Kuzen evliliği

Her açıdan zor sizin durum ama hayat senin hayatın tabii ohalde önden bi'annene çıtlat bakalım mutlu mu olacaklar yoksa karşı mı çıkacaklar:44: Hakkında hayırlısı olur inşallah.

Son düzenleme:
Annemle babam uzaktan akraba.Teyzem kuzeniyle evli ve kendi kuzenlerim arasında birbiriyle flört yaşayıp ayrılanlar var. Bir diğer teyzem de oğluna istiyor hatta beni :KK70: anlayacağın ailen bu konuda rahatsa ve sizin ailede de böyle durumlar varsa problem olmaz diye düşünüyorum . Ki onuda geçtim siz seviyorsanız birbirinizi daha ne olsun :) Aileler de alışır bu duruma.

sanırım bizimkiler bazı şeylerin farkında garip bi tavır sözkonusu, şaşkınlıkla beraber tepkisizler, sessizliklerini koruyorlar, bir yakınımız bu gençleri evlendirin gitsin demiş ablam garipseyerek anlattı, ben hiç konuşmadım bu konuyu direk onlarmı söylesin acaba...bakalım neler olacak...:26:

sanırım bizimkiler bazı şeylerin farkında garip bi tavır sözkonusu, şaşkınlıkla beraber tepkisizler, sessizliklerini koruyorlar, bir yakınımız bu gençleri evlendirin gitsin demiş ablam garipseyerek anlattı, ben hiç konuşmadım bu konuyu direk onlarmı söylesin acaba...bakalım neler olacak...:26:

acaba konuşulmuş mudur, ya da seninki çıtlatmış olabilir mi? belki de zarf atıyolardır?

Teyzemin kızıyla,dayımın oğlu birbirlerine aşıktı.inanın çok küçük yaşta başladı aşkları ama aileler karşı çıktı.
Daha sonra teyzem baktı senelerdir ne söyleselerde arkadaşlıkları devam etti.sonunda teyzem tamam bir söz keselim dediler.ama dayımın eşi (yengem) istemedi.baya sorunlar çıktı ayrıldılar.
Teyzemin kızı evlendi ve üç çocuğu var,ama dayımın oğlu hala bekar.İnanın bazen mecburen aynı ortamlarda bulunuyorlar anlaşılıyor ya hala birbirlerini seviyorlar.
Bu arada teyzemin kızı hiç mutlu olmadı,zoraki evlendi gibi birşey oldu.teyzemin kızının eşi biliyordu dayımın oğluyla arasındaki sevgiyi.
İnanın hayatı kıza zehir etti.
Teyzemin kaç defa keşke kızımla yiğenimi zorlada olsa evlendirseydim dediğini duydum.

İyi düşünün gerçektende seviyomusunuz yoksa olmayacak şeyler bize cazip gelir ya öyle birşeymi.

ben anlattığınız kişilere çok üzüldüm yaa, yazık olmuş, harcanan hayatlara...:KK43:

ben imkansız bir durum göremedim, gönül bu, absürd ya da yasak bir durum da sözkonusu değil, inşallah aileleriniz de onaylar ve hayırlısı ile sevdiğinizle kavuşursunuz.:KK16:

Ortada garip bir durum yok
Bu kadar senenizi heba etmenize uzuldum neden bu kadar abarttiniz
Tamam ideal birsey degildir kuzen iliskisi ama cok anormal birsey de degil
Hayati daha fazla ertelemeyin kendinize

Bundan sonra ne sen ne de kuzenin başka birileriyle sağlıklı ve aşk üzerine kurulu evlilikler yapamazsınız bence..İlerde asla biraraya gelemezsiniz,bulunduğunuz ortamda hep bi tedirginlik olur.
Ben yapamazdım şahsen kuzenimle ama bu kadar seviyorsanız ve ilişki almış başını gitmişse ailelere açın durumu,yaşlarınız da ilerliyor unutmayın..
Hayırlıysa olur inşallah..

Bazen çok abarttığımızı düşünüp şaşırıyorum, bazen daha da kötü olabilir mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum...Ewet normal bi ewliliik olmayacak bunu kendimde hissediyorum içimde bi rahatsızlık var yani, ama başkasıylada olmuyor ...

Kuzen ilişkisi genel olarak tasvip edilmesede; anormal da değil
birbirinizden uzakta geçen yaşantıninda etkisi olmus galiba
Ailenizden anne yada varsa kızkardeşinizle paylaşıp bi nabız olcseniz
Belki umdugunuZ gibi bi tepki almazsiniz
Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

Teyzemin kızıyla,dayımın oğlu birbirlerine aşıktı.inanın çok küçük yaşta başladı aşkları ama aileler karşı çıktı.
Daha sonra teyzem baktı senelerdir ne söyleselerde arkadaşlıkları devam etti.sonunda teyzem tamam bir söz keselim dediler.ama dayımın eşi (yengem) istemedi.baya sorunlar çıktı ayrıldılar.
Teyzemin kızı evlendi ve üç çocuğu var,ama dayımın oğlu hala bekar.İnanın bazen mecburen aynı ortamlarda bulunuyorlar anlaşılıyor ya hala birbirlerini seviyorlar.
Bu arada teyzemin kızı hiç mutlu olmadı,zoraki evlendi gibi birşey oldu.teyzemin kızının eşi biliyordu dayımın oğluyla arasındaki sevgiyi.
İnanın hayatı kıza zehir etti.
Teyzemin kaç defa keşke kızımla yiğenimi zorlada olsa evlendirseydim dediğini duydum.

