlam veremiyorum amaç ne ?

Eşimi tanısanız İnanın hiç öyle biri değildir yani bana asla kötü davranmadı ve çok anlayışlı biri, annesinin konuşmasına ayak uydurmak için öyle konuştuğunu düşünüyorum ama tabikide kırıldım. Eşime bu durumu açmayı çok istiyorum Emin'im konuşursak üstesinden geliriz çünkü sürekli kafamın içinde dolaşıyor o cümleler. Doğumumu etkilemesini istemem. Ama mesajlarını okudum dersem suçlu duruma düşerim
Ikisininde ayni ortamda bulundugu bir gun sende esim zaten araci bu bebek benim de.cok simir oldum sakasi olmaz boyle seyin.herkes yerini bilmeli.

anlam verilmicek biri varsa ilk sıradaki eşin. o karısına el kızı diyebiliyosa, anasının dediklerine şaşırmamak lazım

Valla kusura bakmayın ama eşiniz hiçte sizin düşündüğünüz gibi iyi niyetli ve masum değil. Şu diyaloğa bak şaka olarak bile konuşulamaz böyle bişey. Ayrıca her şakanın altında bir gerçek vardır derler. Eşinize fazla güvenmeyin bence bundan sonra. Sizi üzmek ve yangına körükle gitmek istemem ama böyle zihniyetlere gereken cevabı vermelisiniz. Şahsen ben olsaydım eşimide kv yide pişman etmiştim bu lafları söylediklerine.

araci nedir ya? ne kadar asagilayici bir söz.. terbiyesiz.. kendi kizi yokmu acaba..
bence esine mesajlari okudugunu belirt ve annenin oyle yazip esinin de gulmesine cok uzuldugunu soyle... soyle ki bir daha bu sekilde kv.ye en azindan senin gorecegin bi sekilde biseyler paylasmaz, ki cogu kv.ler eminim bu tur sacmaliklari ve daha fazlasini illa ki gelinler yokken ogullariyla paylasiyordur...

eşinizin samimiyetine de inanmayın bence bundan sonra.
Katiliyorum kaynanandan once esin el kizina mi benzeyecek gibi bir cumle kurmus.kirk yil dusunsem sakadan da olsa boyle bir cumle kurmak aklima gelmez nasil bir kafa anlamadim anali ogullu.

Ne kadar ayıp....koskoca kadın...ne biçim konuşmalar...herkes oğlunu seviyor...kışkırtıcı bu kayınvalide...dikkat et...

Bu kv konusu degil eşinin konusu.. Eşin cok fena laf vermis kv de yüzü bulmuş devamini getirmis kizman gereken esin..şakası mi olur bu konunun.

kötü düsünmek istemiyorum deme acık acık bunladın hasta gibi. daha dogrusu kişilik olarak.

sen annesin kendide anne nasıl böyle birsey der ben olsam ortalıgı ayaga kaldırırdım. birdahada mesafe koyardım . samimi degil. oglunada düskün işerdede iyice yapısır

ayrıca kocan da iyi isede tepki göstermeliydi o lafa.seninannene saka yoklu kocam hakkında birsey dese anne öyle deme demezmisim. herneyse hamile halinle üzülme kadının gercek yüzün gördün

Eşimi tanısanız İnanın hiç öyle biri değildir yani bana asla kötü davranmadı ve çok anlayışlı biri, annesinin konuşmasına ayak uydurmak için öyle konuştuğunu düşünüyorum ama tabikide kırıldım. Eşime bu durumu açmayı çok istiyorum Emin'im konuşursak üstesinden geliriz çünkü sürekli kafamın içinde dolaşıyor o cümleler. Doğumumu etkilemesini istemem. Ama mesajlarını okudum dersem suçlu duruma düşerim
düsmessin nevar bunda gözüm carptı merak ettim dersin.bastırmasına izin verme

