küsen koca

nabersin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
6
0
86
41
Almanya
Merhabalar, kizlar 9,5 yillik evliyim. Artik yoruldum kendime güvenim inancim kalmadi.
Cok degisik bi kocam var. Son 2,5 senedir ikinci ogluma hamileligimden beri cok kavga eder olduk. Tartismayi bilmiyor. söyleyecegini söylüyor beni delirtip ya evden kaciyor ya da uyuyor. Sonuc küsmü$üz. Ne bi gönül alma, ne bir toparlama ne de özür hic bisey yok. %80 adim atan taraf ben oluyorum.
Küsüncede domuzlasiyo sanki. Surat kirk karis ne cevap verir, yemegini kendi hazirlar, gider gelir hicbisey söyleme yok. Bende nefret ederim küslükten cok zor küserim.Cok da kolay gönlüm alinir. Küsünce ya cocuklarla asiri ilgilenir ya da onlarada surat yapar.

Ya ben 28 yasindayim daha hic küsen koca görmemistim. Benim bildigim erkektir ilk adimi atan. O tabumuda yiktim ama artik kendimden igreniyorum. Her defasinda kesin haklida olsam gönül almaya calisan yaklasan ben oluyorum;her defasinda söz veriyorum kendime aramiycam, konusmuycam diye olmuyor.

Anneside ayni bu güne kadarki evliligimizin yarisinda küsmüstür bana. Yorulmaktan korkuyorum cünkü cok pis inatlari var, anne ogul ayni binada iki yil küs kaldilar. Inatlasirsam iki yildan sonra evlilikmi kalir? Evliligimin bitmesinden cok korkuyorum.

Arada iyi oldugumuzda anlatiyorum hissettiklerimi sözler veriyo küsmiycem diyo hemen ikici bi tartismada sil bastan. Ne yapacagimi sasirdim. Evliligimizin ilk yillarinda ayagima bassa binlerce kez özür dilerdi. Simdi ayagim kirilsa dönüp bakmiyo küsken.

En son kavgamizda yere düstüm tartisirken yanimdan gecti gitti. Ikinci gün hödük yine küstü elimi yaktim cok degildi ama sinir bosalmasindan agladim insan bi bakar noldu diye dedim.Yanik kremini getirdi elini soguk suya tut iyice dedi. kizartmalari tavadan aldi gitti. tabi biz gene kaldigimiz yerden devam ettik küsmeye. Basinda böyle cins kocasi olan varmi bi care gösterin nasil yaklasmaliyim??? :54: :54: :54:

Merhabalar, kizlar 9,5 yillik evliyim. Artik yoruldum kendime güvenim inancim kalmadi.
Cok degisik bi kocam var. Son 2,5 senedir ikinci ogluma hamileligimden beri cok kavga eder olduk. Tartismayi bilmiyor. söyleyecegini söylüyor beni delirtip ya evden kaciyor ya da uyuyor. Sonuc küsmü$üz. Ne bi gönül alma, ne bir toparlama ne de özür hic bisey yok. %80 adim atan taraf ben oluyorum.
Küsüncede domuzlasiyo sanki. Surat kirk karis ne cevap verir, yemegini kendi hazirlar, gider gelir hicbisey söyleme yok. Bende nefret ederim küslükten cok zor küserim.Cok da kolay gönlüm alinir. Küsünce ya cocuklarla asiri ilgilenir ya da onlarada surat yapar.

Ya ben 28 yasindayim daha hic küsen koca görmemistim. Benim bildigim erkektir ilk adimi atan. O tabumuda yiktim ama artik kendimden igreniyorum. Her defasinda kesin haklida olsam gönül almaya calisan yaklasan ben oluyorum;her defasinda söz veriyorum kendime aramiycam, konusmuycam diye olmuyor.

Anneside ayni bu güne kadarki evliligimizin yarisinda küsmüstür bana. Yorulmaktan korkuyorum cünkü cok pis inatlari var, anne ogul ayni binada iki yil küs kaldilar. Inatlasirsam iki yildan sonra evlilikmi kalir? Evliligimin bitmesinden cok korkuyorum.

Arada iyi oldugumuzda anlatiyorum hissettiklerimi sözler veriyo küsmiycem diyo hemen ikici bi tartismada sil bastan. Ne yapacagimi sasirdim. Evliligimizin ilk yillarinda ayagima bassa binlerce kez özür dilerdi. Simdi ayagim kirilsa dönüp bakmiyo küsken.

