• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler kuvöz!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım öyle bir kesinlik yok benim bildiğim kadarıyla ben 35 haftada iken doğum yaptımm üstelik kilosuda kötü değildi biz bir hafta küvezde kaldık benimle aynı gün doğum yapmış bik kadınınn bebeği daha küvezdeydi ama o 40. haftasında yani tam gününde doğum yapmış..

34.haftada doğum yaptım 2.150 18 gün kaldı gerçekten bilinemiyor oğlum küvezdeyken 4 kiloluk bi bebek getirdiler 1 hafta kaldı belli olmuyo yani cnm

peki neye göre kuvöze alınıyor haftasında tam kilosunda doğan bebekler bile kuvöze alınıyor ben 35 haftama yeni girdim bebeğim 33haftada 2.029 gr dı..
erken doğum riskim olduğundan ciğer gelişimi için iğne oldum ama yinede kuvöze alıncak diye korkuyorum

ben 33+3 te ikiz bebek dünyaya getirdim. kiloları 1,890 ve 1,660 tı.
ve sadece 3 gün yoğun bakımda kaldılar.benimde erken doğum riskim var diye doktorum 4 doz ciğer geliştirici iğne vermişti.belkide onun için erkenden çıktılar bebeklerim.

kuvez konusu tamamen bebeğin yapısıyla ilgii bazen küçücük bebekler girmezkan bazen normal zamanında doğmuş bebekler kalabiliyor o bebeklerdedesağlık prblemleri oluyor.ama 30 haftadan sonra biraz daha risk azalıyor.en büyük problem zaten solunum yapması.o halledildikden sonra zaten fazla kalmıyor en azından yoğun bakımda...

aynı iğneyi bende oldum bebeğim 36+2 de 2.040 gr dünyaya geldi ama hiç kuvöze girmedi hatta daha sonra sarılığımızı bile evde atlattık ondada kuvöze girmedi çok şükür

aynı iğneyi bende oldum bebeğim 36+2 de 2.040 gr dünyaya geldi ama hiç kuvöze girmedi hatta daha sonra sarılığımızı bile evde atlattık ondada kuvöze girmedi çok şükür

maşallah ne güzel.. bende 36 haftamdayım çok şükür bu güne kadar geldik erkenden doğacak diye ödüm kopuyodu ptesi günü 37 haftamıza gircez şimdide ne zman doğcak diyorum :)

ben 35 haftalık dogum yaptım.2800 dogdu oglum 2gün kaldık.cigerlerindeki sıvı atmak için ama bizim tamamen doktorun sebep oldugu bir durumdu.bir hafta sonra doktor amerikaya gidecekti saglıklı dedi ve aldı.ama erken dogum oldu neyse oglum suanda 20 aylık allah kolaylıkversin hamilelere..

33+5 GÜNLÜK DOĞUM YAPTIM BEBEĞİM 2800 DOĞDU ,, BEBEĞİM 24 GÜN YAŞADI MALESEF CİĞERLERİ GELİŞMEMİŞTİ VE BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ,, TABİ BUNLAR SEBEP ,,OĞLUMUN ÖMRÜ YOKMUŞŞ,,senağlamasenağlama

hafta ve kilo kesin belirleyici değil cnm. benim kuzenimin doğumunda aynı odada yatan bir kadın ikinci bebeğiymiş 3 buçuk kilo doğurmuştu ama bebek 1 hafta küvezde kalmış.kuzenimin bebeği ise 2100 gramdı ama akşama evdeydik:) sanırım önemli olan iyi beslenmek stresten uzak kalmak ve bebeğin gelişiminin sağlıklı olması. sırfkiloyla falan olsa bütün mankenler hasta, bütün şişmanlar sağlıklı olurlardı. aynen böyle birşey işte:)

Back