• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kutlu Doğum Haftası sömürüsü

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.323
298
İstanbul
Sevgili okuyucularım, sektörlerin en kazançlısı olan din ticareti ve din sömürüsü yapmak için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar.
Bunun son örneği, kutlanmasına son yıllarda başlanan Kutlu Doğum Haftası.
Peygamberimizin doğum tarihini 20 Nisan gününe sabitlediler!
Şimdi kendilerine soruyorum:
Peygamberimizin 20 Nisan günü doğduğuna ilişkin hangi bilgi veya belgeye sahipsiniz?
Böyle bir şey elbette ki yok.
Kafadan bir tarih uydurdular.
Burada en önemli amaç bu tarihi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk getirip, ulusal bayramın kutlu doğum haftası altında ezilmesine, yok edilmesine yönelikti…
Her yıl bu günlerde Türkiye’nin dört bir yanında kutlu doğum haftası programları düzenleniyor, bu törenler özellikle ilköğretim okullarında gerçekleşiyor.
* * * *
Adına Diyanet denilen kuruluşun AKP’nin arka bahçesi olduğunu burada defalarca vurguladım.
Hem arka bahçesi, hem de yan kuruluşu.
Türkiye’de devlet bütçesinden en büyük parayı Diyanet alıyor. Elinde sonsuz maddi olanaklar var. Üstelik vakıfları ve yatırımları falan da eklendiğinde, bu para gücü karşımıza acayip bir biçimde çıkıyor.
Arka bahçe görevini iyi yapar ama hükümet üyeleri rüşvet alır, yolsuzluk yapar, Bakara-makara diye Kuran ayetleriyle alay eder, Diyanet tepki vermez.
Hükümeti ve Tayyip iktidarını zor duruma düşürecek olaylar olur, Diyanet sütre gerisine çekilip sessizliğe bürünür, üç maymunu oynar.
Ama ne zaman ki hükümete destek atışı gerekir, işte o zaman piyasaya bütün
gücüyle çıkıp iktidardan yana tavır alır.
Şimdi söyleyin, böyle bir Diyanet’in biz nesine saygı duyalım, nesine güvenelim!
* * * *
Türkiye olarak kullandığımız bir takvim var. Eski Arap takviminden farklı.
İki takvimin günleri ve ayları birbirini tutmuyor.
O yüzden, dinimizde yer alan hiçbir gün sabitlenmiş değil…
Çünkü peygamberimiz döneminde ay takvimi kullanılırdı, Cumhuriyet döneminde miladi takvim kullanıyoruz.
İlki 355, ikincisi 365 gün.
Dolayısıyla arada 10 günlük bir fark var.
İşte o yüzden örneğin Ramazan ayı her yıl 10 gün daha erken başlar, Kadir Gecesi gibi kutsal günlerimiz 10 gün daha erken gerçekleşir.
Varsayalım peygamberimizin doğum günü -bilinmiyor bile olsa- 20 Nisan’dı.
Bu tarih ay takvimine göredir. Dolayısıyla öteki günler gibi her yıl 10 gün önce kutlanması gerekir.
Bu yüzden, bir hafta boyunca yapılan bu törenlerin hiçbir dini değeri yoktur.
* * * *
CHP Milletvekili İhsan Özkes eski bir müftü ve gerçek bir din adamı. Diyanet Başkanı olan Mehmet Görmez’e bir çağrıda bulundu:
“Diyanet’i Tayyip Erdoğan’ın emrinde bir kurum haline getirdin. 17 Aralık’tan bu yana rüşvet ve yolsuzlukla ilgili ayet ve hadislere sansür uyguluyorsun. Kutlu Doğum Haftası, iktidarın din sömürüsü ve Başbakan’ı aklama haftasına dönüştü. Bu durum sevgili peygamberimizin ruhunu da incitir. Yüce Allah’ın dininin ve ayetlerinin Tayyip Erdoğan’ın saltanatı için kullanılması Gayretullah’a dokunur. (Allah’ın gazabı üzerinde olur.)
Mehmet Görmez, Diyanet’i Tayyip Erdoğan’ın emrinde kullanılan bir kuruma dönüştürmüştür. Görmez cübbesini çıkarıp siyaseti öyle yapmalıdır.”
İhsan Özkes’in yaptığı çağrı çok mantıklı değil mi?
* * * *
Şu rastlantıya bakın ki, Diyanet Başkanı Kutlu Doğum Haftası turlarına önce Rize’de, Tayyip’in memleketinde başladı!
Turlar bütün Türkiye’de devam edecek, özellikle ilköğretim okulları öğrencilerinin beyinleri bu yolla yıkanacak.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı böylece arada kaynatılacak, ulusal bir bayramımız yine Kutlu Doğum Haftası’nın gölgesinde bırakılacak.
* * * *
Peygamberimiz bundan 1442 yıl önce doğmuş.
Doğum tarihini bilen yok, bu konuda kaynak yok.
O dönemde kim kimin doğum tarihini bilirdi?
Varsayalım 20 Nisan günü doğmuş olsun. O halde bu kutlamaların da her yıl 10 gün erkene kaydırılarak yapılması gerekmez mi?
Gerekmez!..
Çünkü bunların yaptığı din için değil, kendi siyasi çıkarları ve din tüccarlığı içindir.
Şimdi bir başka soru soruyorum:
Dünyada pek çok Müslüman ülke var. Bunlardan hangisinde kutlu doğum haftaları düzenleniyor?
Bu soruya da yanıt veremezler çünkü başka hiçbir İslam ülkesinde böyle bir uygulama yok. Varsa açıklasınlar.
Bu olay bizimkilerin icadı!
* * * *
Diyanet ve başındaki Mehmet Görmez dibine kadar siyasete bulaşmış, Tayyip’e hizmet sunuyorlar.
Camilerde okunacak tüm hutbeler Diyanet tarafından kaleme alınıp gönderilir.
Türkiye’de böylesine hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet olayları ortaya çıktı ve hepsi belgelendi…
Acaba Diyanet’in bu olaylara ilişkin olarak bugüne kadar hazırladığı ve camilerde okunan bir tane olsun Cuma hutbesi oldu mu?
O hutbelerde “Ey Müslümanlar, bu pisliklere bulaşmış olanlar sizden değildir. Allah indinde günahkar olan bu gibileri asla affetmeyin, günahlarıyla baş başa bırakın” denildi mi?
Elbette ki hayır!
İyi niyetli müminleri, inançlı insanları işte böyle, Tayyip siyaseti uğruna kandırıyorlar.
Mehmet Görmez gibi bir Diyanet Başkanı bugüne kadar görülmedi, duyulmadı.
Başarılarının devamını diliyorum!
Emin Çölaşan