En son kavgamizda yere düstüm tartisirken yanimdan gecti gitti. Ikinci gün hödük yine küstü elimi yaktim cok degildi ama sinir bosalmasindan agladim insan bi bakar noldu diye dedim.Yanik kremini getirdi elini soguk suya tut iyice dedi. kizartmalari tavadan aldi gitti. tabi biz gene kaldigimiz yerden devam ettik küsmeye. Basinda böyle cins kocasi olan varmi bi care gösterin nasil yaklasmaliyim??? :54: :54: :54:
sanki benim kocamdan bahsetmişsin

bu durumun çaresi yok galiba çekecegiz bunları.küsünce hayatada küsüyorlar sürekli kendi dünyasına çekiliyor uyuyorlar.bu evde ne oluyor ne bitiyor haberleri yok.bi fikri olan varsa benim içinde cevap yazsın kızlar.ikimizinkinin türü aynıymış

onlar sıze kusunce kesınlıkle adım atmamayı yuz vermemeyı denesenız mutlaka sıze ıslerı dusecektır ,
bu davranısları duzeltmenın yolu sabırlı olup tavız vermemek galıba

sen küs bişeylere...eşinin hiç ummadıqı şeylere küs...ve konuşma...küsünce dışarı çık gez toz yada bir arkadaşına git...otur yemeqini kendin ye..hiç taviz verme..etme bulma dünyası yaptıqını anlasın..seni kaybetme korkusunu o yaşasın...

erkeklerın tuhaf huylarından bır tane daha.kusmek nedır yaa.cocuk mu adam allah askına.ama ne yapılabılır onu dusunelım sımdı.o kusunce sız daha sabırlı olun.hıcbırsey olmamıs gıbı devam edın konusmaya.laf atın bıseyler ısteyın ondan mesela tuzu verır mısın,cocugun suyunu getırır mısın gıbı.ınatlasarak erkeklerı egıtemeyız ne yazık kı.surdan bılıyorum benım de bır ıs arkadasım vardı.kızınca aylarca kuserdı.ınanılmaz kaprısler yapardı hem erkek hem de ıs arkadasıyız.ıs ıcabı da olsa konusmak ıcın adımı bıle soylemezdı.defalarca uyardım konustum ve duzeldı.sız de ona kusmeyın hıcbırsey yokmus gıbı davranın.boyle boyle duzelecek.

Son düzenleme:
huy edinmiş bunu artık.benim eşimde o şekilde nefret ediyorum küsmek erkeğe yakışmıyor afedersinz ama kadın gibi naz yapıyor falan.bizde küstüğümüzde raht bir hafta konuşmayız aynı sofrada yemek yemeyiz beraber yatsak bile arkamızı döner yatarız.neymiş onun gönlünü alacakmısım hatalı olsada onu pofpoflıcam öyle istiyor.bizim küslük uzayınca benim eşyalarıma zarar veriyor ben uyurken sabah işe geçirmeye kalkmadığımda falan çöpe atar aklına eseni telefon kılıfımı falan yırttı havlu yüzünü çizdi die dantelini kopartmış çöpe atmış çeyizlik havlumu.konuşmuyorum ya onunla beni kızdırcak şeyler yapıyorki beni fişeklicek ben patlıcam olay benim üstüme kalcak.sonra hemen aradım neden eşyalarıma zarar veriyosun die hangi eşyalarına diyor bana.. delirtmeye çalışıyor beni.halbuki hatalı olan o olayı bana maletmek için beni kızdırıyor.ne kadar akıllıca dimi.sözde benim gönlümü alcak hatasını bilip bana yaklaşmaya çalışcak beni fişekleyip delirtiyorki olay bana patlasın ne kadar sinsi.bence artık huy edinmiş onu o şekilde alışmış.yapcak bişey yok gibi.

arkadaslar dogru demiş sana ne yapıyorsa sende ona yap nasıl bır sey yaptıgını görsün yemegını yapma ütüsünü yapma umrunda olmasın bakalım ozmn ne oldugunu ve ne yaptıgını anlar bızde en basta zıtlasırken eşim bana aksi oldugum konuları bızzat uygulayarak göstermişti ve bende bır daha yapamadım cunku benım ona yaptıgım gercekden ezıyetmıs oan anladım emın ol oda anlar okdr anlayıssız olamaz ya.

