Oyle bir ortam var ki yasayan anlar.Teyzem ilk basta asiri tepki verdi.Sonra ayrildik numarasi cevirdiler kafasi rahatti teyzemin o yuzden.Yalan oldugunu ogrendiginde yine kiyamet koptu ama artik onunu alamiyor.Oglan da birakmiyor.Ayrica annem konusunda haklisiniz.Ne diye alip konusursun?Merak işte.Kuzenin yaşı itibariyle böyle düşünmesi normal fakat geriye kalan herkeste bir anormallik var. Annesi bu olaylara nasıl bu kadar tepkisiz kalabiliyor. Birde teyzesiyim diye adamla telefonda konuşmak filan ne kadar gereksiz. Kuzeninizin annesi telefon görüşmesinden memnun kalsaydı gel kızı iste diyecekti demekki.
Sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Annesi, ablası gerekli tepkiyi vermemiş. Babası, abisi birşey söylerse sonu daha kötü olur. Tek yapılacak şey o öğretmenim diye ortalık da gezinen şahsın kuzeninden vazgeçmesi.
Babasina anlatilirsa hayati biter.O cins bir adam.Eve de bir kez kapatti teyzem.Fayda etmedi.insAllah akillandiginda gelecegi elinden ucmamis olur. eve kapatin. hatta babasina anlatin mumkunse. isin sonu iyiye gitmiyor
Onlarda o akil yok ki.Ama iste adam kiza dokunmuyor o anlamda bir de o var.Aslinda mantikli yine de.adam hakkında çocuk istismarından şikayetçi olun, kesin çözüm.
Iki uc defa aradi zaten.Hatta birakacaksin yoksa bu isin icine okul idaresi girer diye falan tehdit etti ama tik yok.Teyzenin o adamı; kızın peşini bırakması gerektiğini, yaşının çok küçük olduğunu, bu ilişkiyi onaylamadıklarını söylemek için araması gerekirdi.
Bana kuzenimin dedigi bu.Ben onun yalancisiyim.Stajyer öğretmen tayin istedi demek. Öyle kolay tayin isteyemez onlar
Ben de utanıyorum.Gerçekten çok haklısınız ama o adamın kendisine iyi geldiğini ve hayatında kendisini en iyi anlayan kişi olduğu düşüncesinde.Bir de ilk mesaji o atmış düşünebiliyor musunuz?İş işten geçtiğinde anlayacak her şeyi kuzenim.Öğretmen adayı olarak tek söyleyebileceğim şey, yazık çok yazık!
O öğrencilerin hepsine, çocuk kardeş gözüyle bakıyorum ben. Ki en zor durumda kalabileceğimiz konulardan biridir öğretmen olarak, aramızdaki öğretmen öğrenci ilişkisinde problem çıkması.
26 yaşında kocaman bir adam, küçücük çocuğa nasıl bakabilmiş?
Çocuğun suçu yok ki, sınırı bilmeyen o adam! Öğretmen ile öğrenci arasında salt otoriter bir iletişim olması yanlış evet ama sınırlarını da bileceksin! 4 sene sana ne öğretiyorlar o okulda? Hiç mi bir şey kapmadın eğitim bilimi derslerinden be!
Ergen çocukların geneli orta okulun son yıllarından itibaren, çevresindeki yaşça büyük olan insanları beğenme, özenme eğilimine girerler. Ve en yakınlarında da öğretmenleri olur, bunun sonucu olarak biraz beğeniyi aşkla karıştırabilirler. Bu ayrımı öğrenci yapamaz, yapması gereken öğretmen zaten! Öğretmen serinkanlılıkla, öğrenciye zarar vermeden bu durumu çözebilir. Fırsat bilir gibi sevgili olmaz, olmamalı!
Şimdi şu kızla sevgili olmasaydı bu adam, kız belki de 1 seneden anlayacaktı yanlış yaptığını. Gencecik, 17 yaşında, parlak bir geleceği olan kız zaten ne yapsın kendinden 10 yaş büyük, ailesinin onaylamayacağı birini? Bunu er geç idrak edecekti zaten. Ama sağ olsun hiç fırsat verilmemiş.
Valla ben utandım.
İşte aradığı ilgiyi sevgiyi yanlış kişide buluyor. Bulduğunu sanıyor demek daha doğru olur. Bu yaşlarda zaten hataların geneli bu yüzden yapılır. Ailede ne eksikse onu dışarıda arar çocuklar.Ben de utanıyorum.Gerçekten çok haklısınız ama o adamın kendisine iyi geldiğini ve hayatında kendisini en iyi anlayan kişi olduğu düşüncesinde.Bir de ilk mesaji o atmış düşünebiliyor musunuz?İş işten geçtiğinde anlayacak her şeyi kuzenim.
Ben de utanıyorum.Gerçekten çok haklısınız ama o adamın kendisine iyi geldiğini ve hayatında kendisini en iyi anlayan kişi olduğu düşüncesinde.Bir de ilk mesaji o atmış düşünebiliyor musunuz?İş işten geçtiğinde anlayacak her şeyi kuzenim.
Teyzem onu en basta soyledi.Ayrilik numarasi yaptilar.adamla niyetin ne diye muhattap olacaklarına seni şikayet edeceğiz diye söylemiş olsalardı çoktan kuzenine tekmeyi basardı..
Hicbir sey yapamazsin. Bu kuzeninin hayati ve yasayip hatasinin sonuclarini cekecek tecrube edinecek.Arkadaşlar kuzenimin haberi bile yok ama paylaşmak istedim.
Kuzenim 17 yaşında sevgilisi ise 26 civarı sanırım.
Bu adam kuzenimin okulunda stajyer biyoloji ogretmeniymiş.Facebooktan birbirlerini hoca-ogrenci ilişkisi baabında ekliyorlar.
Sonra messengerdan baya baya konuşmaya başlıyorlar.
Daha sonra numaralar alınıyor whatsapptan konuşulmaya başlanıyor.
Sevgili oluyorlar 2015 aralık sonu çıkmaya başladılar.
Babası abisi çok katı kuzenimin.İlişkisi olduğundan haberleri bile yok.
Sadece anne ve ablası biliyor.Ayrıca oğlan kürt ve kuzenimin babası ve abisi haz etmiyor ırk ayrımı yapıyorlar biraz.Yani bu iş evlilik boyutuna giderse ve duyulursa işler çıkmaza girer.
Bir de kuzenim benimle okul bitince evlenmeyi düşünür müsün gibi sorular sorduğunda olgunlaşmadın sen daha diyip geçiştiriyordu.
Annem de teyzesi olarak telefonda konuşmuştu çocukla telefonda.Pek haz etmedim demişti.Çocuk zaten daha sonra bağırmiş kuzenime olur olmadık insanlara bizi anlatma diye.Allah aşkına bu senin sevdiceginin teyzesi yani.Nasıl laf bu.Kuzenim yine de aldırış etmiyor o bana iyi geliyor derdimden sıkıntımdan anlıyor diyor.
Bunların sevgili olduklarının okulundakiler anlamış kuzenim okulunu değiştirdi oğlan da baska okula tayin istedi.
Durum boyle işte.Kuzenim kör olmuş gibi konusunu açtığımızda bile kızıyor.Halbuki bizim tek istediğimiz onun mutlulugu.Bu adam onun hocasıydı bir nevi dersine girmese bile.Bence adam evliliğe de yanaşmıyor.Kuzenim de uçuyor aşktan.Sizce na yapmalı bu işe??
Teyzem onu en basta soyledi.Ayrilik numarasi yaptilar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?