• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kusursuz olarak boşanmak istiyorum

Sade89

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2017
13
4
1
35
Merhaba bu benim ikinci Uyeligim ve son bdv konum olacak.

6 yıllık evliyim eşimle ilk günden beri sorunlarım vardı her geçen gün büyüdü.

16 aylik bebeğim var .
O dünya ya geldiğinde sorunlarımız çok gün yüzüne çıkmadı çünkü eşim çocuk dünyaya gelince işe girdi. Eskiden calismiyordu doğru düzgün.
O işle mesguldu ben bebekle bu yüzden rafa kaldirdigimiz sorunlarla çok meşgul olmadık.

Sorun şu ki , babamla eşim arasında hep bir kavga şiddet küfür yaşandı. Ben her zaman bir tarafı tutmak zorunda birakildim.
Eşim saygısız bir insan hiç bir zaman anandir babandir diyip susmadi birde bana sayasti bu sebeplerle.

Hakliyi haksizi aramiyorum artık.
Meselelerinde haklı olsalarda birbirlerine küfür etmeye hakları yok.

Eşim sinirli bi insan ortada hiç bir olay yokken sırf aklına düştüğü için babamı arayip küfür edebiliyor, babamda bir sussa ikinci de susmuyor.

Neyse dün aksam yine kavga edildi. Eşim sarhoştu babamın kapısına gitmiş aşağıya in diye bagirmis babama, ardından küfürler etmiş.
O esnada babamlarda teyzemlerde varmış. Onlarda olaya Sahit olmuşlar.
Eşim babamdan istediği tepkiyi alamayınca kapının önündeki arabasını parcalamis. Aynaları , 2 cami ve tamponu kirmis.
Eşimin yanında bir arkadaşı varmış o eşime engel olmaya calisiyormus ama olamamış.

Bu olay kapının önündeki güvenlik kameralarina yansımış. Eşimin yüzü, saldırı ani arabasının plakası hepsi tek tek gözüküyor .
Babamın telefonuna küfürlü mesajlar atmış bu olay esnasında.

Ben bu adamdan kurtulmak istiyorum.
Babama şikayetçi olmasını söyledim.
Pazartesi günü şikayet edecek.
Eşim yanimdaydi bunu derken. O da biliyor şikayet edileceğini.

Şimdi korktuğu için o etsin bende onu edicem bütün aciklarini dokucem vs igrenclesiyor.

Beni suçluyor. Sen nasıl şikayet edin dersin.

Daha öncede esim evlerinin camini kırdı, küfürler etti hiç birinde şikayetçi olmadılar.

Şimdi işler nasıl yürür tam bilmiyorum. Polis eşimi bu sebeple alır mı?

Alırsa ben evi terk edeceğim.
Çünkü biliyorum ki şimdi evden gitsem yine annemlere gelecek yine rezillik çıkaracak, erkek kardeşim var 18 yaşında onunda zoruna gidiyor, eşim kapıya dayaninca onu tutmak da zorlaşıyor. Korkuyorum başını belaya sokacak.

Bu arada eşim beni hep tehdit ediyor. Ama delil yok. Bosanirsak seni dul bırakmam öldürürum, çocuğu onlarda bırakmam alırım vs .
Bunları yapamaz ama çocuğumu kacirmaktan söz ediyor bunlar beni korkutuyor.
Kacirsa bile elbet o çocuğu ondan bir gün alırım ama o psikolojideki adamın yanında, o süreçte çocuğum neler çeker bunları düşünemiyorum bile.

Şimdi benim sorularım var kafamda,
Ben pazartesi ya da salı polisi eşim ifadeye çağırır diye düşünüyorum.

Çağırinca nezarete koyarlar mi ifade alıp serbest mi bırakırlar?

Serbest birakmazlarsa bu benim için iyi olur, o süreçte evi terk edip kendi adıma savcılığa suç duyurusunda bulunabilirim.
Ardından boşanma davası açarım.

Davayı açarken nelerin altını cizmeliyim.?

Dava süreci uzun mu?

Çocuğumu ona verme ihtimalleri var mı ?

Ben çalışıyor gözüküyorum eşim calismiyor gözüküyor.

Ben üniversite mezunuyum, eşim lise.

Hukuk bürosunda çalışıyor kanunları da çok iyi biliyor. Benden daha iyi bir avukatta tutabilir hatta birden çok avukatı bile olabilir.

Bu işler nasıl yürüyor bilgisi olanlar benimle paylasirsa çok işime yarar.

Hiçbir hata yapmak istemiyorum.
Olaylar buraya kadar gelmişken haklı sebeplerimle bosanmam gerekiyor.

Veya daha iyi bir fikri olan varsa fikirlere de açığım.

Tek istediğim bu adamdan neden çocuk yaptın neden evliliği sürdürdün gibi çözüme ulastirmayan boş yorumlar yapmayın.
Şuan ki durum bu ve buna bir çözüm getirmek istiyorum akıl akıldan üstündür , benim bilmediğim bir şeyi ya da goremedigim bir noktayı gösteren çıkar diyerek paylaşıyorum.