Böyle bir adamla 17 yıl evlilik yaşadım,ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu çok iyi biliyorum,sonuç boşandık ama neden aldatılmak oldu,bardağı taşıran son damla oldu yani.
İlk zamanlarda küsdüğünde yanına gider,hatasız da olsam özür dilerdim çünkü küslüğe dayanamazdım.Bakdım ki değişen bir şey yok benim alttan almalarım onun işine geliyor hatta,ben de umursamamaya başladım ve gerçekden de umursamadım.

Erkeğe küsme hiç yakışmıyor bana çok efemine geliyoır bu davranış bir erkek için.Benim eski eşimin ailesinde de vardı bu küsme huyu ,bir küserler birbirlerine 6 ay konuşmazlar ve küsdüklerinde kendilerini çok daha iyi hissederlerdi hatta.

Allah sabır versin size,sizin durumunuz inşallah düzelir ama size tavsiyem sakın bu küsmelerin sizin kusurunuz olduğunu düşünüp kendinizi yıpratmayın,alakası yok ,o nefes alsanız dahi küser,tv nin önünden bir an geçdim diye takımı gol yiyince 2 ay konuşmamışdı bende,böyle anormal hastalıklı bir durumdur bu.

Tıpkı babam :)annemde kosmeye sinir olur ama babam yok yere küser .. Aynı senin anlattığın glbi wara yoğa küser kendi yemek yapar yada hiç yemez surat 5 karış.. Aynı senin eşin gibi .. Annem 20 yıllık ewli artık alıştım mecburum diyor başka çare yok ki..uzatsan uzayacak daha beter olacaklar

erkekler çocuk gibi her biri ayrı bir model uğraş uğraşabilirsen:23:benim koca küsmez ama özür dilemeyi gönül almayı da pek bilmez yada gururuna yediremez.hepsi bir tuhaf işte:19:sende kocan küstüğünde umursama ilk adımı sen atma sabırlı ol sürekli alttan alma bir ömür küs kalacak değil ya mutlaka bir erde pes edecektir:31:

3 hafta önce de eşim bana küstü.
Hiç olmicak bi nedenle surat yaptı,konuşmadı.O gece arkasını dönüp yattı.
oooooooooooo öyle miiiiiiii dedim içimden...... :27:

O günden sonra konuşmaya çalıştı bu defa ben konuşmadım
Uyurken sarılmaya çalıştı ben kaçtım
Gitmek istediğim yere çıktım gittim
Kendi sevdiğim,yemek istediğim yemeği yaptım.
İşe giderken giysin diye sevmediği gömlekleri ütüledim
Akşamları muhabbeti kestim
Sabah ona kahvaltı hazırlardım,bıraktım
Giymemi istemediği şeyleri giydim

Şu an kafayı pc ye gömdüm kendi halimde takılıyorum,sinir oluyo biliyorum.
Böyle olmasını kendi istedi.Küsen koca bunlara katlanacak
Hiç üzülmüyorum sadece sinirleniyorum.3 haftadır alıştım ev arkadaşı gibi takılmaya :52:

ahh ahh küslük hoş bişey değil ama

sen dayanacaksın ve ilk konuşan olmayacaksın

hatta onla küsken öyle mutlu görüneceksin ki onu çatlatackasın

telefonla arkadaşlarınla konuşacaksın
güleceksin
yani senin küskünlüğün bana bişey ifade etmiyor mesajını vereceksin

o evdeyken bile o yokmuş gibi davranacaksın

belkim akıllanır

bizimki başta küserdi ama umursamadım

bizim evde ilk barışan eşimdir
çok nadir ben barışırım oda hata hakikatten bendeyse

ama o sarılır sarılmazda barışıyorum
benim sorunumda bu biraz çektirmek istiyorum ama yok işte:26::26::30:

Son düzenleme:
canım ben arkadaşların tam tersini önereceğim sana.bir dönem bende yaşadım bu küsmeleri ve gerçekten çok sinir bozucu.eşim küstü bende senmisin küsen diye ona küstüm.tam bir ay konuşmadık.korkunç bi süreçti.çocuklarımın etkilenmeyeceğini bilsem daha da uzatırdım ama eminim o da uzatırdı.birsüre sonra sizi düşman gibi görmeye başlıyorlar.ben artık hiç uzatmıyorum.o istediği kadar konuşmasın gidip hissettiklerimi anlatıyorum ve hata bendeyse kusura bakma diyorum.her fırsattta biz bir aileyiz,aynı taraftayız mesajını veriyorum.artık asla küsmüyor.çok şiddetli kavga bile etsek ben aramazsam ertesi gün mutlaka bir bahaneyle arıyor.

