Saç Rengi ve Saç Boyama kutuda çok beğendiğimiz loreal viyana kumral ve küllü sarının vahşetine uğradım:)

Almira35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
143
2
38
kızlar,benim saçlarım çok açık sarı,artık röfle demeye bin şahit ister düz boya gibi açık sarı.yer yer doreler yer yer beyaza yakın sarılar var.sarı saçtan vazgeçmeden saçımı az biraz koyultmak istedim.ilk önce gittim loreal 9.1 küllü sarı aldım.allahtanki önce saçımın az bir tutamında denedim.renk bildiğiniz füme gri oldu..üstelik sadece 5 dakika beklettim..çok kötü,koyu gri görünümünde kirli bir renk..sarıyla en ufak alakası bile yok..moralim çok bozuldu haliyle..neyse 2 saat sonra gittim loreal viyana kumralı aldım.bu rengi herzaman merak etmişimdir zaten,kapağında aynı sütlü kahve gibi çok hoş bir kumral gibi duruyor.buradaki bayanlarında en fazla merak ettiği ancak boyamaya cesaret edemediği renklerden biri sanırım viyana kumral.yani okuduklarımdan öyle anladım:) neyse eve geldim bir heves boyayı hazırladım ve yine ufak bir tutama sürdüm.2 saat önce 9.1 den dilim yandığı için yine tedbirli davrandım:) beklemeye koyuldum,10 dakika geçti yada geçmedi saçımın koyulduğunu hissettim.hıh dedim bu sefer oldu sanırım.tutamı yıkamamla resmen kendimi kaybettim kızlar:) renk ne sarı ne kumral ne kahve ne kızıl.bildiğiniz pembe oldu saçım :) aynanın karşısında yaklaşık 2-3 dakika pembe tutamdan gözlerimi alamadım..
tabi bu boyalar her saç rengine göre değişik sonuç verir sizlerinde bildiği gibi..ancak benim gibi açık sarı saçlara sahipseniz bu boyalara kesinlikle yaklaşmamanızı tavsiye ederim..
buarada ben hala saçımı nasıl koyulaştıracağıma karar veremedim,ancak artık şundan eminim,sarı/röfleli saçlar asla ve asla 10.1, 9.1 8.1 gibi açık renklerle koyulaştırmaya çalışılmamalı..sarının üzerine koyu sarı bindiği zaman inanılmaz pis bir sarı rengi ortaya çıkıyor.hayal ettiğimiz o tatlı koyu sarılar veya bebek kumrallarından çok çok farklı.ne koyu ne açık,böyle duman rengi,yeşilimsi renkler gibi..saç koyulaştırmayı düşünen en aşağı 6 numaradan başlamalı bence..umarım loreal küllü sarı ve viyana kumralı merak edenlere,sarı saçlarını 'azcık' koyultup tatlı bir renk elde etmek isteyen arkadaşlara yararım dokunmuştur..

cnm demek senin saçın çok açıkmış ondan hüsranla sonuçlanmış ben lorealin koyu küllü sarısını kulanıyourm çok memnunum karamel dore gibi bi renk ortaya çıkıyor ama benim zemin seninki gibi açık deildi haftaya loreal külü sarıya boyuycam:)

saçının tamımını boyamak yerine, küçük tutamları boyamakla akıllılık etmişsin :13:. yoksa karşımıza böyle çıkardın . uyarıların için teşekkürler

Belkide sürelerinden kaynaklanıyordur yani bir boyanın asıl rengini vermesi için 45 dk felan bekletiyoruz saçta 10 dk da renK geçisi tamamlanmamıştır belki o yüzden abes renkler çıkıyor.

Belkide sürelerinden kaynaklanıyordur yani bir boyanın asıl rengini vermesi için 45 dk felan bekletiyoruz saçta 10 dk da renK geçisi tamamlanmamıştır belki o yüzden abes renkler çıkıyor.
yok hayatım hiç sanmıyorum..5 dakika geçmeden koyu gri olan saç 45 dakikanın sonunda ne renk alırdı kimbilir! diğeri desen bildiğimiz toz pembe renk oldu açık sarının üstünde..o da beklese vişne çürüğü rengini falan alırdı anca:) bu tür renkler koyultmada değil ama saç açmada başarılı olabilir.zaten ,9.1 10.1 hatta 8.1 gibi tonların amaçları,koyu olan saç rengini kızıllaştırmadan açmak.koyultmak değil.saç koyultmak isteyen kesinlikle bu tonları kullanmamalı.,orta kumral,bal-kahve köpüğü,karamel,kahve tonlarına yönelmeli bence.benim gibi cesareti olmayanlarda saçıyla mutlu olmayı öğrenmeli:)

koyu saçta kötü sonuç vereceğini sanmam canım,geçen haftalarda,ben saçımı sapsarı yapmadan önce,saç aralarımda hafiften bakırlık vardı.9.1 boyayı cila şeklinde uygulamıştım,sonuç bu kadar kötü olmamıştı..bakırlıklar biraz koyulaşmıştı.(gerçi onlarda 2-3 yıkamaya tekrar çıktılar)ama açık sarı saçı koyultmak için vurduğunda direk gri çıkıyor ortaya malesef..

