Kuzen evliliği

Yıllar sonra bu başlığa tekrar geldim, iyimi yaptık kötümü bilmiyorum maalesef farklı insanlarla evlendik. Anlaşmış gibi o ülkenin bir ucuna ben başka ucuna gitti, ama yakın kimin bir düğünü cenazesi olsa bir arada olmamaya çalışan ama her seferinde karşı karşıya gelen şaşkın ördekleriz...Evet hala olsaydı nasıl olurdu sorusu kafamda...şimdi mutlumuyum oda muamma kızım tek mutluluğum...
Korkunç insanlarsınız sanki bi halt gibi güncelleme geçmişsiniz bir de allah korusun sizin gibilerden ya düşünsene evleniyorsun eşin seni seviyor sanıyorsun kırk yılda bir gördüğü kuzenine acabayla bakıyor yani toplum içinde söylesen akıl sağlığında şüphe ederler hani aile ya hani aileye o şekilde bakılmaz ya gerçekten korkunç

meraba arkadaşlar bi sorunum hakkında görüşlerinize ihtiyacım var çıkamadım işin içinden, form konularını okudum, araştırdım ama, yinede kalbime söz geçiremez oldum...bundan 4-5 yıl önce henüz üniversitedeyken önemsiz mesajlarla başlayan kuzen yakınlaşması kördüğüm oldu...defalarca birlikte son verdiysekte tekrar tekrar sevgimiz ilgimiz hortladı, kac defa sen yoluna ben yoluma bu işin sonu yok desekte bir kıvılcım yeniden başlattı, ne o evlendi ne ben aralarda görüşmelerim flrötlerim olduysada olmadı oda hep aklımdaydı çıkmadı gitmedi, kalbim kimseyi kabul edemedi, ben aslında herşeyimle teslim oldum herşeye razı idim çok sevdim ama o bu durumun sakıncalarını öne sürerek istemedi, ama vazgeçmedi, bir türlü evlenmedi, benden 5 yaş büyük ben 27 oldum o 33 hala bekarız...Geçen hafta halamları ziyaretimizde yine karşılaştık ellerim ayaklarım boşaldı, zor bi yere attım kendimi sonrası yine mesajlaşmalar yine sohbetler sonu varmı bilemiyorum, çözüm ne, sevmesemde biriyle evlenmelimiyim? duyuyorum o kimseyi beğenmiyormuş biliyorum sebebi benim daha öncede konuşuyoduk, kördüğüm resmen düşünemez oldum, kimseler bilmiyor ne onun ne benim ailem, kimse olmasa boynuna sarılıp ağlarım, ne yapmalıyım psikolojikmi, aşığım oda bana aşık gözlerinden duruşundan belli...bu durum nasıl aşılır sizce ? Bu sefer cesur davranıyor geleyim görüşelim buluşalım diyor, beynim dur desede koşa koşa gidiyorum...
Zorla bir evlilğe ve sevgi yoksa öyle şeylere çok karşıyım ama eğer karşılıklı sevgi varsa savaş derim savaşmadan bişey kazanılmıyor mutlu olacaksanız aileler birbirne girmeyecekse evlenin aslında kardeş sayılır yani ama dediğim gibi karşılıklıysa kötü hissetmeyin kendinizi ikiniz adına diyorum bi akraba var bizim eş tarafından kız oldu bitti kuzenini seviyo ikisi ayrı ayrı insanlarla evlendi ikisi de çok mutsuz kız kaç kere düzgün giden evliliğini terk etti durumları çook çok iyi çocukları bile var ama sevgi yok.. başkasını sevmezsin demek istemiyorum ama içinde ükte kalmasın sevgi çok başka bir şey hele ki seviliyosan kıyamıyosa .. :)🥰

