Kurutmalı Çamaşır Makinesi

Aaa bunu bilmiyordum, tesekkur ederim :halay:

tesisata da baglanabiliyor,
kendi su deposu da var,
bu durumda deposunu her kurutmadan sonra bosaltiyorsunuz.

benim eskiden yatak odasindaydi, makineden cikarip katlayip dolaba yerlestirirdim ne guzel :KK36:

Lg 9 kiloluk camasir makinam var kurutma ozellikli ama kurutmasini kullanmiyorum cok uzun suruyor makinemin sessiz calisma ozelligi var en cok onu seviyorum.kurutma icin ayri oneriyorlar

Ben Arçelik’in kurutmalı çamaşır makinesini kullanıyorum bi süre sonra kurutma özelliği bozuldu garantisi de bi hafta önce falan geçmişti gösterdik tamamen bozulunca yapalım dedi eleman , çalışırken ütü yapacağım çamaşırları asla atmıyordum gecelik eşofman türü olanları atıyordum yoksa gömlekleri falan ütücüye yollasam açılmıyordu. Ama yine de çok büyük kolaylıktı ütülürler hariç herşeyi kurutuyordun içinde biraz kalsa çok kırışıyordu ama yine de işimi görüyordu

Ayrıca benim makinem kurutma özelliğinden mi yoksa modelinden mi bilmiyorum beyazları hiç güzel yıkamıyor yeni gelinken aldığım bembeyaz havlular iç çamaşırları yıkadıkça grileşti deterjanın en iyisini kullanırım ace kullanırım yeri gelir ama hiç bembeyaz çamaşır çıkardığını görmedim tekrar alırsam asla tercih etmem

Benim de aklimda sorular vardi. Bu baslimta sorayim bari kullananlara.

1. Bu kurutma makineleri 2-3 saat çalışıyor. Elektrik faturasina etkisi cok fazla olmuyor mu?
2. Kiyafetlerin normalden daha hizli yipranip eskimesi gibi bir sonuc ortaya cikmiyor mu?

Biraz garib olabilir ama ben ayrı aldım ve çamaşır m. Altta kurutmayı üste koyduk :)) ama yerim daralmadı en azından. Benimkinin markası profilo kırışık azaltma diye bir seçeneği var ve gerçekten düzgün pürüssüz çıkıyor çok memnunum :)

Kaldığım yurtta ayrı kurutma makineleri vardı çok memnundum. Kazaklarıma sigara kokusu sinerse geldiğimde atıp havalandırıyordum çok işe yarıyordu.

Evlenirken aeg nin kurutmali camasir makinesini almistim ilk zamanlar kurutmasini kullandim ama epeydir kullanmiyordum. Bu ara yine kullaniyorum kendime kizdim neden kullanmamisim onca zaman diye.
Daha yumusak oluyor camasirlar kirisiklik desem o da yok. Makineden cikarip dolaba kaldiriyorum ohh mis

Benim de aklimda sorular vardi. Bu baslimta sorayim bari kullananlara.

1. Bu kurutma makineleri 2-3 saat çalışıyor. Elektrik faturasina etkisi cok fazla olmuyor mu?
2. Kiyafetlerin normalden daha hizli yipranip eskimesi gibi bir sonuc ortaya cikmiyor mu?

1- A sinifi uzeri oneriliyor bu tarz urunlerde, benim makinem A++, sorun yok. Bir firin bir utu ile kiyaslanamaz bence.

2- Kiyafete gore degisiyor, kurutmaya uygun olmayan urunleri atmamak gerekiyor. Kurutmaya uygun olanlarda hic sorun yasamadim ben. Sadece kot gibi seyleri atmiyorum (makina basina bir iki oluyor cunku) askida kurutuyorum, diger urunlere zarar vermesin diye, cok olsaydi ayrica kurutma programinda kuruturdum. Yine yun kazak vs gibi seyleri askida kurutuyorum cunku o da makina basina bir iki anca cikiyordur.

Kurutmali camasir makinasi kullaniyorum samsung, beyaz esya secimimdeki en dogru parcadir kendisi:)

Dezavantajlari:

yikama ve kurutma tek makinada oldugundan cok uzun suruyor, iki yikama arasi makinanin biraz sogumasi icin dinlendirmem gerekiyor, genellikle gunde 1 makinadan fazla atmiyorum.

