Kuzey Kore: ‘Biz Dünyadaki En Mutlu İnsanlarız’

İnsan bilmediği şeyin özlemini,eksikliğini hissetmezmiş.Bu insanlar başka bir hayat bilmiyorlar ki.Tv yok internet yok,ülkeye giriş çıkış yasak.Sadece yaşadıklarını biliyorlar.Sağlıklılarsa toklarsa mutludurlar kendilerince.

K.Kore kapalı bir ülke, alınan haberlerin neredeyse hepsi yalan, kötüleme çabası.
Ülke ancak Çin üzerinden, belirlenmiş birkaç tur şirketi aracılığıyla ziyaret edilebiliyor.
Bir çok araştırmadan geçtikten sonra seçilmiş olan turistler, başlarında görevli olmaksızın adım dahi atamıyor ve yine belirlenmiş, önceden hazırlanmış bölgeler dışında hiçbir yeri ziyaret edemiyorlar.
Askerler eşliğinde ilerleyen gezide resimler, hatta çekilen fotoğraflarda ki eğiklik, açı bozukluğu bile hesaba katılarak kontrol altında tutuluyor.
He, tabi ulu Abd propaganda çalışmalarına yoldaşı G.Kore ile topyekün devam ediyor.

Fakat ben Güney'de yaşamak yerine, kesinlikle Kuzey'i tercih ederdim.
Refah seviyesinin eşitlenmesinden sonra en çok, yüksektekilerin aşağıya inmesi, acı çekmesi beni mutlu eder.
Yani hep birlikte refah içinde yaşayamayacak isek, kimse yaşamayacak.
Ya hep, ya hiç.
Ki, K.Kore'nin, dünyanın en çok estetik ameliyatının yapıldığı, plastik bebeklere dönüşen ve kendilerini pazarlamadan öte bir davaları olmayan G.Kore'den çok daha kadim bir vatan olduğunu düşünüyor, batıya kafa tutması halinde Güney'nde korku ülkesi olarak lanse edileceğine yani bunun gerçek ile alakası olmadığına inanıyorum.

Türistlere bile özgürce adim attirmayan rejim, kendi halkina mi özgür davrancagini düsünüyorsun? Biliyormusun, orda evlilik bile toplu bir sekilde yapiliyor. Yani toplu bir sekilde dügün yapiliyor. Bu ne demek oluyor, ordakiler özel hayatlarini zerre kadar yönetemiyorlar.

Refah senin icin ne demek? Geliri iyi olan, saglik sigortasi olan bir yer mi? Yahu eger ben istedigim sarkiyi bile dinleyemiyorsam, basimizdakilerini elestiremiyorsam, yemisim o refahi.

Güney kore için haberler ne kadar doğru ne kadar gerçek bilemem. Ama Mesela Bir haber duymuştum.

Çocuklar evlenene kadar ailenin yanından ayrılamıyorlar ve evlenince devlet her çifte bir ev veriyor.. ve boşanma oranı çok azmış. Mesela kaynanayla bir sorun yaşadıysa gelin. bunu kore demokratik kadınlar birliği’ne şikayet edebiliyormuş. Buda huzurun sağlanması içinmiş. ve kuzey korede erkeğin bir üstünlüğü yokmuş. aile reisi diye bir şey yokmuş. bu güzel birşey..
ama Kuzey korede bile ayrımcılık var... Halkı üç sınıfa ayırıyorlar. ve hiçkimse istediği işi yapamıyor. Buna devlet karar veriyor..

Kuzey korede yaşamak isterdim bir yandan ama bir yandan da istemezdim :işsiz:

Güney kore için haberler ne kadar doğru ne kadar gerçek bilemem. Ama Mesela Bir haber duymuştum.