hayır canım arkadas dogru soyluyo ..benı basımdan gectı ...saçımı açık sarıdan açık küllü sarıya çevrmek için kullandgm açık küllü sarı rengi ilk 10 dk içinde saçımı gıpgiri yaptı ama okdr belliki gri oldugu koyu senın ddgn gıbı grı ...ama 45 dk sora ve en son yıkadktan snra eser kalmadı istedgm tonu tutturdm ...beklemen gerekıyo yani

hayatım ama sen 10.1 le daha koyu olan saçını açmaya çalışmışsın..yani kullandığın boya kendi saçından açık bir boyaymış.yukardada söyledim bu boyalar saç açma işlemlerinde genelde başarılı olabiliyor,ancak açık olan saçı koyultmada iyi değiller..gerçi sen saç boyama konusunda baya deneyimlisin önceki konularımda da iyi fikirler vermiştin:) düşündüğümü doğru anlatabilmişimdir umarım..boya hala içerde,acaba bir tutamına daha sürüp bu defa 45 dakika beklesem mi?saçım deneme tahtasına döndü zaten bugün:)

geçmiş olsun canım ucuz kurtulmuşsun :) saçları senin kadar açık sarı olanlar açık kumral tonları yakalamak için 7 veya 6 numaraları kullanmalı bence.zaten alttaki sarılar yüzünden kısa sürede akıp güzel bir açık kumral altın sarısına döner diye düşünüyorum.istersen arkadaşların dediği gibi elindeki boyaları bi de tam süresinde bekletmeyi dene saçının görünmeyen 2-3 cm lik bi kısmında.kötü olursa kesersin

Bence 45 dk bir tut derim sonuçta 10 dk da boya renk evresinin tamamlamamış durumda istediğin rengi 10 dk da vermesi mumkun değil

gözünüz küllü sarıyı reddediyor çünki şuanki saç renginiz ışığı yansıtan tonlardan..oysaki küllü renkler ışığı toplarlar.....bu da sizinkisi gibi çok açık sarı zemine sahip bayanlarda, ilk etapta göze garip gelen bir kontrast oluşturur..... yani bir optik yanılsama kurbanı olmuşsunuz....oysaki küllü yansımalar, böyle bir zeminde ,şayet ten renginiz soğuk ise harikalar da yaratabilir....viyana kumralı için değil ama keşke bu küllü tona bir şans daha tanısaymışınız,,,,zaten bir iki yıkamada o gümüşlük(siz kirlilik diye tarif etmişiniz) giderdi....

kızlar demin saçımı yıkadım,ilk seferki kadar koyu olmadı ancak ama gene gri gene gri hemde rahasız edici biçimde..loreal 6.1 kapar mı acaba bu sarıyı,yoksa o da gri mi olur

bende küllü kullanıyorum aynı sorunlar bende de oluyor yeşil gri gibi ama 3 yıkama sonunda yerini güzel bir sarıya bırakıyor

kızlar demin saçımı yıkadım,ilk seferki kadar koyu olmadı ancak ama gene gri gene gri hemde rahasız edici biçimde..loreal 6.1 kapar mı acaba bu sarıyı,yoksa o da gri mi olur

Küllü sarılar grileşme yeşillik yapıyorda bariz bir bişimde yaptığını ilk defa duyuyorum demekki alt taban çok etkiliyor.

Küllü sarılar grileşme yeşillik yapıyorda bariz bir bişimde yaptığını ilk defa duyuyorum demekki alt taban çok etkiliyor.
evet canım hemde baya bir etkiliyor..9.1 koyu bir renk,belki ondandır diyorum..11.1 denemek istiyorum önümüzdeki günlerde.

hayır canım daha koyu olan saçımı açmadm saçımı palette ile açtım çok açık turuncumsu sarı oldu ama çok açık sora palette 10.1 kullandm bi pakette turunculugu bıraz aldı sora bikaç paket daha kullandm açık ssarı saçımda öyle grileşme yeşertme yapmadı yani abartı derecede.. kutudaki rengin aynısı çıktı küllü görünüm olarak.. yıkarken 10 15. dklrda griden mora yesıle her renge gırdı ama yıkadıktan en son kurutana kdr eser kalmadı bende cnm...

O turunculuklar olmasaydı sizin de grileşirdi.Küllü renklerin aslında turunculukları alsın diye genelde kullanıyorlar, turunculuk yoksa ya da tekrar tekrar boyanınca grileşmeye yeşermeye başladığını bende duydum

ben 2kez boyadım..2.kez boyadıgmda turuncluk yoktu ..grileşme sorunu olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…