1 60 boyunda 58 kiloyim 8 kg fazlam var 1 senedir spor yaptim diyet uyguladim fakat gitmiyor ailen surekli dalga geciyor sadece 1 ay kusssam cok zarad olurmu .. tesekkurler.
OLacaklari birde ben size bildigim sekliyle anlatmaya calisayim,Eger bahsettiginiz seyi denerseniz:
Mide ve sindirim sisteminizin islevini kaybetmesine sebep olacaksiniz.Zamanla kuculmeye baslayan mideniz daha sonra hicbirsey yemek istememeye kadar goturecek sizi ve hicbirsey yemedigniz icin enerjiniz olmayacak ,halsiz ve bitkin duseceksiniz..Ve ondan sonrada bir daha toparlanamayacaksiniz.Sadece mideniz degil kusmaya calistikca tahris olan yemek borunuz,yutaginiz,disleriniz,kusmaya calismanin yarattigi zorlama ve baskiyla kulaklariniz,gozleriniz zarar gorecek..
Ve asil sorun ondan sonra baslayacak tiptaki adi blumia nevroza denilen psikolojik rahatsizlik basgosterecek.Bu kezde bunu tedavi etmek icin yillarca suren bir tedaviye basvurmaniz gerekecek.tedavisi oldukca uzun ve gec olacaktir bu rahatsizligin.
Birde tabiki mideye verdiginiz zarar sonucunda mide kanserine kadar gidebilecek sorunlarlada karsilasabilirsiniz.O zaman 3-5 kilo olan fazlaliginizdan kurtulmak isterken cok daha farkli boyutlara tasinmis saglik sorunlari ile ugrasmaniz gerekecek.keske 90 kilo olsamda bu sorunlari yasamasaydim dememek adina bu kotu fikri kafanizdan cikarip atin.
Anlattiklarim size inandirici gelmezse bile dediginiz seyi yaparsaniz karsilacaginiz tablo aynen bu sekilde olacaktir.
Kilonuz ne kadar fazla olursa olsun sagliginiz ve hayatiniz icin boyle sagliksiz bir yonteme asla basvurmayiniz.bunun yerine az az yiyerek yada bir uzman esliginde kilolarinizdan kurtulmaya calisiniz.Kilo veremiyorsaniz bunun altinda yatan bir sebep mutlaka vardir once bunu gerekli tetkik ve testlerle anlamak gerekiyor.Bir dahiliye uzmani yada bir diyetisyen ile gorusup gerekli testleri yaptirin mutlaka.Yda yaptiklarinizi bir daha gozden gecirin bir yerde yaptiginiz bir yanlislik olabilir.
Ama zayiflamak ugruna sakin sagliginizi tehlikeye atmayin....