yazı mantıklı geldi, okullarda bile kutlanıyor, bizim çocukluğumuzda böyle bi hafta yoktu, son yıllarda çıktı kutlu doğum haftası

Yazdığın birçok şeyde haklısın ..ama şu konuda değil ;nhiçbir dini anlamı yok diyemezsin ,kimsinde böyle diyebiliyorsun ..Allah bilir sen bilemezsinki ,bu programlar peygamberimizi hatırlatıyor ,o sıradan ,arabistanda doğmuş biri değildik, ...peygamber o .. Ha şuda varki ,ben herzaman hatırlamalıyım onu ,salavat getirmeliyım ..,onu örnek almalıyım ..
Kutlu doğum haftası beni rahatsız etmiyor ..

Ben de Kutlu Doğum Haftasının hiçbir dayanağı olmadığını duymuştum. Düşününce evet bence de öyle. Ben Peygamber'imizin doğum gününü 20 Nisan diye biliyorum . Yani ben de bu haftanın biraz ilginç olduğunu düşünüyorum. Kim çıkarmış bunu, ne kadar doğru ? Tartışılır .

Benim bildiğim kutlu doğum haftası her yıl Ramazan ayı gibi geri gitmeli. Ben geçti diye biliyordum:26:

yazı mantıklı geldi, okullarda bile kutlanıyor, bizim çocukluğumuzda böyle bi hafta yoktu, son yıllarda çıktı kutlu doğum haftası

Okullarda neredeyse belirli gün ve haftalara eklenecek hemde bütün hafta süren etkinliklerle.
Ben ne ilkokuldayken ne lisedeyken böyle bir kutlama haftası yoktu.Şimdi köye bile müftü geliyor kutlamalara.
Gerçi seçmeli derslerle beraber 6 saat din dersi verilen bir 5.sınıf var elimizde Türkçe dersi bile 4 saatken de neyse şimdi konu dağılmasın.

Yazdığın birçok şeyde haklısın ..ama şu konuda değil ;nhiçbir dini anlamı yok diyemezsin ,kimsinde böyle diyebiliyorsun ..Allah bilir sen bilemezsinki ,bu programlar peygamberimizi hatırlatıyor ,o sıradan ,arabistanda doğmuş biri değildik, ...peygamber o .. Ha şuda varki ,ben herzaman hatırlamalıyım onu ,salavat getirmeliyım ..,onu örnek almalıyım ..
Kutlu doğum haftası beni rahatsız etmiyor ..