Oğlan annesi sanki kanuni annesi misali oğlu evlendiğinde gelinini küçümser...
Bazen inceden inceye laf sokar, bazen sanki oğlu ucuza gitmiş gibi hüzünlenir...
Geline "kızım" demez ama "anneciğim anneciğim" diye peşinden koşmasını bekler...
Gelin de kendini sürekli sınavda hissettiği için ağzıyla kuş tutmaya çalışıp yaranmaya çalışır.
Neredeyse ilk iki yılı iki şey ile doldurur;
Başarılı eş olduğunu kanıtlama ve borç ödemek.
Sevgili GELİN HANIM;
Kendinle barışık ol,
Kendini kanıtlamaya çalışmaktan vazgeç.
Ne ailen ne de eşinin ailesi sana madalya takmayacak.
Saygısız olma,
Surat asma,
Tepkisel olma,
Eşine bağımlı olma,
Ailesini de rakip olarak görme.
Ama kendini de değersizleştirme ,
Kimsenin de değersizleştirmesine izin verme.
Seni seven böyle sevsin,
Kabul eden de böyle kabul etsin.
Kimse kafasındaki gelin kıyafetini sana giydiremez,
Kimse senden habersiz seni kafasına göre şekillendiremez.
Eşinin ailesinin hatalarının acısını eşinden çıkarma,
Eşini onların avukatı yapma,
Onlarla geçinemiyorsan,geçinebilecek kadar samimi ol.
Eşini,senin ve ailesi arasında bırakma,
Eşin üzerinden değil,birebir iletişimle çöz.
Eşini ailesiyle paylaşmayı kabullen.
Kendi ailenle eşinin ailesini kıyaslama.
Sevgili DAMAT BEY;
Her durumda aileni savunma,
"Öyle demek istemedi" deyip hatalı kişileri temize çıkarma.
Hata yapan olduğunda objektif ol ama aracı olma,
Artık senin yeni bir ailen var,sınırları zorlama.
Kimseyi memnun etmek için evlenmedin,
Ailenin onayına göre evliliğini ölçme.
Eşinin ailesi ile olan yakınlık ile kendi ailenle olan mesafeyi kıyaslama. Eşit olmak zorunda değil.
Sevgili KAYINVALİDE ;
Oğlunu doğurman,ona sahip olma hakkını doğurmaz.
Çocuğunu yetiştirirken,geleceğini onun üzerine kurmak yerine kocanla bir "yarın"hayali kur.
Sen Brad Pitt doğurduğunu düşünüyorsan,gelinin de kendisini Angelina Jolie sanmasını hesaba kat.
Onlar artık bağımsız bir aile,kabul et.
Gelini küçümsediğin sürece ondan samimiyet değil,en fazla prosedür ilişkisi yaşarsın.
Oğlunun hayatında vazgeçilmez olmak için gelinini kötülemene gerek yok.
Terk edilme kaygını,gelini yetersiz göstermekle,oğluna çok düşkünlükle gideremezsin.
Oğlunu ya kök ailen(aslında ben) ya da eşin arasında bırakmakla sorunu çözemezsin.
Gelininle olan sorunu onunla yüzleşerek çözmelisin.
Kendini,gelin annesiyle kıyaslama. Kızının evinde arı gibi hizmet edip,oğlunun evinde hizmet bekleyen olmamalısın.
SERHAT YABANCI
İlişki-Evlilik Danışmanı

Ben olsam bu yazışmada kayınvalidemden önce eşime daha çok kırılırdım. El kızına benzeyecek değilya diyerek o başlatmış bu konuyu.hı o başlarmasa bîle bu onu haklı yapmaz.

Selam buraya ilk yazışım, uzun zamandır sadece okuyordum ve neden olmasın dedim, işte buradayım.
Başlıktanda anlaşılacağı üzere konu kaynanam. Kötü bir insan değildir bana kötülükte etmedi ama sanırım oğlunu kıskanıyor (bir yere kadar anlarım). 3 evladı var ama hep söyler oğlunu başka sevdiğini ve herkes bilir bunu artık. Ziyarete gidince kulağına güya şakasına (en çok seni seviyorum) demesi ya da en çok seni özledim gibi şeyler.
Dediğim gibi bir yere kadar katlanılabilir.
1 buçuk yıldır evliyim ve bir Bebek bekliyoruz, eşimi çok seviyorum çok anlayışlıdır annesine düşkün ama beni kolay kolay ezdirecek biri değildir yani haklıyla haksızı ayırır Emin'im.