Çocuklar evlenene kadar ailenin yanından ayrılamıyorlar ve evlenince devlet her çifte bir ev veriyor.. ve boşanma oranı çok azmış. Mesela kaynanayla bir sorun yaşadıysa gelin. bunu kore demokratik kadınlar birliği’ne şikayet edebiliyormuş. Buda huzurun sağlanması içinmiş. ve kuzey korede erkeğin bir üstünlüğü yokmuş. aile reisi diye bir şey yokmuş. bu güzel birşey..
ama Kuzey korede bile ayrımcılık var... Halkı üç sınıfa ayırıyorlar. ve hiçkimse istediği işi yapamıyor. Buna devlet karar veriyor..

Aaa sahi mi? Bizim ülkemizde olsa gelinlerin %85 i kayınvalidesine dava açar :KK48::KK48:

Aaa sahi mi? Bizim ülkemizde olsa gelinlerin %85 i kayınvalidesine dava açar :KK48::KK48:
Türk olan bir adam gitmiş. Onun blogunda gördüm. Ordaki kaynanalar daha beterse demekki.. son çareyi şikayet etmekle bulmuşlar. ama kaynanalarda edilebiliyormuş. Gerçekse bu sistem ve bizdede olsa çok iyi. :KK70:

Türk olan bir adam gitmiş. Onun blogunda gördüm. Ordaki kaynanalar daha beterse demekki.. son çareyi şikayet etmekle bulmuşlar. ama kaynanalarda edilebiliyormuş. Gerçekse bu sistem ve bizdede olsa çok iyi. :KK70:

Destekliyorum! :)))

Türistlere bile özgürce adim attirmayan rejim, kendi halkina mi özgür davrancagini düsünüyorsun? Biliyormusun, orda evlilik bile toplu bir sekilde yapiliyor. Yani toplu bir sekilde dügün yapiliyor. Bu ne demek oluyor, ordakiler özel hayatlarini zerre kadar yönetemiyorlar.

Refah senin icin ne demek? Geliri iyi olan, saglik sigortasi olan bir yer mi? Yahu eger ben istedigim sarkiyi bile dinleyemiyorsam, basimizdakilerini elestiremiyorsam, yemisim o refahi.
Che'nin ovdugu, takip edilecek yegane ulke oldugunu soyledigi, kanli kapitalizm ve emperyalizme alternatif olarak yukselmis ayrica nukleer silahta dunya devi olanlarin "dunyayi tehdit eden cilgin" olarak lanse ettigi bir liderin ulkesi olan K.Koreyi, zengin ailelerin, bankacilarin ve yatirimcilarin gorusleriyle uyumlu olarak yorumlamayi, acik propagandaya koyun misali kanmayi reddediyorum. Bilgileri aldigimiz kaynaklar farkli, sen fox news, bbc izlersin, ben ise cctv, r.today...
Asil delilik, Abd ordusunun Kore yarimadasini bastan asagi kontrol etme cabasini gorememek olurdu.
K.Kore solun degerleri icin savasiyor, ekonomik adalet, cinsiyet esitligi, dis guclere boyun egmeme. Ve bu mucadelesinin her aninda Abd'nin kotuleme cabasi, ulkeye yagdirilan igrenc hakaretler, neredeyse her insanin timarhane olarak nitelendirmesi ve onyargilar ile karsilastigini, ayni zamanda ekonomik yaptirimlar ile bogustugu gercegi on planda tutulmali.
K.Kore'ye yonelik lanetleme cabalari derhal kitle iletisim araclariyla dunyaya yayiliyor. Ve ardindan antikapitalist, gelir esitligini destekleyen, anti emperyalist lider ortadan kalkiyor ve yerini kotu bir sac kesimi olan, hareketleri bir deliyi andiran, uyur gezer iken nuukler fuzeyi patlatmasindan korkulan bir sizofren geliyor.

