• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuveyt'te İdam, haketmişler

Ben de idama karsiyim her ne kadar bazi pisliklere idamin bile az gelecegini dusunsem de, sebeplerim ise :

1. hukuki yanliskliklar olabilir. Bazi ulkelerde kisi idam edildikten yillar sonra asIl suçlu ortaya çikiyor !
2. idam siddete siddetle cevap vermekten baska bisey degil
3. idam o psikolojide bir insan için caydirici bir ceza degil (hiçbirsey caydiramaz onlari) o yuzden idam cezasi olsa da cinayetler azalmiyor...
4. Allahin verdigi cani insan degil ancak Allah alabilir (bu da dini boyut ama kisinin inancina gore tartisilir..)

Son düzenleme:
Bu arada mahkumlarla yapılan röportajları okuyun, izleyin... İdam gerekli diyenlerin çoğu fikrini değiştirecektir. Eminim.

oyle cok hakeden varki oyle cok pislik elini kolunu sallaya sallaya gezyorki bir damla acırsam namerdim ben tecavuzculerle hatta cocukları istismar edecek kadar adi yaratıklarla katillerle aynı dunyada yasamak zorunda degilim oyle bir dunyaya dondukki adam yolda bir cocugu sevmeye kalksa aklıma ilk gelen acaba sapıkmıdır oluyor ve gozumu ayıramıyorum bebek yasda tecavuze ugrayan öldürülen hic bir sucu gunahı olmayan cinayete kurban giden masum insanların hakları nerde onlar bunumu hakettilerde onlara bunu yapan ölümü haketmesin bu konuda cok katıyım tvde izleyip icimiz acıyor tanımadıgımız insanlara birde bunun yakınına yapıldıgını dusununce insan deliriyor oyle ic kaldıran cinayetler işleniyorki tecavuz etti bilmem kac parcaya ayırdı ben bunu tanıdıgım cevreden birine yapıldıgını dusunemiyorum bunu yapanın benim vergilerimle o hapishanede yasaması hakmı adaletmi tabiki idam olmalı boyle pisliklerde defolup gitmeli dunyadan ki yarın oburgun cıktıklarında aynı kotulukleri baskasına yapamasınlar

Son düzenleme:
oyle cok hakeden varki oyle cok pislik elini kolunu sallaya sallaya gezyorki bir damla acırsam namerdim ben tecavuzculerle hatta cocukları istismar edecek kadar adi yaratıklarla katillerle aynı dunyada yasamak zorunda degilim oyle bir dunyaya dondukki adam yolda bir cocugu sevmeye kalksa aklıma ilk gelen acaba sapıkmıdır oluyor ve gozumu ayıramıyorum bebek yasda tecavuze ugrayan öldürülen hic bir sucu gunahı olmayan cinayete kurban giden masum insanların hakları nerde onlar bunumu hakettilerde onlara bunu yapan ölümü haketmesin bu konuda cok katıyım tvde izleyip icimiz acıyor tanımadıgımız insanlara birde bunun yakınına yapıldıgını dusununce insan deliriyor oyle ic kaldıran cinayetler işleniyorki tecavuz etti bilmem kac parcaya ayırdı ben bunu tanıdıgım cevreden birine yapıldıgını dusunemiyorum bunu yapanın benim vergilerimle o hapishanede yasaması hakmı adaletmi tabiki idam olmalı boyle pisliklerde defolup gitmeli dunyadan ki yarın oburgun cıktıklarında aynı kotulukleri baskasına yapamasınlar

İşte bunu düşünüyorum bende..
Allahım korusun ya yakınlarıma olsa, ya benm çocuklarıma olsa bunu düşünüyorum, sonra mağdurları çok iyi anlıyorum.
İdam olmasın diyenlerin yakınının başına bir şey gelse adım kadar eminim asılsın kesilsin hatta parçalansın isterler,
Yakınıma bir şey yapsalar bile idam olmasın diyen varsa çıksın alnından öpülür ne diyelim!

Türkiye ye idam gelmeli diye nutuk atanları alkışlayanlar sonuçlarını da düşünebiliyorlardır umarım. Hedefte kimler var belli...

Ayrıca hapis cezasının daha yerinde olduğunu düşünüyorum. Düşünmeye bolca zaman olacaktır. Hatasını anlayan da var sonunda intihar edende...

İdam kurutuluş gibi geliyor ayrıca... İdama rağmen bu kanunsuzluklar devam ediyorsa yanlış bir şeyler var demektir. Çözüm idam değil... Çözüm doğru işleyen yargı sistemindedir.

