• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuvvetli mide ekşimeleri....!

matarzu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
133
2
316
Trabzon
arkadaşlar lütfen yardım edin,mide ekşimeleri beni tüm gün yatırıyor.hiç bir şey yiyemiyorum.
gaviskon kullandım,yastığımı yükselttim,ekmek çiğniyorum,3 yudum süt içiyorum,zeytini çekirdeği ile yutuyorum hiç biri işe yaramıyor.aksine daha azıttı .fikri olan varsa yazabilirmi...

arkadaşlar lütfen yardım edin,mide ekşimeleri beni tüm gün yatırıyor.hiç bir şey yiyemiyorum.
gaviskon kullandım,yastığımı yükselttim,ekmek çiğniyorum,3 yudum süt içiyorum,zeytini çekirdeği ile yutuyorum hiç biri işe yaramıyor.aksine daha azıttı .fikri olan varsa yazabilirmi...

Neyin iyi geldiğini bilmiyorum ama bebeğin saçı çıkıyormuş, bunun göstergesiymiş. Bende de oluyor fakat rahatsız edecek boyutta değil. Sanırım bi çözümü yoktur.

Bence bir daha ki doktor kontrolunuzde doktora bu sorununuzdan bahsedin. Yuksek ihtimalle Gaviscon tarzi bir ilac verecektir. Mide rahatsizligi olan biri olarak Gaviscon'un cok fayda ettigini soyleyebilirim, ancak doktor onermeden almayiniz.

ahhh canım benim daha yolun başındasın dur bi bakalım ben 32 haftadayım hala çekiyorum içmediğim ,şurup kalmadı
talcid gavıscon rennie geçmedi geçmiyor doktorda şuruptan başka yapıcamız bişey yok diyo tek care diyet
asitli ekşi çok salçalı baharatlı yağlı şeylerden uzak duracaksın maalesef bunları yapınca daha az oluyo ben az önce
bi tane mandalina yedim midem boğazımda şuan taaa oraya çıktı inşallah sendede geçer bi an önce

aynı dert bendede var arkadaslar.zaten zor yıyorum yedıkten sonrada mide yanması başlıyor yedıgıme bın pısman oluyorum.bılen varsa nasıl geçtığini nolur bı yardım edin

Maalesef bende de ekşime ve yanma çok var maalesef sakız çiğnemek bi nebzede olsa işe yarıyor içindeki karbonattan dolayı mideyi rahatlatıyormuş ama sakız çiğnemekten nefret ediyorum 3 dk çiğneyip hemen yuttuğum için çiğnemiyorum :19:

ßende 28 haftalık hamileyim çok yanmam ekşimelerim oluyor soda içiyorum birazda olsa yatıştırıyor acaba sodanın herhangi bi zararı olur mu ama içmeyincede duramıyorum çok şiddetli olduğunda da soda yoğurt tuz karıştırıyorum iyi geliyor bana bebeğe bi zararı olur mu sodanın

ßende 28 haftalık hamileyim çok yanmam ekşimelerim oluyor soda içiyorum birazda olsa yatıştırıyor acaba sodanın herhangi bi zararı olur mu ama içmeyincede duramıyorum çok şiddetli olduğunda da soda yoğurt tuz karıştırıyorum iyi geliyor bana bebeğe bi zararı olur mu sodanın

doktoruma sormuştum bi zararı olur mu diye maden suyunun hiç bir zararı olmaz ama günde en fazla 2 kere al demişti, bende arada içiyorum

gaviscondan sonra kaşıntılarım başladı dikkatli kullan derim.

aynı dert bendede var arkadaslar.zaten zor yıyorum yedıkten sonrada mide yanması başlıyor yedıgıme bın pısman oluyorum.bılen varsa nasıl geçtığini nolur bı yardım edin

mineralli su iyi geliyor 3 ay bittiği an hepsi bitiyor reflü gibi olmuştum resmen 12.haftada hepsi bitti şimdi tekrar başladı :2:

ayva ve soğuk şeyler bana iyi geldi geçirmedi ama rahatlatıyor. soğuk ayva ve diğer meyveler bide ağır yemekler tercih etme bol su iç bunlar geçmiyor bazı günler oluyor ben durduğum yerde duramıyorum midem patlayacak gibi oluyor böyle olunca soğuk su asitsiz meyve ayva elma falan beni rahatlatıyordu gaviscon u kullanınca da rahatlıyor geçmiyor ama midem serinlemiş gibi oluyor :1::1:

yemeyi bırakmayın hafif hafif başka şeylerden de olsa mutlaka mideniz boş kalmasın diğer mesajda dediğim gibi soğuk şeyler ve soğuk su elma ayva vs.arkadaşım bana ayva geçiriyor dedi günde 2 ayva yediğim oldu geçmiyor ama rahatlatıyor. yemeyince daha kötü oluyor bide dondurma vs ulaşabiliyorsanız beni çok rahatlatmıştı. geçmiş olsun umarım biran önce biter

yemeyi bırakmayın hafif hafif başka şeylerden de olsa mutlaka mideniz boş kalmasın diğer mesajda dediğim gibi soğuk şeyler ve soğuk su elma ayva vs.arkadaşım bana ayva geçiriyor dedi günde 2 ayva yediğim oldu geçmiyor ama rahatlatıyor. yemeyince daha kötü oluyor bide dondurma vs ulaşabiliyorsanız beni çok rahatlatmıştı. geçmiş olsun umarım biran önce biter

cok sagol canım dıkkat edıcem dedıklerıne

hamileliğimin 7-8. haftalarında başladı, şuna 37 haftalık hamileyim tüm şiddetiyle devam ediyor. yani şiddet diyorumya abartı değil ağlatıyor beni uyutmuyor. renni tablet bi nebze rahatlatıyor, şurubunuda kullanıyorum oda rahatlatıyor. geçiriyor demiyorum bak rahatlatıyor bi süre... ben ilk hamileliğimdede çok çektim doğuma giresiye kadar çektim. doğumdan sonra bi eksiklik hissettim a a dedim midem yanmıyor :1:

bende 36+4'lük hamileyim uzun zamandır bendede ekşime oluyor uyutmuyor hatta bazen soda ,karbonatlı su denedim gaviscon hele hiç işe yaramadı ama ılık süt çok iyi geldi ne zaman ekşise biraz içiyorum.yağlı yemek yedimmi sürekli istifra ediyorum. :54:

31w haftalık bir gebe olarak şunu söyleyeyim mide yanmam hiç geçmedi malesef.son çare olarak lansor başladık cünkü galiba bende ülser gelişti kustuğum zaman ağzımdan kan geliyor.lansor bir tane içince genelde 1 hafta kadar midem rahatlıyor ve geceleri ağzıma su dolarak boğularak uyanmalarım azalıyor.bunun dışında gaviscon,süt,3 yastıkta yatmak zaten daimi ilaçlarım.

Mrb 37. Haftadayım , son bir aydır ciddi bir mide yanması ve ekşimesi yaşıyorum , akşam 6 dan sonra yemek yemeyin , doktorum bana rennie duo verdi şurup günde 8 ölçeğe kadar içebilirim ama ben 2-3 ölçeği geçmiyorum. Akşamları maden suyu içiyorum sebze ve balık yiyince hiç olmuyor özellikle baharatı ve salçası yemekler yapıyor dikkat edin buna a

Back
X