Kuzen evliliği

duyguye

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2011
35
-5
meraba arkadaşlar bi sorunum hakkında görüşlerinize ihtiyacım var çıkamadım işin içinden, form konularını okudum, araştırdım ama, yinede kalbime söz geçiremez oldum...bundan 4-5 yıl önce henüz üniversitedeyken önemsiz mesajlarla başlayan kuzen yakınlaşması kördüğüm oldu...defalarca birlikte son verdiysekte tekrar tekrar sevgimiz ilgimiz hortladı, kac defa sen yoluna ben yoluma bu işin sonu yok desekte bir kıvılcım yeniden başlattı, ne o evlendi ne ben aralarda görüşmelerim flrötlerim olduysada olmadı oda hep aklımdaydı çıkmadı gitmedi, kalbim kimseyi kabul edemedi, ben aslında herşeyimle teslim oldum herşeye razı idim çok sevdim ama o bu durumun sakıncalarını öne sürerek istemedi, ama vazgeçmedi, bir türlü evlenmedi, benden 5 yaş büyük ben 27 oldum o 33 hala bekarız...Geçen hafta halamları ziyaretimizde yine karşılaştık ellerim ayaklarım boşaldı, zor bi yere attım kendimi sonrası yine mesajlaşmalar yine sohbetler sonu varmı bilemiyorum, çözüm ne, sevmesemde biriyle evlenmelimiyim? duyuyorum o kimseyi beğenmiyormuş biliyorum sebebi benim daha öncede konuşuyoduk, kördüğüm resmen düşünemez oldum, kimseler bilmiyor ne onun ne benim ailem, kimse olmasa boynuna sarılıp ağlarım, ne yapmalıyım psikolojikmi, aşığım oda bana aşık gözlerinden duruşundan belli...bu durum nasıl aşılır sizce ? Bu sefer cesur davranıyor geleyim görüşelim buluşalım diyor, beynim dur desede koşa koşa gidiyorum...

bu kadar çok seviyor ve seviliyorsan vazgeçme bence :KK16::KK16: artık tıp gelişti doğacak çocuğun gelişimi rahatlıkla takip ediliyor

Çocuklardan önce aile ve çevre çok zorlayacak..

Bilmiyorum ya. ailenizde akraba evliliği nasıl karşılanıyor. Bizde mesela ailece birbirini tanıyan insanların çocukları evlendirilmez sonra laf olur diye. Yıllarca kötü gözle bakmış falan derler diye. Komşu çocuğuyla uzak akraba çocuguyla falan hiç olmaz.

Senin halanın oglu anladıgım kadarıyla.. Allah yardımcınız olsun.. Bir şey bulamadım diyecek

diyecek bişey yok..nasıl bu duruma geldik anlayamıyorum, bu arada onlara gidemiyorum, halamlar onunda benimde halam, amcamın oğlu :KK14::KK43::KK43:

amca çocuğu çok yakın ama cnm ya..aş kengel tanımaz aksine doğuda hep akraba evlilklri yapılır bişy olmaz ALLAH bilir.akraa evlilklride bazen güzldr tanıdık bildk sonunda kötü bişy olsada kolay vazgeçilmez yani ailelelr arasında..bozulmaması için..çevremde çok başta annem babam teyze çocuklrı..ben yabancı ile evlendm ..yani.bişy olmaz sevyrsnz engel olmayın neden bu korkmak anlamdım aileler istemzmi sanıyrsnz sanmyrm siz istedkten sonra..o adım atsın en çok onda biter iş..

çok yakın işte:KK14: çook bu başka işte hele annelerin tepkileri ne olur bilemem ama çok çetin, arıyor soruyor, düşün taşın ama hep aynı çlıkmaz sokak, bizde hiç yok bu tür evlilik, doğuda yaygın evet ama, amcamın kızı ile halamın oğlunun böyle bi söylentisi çıkmıştı hatırlarım babam bile çok sert tepki vermişti, halbuki yanlış anlaşılmaydı.......oofffoofff:KK43:

Yanlış anlamadıysam herşeyimle teslim oldum dediniz.
Başında neden düşünmedi o gerçekleri..

Yanlış anlamadıysam herşeyimle teslim oldum dediniz.
Başında neden düşünmedi o gerçekleri..

duygusal olarak herşeyimle teslim oldum canımm, durduramadım mantığımı işletemedim,
ooofff gönül ferman dinlemiyorr, dünyanın en masum aşkı bizimkisi....