Benim tek sorum var size cidden Allah korusun çocuğunuza veya bir yakınınıza zarar gelse büyük ölçüde, yine idam olmasın dermisniz?
Bırakın idamı bence dünyanın en cani insanı bile olmaya razı gelirsiniz..
hatta o adamları bulup kendi elinizle idam etmek istersiniz

Allahım korusun ya yakınlarıma olsa, ya benm çocuklarıma olsa bunu düşünüyorum, sonra mağdurları çok iyi anlıyorum.
İdam olmasın diyenlerin yakınının başına bir şey gelse adım kadar eminim asılsın kesilsin hatta parçalansın isterler,
Yakınıma bir şey yapsalar bile idam olmasın diyen varsa çıksın alnından öpülür ne diyelim!

Benim adıma nasıl emin olabiliyorsunuz?

Benim tek sorum var size cidden Allah korusun çocuğunuza veya bir yakınınıza zarar gelse büyük ölçüde, yine idam olmasın dermisniz?
Bırakın idamı bence dünyanın en cani insanı bile olmaya razı gelirsiniz..
hatta o adamları bulup kendi elinizle idam etmek istersiniz

"Bi insanın yaşam hakkı elinden alınmalı mı alınmamalı mı?" sorusu bile sorulmamalı... Bunun için uygulanan cezalar var. Ceza diyorum "ödül" değil...

"Bi insanın yaşam hakkı elinden alınmalı mı alınmamalı mı?" sorusu bile sorulmamalı... Bunun için uygulanan cezalar var. Ceza diyorum "ödül" değil...

Bencede alınmamalı ama onlar alıyor hemde büyük bir zevkle..
Neyse sizin düşünceniz, şahsen ben böyle düşünemem kendi ellerimle idam etmek isterim.
İyi günler.

Bencede alınmamalı ama onlar alıyor hemde büyük bir zevkle..
Neyse sizin düşünceniz, şahsen ben böyle düşünemem kendi ellerimle idam etmek isterim.
İyi günler.

Hala "ama onlar alıyor" diyorsunuz. :) Zaten şu cümleden sonra yazmaya da devam etmem.
Ha bu arada düşünürken tarafsız olun... Seçimlerinizin sonuçlarını da düşünün...
İyi günler.

aynen..ya hersey bir yana bazen filmlerde izliyorum adamın cocugunu karısını cocugunu gozu onunde öldürüyorlar adam sonra yapan kisileri yakalayıp cok da guzel işkence ediyor icim rahatlıyor filmde dahi ben kotu insana kotuyum vahsi insana vahsiyim dunyada hergun donen pislikleri haberlerde izliyoruzda beynim almıyor 15 aylık bebege tecavuz ettiklerinde nutkum tutuldu boyle pis herifin yasamasını bırakın işkence ederek öldürülmesi lazım ya dusunsenize ailenizden biri kotu bir sekilde öldürülüyor ve bunu yapan adam sizin karsınızda lime lime ederim :31: hicde sakin iyimser davranamam bu konularda bir insanı nasıl öldürdüyse onada aynı sekilde idam uygulansın ben bundan yanayım benim canım kanım acı cektiyse ben bunu yapan herifi dusunemem

Hala "ama onlar alıyor" diyorsunuz. :) Zaten şu cümleden sonra yazmaya da devam etmem.
Ha bu arada düşünürken tarafsız olun... Seçimlerinizin sonuçlarını da düşünün...
İyi günler.

Devam etmeyebilirsiniz, keyfiniz bilir :3:

Ben de idama karsiyim her ne kadar bazi pisliklere idamin bile az gelecegini dusunsem de, sebeplerim ise :

1. hukuki yanliskliklar olabilir. Bazi ulkelerde kisi idam edildikten yillar sonra asIl suçlu ortaya çikiyor !
2. idam siddete siddetle cevap vermekten baska bisey degil
3. idam o psikolojide bir insan için caydirici bir ceza degil (hiçbirsey caydiramaz onlari) o yuzden idam cezasi olsa da cinayetler azalmiyor...
4. Allahin verdigi cani insan degil ancak Allah alabilir (bu da dini boyut ama kisinin inancina gore tartisilir..)

Suç kesinse tecavüzün cezası idam olmalı kesinlikle.

İslam da kısasa kısastır cinayetin cezası benim bildiğim.Aile affedebilir tabi eğer isterse.
Diğer dinleri bilemiyorum ama çokta farklı olduğunu sanmam.
Ayrıca Allah ın verdiği canı alma cüretkarlığını gösteren için olmalı 4. madde.

Son düzenleme:
Back