İyi düşünün gerçektende seviyomusunuz yoksa olmayacak şeyler bize cazip gelir ya öyle birşeymi.

Konuyu dağıtmak gibi olmasında.. bu anlattigina cok üzüldüm canım ya
Insan kac kere sever ki hayatında. . dünyaya bir kere geliyoruz, sevdiğinle hic gün görmeden ayrı ayrı hayatlar sürmek ne kötü:KK31:
Herkesin hakkında hayirlisi neyse o olsun
sevenleri de ayırmasinlar

aşkınız ne günah nede ayıp canım bazen bu tür evliliklerde kan uyuşmazlıklarından dolayı çocuklarda sorun yaşanabiliyor ama arkadaşlarında dediği gibi tıp çok gelişti bunada bir hal çaresi bulunur aşk her zaman yakalanmıyor amcanızın oğlu kardeşinizde değil hakkınızda hayırlısı olsun mutlu olmanızı dilerim...

Benim kuzenim evlendi bu şekilde Allah'a şükür ki erkek çocuk olmuyor düşük oluyor kızı var tek sorun bu oldu
Tabi ki riskli bir durum size kalmış her açıdan düşünmek gerekli

Ayşe Yılmaz,Ahmet Yılmaz'la evlenmeyi kabul ediyor musunuz?
Soyad değişmeyecek,tek geri kazanım bu olurdu herhalde..

Kayıplar için ne diyeyim..

Bu akraba evliliklerinde ailelerin çocuklarını nasıl yönlendirdiğinin büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum..
Teyzemin,amcamın ve halamın çocuklarından yarısı ile birbirimizden uzakta büyüdük,
çocukluğumuzdan beri ayda yılda bir de olsa bir araya geldik,
belki uzun yıllar görüşemedik ama bize onların ''erkek'' değil kardeş olduğu empoze edildiğinden midir,
hep kardeş gördük birbirimizi..
Bir kuzen ordusu olmamıza rağmen hiç akraba evliliği yapan olmadı aramızda...

Size yap ya da yapma demek çok zor çünkü amcamın oğlunu hayal etmem lazım önce
ve bu çok zor...

Ama amca çocuğu çok riskli değil mi?
Ben sadece evlendikten sonra çocuk sahibi olma kısmındayım,yoksa aile içi kargaşayı geçtim..

Tıp gelişmiş olabilir ancak aynı DNAlara sahip iki kişinin yumurta ve spermleri bir araya gelince bozulabilecek genleri ayrıştırılıp rahime yerleştirilebilecek
kadar gelişti mi tıp diye sorasım geldi tıp gelişti diyenlere...

Bu da altı kalın çizilmesi gereken bir konu gibi....

Son düzenleme:
Malesef herşey bitti, ne olduk ne onduk, o bekar ben bekar, onun için göze alamadığım sorunların bin katını başka insanlarda tecrübe ettim, vazgeçmeyin; aşk, sevgi, güven çok zor bulunuyor...

hiç mi etrafında başka adam yok,bi insan kuzenine kendi kanına kardeşine nasıl bakar???ya yapmayın bu devirde bari yapmayın şunuu

benim ailemde olmasada memleketde çok yaygındır.

hat da mümkünse dışardan almazlar gelin veya damat.

sizin ailede durumlar nasil?
belki annenize çıtlarsanız?

Malesef herşey bitti, ne olduk ne onduk, o bekar ben bekar, onun için göze alamadığım sorunların bin katını başka insanlarda tecrübe ettim, vazgeçmeyin; aşk, sevgi, güven çok zor bulunuyor...
Nasil yani ya niye olmadi. Dinen nikah düşüyor mu tamam bitti. bu kardesimdir nasil dusunebilirsiniz boyle diyenleri anlamiyorum herkes ayni kulturde büyümüyor benim ailemdede kuzen kuzene evlilik olmadi ama kuzenimin gönlü vardi bende ben istemedim kuzenim oldugu icin degil ben sevmedigim onu itici buldugum icin ama siz bu kadar asktan bahsederken niye olmadi niye hala o bekar sen bekar aklim almiyo lutfen cevap yazar misiniz cok merak ettim nedenini

Yıllar sonra bu başlığa tekrar geldim, iyimi yaptık kötümü bilmiyorum maalesef farklı insanlarla evlendik. Anlaşmış gibi o ülkenin bir ucuna ben başka ucuna gitti, ama yakın kimin bir düğünü cenazesi olsa bir arada olmamaya çalışan ama her seferinde karşı karşıya gelen şaşkın ördekleriz...Evet hala olsaydı nasıl olurdu sorusu kafamda...şimdi mutlumuyum oda muamma kızım tek mutluluğum...

X