K.Kore kapalı bir ülke, alınan haberlerin neredeyse hepsi yalan, kötüleme çabası.
Ülke ancak Çin üzerinden, belirlenmiş birkaç tur şirketi aracılığıyla ziyaret edilebiliyor.
Bir çok araştırmadan geçtikten sonra seçilmiş olan turistler, başlarında görevli olmaksızın adım dahi atamıyor ve yine belirlenmiş, önceden hazırlanmış bölgeler dışında hiçbir yeri ziyaret edemiyorlar.
Askerler eşliğinde ilerleyen gezide resimler, hatta çekilen fotoğraflarda ki eğiklik, açı bozukluğu bile hesaba katılarak kontrol altında tutuluyor.
He, tabi ulu Abd propaganda çalışmalarına yoldaşı G.Kore ile topyekün devam ediyor.
Fakat ben Güney'de yaşamak yerine, kesinlikle Kuzey'i tercih ederdim.
Refah seviyesinin eşitlenmesinden sonra en çok, yüksektekilerin aşağıya inmesi, acı çekmesi beni mutlu eder.
Yani hep birlikte refah içinde yaşayamayacak isek, kimse yaşamayacak.
Ya hep, ya hiç.
Ki, K.Kore'nin, dünyanın en çok
estetik ameliyatının yapıldığı, plastik bebeklere dönüşen ve kendilerini pazarlamadan öte bir davaları olmayan G.Kore'den çok daha kadim bir vatan olduğunu düşünüyor, batıya kafa tutması halinde Güney'nde korku ülkesi olarak lanse edileceğine yani bunun gerçek ile alakası olmadığına inanıyorum.