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yeterince deliliniz var bu durumda uzaklaştırma bile alabilir tabi ne kadar uzaklaştırırsa...ilk iş iyi bir avukat bulun ve avukata danışmadan evden ayrılmak da dahil hiç bir şey yapmayın....delillerle mutlaka şikayetinizi oluşturun...

Ayy iyi ki de bosaniyosun.
Allah icinn hemen bosan.
Böyle evlilik böyle koca olur mu ben olsam şimdiye öldurmustum adami.
Kurtuluyosun ya,takma kafana.şükret

Mahkeme çocuğu da sana verir merak.etme

Mahkeme çocuğu vereceği kişiyi neye göre seçiyor?

Yani evet bence de bana verir annesiyim ve emziriyorum da çocuğumu ama bunun illa ki bi.kuralı vardır. İşte o ney neye göre veriyor

Yeterince deliliniz var bu durumda uzaklaştırma bile alabilir tabi ne kadar uzaklaştırırsa...ilk iş iyi bir avukat bulun ve avukata danışmadan evden ayrılmak da dahil hiç bir şey yapmayın....delillerle mutlaka şikayetinizi oluşturun...

Teşekkür ederim, şuan evden dahi çıkamıyorum bana diyor ki bir yere gidersen kavga ettik çocuğumu kaçırdı der polisi ararım.

Telefonda danisabilecegim bir avukatta yok

Bazı şeyleri kanıtlayın konuşturun bu arada ses kaydı yada görüntü kaydı alın o konuşsun küfür etsin siz kayıt edin

Merhaba bu benim ikinci Uyeligim ve son bdv konum olacak.

6 yıllık evliyim eşimle ilk günden beri sorunlarım vardı her geçen gün büyüdü.

16 aylik bebeğim var .
O dünya ya geldiğinde sorunlarımız çok gün yüzüne çıkmadı çünkü eşim çocuk dünyaya gelince işe girdi. Eskiden calismiyordu doğru düzgün.
O işle mesguldu ben bebekle bu yüzden rafa kaldirdigimiz sorunlarla çok meşgul olmadık.

Sorun şu ki , babamla eşim arasında hep bir kavga şiddet küfür yaşandı. Ben her zaman bir tarafı tutmak zorunda birakildim.
Eşim saygısız bir insan hiç bir zaman anandir babandir diyip susmadi birde bana sayasti bu sebeplerle.

Hakliyi haksizi aramiyorum artık.
Meselelerinde haklı olsalarda birbirlerine küfür etmeye hakları yok.

Eşim sinirli bi insan ortada hiç bir olay yokken sırf aklına düştüğü için babamı arayip küfür edebiliyor, babamda bir sussa ikinci de susmuyor.

Neyse dün aksam yine kavga edildi. Eşim sarhoştu babamın kapısına gitmiş aşağıya in diye bagirmis babama, ardından küfürler etmiş.
O esnada babamlarda teyzemlerde varmış. Onlarda olaya Sahit olmuşlar.
Eşim babamdan istediği tepkiyi alamayınca kapının önündeki arabasını parcalamis. Aynaları , 2 cami ve tamponu kirmis.
Eşimin yanında bir arkadaşı varmış o eşime engel olmaya calisiyormus ama olamamış.

Bu olay kapının önündeki güvenlik kameralarina yansımış. Eşimin yüzü, saldırı ani arabasının plakası hepsi tek tek gözüküyor .
Babamın telefonuna küfürlü mesajlar atmış bu olay esnasında.

Ben bu adamdan kurtulmak istiyorum.
Babama şikayetçi olmasını söyledim.
Pazartesi günü şikayet edecek.
Eşim yanimdaydi bunu derken. O da biliyor şikayet edileceğini.

Şimdi korktuğu için o etsin bende onu edicem bütün aciklarini dokucem vs igrenclesiyor.

Beni suçluyor. Sen nasıl şikayet edin dersin.

Daha öncede esim evlerinin camini kırdı, küfürler etti hiç birinde şikayetçi olmadılar.

Şimdi işler nasıl yürür tam bilmiyorum. Polis eşimi bu sebeple alır mı?

Alırsa ben evi terk edeceğim.
Çünkü biliyorum ki şimdi evden gitsem yine annemlere gelecek yine rezillik çıkaracak, erkek kardeşim var 18 yaşında onunda zoruna gidiyor, eşim kapıya dayaninca onu tutmak da zorlaşıyor. Korkuyorum başını belaya sokacak.

Bu arada eşim beni hep tehdit ediyor. Ama delil yok. Bosanirsak seni dul bırakmam öldürürum, çocuğu onlarda bırakmam alırım vs .
Bunları yapamaz ama çocuğumu kacirmaktan söz ediyor bunlar beni korkutuyor.
Kacirsa bile elbet o çocuğu ondan bir gün alırım ama o psikolojideki adamın yanında, o süreçte çocuğum neler çeker bunları düşünemiyorum bile.

Şimdi benim sorularım var kafamda,
Ben pazartesi ya da salı polisi eşim ifadeye çağırır diye düşünüyorum.

Çağırinca nezarete koyarlar mi ifade alıp serbest mi bırakırlar?

