Merhabalar, içinde bulunduğum ve bir türlü çözüm yolu bulamadığım nasıl baş edeceğimi ise hiç bilemediğim konuda sizlerden akıl almaya çok ihtiyacım var.Ben 22 erkek arkadaşımsa 25 yaşında mezun olmak üzere olan üniversite öğrencileriyiz. 5 ay önce güzel tesadüfler sonucu tanıştık, birbirimizden etkilendik ve yaklaşık da 3 aydır birlikteyiz.Efendiliği, samimi duruşu, bana sevgisi 2 yıldır boş olan kalbimin yeniden aşkla atmasına sebep oldu. İyi kötü birbirimizi tanımaya başladık onu sevdim çünkü herkes gibi basit düşünmüyordu arayışı ciddi bir ilişkiydi hayata bakışı güzeldi ve ben bunları sevdim. Fakat kendisinin kuşku ve güven problemleriyle baş edemez hale geldim.Bana körü körüne baglanmaktan korkuyordu sonra da çekip gitmemden.Sonra kendisine engel olamadığını ifade etti kiminle olduğumu sorgular oldu inanmadı ispatlamamı istedi zamanla oturur yerine herşey bu huyuma biraz sabret nolur dedi.Yapamıyorum dedim ayrıldım tekrar aradı haklıydın dedi yeniden bir araya geldik. Hak vermeye çalıştım benimde kötü huylarım vardı elbet hemen pes etmek olmazdı ve inanın çaba sarfettim. Yaklaşık 10 gündür ilişkimiz daha ilerledi aramızda mesafe vardı okul dönemi başlayınca mesafeler kalktı sevgimizi gözlerimizde hisseder olduk, el ele olduk bulutların üstündeydim adeta o da aşkını mutluluğunu kelimelerle ifade edemediğini dile getiriyordu. Dün kalktı yanıma geldi, kahvaltı etmeye gittik bi anda telefonumu aldı kurcamalaya başladı neye ugradıgımı şaşırdım ve ani tepki gösterdim, bu yaptığının hoş olmadığını söyledim. Kuşkucu huyu devreye girdi ve kesinlikle kendisinden birşeyler sakladığımı düşündü. Öyle olmadığını ifade ettim hoşlandığım birşey değil arkadaşlarımla özel sohbetlerim, internette özel araştırmalarım olabilir dedim, whatsappa baktı instagrama baktı bıraktı sonra ben sinirlenince ve tepki gösterince. Sinirlendi bağırdı çağırdı bir süre sonra sakinleşti güzel bir yere gittik sarıldık sohbetler ettik sinemaya gittik harika zaman geçirdik, öyle mutluydumki ondan zor ayrıldım. Fakat o öyle değilmiş sanırım yani aklınındaki kuşku onun mutluluğuna büyük engelmiş!Bu sabah kalktığımda telefonumda bir sürü mesaj vardı. 'Doğru söyle ne vardı, başkasıyla mı görüşüyorsun öyle birşey varsa ben gidiyorum de ve git lütfen beni üzme ' gibi gibi. Neye ugradıgımı şaşırdım. Ona aklımın ve kalbimin sadece kendisine ait olduğunu, keske telefonu alıp baksaydın düşüncesizlik ettiğimi ifade ettiğim halde sözlerimin tesiri olmadı. Böyle bir mantığa sahip. Ne söylesem onu inandırmam mümkün değil öyle bir davranış yaptım ya içi içini yiyecekmiş artık hep. E ben ne yapayım şimdi hiçbir günahım olmadığı halde bu sekilde suclandığıma mı yanayım, mutluluğumun paramparca olmasına mı yoksa bu konuyu düzeltsek bile aynı sekilde başka sorunla karşılasınca yine aynı üzüntülerle boğuşacağıma mı?? İnanın bilemedim. Ciddi bakıyor bu ilişkiye tabiki bende öyle diğer huylarını seviyorum etkileniyorum fakat böyle kuşku dolu bi hayat geçer mi ? Korkuyorum diyor korkuyorum sonra başka ters birşeyle karşılaşırım ve kendime engel olamam elimden bi kaza çıkar diye. Anlayamadım bana zarar vermekten mi korkuyor. Ona bağlanıyorum böyle seyler yaşadıkça hep daha fazla üzülüyorum. Nasıl çıkmalı bu işin içinden??