Amca çocuğu mu:KK53:
Bilemiyorum mesela ben amcamın oğluna aşık oldum desem bu zamana kadar bana bi'kere bile vurmayan babam vurmaktan beter eder sözleriyle, kuzenime de kendi namusuna mı göz diktin der. Yani bizde hiç normal karşılanmaz. Ki biz hiç kardeş gibi büyümedik el gibiyiz.

Geçen bi'konu vardı hala çocuğuyla evlenmiş ve boşanmışlardı halasından da şikayetçiydi kaynanası olarak tabii.
Şimdi hertürlü hayatından çıkaramayacak. Sürekli görecek eski kocasını:44:

Bilmiyorum aşk deyip geçiyoruz ama o kadar yakınınıza o gözle nasıl bakıyosunuz anlayamıyorum. Kınamak için demiyorum yanlış anlama haddim de değil zaten ama bizim sülalede böyle bi'şey olmadığından bana çok tuhaf geliyo:KK25:

Aşk çok geçici bir şey. aranızda şu an bir çekim var. ve bir şeyler yaşayamamış olmanın verdiği bi özlem var..

Evlilik dediğin bir kumar. Yıllarca tanısan bile ben bu adamla evlenmek istememiştim diyosun. Sen aileni karşına alıp bu kumarı oynayabilicek misin?

Biraz mantıklı ol canım. Başkasını sevemezsen evlenemezsen de hiç evlenme. Annelerimizi babalarımızı bu kadar üzmeye hakkımız yok..

başına gelmeden anlaşılmıyor malesef...bende öyle düşünüyodum ama ama ama ............

Bilmem ben babamın kardeşinin çocuğuyla öpüştüğümü aynı yatağa girdiğimi hayal bile edemiyorum açıkcası.
Belki de size imkansız gelmesi bu kadar çekici hala getiriyo bu ilişkiyi?

Bu zamana kadar kim bi'daha sevememiş ki?:KK31:

Ailende normal karşılanmıyosa mesela benim ailem gibiyse göze almaya değer mi sence?:nazar:

Akraba evliliğinin hiç bir şekilde normal karşılanacak bir yanı yok !
Kuzen dediğin kardeştir açık ve net. Bunun aksini ben hiçbir şekilde kabul edemiyorum. Ve bu tarz şeyleri normal karşılayan insanları gördükçe de sinirlerim zıplıyor. Kuzenine karşı bu tarz düşünceler içine girdiysen bu sorun senden kaynaklı değil ailenden kaynaklıdır. Zamanında sizin aranızda gerekli mesafeyi ya da ilişkiyi oluşturamamışlar. Benim bütün kuzenlerimin erkek olmasına karşın asla böyle bir düşüncem olmadı. Hepsi benim abim, kardeşim. Onlarla birlikte büyüyorsun sonuçta. Hala, teyze, amca nasıl anne babadan farksızsa kuzenler de kardeşten farksızdır benim düşüncem bu.

ailen bu kadar sert davranmasa evlenen ilk siz olmayacaksiniz sonda deilsiniz derim
ama i$in için aile rizasio girince i$ler sarpa sariyor ..

aileni karsina alip silem dercesine gelerekden bi yuva kurma derim
boyle bi yuvada ikinizde mutlu olamazsiniz, anne baba rizasi çok onemli evlillik krumunda benim du$unceme gore

Akraba evliliğinin hiç bir şekilde normal karşılanacak bir yanı yok !
Kuzen dediğin kardeştir açık ve net. Bunun aksini ben hiçbir şekilde kabul edemiyorum. Ve bu tarz şeyleri normal karşılayan insanları gördükçe de sinirlerim zıplıyor. Kuzenine karşı bu tarz düşünceler içine girdiysen bu sorun senden kaynaklı değil ailenden kaynaklıdır. Zamanında sizin aranızda gerekli mesafeyi ya da ilişkiyi oluşturamamışlar. Benim bütün kuzenlerimin erkek olmasına karşın asla böyle bir düşüncem olmadı. Hepsi benim abim, kardeşim. Onlarla birlikte büyüyorsun sonuçta. Hala, teyze, amca nasıl anne babadan farksızsa kuzenler de kardeşten farksızdır benim düşüncem bu.

Kesinlikle katılıyorum.. Ama bu iş kardeş görme durumunu geçmiş. Demek ki konu sahibi kardeş olarak görmedi ve bir şekilde aşık oldu. Yani bunu kabullendim diyelim.

Ama karşımızdaki insanla olan beraberliğimiz -kuzen ya da değil- ailevi ilişkilerimize büyük zararlar vericekse zaten ordan kaçmak lazım. Anneni babanın kalbini kırarak yapılan evlilikten mutluluk bulabileceğini bekleme. Bütün hayatını karartma.