3 hafta önce de eşim bana küstü.
Hiç olmicak bi nedenle surat yaptı,konuşmadı.O gece arkasını dönüp yattı.
oooooooooooo öyle miiiiiiii dedim içimden...... :27:

O günden sonra konuşmaya çalıştı bu defa ben konuşmadım
Uyurken sarılmaya çalıştı ben kaçtım
Gitmek istediğim yere çıktım gittim
Kendi sevdiğim,yemek istediğim yemeği yaptım.
İşe giderken giysin diye sevmediği gömlekleri ütüledim
Akşamları muhabbeti kestim
Sabah ona kahvaltı hazırlardım,bıraktım
Giymemi istemediği şeyleri giydim

Şu an kafayı pc ye gömdüm kendi halimde takılıyorum,sinir oluyo biliyorum.
Böyle olmasını kendi istedi.Küsen koca bunlara katlanacak
Hiç üzülmüyorum sadece sinirleniyorum.3 haftadır alıştım ev arkadaşı gibi takılmaya :52:

amanınnn :53::53::53: bu nasıl ceza kesmektir yazık eşinize :37:

konu sahibi arkadaşım...

eşinizin bunu yapma sebebi sizin hatanızın (yani eşinize göre yaptığınız hatanın) sorumluluğunu almanız. geri çekilme, susmak, küs kalmak vs... hepsi biraz da karşı tarafın kendi sorumluluğunu alması için biraz da farkında olmadan yapılan bir hareket

eğer siz onu hatalı olduğuna ikna etmeye ve bu yüzden sizde geri çekilmeye başlarsanız ilişkiniz kopabilir. bu yüzden bunu yapmayın. kendi isteklerinizden de feragat etmeyin. orta yolu bulmaya çalışın. ilk adımı ben attığımda kendini haklı görecek falan bu düşüncelere girmeyin. kimin haklı olduğunun hiçbir önemi yok. önemli olan iliişkiyi iyi hale getirmek. bunu bir savaşa mücadeleye dönüştürmeyin.

eğer onun bu küsmelerini tamamen bitirmek istiyorsanız.... bir bakın neden dolayı küsüyor, susuyor uzaklaşıyor. büyük ihtimal hep aynı konulardır (temeline indiğinizde yani) görünen olaylar değişkenlik gösterse de bazı sorunlar ilişkide aynı kaldığı için hep tekrar eder ve bir kısır döngüye girerseniz.

bu yüzden eşinizin küsmemesi için onu küsmeye iten kendi davranışlarını değiştirin. sizi temin ederim kalıcı tek çözüm yolu budur. eşinizin değişmesi çok zordur ve onu değiştirmek için yıllarca uğraşmak yerine kendi davranışlarınızı değiştirin. çok daha iyi yol alırsınız...

ayy ay aynen benim kocamı anlatmışsınız.çaresi nedir nasıl davranılır öğrenemedim ben.en nefret ettiğim şey küs kalmaktır.ama eşim okadar inatçı,kinci,gururlu biridirki,haksız olduğunu bile bile asla geri adım atmaz.bazen bende çok yorulduğumu hissediyorum ama ne yapılır,tek çare bırakıp gitmekmi bilmiyorum.değişiceğine dairde bi umudum yok.sanırım karakter meselesi,benim alışmam lazım onuda ben yapamıyorum.

benimde en nefret ettiğim sey kusluktur kusmeyi sevmem sadece trp atarim oda 2 dakika surer ayni benim eşimde sizin eşiniz gibi deli oluyorum varya yapiştirasim geliyo kusunce barişmalri unutmalari zor oluyormus lan biz adam değilmiyiz biz nasil unutuyoruz unutmasak nasil gecinecez ayni evde yasiyoruz ayni evi ayni odayi ayni yatagi paylaşiyoruz ustune surat beş karis yemek yemez cvp vermez hemn tv karşinda ruyandirmaya calişirsin bagrir israr etme ölsen odada bagirsan ne oldu diye donup bakmaz bile on tane elimiz yok herseyi hemen olsun istiyolar isterizki guzel bi yemekten sonra ellerine saglik de demedin deyince sen deme ben dersem derim der uuntmalari zormus bak bak bu laf aklima gelince deli oluyorum biz unuttuklarimizi unutmasak desek oooooooooo neler olur kusura bakmayin biraz sinirlendim yazarken

Back
X