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kuşkular içinde boğuluyorum...
- Konu Sahibi Imsh3kill
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 8 Ekim 2015
- 193
- 40
- 13
- 27
- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.797
- 178
Benim sevgilim de aşırı şüphecidir aşırı hemde bir buçuk yıldan sonra azaldı idare ediliyor şimdi ama bu sürede bende bittim yani bence tepki koysan ilişkinin başındayken ayar verebilirsin (yanlıs tabir ettiysem kusura bakma)
Bende idare etmeye çalışıyorum fakat böyle mutluluğumu yıkıp döküyor ya inancım kayboluyor, hevesim kaçıyor
Yaptığı hoş bir davranış değil.Kaç senelik eşim daha 1 kez telefonumu alıp kurcalamamıştır.Güvensiz bir ilişki zaten yürümez.Bugün telefonu kurcalamasına izin verirsiniz,yarın başka bir şey çıkartır.Böyle insanlarla ilişki yürütmenin zor olduğunu düşünüyorum.
Haklısınız fakat duruma şu yönden bakmaya çalışıyorum herkesin kötü bir huyu var, en azından bana sevgisinden bağlılığından yaptğı birşey bu, bende şaşırıyorum bazen kendime kızıyorum ama elimde olmuyo diyor, idare etmeye çalışıyorum sevgim için ama hata mı yapıyorum acaba çünkü kendimi yıpratma mücadele etme tarafını seçiyorum ben
- 25 Mart 2014
- 1.395
- 1.781
- 53
benim en yakın arkadaşımın sevgilisi böyleydi arkadaşım çok uzun zaman düzelir diye bekledi 1 sene sürdü neredeyse ilişkileri ama bu süre sonunda mahkemelik oldular çocuk hem arkadaşımı hem ailesini rahatsız etmeye başladı arkadaşımın okuluna gelip herkesin içinde sen o...sun tarzı bağırmalar falan o kadar çok olay yaşadı ki arkadaşım bu süre zarfında yanında olduğum için çok iyi biliyorum çocuk önce güvenmiyordu sürekli eski sevgililerini falan soruyordu aynı şehirde de değillerdi sen ben kendi memleketime gidince başkalarıyla görüşüyorsun onlarla kırıştırıyorsun ... ve daha buraya yazamayacağım şeyler söyledi sonra tehditler falan arkası kesilmedi
sonuç olarak bu kadar şeyi neden yazdım ? bazı insanlarda bu hastalık olabiliyor ruh hastası gibi üzgünüm ki sizin erkek arkadaşınızda da bu tarz psikolojik bir rahatsızlık olabilir bence kendinize dikkat edin
sonuç olarak bu kadar şeyi neden yazdım ? bazı insanlarda bu hastalık olabiliyor ruh hastası gibi üzgünüm ki sizin erkek arkadaşınızda da bu tarz psikolojik bir rahatsızlık olabilir bence kendinize dikkat edin
- 25 Mart 2014
- 1.395
- 1.781
- 53
benim arkadaşımda ilk başta idare ediyordu ama bir de ne öğrendik hem arkadaşımı suçluyordu bir de kendisi arkadaşımı aldatmışHaklısınız fakat duruma şu yönden bakmaya çalışıyorum herkesin kötü bir huyu var, en azından bana sevgisinden bağlılığından yaptğı birşey bu, bende şaşırıyorum bazen kendime kızıyorum ama elimde olmuyo diyor, idare etmeye çalışıyorum sevgim için ama hata mı yapıyorum acaba çünkü kendimi yıpratma mücadele etme tarafını seçiyorum ben
- 8 Ekim 2015
- 193
- 40
- 13
- 27
Tabi ki haklısınız bence bi dur deyin tepki koyun yoksa olaylar daha cirkinlesebilir güven gercekten cok onemli tabi direk guvenmek olmaz ama zamanla anlarBende idare etmeye çalışıyorum fakat böyle mutluluğumu yıkıp döküyor ya inancım kayboluyor, hevesim kaçıyor