meraba arkadaşlar bi sorunum hakkında görüşlerinize ihtiyacım var çıkamadım işin içinden, form konularını okudum, araştırdım ama, yinede kalbime söz geçiremez oldum...bundan 4-5 yıl önce henüz üniversitedeyken önemsiz mesajlarla başlayan kuzen yakınlaşması kördüğüm oldu...defalarca birlikte son verdiysekte tekrar tekrar sevgimiz ilgimiz hortladı, kac defa sen yoluna ben yoluma bu işin sonu yok desekte bir kıvılcım yeniden başlattı, ne o evlendi ne ben aralarda görüşmelerim flrötlerim olduysada olmadı oda hep aklımdaydı çıkmadı gitmedi, kalbim kimseyi kabul edemedi, ben aslında herşeyimle teslim oldum herşeye razı idim çok sevdim ama o bu durumun sakıncalarını öne sürerek istemedi, ama vazgeçmedi, bir türlü evlenmedi, benden 5 yaş büyük ben 27 oldum o 33 hala bekarız...Geçen hafta halamları ziyaretimizde yine karşılaştık ellerim ayaklarım boşaldı, zor bi yere attım kendimi sonrası yine mesajlaşmalar yine sohbetler sonu varmı bilemiyorum, çözüm ne, sevmesemde biriyle evlenmelimiyim? duyuyorum o kimseyi beğenmiyormuş biliyorum sebebi benim daha öncede konuşuyoduk, kördüğüm resmen düşünemez oldum, kimseler bilmiyor ne onun ne benim ailem, kimse olmasa boynuna sarılıp ağlarım, ne yapmalıyım psikolojikmi, aşığım oda bana aşık gözlerinden duruşundan belli...bu durum nasıl aşılır sizce ? Bu sefer cesur davranıyor geleyim görüşelim buluşalım diyor, beynim dur desede koşa koşa gidiyorum...
Sakınca yok bence aile bu durumu kabul edıyorsa neden sorun olsun ki aile yuzunden mı ayrılmak istedınız bizim ailede yok mesala böyle birsey hiç yaşanmadı benim başıma gelse babam siler atardı sanırım ama kardeş gibi olduk hep ama aksi durum başıma gelseydı ben sevmeye çok değer veririm sevmek sevilmek bu dunyada en güzel en pahalı bir şey kalben ömür boyu yaparım dıyorsan tutma kendini derim dunyaya bir kere gelıyorsunuz başkası için toplum etkısı varsa yok sayın bunları evlenin ya❤️

Kararı verecek olan sizsiniz. Ama bana göre çok yanlış. Akrabayla evlenmek kardeşinle evlenmek gibi geliyor .. Akraba evliliğinin yasaklandığı ülkeler olmuştu ben de darısı başımıza diyordum bizde de yasak gelirse acele edin madem :)

Yıllar sonra bu başlığa tekrar geldim, iyimi yaptık kötümü bilmiyorum maalesef farklı insanlarla evlendik. Anlaşmış gibi o ülkenin bir ucuna ben başka ucuna gitti, ama yakın kimin bir düğünü cenazesi olsa bir arada olmamaya çalışan ama her seferinde karşı karşıya gelen şaşkın ördekleriz...Evet hala olsaydı nasıl olurdu sorusu kafamda...şimdi mutlumuyum oda muamma kızım tek mutluluğum...
İlla biriyle evlenmek mi zorundaydınız? Şu anki eşinizin ne suçu var acaba? Düzgün ve sevdiğiniz biri bulana kadar evlenmemek de bir seçenek ya hani.

Bu arada adamın sizi unutamadığını falan düşünmüyorum. Eşiyle gayet seks de yapıyodur mutludur da. Senelerce görmediği birinin yasını tutmaz hiçbir erkek. Boş yere olmadık şeyin romantizmini yapmaya çalışıyosunuz.

İlla biriyle evlenmek mi zorundaydınız? Şu anki eşinizin ne suçu var acaba? Düzgün ve sevdiğiniz biri bulana kadar evlenmemek de bir seçenek ya hani.

Bu arada adamın sizi unutamadığını falan düşünmüyorum. Eşiyle gayet seks de yapıyodur mutludur da. Senelerce görmediği birinin yasını tutmaz hiçbir erkek. Boş yere olmadık şeyin romantizmini yapmaya çalışıyosunuz.
Romantizm yapmıyorum, yıllar sonra gelinen noktayı söylüyorum sadece...

e evlenmeseydiniz madem hala kuzeninize aşıksınız mutlu değilsiniz ne amaçla evlendiniz?

Siz olayı çok farklı anladınız, tarihlere bakarsanız geçmişte yaşanmış bir olaya güncel bir yorum yaptım. Başlığın başından okursanız anlarsınız...
Tamam da ne alaka? Kimse merak bile etmemiş amcanızın oğluyla ne oldunuz diye. Durduk yere evliyim aklım başkasında diye bir güncelleme yapmanın amacı nedir? Dilerim kocanız görür okur bu güncellemenizi.

Tamamen 'imkansız ask' romantizmi gibi geldi bana. Kullandığın dilden bile belli. 'dünyanın en masum aşkı bizimkisi' filan. Fazla film izlemekten kaynakli olabilir 😅

Su an sana dünyanın en önemli şeyi gibi gelse de, evlenip aslında onun da donunu çamaşır sepetine atmasını bilmeyen bi Türk erkeği olduğunu görünce kalmicak bu duygular.

Sonra aile olduğu için her halta karışan akrabalar, her küçük sorunda tüm aile geçmişinin bilinmesinin verdiği rahatsızlık ve en kötüsü de Allah korusun engelli bebek olma ihtimali. Hiçbir aşk buna değmez.

