Kuzenimin akıl karısıklıgı

Delileyla

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2014
516
735
34
Benim kardesim niteliginde bir erkek kuzenim var. 25 yasında, aof isletme mezunu, uc senedir mezun ve bir senelik bir bankacılık deneyimi var. Eli yuzu duzgun, ingilizcesi var, bilgisayara hakim ancak 2 senedir evde oturuyor is vs bulamadı malesef. Ben yerinde olsam kpss calısır kapak atardım bir yere ama kendisi ders calısma konusunda biraz tembel ruhlu. Ancak son iki aydır olgunlastı mı desem gerceklerin farkına vardı mı desem calısmamanın eksikligini hissediyor ve uzuluyor. Depresyon esiginde diyebilirim. Ben bu konulara hakim olmadıgım icin sizden fikir istiyorum cunku ailece dusunmekten karalar bagladılar.

Aof mezunu oldugu icin sanırım ozel sektorde sansı dusuk, en mantıklısı kpss gibi gorunuyor. Sizce kpss puanlar nedeniyle bir hayal mi? Calısır yapar diyoruz biz ama Utopik mi dusunuyoruz?

Bahar doneminde yuksek lisansa baslayacak. İsletme alanı mı yoksa daha isine yarar bi bolum mu olmalı master icin?

Ve en can alıcı bolum, acaba gelecek sene ozel bir universitede ise yarar ve garantili bir bolum mı okusa? Psikoloji pdr geldi benim aklıma. Onun da hevesi var aslında ama yasım gecti diue dusunuyor. Ailesi bunu karsılayacak gucte, ama maksat is bulmaksa gitsin is bulsun kpss calıssın bu yasta ne universitesi mi diyorsunuz?

Fikirleriniz cok onemli. Simdiden tesekkurler

Maddi durumları varsa özel Üniv.den güzel bir bölüm okuyabilir. İİBF boş çünkü zibil gibi mezun var.

Maddi durumları varsa özel Üniv.den güzel bir bölüm okuyabilir. İİBF boş çünkü zibil gibi mezun var.
Degil mi, dogru soyluyosunuz. Ben de aynı fikirdeyim. 4 sene disini sıkıp meslegini eline alsın, orda burda surunmesin

1.yüksek lisansa başlamasın,tembel ruhlu çalışmayı sevmeyen biri yapamaz çok net.
2.kpss'ye asılsın biraz ama matematik tarih gibi temel alanlardan zayıfsa o iş de yaş.
3.en mantıklısı okulu bitirip askere gitsin ve teskere bıraksın.olgunlaşmanın zirvesine çıkar orada.

Ee durumu iyiyse neden aof tercih edip zaman kaybetti ki?
Tek derdi is imkani olan meslek secmekse saglik alani olabilir hem kpss de sansi daha yuksek hem ozelde is bulmasi kolay
O zamanlar babasının fabrikaları vardı, orda calısıyordu, okumasına gerek yok diye dusunuyorlardı. Hatta sırf askerlik icin aof okudu. Simdi o fabrikalar satıldı, durumları bana gore cok iyi olmasına ragmen eskiye gore cok kotu bir anda on basamak dibe vurdular. Egitimin her kosulda sart oldugu gec anlasıldı yani

1.yüksek lisansa başlamasın,tembel ruhlu çalışmayı sevmeyen biri yapamaz çok net.
2.kpss'ye asılsın biraz ama matematik tarih gibi temel alanlardan zayıfsa o iş de yaş.
3.en mantıklısı okulu bitirip askere gitsin ve teskere bıraksın.olgunlaşmanın zirvesine çıkar orada.

Yuksek lisansı askerlik tecili icin istiyor aslında. Simdi tekrar uni okusa askere cagrılabilirmis. Okuması icin tecil sart yani.

X