- 31 Ağustos 2012
- 4.145
- 6.666
- 448
benim en yakın arkadaşımın sevgilisi böyleydi arkadaşım çok uzun zaman düzelir diye bekledi 1 sene sürdü neredeyse ilişkileri ama bu süre sonunda mahkemelik oldular çocuk hem arkadaşımı hem ailesini rahatsız etmeye başladı arkadaşımın okuluna gelip herkesin içinde sen o...sun tarzı bağırmalar falan o kadar çok olay yaşadı ki arkadaşım bu süre zarfında yanında olduğum için çok iyi biliyorum çocuk önce güvenmiyordu sürekli eski sevgililerini falan soruyordu aynı şehirde de değillerdi sen ben kendi memleketime gidince başkalarıyla görüşüyorsun onlarla kırıştırıyorsun ... ve daha buraya yazamayacağım şeyler söyledi sonra tehditler falan arkası kesilmedi
Haklısınız belki de geçmiş ilişkilerinde ihanetle karşı karşıya geldi, fakat bende ailemde yaşadım ihaneti bu yüzden ben kimseye ihanet edemem mümkün değil
Sana zarar vermkten degil ona ihanet etmenden korkuyor. Seviyorum asigimda bir yere kadar sana guvenmeyen adamla bir omur geciremezsin. Ispatlamak nedir ya? Seni neyle sucladiginim farkinda misin?
Kolay yolu mu seçmeliyim vazgeçmek gibi.. Bilemiyorum o kadar seçici biriyimki yıllardır kalbim biri için atmamıştı bile vazgeçmek bana koyuyor bu yaptığı muamele de çok ağır geliyor
- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.797
- 178
Hiç alakası yok.Birbirlerinin telefonlarını kurcalamayan insanlar sanki bağlı değiller mi birbirlerine ya da sevmiyorlar mı? Erkek arkadaşınız yaptığı güvensizlik,saygısızlık,paranoya yani başka bir şey değil.Telefonu kurcalamasına sinirlendiğiniz için hemen şüphelenmesi falan bunlar normal şeyler değil bana göre.Telefon insanın özelidir.İzin almadan ya da gizli gizli kurcalamak bana göre saygısızlıktır.Hatta izin alarak kurcalanmasından bile hoşlanmam ben.Sevgi bu tarz şeylerle gösterilmez.Duyulan saygıyla,sevgiyle,aşkla,sadakatle gösterilir.Haklısınız fakat duruma şu yönden bakmaya çalışıyorum herkesin kötü bir huyu var, en azından bana sevgisinden bağlılığından yaptğı birşey bu, bende şaşırıyorum bazen kendime kızıyorum ama elimde olmuyo diyor, idare etmeye çalışıyorum sevgim için ama hata mı yapıyorum acaba çünkü kendimi yıpratma mücadele etme tarafını seçiyorum ben
- 25 Mart 2014
- 1.395
- 1.781
- 53
siz etmezsiniz belki de o da edebilir yani ilişkilerde güven olmazsa olmazHaklısınız belki de geçmiş ilişkilerinde ihanetle karşı karşıya geldi, fakat bende ailemde yaşadım ihaneti bu yüzden ben kimseye ihanet edemem mümkün değil
Hiç alakası yok.Birbirlerinin telefonlarını kurcalamayan insanlar sanki bağlı değiller mi birbirlerine ya da sevmiyorlar mı? Erkek arkadaşınız yaptığı güvensizlik,saygısızlık,paranoya yani başka bir şey değil.Telefonu kurcalamasına sinirlendiğiniz için hemen şüphelenmesi falan bunlar normal şeyler değil bana göre.Telefon insanın özelidir.İzin almadan ya da gizli gizli kurcalamak bana göre saygısızlıktır.Hatta izin alarak kurcalanmasından bile hoşlanmam ben.Sevgi bu tarz şeylerle gösterilmez.Duyulan saygıyla,sevgiyle,aşkla,sadakatle gösterilir.