Serbest birakmazlarsa bu benim için iyi olur, o süreçte evi terk edip kendi adıma savcılığa suç duyurusunda bulunabilirim.
Ardından boşanma davası açarım.

Davayı açarken nelerin altını cizmeliyim.?

Dava süreci uzun mu?

Çocuğumu ona verme ihtimalleri var mı ?

Ben çalışıyor gözüküyorum eşim calismiyor gözüküyor. Benim SGK mi düzenli olarak bir akrabam yatiriyor.

Ben üniversite mezunuyum, eşim lise.

Hukuk bürosunda çalışıyor kanunları da çok iyi biliyor. Benden daha iyi bir avukatta tutabilir hatta birden çok avukatı bile olabilir.

Bu işler nasıl yürüyor bilgisi olanlar benimle paylasirsa çok işime yarar.

Hiçbir hata yapmak istemiyorum.
Olaylar buraya kadar gelmişken haklı sebeplerimle bosanmam gerekiyor.

Veya daha iyi bir fikri olan varsa fikirlere de açığım.

Tek istediğim bu adamdan neden çocuk yaptın neden evliliği sürdürdün gibi çözüme ulastirmayan boş yorumlar yapmayın.
Şuan ki durum bu ve buna bir çözüm getirmek istiyorum akıl akıldan üstündür , benim bilmediğim bir şeyi ya da goremedigim bir noktayı gösteren çıkar diyerek paylaşıyorum.

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Baska hic bir seye yorum yapmamak icin kendimi cok zor tutarak bir avukata danismanizi ogreniyorum. Ailecek haklarinizi iyice ogrenin. Bunun icin davayi falan beklemeyin.

Yani evet bence de bana verir annesiyim ve emziriyorum da çocuğumu ama bunun illa ki bi.kuralı vardır. İşte o ney neye göre veriyor
Yalnış bilmiyorsam,artık her halükarda cok cok büyük bi durum olmadığı sürece cocuk anneye veriliyor.ama hakim neye göre karar veriyor bilgim yok.

Ama o psikopata vermezler merak.etme

Teşekkür ederim, şuan evden dahi çıkamıyorum bana diyor ki bir yere gidersen kavga ettik çocuğumu kaçırdı der polisi ararım.

Telefonda danisabilecegim bir avukatta yok
Ailenizden yardım alın...onlar bulsunlar bir avukat....bu tarz durumlarda evden ayrılan kusurlu olur diye biliyorum ama sizin koşullarınız farklı...bir çok prosedürü bilmiyoruz evden ayrılsanız bile avukatsız iş yapmayın...blöf yapıyor...normal gezmeye gidiyormuşsunuz gibi gitseniz ailenizin yanına hiç birşey yapamaz ispatlayamaz...yeriniz yurdunuz belli sonuçta

Yüz kızartıcı suçlar dışında 16 aylık bir bebeği hiç bir hakim babaya vermez hele emziriyorsanız...

Bu kadar şiddet dolu bir babaya zaten vermez kaldı ki sigortalı çalışıyor görünüyorsunuz...babanın çocuğu alması pek mümküm değil hele elinizde öyle kayıtlar deliller varken

Valla bacim kayit etmek yasal degil demissin seni tehdit etmesi yasal mi??
Babanlarla anlas piliyi pirtiyi toplayip ilce degistirin uzaklasin bu adam sorun cikartacaga benziyor..
Allah yardimcin olsun

Babanıza neden durup durup sarıyor ki, kini neye yani çok garip!
Bence nezarete alırlar tehdit ediyor falan derse babanız sizde o sırada pılınızı pırtınızı toplayın.

Ama bu 18 yaşındaki kardeş büyük sorun. Tam deli çağı sağı solu belli olmaz onunla uzunca bi konuşma yapmanız lazım sana yanımda ihtiyacım var sakin olmalısın gibi.

Bu ne adilik ne demek babanizin kapisina dayanip araba parcalamak.
Ben kimseye kolay kolay bosan demem ama bu insan sifatli hem sizin hem aileniz icin resmen imtihan olmus.
Koruma talep edin hayatinizdan def edin

Mahkeme, madde bağımlılığı yada ciddi akıl sağlığı bozukluğu görmediyse çocuğu mutlaka anneye verir. Bu konuda endişeniz olmasın. Ama eşiniz psikopat ruhlu, çocuğu umursadığından değil de size eziyet olsun diye kaçırmaya kalkabilir. Bu konuda tetbirinizi alın. Allah yardımcınız olsun.

Ahh keşke adalet olsa böyle adamlar eşlerine çocuklarına zarar verirlerse başlarının derde girecğini bilse.

Cezalar caydırıcı olmaz, cesaret verici olursa böyle tepesi atan gidip kırar döker vurur.

Anne yuz kizartici suc islemedigi surece cocugu aliyor o konuda iciniz rahat olsun.

Bu ülkede adalet denen bisey yok.ben iftiraya uğradım işyerinde sikinti yaşadım.o kişileri savciliga verdim arkadaşlar arasında basit tartışma takipsizlik çıkmış.ama sizn can güvenliğiniz yok.Allah yardımcınız olsun

Back
X