Hala olsaydı? Sizi üzer Sizi maffeder yapmayın derim. Eger o nasip sizin olsaydı kim engel olabilirdi ki ? Dag taş aşılırdı yine Sizi bulurdu. Ama siz geri plandasınız bi bayansınız karsı tarafın bu pasifligi senelerce sürmüş Sizi isteyen insan mücadele etmezmiydi diye düşünüyorum. Artık kaderinize razı olun ve mutlu olmaya mutlu etmeye calısın olmamış? Bence hayırlısı böyleymiş Allah sizi korumuş siz farkında değilsiniz bence o yüzden hayatınıza bakın yoksa Allah nasip etseydi ne olursa olsun nasip olurdu bazen de hayatta illa bu olsun istiyorum dememek lazım buna inananlardanım

o kadar insan varken kuzene aşık olup evlenilmez herkes kendine gelsin!!

Romantizm yapmıyorum, yıllar sonra gelinen noktayı söylüyorum sadece...
Kizzz yeni üyeler eski üyeler gibi ayy canım üzüldük tamam hayırlısı vs. demez şimdikiler seni yer burda bide bu konuyla jsjsjsjsjsj haaa haklılar mı haklılar seviyorsan evlenseydin kuzeninle madem evlenmedin şimdi çocuğun varken niye kuzeni düşünüyorsn.

Genetik tarama yaptirmadan evlenmeyin lutfen... bu hayatta asktan cok daha onemli şeyler var akraba evliliginin sakincalari ortada...

Bence güncelleme iyi olmuş ben de konuyu okusam merak ederdim. Sizinle benzer durumda bir arkadaşım var. Kuzeni değildi ama birini seviyordu, çocuğun işi gücü yok diye ailesi vermedi başkasıyla evlendi. Kendisi biraz romantik biridir eski sevgilisini bir türlü unutamadı. Bir de kapı komşusuydu yani baba evine gittikçe çocuğun evini ailesini falan görüyordu. Hani öyle zorla da evlendiren olmadı eşiyle yine kendi istedi evlendi istemese evlenmezdi. Ben yapma dedim engellemeye çalıştım ama o ara inat yaptı evlendi.

Gel zaman git zaman sürekli eskiyi düşünür oldu. Eşinin en ufak kötü davranışında, bağırmasında eskisini düşündü. Sanki onunla hiç kavga olmayacaktı sanki mutsuz olma ihtimali yokmuş gibi. Facebooktan eskisinin durumuna bakardı ne yapıyor ne ediyor diye o derece taktı. Neyse iki çocuğu oldu. Hala unutamıyordu.

Aradan on sene geçti. Eşiyle boşanmaya karar verdi ve arkadaşım eski sevgilisine yazdı dayanamadı. Bu arada adam da evlenmiş boşanmış. Adam kızı reddetti :) niye bana yazdın kocan seni dövüyor mu sövüyor mu derdin nedir dedi. Yıllarca o kadar romantize etti ki kafasında, bu cevapla şok oldu. Sanırım içinde hep bir umut vardı nasıl olsa beni seviyor, o da düşünüyor şeklinde. Adamın cevabıyla umudu bitti ve kocasına alıcı gözle bakmaya başladı 😅 Arkadaşım başkasını sevdiğinden kocasına çok ters davranıyordu haliyle adam da buna ters gidiyordu. Diğeri reddedince eşiyle arası daha iyi oldu. Hani yine aşırı mutlu değil ama eskisine göre daha iyi.

Neyse konu sahibi kuzeniyle en başta yakınlaşmamalı ve sınırı çizmeliydi. Bu noktadan sonra kafasından tamamen çıkarıp hayatında olanların kıymetini bilmeli. Hayat çok kısa ömür bu kadar bir şeye takılacak kadar uzun değil. Şu an mutsuz olduğu için eskiyi düşünüyor eminim ama mutsuzluğunun sebebi o değil. Kimler kimleri seviyordu vazgeçti ve hayatına devam etti mutlu oldu. İnsan kendi içinde mutlu ve huzurlu olmalı. Yoksa kimse kimseyi mutlu edemez. Çok uzun oldu kusura bakmayın 😅

Konu sahibi
Sağlıklı bir evlat sahibi olduğun için şükret evliliklerde akraba yazmiyorum
Amca çocukları evliliğinde sağlıklı çocuk sahibi olma oranları çok düşük
arkadaşımın Çocuğu 12 yaşında bir bayılma sonrası kendini ifade edememe yürüme güçlüğü vb şeyler yaşadı
Gitmediği dr kalmadı tek sebebinin akraba evliliği olduğu söylendi
Tabiki de her çocuk sahibi için risk var ama akraba evliliği bu riskleri ikiye katlıyor

X