Aynı ortamda büyüme gibi bi durum yok çok farklı şehirlerde yaşadık okuduk büyüdük...farkındayım bazı şeylerin ama bu ülkenin gerçeklerini görmezden gelip bu kadar acımasız eleştirileride anlayamaıyorumm açıkcası, hak veriyorum, yanlış bişey yapmadık kendiliğinden gelişen bi durum buu, kimse istemez, kaza gibi bişey...anlatamıyorum masumca ama hayatımıza mal oldu neredeyse...ama evlenenler yokmu nerede yaşıyorsunuz anlamıyorum...

ailemi kesinlikle karşıma almam bu arada hatta bu işe sevinecekleri bile tahmin edebiliyorum ama biliyorum ki doğru değil ama kurtulamıyoruz , defalarca görüşmeme kararı aldık, farklı kişilerle evlilik amaçlı görüşmeler yaptık ama yook olmuyor, belkide birbirimizi bekliyoruz ama insan sevmeden göz göre göre sırf bu birliktelikten kacmak için evlenebilirmi?

Teyzemin kızıyla,dayımın oğlu birbirlerine aşıktı.inanın çok küçük yaşta başladı aşkları ama aileler karşı çıktı.
Daha sonra teyzem baktı senelerdir ne söyleselerde arkadaşlıkları devam etti.sonunda teyzem tamam bir söz keselim dediler.ama dayımın eşi (yengem) istemedi.baya sorunlar çıktı ayrıldılar.
Teyzemin kızı evlendi ve üç çocuğu var,ama dayımın oğlu hala bekar.İnanın bazen mecburen aynı ortamlarda bulunuyorlar anlaşılıyor ya hala birbirlerini seviyorlar.
Bu arada teyzemin kızı hiç mutlu olmadı,zoraki evlendi gibi birşey oldu.teyzemin kızının eşi biliyordu dayımın oğluyla arasındaki sevgiyi.
İnanın hayatı kıza zehir etti.
Teyzemin kaç defa keşke kızımla yiğenimi zorlada olsa evlendirseydim dediğini duydum.

İyi düşünün gerçektende seviyomusunuz yoksa olmayacak şeyler bize cazip gelir ya öyle birşeymi.

Teyzemin kızıyla,dayımın oğlu birbirlerine aşıktı.inanın çok küçük yaşta başladı aşkları ama aileler karşı çıktı.
Daha sonra teyzem baktı senelerdir ne söyleselerde arkadaşlıkları devam etti.sonunda teyzem tamam bir söz keselim dediler.ama dayımın eşi (yengem) istemedi.baya sorunlar çıktı ayrıldılar.
Teyzemin kızı evlendi ve üç çocuğu var,ama dayımın oğlu hala bekar.İnanın bazen mecburen aynı ortamlarda bulunuyorlar anlaşılıyor ya hala birbirlerini seviyorlar.
Bu arada teyzemin kızı hiç mutlu olmadı,zoraki evlendi gibi birşey oldu.teyzemin kızının eşi biliyordu dayımın oğluyla arasındaki sevgiyi.
İnanın hayatı kıza zehir etti.
Teyzemin kaç defa keşke kızımla yiğenimi zorlada olsa evlendirseydim dediğini duydum.

İyi düşünün gerçektende seviyomusunuz yoksa olmayacak şeyler bize cazip gelir ya öyle birşeymi.

İnsan sevmese bu kadar bekler mi? bu güzel gençlik yıllarını yalnız başına geçirirmi ? her insan bi sıkıntıyla imtihan oluyor, ev, iş, meslek herşey tmm ama mutluluk ? oda böyle bi birliktelikten mi geçiyor ? bilemiyorum , çıkamıyorum işin içindennn:KK50:

çok yakın işte:KK14: çook bu başka işte hele annelerin tepkileri ne olur bilemem ama çok çetin, arıyor soruyor, düşün taşın ama hep aynı çlıkmaz sokak, bizde hiç yok bu tür evlilik, doğuda yaygın evet ama, amcamın kızı ile halamın oğlunun böyle bi söylentisi çıkmıştı hatırlarım babam bile çok sert tepki vermişti, halbuki yanlış anlaşılmaydı.......oofffoofff:KK43:

Canım tıp artık çok gelişti o yönden bir sorun olmaz. Eğer sevginden eminsen, vazgeçme. Hiç bir şey önemli değil. Başkalarının söylentilerine bakma, sen seviyorsun amcanın oğluda seviyor. Aşık olacağımız kişileri seçemiyoruz malesef. Ailenize söyleyin, aşkınıza inandırırsanız herşey kolaylaşır. İnş. tüm sorunları çözersiniz, ve mutlu olursun tatlım. :KK16:

X