1990 oncesi K.Kore sanayisi Guney'den onlarca kat daha gelismis iken (ilgili verileri istemen halinde paylasabilirim) sonrasinda KDHC Kuba ile ayni kaderi paylasti. Abd ve zorladigi diger ulkelerin yogun ambargosu, yalnizlastirma politikasi ve karalama cabasi nedeniyle bu olagandisi duruma uyum saglayana degin aclik ve sefalet cektiler. Bu noktada iki Komunist-Sosyalist devletin yollari, kendilerini idare etme bicimleri birbirinden ayrildi. Kuba dunyaya bedava saglik, sinir otesi doktorlar, egitim reformlari, gelismis insan haklari vb gibi alanlara yatirim yaparak soylenenin aksine barbar olmadiklarini, iyilik icin savastiklarini kanitlamaya calisti. Buna karsilik K.Kore ise kendini savunma, askeri olarak yetersiz ve durusundan taviz vermeyen ulkelerin dustukleri acilari yasamama amaciyla sempatik bir kanal gelistirmekten cok kendi askeri gucune dayanan bir yol haritasi cizdi.
Ve bunu Tc halkindan daha iyi ancak Suriye bilebilir, en azindan olmasi gereken bu. Fakat durum tam tersi, sanki bir Norvec ulkesinde buyumuscesine Abd dusmanlarinin nasilda yerden yere vurulduklarini, terore kurban gittiklerini, o sinsi ellere bir firsat verilmesi halinde oksijeni bile tuketeceklerini bilmiyorsunuz.

Son olarak, dedigim gibi Kore ile ilgili bilgilerimiz ancak tarihi ve kismen istatistik verilere dayali olabilir. Senin bahsettigin dugun felan olaylarina uzaylilarin varligindan daha az inaniyorum. Nuukleri olan devlet, dugunlerinin Abd medyasi eline gecmesine izin verecek kadar zavalli olamaz.

Tarih bana, kapitalizm dusmani olmanin ne tur sonuclara sebep oldugu, propagandanin etkisini ogretti.
Cok eskiye gitmeye gerek yok, Kore savasinda ki taraflari, ardindan cikan K.Kore ile ilgili haberlerin kaynagini ve bahsi gecen ulkenin Ortadogu uzerinde ki hayallerini bilmek, degerlendirmeye almak yetecektir.
Cin'de devlet kanallari disinda ki yayinlari, youtube gibi kanallari yasakliyor ama ulke de evsiz yok.
Kimse aptal degil, basin ozgurlugu palavrasi altinda Kuba, Venezuela, Kore, Irak, Afganistan, Bolivya, Suriye, Vietnam'da oldugu gibi kan emicilerin ulkeye sizmasina, somurmesine izin vermez. Ki, K.Kore'li tanidigim olmasa da cok sayida, Tc li arkadaslarimdan daha cok, Cinli tanidigim var ve durumdan memnun ayni zamanda yasagin zorunlulugunun farkindalar. Bu yasak icerdekilere degil disardakilere yonelik cunku.

Çünkü orada da boşanmak çok büyük bir ayıp,kadın da erkek de her türlü pisliği gizlice yapıyor ,ataerkillik konusunda kesinlikle katılmıyorum asya ülkelerinin genelinde inanılmaz bit ataerkillik var.

Çünkü orada da boşanmak çok büyük bir ayıp,kadın da erkek de her türlü pisliği gizlice yapıyor ,ataerkillik konusunda kesinlikle katılmıyorum asya ülkelerinin genelinde inanılmaz bit ataerkillik var.
türkiyede ayıp değil mi burada herkes her rezilliği yapmıyor mu?

Kore'de asla bulunmak istemezdim ,adamlar doğru düzgün tv,internet kullanamıyorlar bile,hatta kitap okumak bile sıkıntı.
Devlet propogandalarına ve bunlara yönelik yayınlara izin veriliyor çoğunlukla.
Doğru düzgün fikirlerini bile söyleyemiyorlar.
Banane öyle eşitlikten ,istediğim gibi yaşayamayacaksam .
Ve insanların tamamen eşit olması gibi bir durum hiçbir koşulda sağlanamaz bana göre .

X