Hamileliğimden ötürü zor uyuyorum geceleri uyku uyumuyorum hatta, ve yine böyle bi gece eşimin telefonuyla uğraşıyordum (birbirimizden telefon sakınmayız şifre vs. Yoktur) karıştırma amaçlı değil yani
Ve tesadüf eseri kaynanamla konuşmalarını okudum(görünce merak ettim yalan Yok)
Eşim ultrason fotoğrafını atmış bebeğimizin
Kaynanam da sana mı benziyor ne demiş
Eşimde tabi ya elin kızına benzeyecek değil ya demiş
Kaynanam ise, çaktırma o (yani Bebek) zaten bizim eşin sadece aracı demiş göz kırpmış
Eşimde tabi yaaa demiş
Kaynanamda ay özledim artıık doğsun gibisinden bişey demiş

Bunların ciddi olmadığını biliyorum fakat böyle bir şeyin şakası bile çok kırıcı hele de doğumuma günler kala ve ben yeterince sıkıntı çekiyorken.

En üzücü kısım ise zaten kv'min haraketleri samimi gelmiyordu bu olaydan sonra çok soğudum içimden gelmiyor bazı şeyler.
Bir kaç şey daha var böyle şaka amaçlı söylenen ama hiçte normal olmayan.
Sizce abartıyor muyum hamilelik beni ele mi geçirdi
Kaynananız gibi düşünürsek madem kaynananda bi aracı ve aracı olduğu kocasının olan çocuğunu niye bu kadar seviyo canım benim ya okuyunca içim ürperdi valla ne büyük saygısızlık eminim eşin böyle düşünmüyodur ama şakası bile olmaz ve seni niye küçük düşürüyo ve annesinin ağzına laf veriyo seviyesizler

bence sen kv değil de eşine kırılmalısın bu lafın şakası olmaz.... eşine fazla güvenme çok iyi oynuyor sadece ..annesinin hoşuna gitsin diye kendi karısı için öyle konuşabiliyorsa ben olsam öyle bir insana güvenmez onu da okur okumaz eminim ki uyandırır o yazdıklarının hesabını sorardım

Selam buraya ilk yazışım, uzun zamandır sadece okuyordum ve neden olmasın dedim, işte buradayım.
Başlıktanda anlaşılacağı üzere konu kaynanam. Kötü bir insan değildir bana kötülükte etmedi ama sanırım oğlunu kıskanıyor (bir yere kadar anlarım). 3 evladı var ama hep söyler oğlunu başka sevdiğini ve herkes bilir bunu artık. Ziyarete gidince kulağına güya şakasına (en çok seni seviyorum) demesi ya da en çok seni özledim gibi şeyler.
Dediğim gibi bir yere kadar katlanılabilir.
1 buçuk yıldır evliyim ve bir Bebek bekliyoruz, eşimi çok seviyorum çok anlayışlıdır annesine düşkün ama beni kolay kolay ezdirecek biri değildir yani haklıyla haksızı ayırır Emin'im.

Hamileliğimden ötürü zor uyuyorum geceleri uyku uyumuyorum hatta, ve yine böyle bi gece eşimin telefonuyla uğraşıyordum (birbirimizden telefon sakınmayız şifre vs. Yoktur) karıştırma amaçlı değil yani
Ve tesadüf eseri kaynanamla konuşmalarını okudum(görünce merak ettim yalan Yok)
Eşim ultrason fotoğrafını atmış bebeğimizin
Kaynanam da sana mı benziyor ne demiş
Eşimde tabi ya elin kızına benzeyecek değil ya demiş
Kaynanam ise, çaktırma o (yani Bebek) zaten bizim eşin sadece aracı demiş göz kırpmış
Eşimde tabi yaaa demiş
Kaynanamda ay özledim artıık doğsun gibisinden bişey demiş

Bunların ciddi olmadığını biliyorum fakat böyle bir şeyin şakası bile çok kırıcı hele de doğumuma günler kala ve ben yeterince sıkıntı çekiyorken.

En üzücü kısım ise zaten kv'min haraketleri samimi gelmiyordu bu olaydan sonra çok soğudum içimden gelmiyor bazı şeyler.
Bir kaç şey daha var böyle şaka amaçlı söylenen ama hiçte normal olmayan.
Sizce abartıyor muyum hamilelik beni ele mi geçirdi

O kadar benzerini yaşadım ki!!!!! Direk yüzlerine söyledim. Boylu poslu hoş kadınım, şaşırmıştım.

Ben çirkin miyim de, sürekli bizim tarafa çekti, iyi oldu diyorsunuz dedim! Şok oldular. Vallahi alındım dedim. Ama bunu öyle bir defa da demedim. Her geldiklerinde söyledim.

Şaka yapmışlar sözde ama hiç HOŞ değil ve de gülmedim.

Back