Kuveyt'te İdam, haketmişler

Kaety

Çok Şükür, Bin Şükür..
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2012
4.121
753
248
Kuveyt'te 3 suçlu bir otoparkta idam edildi. Suçluların ölmeden önce son dakikalarındaki soğuk kanlı davranışları göze çarparken bu infaz Kuveyt'te son altı yıldaki ilk idam olarak dikkat çekti.
Suçlulardan biri Suudi Arabistanlı biri de Pakistanlı iken diğerinin ise herhangi bir ülke vatandaşlığı bulunmuyor.
3 mahkum da ayrı cinayet vakalarından suçlu bulunmuşken infaza ülkede yer alan basın mensupları da gözlemci olarak davet edildi.
Kuveyt'te son idam ise 2007 yılında gerçekleşmişti.
Uluslararası Af Örgütü'ne göre ülkedeki son idam vakası Pakistanlı bir uyuşturucu kaçakçısının idam edilmesi olmuştu. (Alıntı)

İzlerken tüylerim ürpermiş olsa da, düşündüm ki bir yakınımı öldürmüş olsalardı müstahak demezmiydim..

Aslında ülkemize de gelmeli idam, özellikle çocuk tecavüzcülerini acımadan idam etseler

Kuveyt'teki idamın video görüntüleri en son haber

Eklentiler

• $kuveyt_mahkum_1648.jpg
    19 KB · Görüntüleme: 109
"Hak etmişler" ? Bu nasıl bir başlıktır? Başlıklarda yorum olmasın lütfen bırakın da kendi yorumumuzu başlığın altında yapalım.

Suç cezasız kalmamalıdır. Evet... Fakat suçu ne olursa olsun kimse ölümü hak etmez.

Bu benim başlığım, bence hak etmişler, siz yine yapabilirsiniz kendi yorumunuzu, başlıkta yorum olmaz diye bir kaide yok..
Tecavüzcüler sonuna kadar hakediyor, özellikle çocuk tecavüzcüleri
Ayrıca canice öldürülen insanlar da ölümü hakediyor öyle mi
O zaman onlarda hakediyor sonuna kadar..

Haber kaynağı alta yazılarak başlık aynen atılır. Benim de eklediğim haberler var. Ben de neler yazmak isterim ama olmuyor öyle işte... Ha bu forumda öyleyse şaşırmam zaten...

"Kimse" ölümü hak etmez. İyi ki öldürmüşler mi dedim ben?

Bi yaşam hakkı vardır. Katillerde suçludur katilleri idam edenlerde suçludur. ("benim" doğrum budur).

Yanlış yanlışı doğurur. Adam öldüren tecavüz eden zaten normal değildir. Ölümle cezalandırmakta bi açıdan kurtuluş aslında... Ciddi tedaviye ihtiyaçları vardır. Sonrasında cezaya...

Ayrıca siz idam edilsin dediniz. Bende konuyla ilgili kendi fikrimi yazdım. Neden bu tepki?

Son düzenleme:
Bence de tecavüzcüler kesinlikle idam edilmeli.

kimine göre tecavüzcüler idam edilmeli kimine göre cinayet işleyenler..insan bazen kızıp ibret i alem için asacaksınız bunu diyor ama böyle olsa memlekette hapishaneden çok mezarlık olurdu..demokrasi ve insan haklarının olduğu yerde suçu her ne olursa olsun kimsenin yaşama hakkı elinden alınamaz..verilen cezaların boyutunun caydırıcılığı tartışılır ama idam çare de değil çözüm de..

Sorgulayıcı ve tepkili yazdığınız için tepki göstermiş olabilirim..

Bilmiyorum yaa.. ben aslında çok duygusal bir insanım, inanın sinek bile öldüremem, ben kurban bayramını bile sevmem, nasıl üzülürüm o hayvalara
ama bunlara hiç yüreğim sızlamıyor, belki çok gaddarca ama bir yanım iyi olmuş diyor, düşünüyorum bu pislikler neler yapıyorlar, çocuklara tecavüz, çıkarları uğruna insanları canice katlediyorlar, onlar kıyabiliyorsa ölümü sonuna kadar hakediyorlar, keşke diyorum ülkeye tekrar idam gelse açık ve net, keşke gelse..

İdam bulundugumuz ülkeyi bir 10 yıl geriye götürür,
ve idam demokratik toplumlarda VAHŞET in belirtisidir,ve bu sekilde bir ceza şeklini hiç benımsemedim benımsememde,tabıkı cezalılar cezasını en agır bızımde çeksın..
zaten adalet gereken cezayı verıyor ve muebbet cezalarda zaten en agırı..
kusura bakmayın ama idam bana göre bizim ülkemize yakısır bır ceza biçimi degil..ama ben ıdam gorerek yada duyarak yetısen bır toplumun cocuklarının da geleceklerınde pek bı ısık gorerek yetıseceklerını dusunmuyorum...

ben de idam cezasının gerekli olduğunu düşünüyorum.Ama tabii ki verilen cezanın geri dönüşü olmayacağı için adalet sistemi de çok iyi işlemeli.
ama bu idam cezalarının iran veya arap ülkelerinde olduğu gibi ibreti alem için otoparkta ,meydanda vs yapılmasına karşıyım.

idam konusunda islam ülkelerinin örnek gösterilmesini sevmiyorum neticede çok ileri seviyede dedğimiz amerikada bile idam cezası var. ve insanlar yaptıkları suçların cezasını çekmeliler. idam bir suçluya ceza vermekse olmalıdır.insanların yürekleri yanıyor ama cezayı işleyen keyif yapıyor!!!!!!(güya müebbet yemiş)!!!!!!!!