Kesinlikle bende aynen bu şekilde düşünüyorum fakat onu buna anlatmak imkansız.. Takıntılı, paranoyak bir insan
siz etmezsiniz belki de o da edebilir yani ilişkilerde güven olmazsa olmaz
Elbette güven sevgiden bile önemli ama bir insana bu şekilde güvenilmez bu şekilde bi yol izlenmemeli diye düşünüyorum, ben sürekli attıgım adımı annemle babamla evde oturduğumu ona fotolarla kanıtlama çabasında nasıl yaşayacağım? Gerçi geçicek zamanla oturucak herşey diyor ama bu yaptıkları hep daha ağır geliyor
- 31 Ağustos 2012
- 4.145
- 6.666
- 448
Kolay yolu mu seçmeliyim vazgeçmek gibi.. Bilemiyorum o kadar seçici biriyimki yıllardır kalbim biri için atmamıştı bile vazgeçmek bana koyuyor bu yaptığı muamele de çok ağır geliyor
Sanmiyorum vazgecebileceginizi acikcasi. Ama iliskinin en saglam temeli guven degil midir? Alin karsiniza aklinizda gonlunuzde ondam baskasi olmadigini soyleyin eger cok devam etirmek istiyorsaniz. Yok ugrasamicam dersen bana guvenmeyen adamla isim olmaz dersin olur biter.
Sanmiyorum vazgecebileceginizi acikcasi. Ama iliskinin en saglam temeli guven degil midir? Alin karsiniza aklinizda gonlunuzde ondam baskasi olmadigini soyleyin eger cok devam etirmek istiyorsaniz. Yok ugrasamicam dersen bana guvenmeyen adamla isim olmaz dersin olur biter.
Ugrasıcam diyorum ona anlatıyorum sevgimi bağlılığımı fakat hiçbir tesiri olmuyor, bu nasıl bi kafa yapısı anlamadım. Ben o davranışı sergilemişim birşey saklamama ihtimalim yokmuş
- 31 Ağustos 2012
- 4.145
- 6.666
- 448
Ugrasıcam diyorum ona anlatıyorum sevgimi bağlılığımı fakat hiçbir tesiri olmuyor, bu nasıl bi kafa yapısı anlamadım. Ben o davranışı sergilemişim birşey saklamama ihtimalim yokmuş
Cekilmez o adam..
- 4 Ocak 2015
- 516
- 353
- 108
Bir omur bu şekilde geçer mi? Bence geçmez...sürekli kendini ispatlama çabası sarfederek ilişkinizi yaşamaya askin tadını çıkarmaya vakit kalmaz bu şekilde... İlişkinin temelinde sevgi kadar güvende onemli... Güven olmadan olmaz.. Ona bunu anlatmalisin.. Anlamiyorsa ayrıl derim çok yipranirsin.
Bir omur bu şekilde geçer mi? Bence geçmez...sürekli kendini ispatlama çabası sarfederek ilişkinizi yaşamaya askin tadını çıkarmaya vakit kalmaz bu şekilde... İlişkinin temelinde sevgi kadar güvende onemli... Güven olmadan olmaz.. Ona bunu anlatmalisin.. Anlamiyorsa ayrıl derim çok yipranirsin.
Evet asıl mesele bu ben aşkın mutluluğunu yaşayamıyorum hep yarım bırakıyor, mutluluk içinde uyuyup gözyaşıyla uyandım