Kimsin de derken? Anlayamadım... :31:
'Mevlid Gecesi İslam dininin kıymet verdiği mübarek gecelerden biri. Mevlid, Arapça “doğum zamanı” demektir. Kameri takvimdeki aylardan Rebiu'l-evvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasındaki geceye Mevlid gecesi denir. Çünkü bu gece, dünyadaki bütün insanlara en son peygamber olarak gönderilen hazret-i Muhammed Mustafa'nın (sallallahü aleyhi ve sellem) doğduğu gecedir.'

Açıklama üstünden gidersek, 12-13 Ocak 2014'te Hz. Muhammed'in doğumgünü kutlandı ve anıldı zaten 20 Nisan diye sabit bir tarih yok.
Konuda da bu dile getirilmiş... :31::31::31:

Ben de Kutlu Doğum Haftasının hiçbir dayanağı olmadığını duymuştum. Düşününce evet bence de öyle. Ben Peygamber'imizin doğum gününü 20 Nisan diye biliyorum . Yani ben de bu haftanın biraz ilginç olduğunu düşünüyorum. Kim çıkarmış bunu, ne kadar doğru ? Tartışılır .
Kutlu Doğum Haftası, Nur Cemaati girişimi ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek İslam peygamberi Muhammed bin Abdullah'ın doğum tarihinin miladi takvime göre 20 Nisan tarihi olduğu kabul edilerek, bu tarihin de miladi takvime göre sabitlenerek sadece Türkiye'de, bir kesim tarafından Muhammed peygamberin doğum gününün kutlandığı ve her yıl farklı gündem ile Muhammed peygamberin anlatılmasının amaçlandığı bir etkinlik haftasıdır.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 1989′da başladı ve hicri takvime (Hicret olayı le başlayan ay takvimi) göre, Mevlit Kandili’ nin peşi sıra düzenlendi. Ancak 1994 yılından itibaren, diğer dini günlerin aksine miladi takvime göre kutlanmaya başladı. AKP iktidarı ile birlikte devlet kurumlarının yayınlanan genelgeler ile katılımı sağlanarak ülke çapında daha geniş çaplı organizasyonlar düzenlenmeye başlandı. Dünyada İslam peygamberi Muhammed’in doğumu için bu tarihi kabul eden ve bu şekilde kutlayan Türkiye’den başka bir ülke yoktur.

Kuran'da Kadir Gecesi dışında işaret edilen önemli bir gece bulunmamaktadır. Kadir Gecesi dışında mübarek geceler olarak bilinen kutlamalar, Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'in Muhammed peygamberin doğum günü kutlaması için başlattığı Mevlit Kandili örneğinde olduğu gibi Muhammed bin Abdullah'ın ölümünden yıllar sonra ortaya çıkmış ve Osmanlı Devleti padişahları tarafından başlatılan gelenekselleşmiş uygulamalardır.

Bu çerçevede Emeviler ve Abbasiler dönemlerinde de devlet eliyle ilk başta geleneksel bir halde oluşturulan ve daha sonra İslam dini yaşamının bir parçası haline gelen başka uygulamalar olduğu bilinmektedir. Yeni oluşturulan bu gelenekler Eric Hobsbawm’un “geleneğin icadı” kavramını hatırlatmaktadır.

---
Şu yazıyı okumanı istedim sorcha.
Gerisi zaten kendiliğinden gelecektir... :31::31::31:

ben de bunu merak ediyorum aslında bizim Kadir gecesi diye kutladığımız tarih doğum günü değil mi:26:
o halde 20 nisan ne günü:26:

Okullarda neredeyse belirli gün ve haftalara eklenecek hemde bütün hafta süren etkinliklerle.
Ben ne ilkokuldayken ne lisedeyken böyle bir kutlama haftası yoktu.Şimdi köye bile müftü geliyor kutlamalara.
Gerçi seçmeli derslerle beraber 6 saat din dersi verilen bir 5.sınıf var elimizde Türkçe dersi bile 4 saatken de neyse şimdi konu dağılmasın.
1989 sonrasında zaten kutlanmaya başlanmış.
Ramazan ve diğer dini tarihler Hicri Takvim'e göre kayarken nedense kutlu doğum haftası sabit.
Ne tesadüf... :31::31::31:

ben de bunu merak ediyorum aslında bizim Kadir gecesi diye kutladığımız tarih doğum günü değil mi:26:
o halde 20 nisan ne günü:26:

Hz. Muhammed'in doğumunu Mevlid Kandili ile kutladık. 12 Ocak 2014'te.
Seneye de 2015'te 2 Ocak 2015'te kutlayacağız. :34::34::34:
Hicri Takvim'e göre doğmuş bir peygamberin doğumgününü sabitlemek tuhaf değil mi?
Ve neden 20 Nisan? Kim verdi bu tarihi? :31::31::31:
Nur Cemaati'nin katkılarıyla o güne sabitlenmiş.
Ve bu tarihte doğumu kutlayan tek ülke biziz.