Haklısınız idam şuan gerici ülkelerde mevcut, gericilik demek idam ama artık hapishanelerde yetmiyor, devlet nerede tutacak ki ömrü boyunca onları, bilemedim ama o kötü haberleri duyunca hepsinin kökü kurusun istiyorum yaa.. canice idam ama onların yaptıkları daha canice..

Geçen duydum artık kızlarada güven yok, bi partide adama içirip içirip bir eve götürmüşler sonra organlarını alıp kayıplardalar, çıldırıyorum hemen aklıma geliyor Allah korusun benim kardeşim yada çocuklarım da olabilir, adalet yeterli değil işte..

İşte anlamadığım bu, hani üzülüyoruz yaşam hakkı gidiyor vesaire ama masum insanların da yaşam hakkı gidiyor hemde hiç uğruna, adam gayet normal bir iş yapıyor gibi
Düşünüyorum benim çocuklarım olacak ileride hep korkarak yaşayacağım

Evet cidden orası absürt bi durum, insanlar sinema izler gibi izliyor, ben de bunu kasdetmiyorum
, bu durum da o suçlulardan farkları kalmıyor pek..

Türkiyede idam sistemine sıcak bakmıyorum.

Çünkü daha yargı sistemi oturtulamadı maalesef

İdam cezasının bazı ellerde oyuncak gibi kullanılacağını düşünüyorum..

Ama kensinlikle bizim Ceza Kanunundaki cezalar arttırılmalı.

Bu arada çocuk tacizcilerinin- tecavüzcülerin idamdan çok hapiste kalmasından yanayım.

Çünkü hapishanede her gün onlara işkence oluyor.

Ölmekle kurtulamasınlar.

Tecavüz hele ki minicik yavrulara.
Mağdurlar ve aileleri düşünün ki verdikleri vergilerle bir de bu insanların beslenmesini sağlıyorlar.
Kendi adıma bende öyle.Hatırlayın lütfen daha aylık bebeğe tecavüz eden ,annenin iknci kocasını unutmadık ve daha niceleri.
Asla bunların tedaviyi falan hakettiğini düşünmüyorum.
Suç kesinse bunlar idam edilmeli.

Haklısın ya doğru kullanılmazsa bu da çok kötü, biz ceza artırılsın desek ne idam olsun desek ne, dünya dönüyor işte istedikleri gibi..
Allah korusun ya yakınına bir zarar gelse o zaman sıcak bakardın bence Bize kötü geliyor belki ama insan yaşamadan anlamaz bence Hoş bende yaşamadım Allah korusun ama düşünüyorum benim bir yakınıma zarar gelecek, bırakın idamı en pis işkenceyle idam edilsin isterim :26:

Adalet ve ceza sisteminin tıkır tıkır işlediğini düşünenlerden olmayı çok isterdim.
Fakat gerçek öyle değil.
Adaletin olmadığı uygulanamadığı, güç odaklarına göre yorumlanan bir sistem kurulu bir çok ülkede.
Evrakta sahtecilikten 5-10 yıl fazla yatınca cinayet, tecavüz suçlusu için adalet yerini bulmuş olmuyor.

Son düzenleme:

Türkiye ye idam gelmeli diye nutuk atanları alkışlayanlar sonuçlarını da düşünebiliyorlardır umarım. Hedefte kimler var belli...

Ayrıca hapis cezasının daha yerinde olduğunu düşünüyorum. Düşünmeye bolca zaman olacaktır. Hatasını anlayan da var sonunda intihar edende...

İdam kurutuluş gibi geliyor ayrıca... İdama rağmen bu kanunsuzluklar devam ediyorsa yanlış bir şeyler var demektir. Çözüm idam değil... Çözüm doğru işleyen yargı sistemindedir.

Yaşamı yaratılışımızdaki tek amaç olarak görürsek ''ölüm'' en kötü şey fakat diğer insanların güvenliği için ve caydırmak için idam şart. Tecavüzcü, katil... Bunları hapiste vergilerimizle besleyince bu insanlar iyileşmiyor. Bir tecavüzcünün iyileşeceğini sanmıyorum ya da vahşi bir katilin. İslamda bunun 3 yolu var ya ölümünü istersin devlet öldürür (sen değil) ya para istersin ya da salarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…