Hicri Takvim'e göre doğmuş bir peygamberin doğumgününü sabitlemek tuhaf değil mi?

hmm garip gerçekten iki tarihte de kutlanması:44:

nur cemaati olayını ben de duymuştum, o yüzden mi bu sene sönük geçiyor, geçen seneler tüm billboard da vardı (akp li bir belediyenin şehrindeyiz)
bu sene bir tane bile billboard da yok
din siyasete alet edilmemeli, edilmemeli dedikçe yanlış anlaşılıyoruz,
gerçi yanlış anlaşılmakta yanlış bi tanım oldu, insanlar istedikleri gibi anlıyorlar diyelim

Son düzenleme:
nur cemaati olayını ben de duymuştum, o yüzden mi bu sene sönük geçiyor, geçen seneler tüm billboard da vardı (akp li bir belediyenin şehrindeyiz)
bu sene bir tane bile billboard da yok
din siyasete alet edilmemeli, edilmemeli dedikçe yanlış anlaşılıyoruz,
gerçi yanlış anlaşılmakta yanlış bi tanım oldu, insanlar istedikleri gibi anlıyorlar diyelim

Din-siyaset ayrıştırılmalı. Kaldı ki insanların dini duygularıyla oynanmamalı.
Kitap okumak, araştırmak yok ülkemizde.
Böyle birşey başka bir Müslüman ülkede sabitlense olay çıkardı. Bence biz yeterince dinimizi tanımıyoruz.
Araştırmıyoruz çünkü her kulaktan dolma bilgiye inanıyoruz.
İlk vahiy 'oku' dur.
Bunu bile görmezden geliyoruz.
Ne diyebilirim ki?

Kutlu Doğum Haftası, Nur Cemaati girişimi ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında başlatılan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da desteklenerek İslam peygamberi Muhammed bin Abdullah'ın doğum tarihinin miladi takvime göre 20 Nisan tarihi olduğu kabul edilerek, bu tarihin de miladi takvime göre sabitlenerek sadece Türkiye'de, bir kesim tarafından Muhammed peygamberin doğum gününün kutlandığı ve her yıl farklı gündem ile Muhammed peygamberin anlatılmasının amaçlandığı bir etkinlik haftasıdır.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 1989′da başladı ve hicri takvime (Hicret olayı le başlayan ay takvimi) göre, Mevlit Kandili’ nin peşi sıra düzenlendi. Ancak 1994 yılından itibaren, diğer dini günlerin aksine miladi takvime göre kutlanmaya başladı. AKP iktidarı ile birlikte devlet kurumlarının yayınlanan genelgeler ile katılımı sağlanarak ülke çapında daha geniş çaplı organizasyonlar düzenlenmeye başlandı. Dünyada İslam peygamberi Muhammed’in doğumu için bu tarihi kabul eden ve bu şekilde kutlayan Türkiye’den başka bir ülke yoktur.

Kuran'da Kadir Gecesi dışında işaret edilen önemli bir gece bulunmamaktadır. Kadir Gecesi dışında mübarek geceler olarak bilinen kutlamalar, Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'in Muhammed peygamberin doğum günü kutlaması için başlattığı Mevlit Kandili örneğinde olduğu gibi Muhammed bin Abdullah'ın ölümünden yıllar sonra ortaya çıkmış ve Osmanlı Devleti padişahları tarafından başlatılan gelenekselleşmiş uygulamalardır.

Bu çerçevede Emeviler ve Abbasiler dönemlerinde de devlet eliyle ilk başta geleneksel bir halde oluşturulan ve daha sonra İslam dini yaşamının bir parçası haline gelen başka uygulamalar olduğu bilinmektedir. Yeni oluşturulan bu gelenekler Eric Hobsbawm’un “geleneğin icadı” kavramını hatırlatmaktadır.

---
Şu yazıyı okumanı istedim sorcha.
Gerisi zaten kendiliğinden gelecektir... :31::31::31:

Ben de kadir gecesinden başka önemli bir geceye inanmıyorum.

Sağol canım bilgilendirmen için :16:

Son düzenleme:
Back