Makinanin kurutma kisminda bir ariza olmussa ne yszikki yikama kismini da kullanamiyorsunuz servis gelene kadar

Avantajlari:
Kirli attigin bir camasiri temiz ve kuru cikartmak paha bicilemez bir rahatlik
Arkadaslar cok burusturdugundan soz etmis ama eger kurutma ayarini cok fazla uzun tutarsaniz burusur. İcine koydugunuz parcalarin kalinligi ve yogunluguna gore zamanla ne kadar sureli bir kurutmaya ihtiyaciniz oldugunu ogreniyorsunuz.
Kurutma makinalari camasir makinasinin uzerine konsa dahi cok fazla yer kapliyor, ama bir arada oldugunda inanilmaz bir alan tasarrufu saglaniyor
Tum markalarda varmidir bilmem ama benim kullandigim markanin ek olarak sterilizasyon ve koku giderme programlari var. Buhar ile giysileri steril ediyor bir nevi kuru temizleme yapiyor. Yeni aldigim ve yikamadigim giysileri atarak steril olmasini sagliyorum. Ya da 1-2 saat uzerimde durmus ama sik yikandiginda yipranacak ozel giysileri atiyorum. Bebegimin pelus oyuncaklarini zaman zaman atiyorum. Eb sevdigim programlardan bir tanesi

Aksama disari cikarken giymeyi planladiginiz bir gomlegin kirlide oldugunu fark edince 1-2 saat icerisinde yikanmis ve kurumus olarak bulabilmenin rahatligindan soz etmiyorum bile:)

Kurutma makinem ayrı bosh marka çok memnunum bizim evde hergün iki defa çamaşır yıkanıyor büyük kurtarıcı

Beko kurutmalı makine kullanıyorum.

Eğer acele bi durum yoksa kurutmuyorum çünkü tamburlu kurutma çamaşırı eskitir.

Ama kuruttuğum zamanlar da memnun kalıyorum. Ben seviyorum iyiki almışım.

Ha bilmelisiniz ki çamaşırlar asarak kurumuş çamaşırlara nispeten daha kırışık olabiliyor.

Ama koku filan yok çamaşırlarda.

Tek kurutma alıp çamaşır makinesinin üstüne koyun kurutmayı herkes boyle kullanıyor yıkamadan alıp kurutmaya atıyorsun.Camasır+kurutma ezıyet olur 10 saatte yıkayıp kurutmak tam bır sacmalık, elektrik faturasınıdansız hesabedin.Hiç riske girmeden elektronik sensör kurutma en mantıklı bende beko var çok memnunum.

Bende Bosch marka ayrı kurutma makinesi var, annem de AEG marka kurutmalı çamaşır makinesi.
Bende memnunum, annem de çok memnun.
AEG tavsiye ederim, isterseniz forumlarda bir aratın.

tesisata da baglanabiliyor,
kendi su deposu da var,
bu durumda deposunu her kurutmadan sonra bosaltiyorsunuz.

benim eskiden yatak odasindaydi, makineden cikarip katlayip dolaba yerlestirirdim ne guzel :KK36:
Bende öyle kullanıyorum yerleştirme açısından çok rahat gerçekten

Kurutmali camasir makinasi kullaniyorum samsung, beyaz esya secimimdeki en dogru parcadir kendisi:)

Dezavantajlari:

yikama ve kurutma tek makinada oldugundan cok uzun suruyor, iki yikama arasi makinanin biraz sogumasi icin dinlendirmem gerekiyor, genellikle gunde 1 makinadan fazla atmiyorum.

Makinanin kurutma kisminda bir ariza olmussa ne yszikki yikama kismini da kullanamiyorsunuz servis gelene kadar

Avantajlari:
Kirli attigin bir camasiri temiz ve kuru cikartmak paha bicilemez bir rahatlik
Arkadaslar cok burusturdugundan soz etmis ama eger kurutma ayarini cok fazla uzun tutarsaniz burusur. İcine koydugunuz parcalarin kalinligi ve yogunluguna gore zamanla ne kadar sureli bir kurutmaya ihtiyaciniz oldugunu ogreniyorsunuz.
Kurutma makinalari camasir makinasinin uzerine konsa dahi cok fazla yer kapliyor, ama bir arada oldugunda inanilmaz bir alan tasarrufu saglaniyor
Tum markalarda varmidir bilmem ama benim kullandigim markanin ek olarak sterilizasyon ve koku giderme programlari var. Buhar ile giysileri steril ediyor bir nevi kuru temizleme yapiyor. Yeni aldigim ve yikamadigim giysileri atarak steril olmasini sagliyorum. Ya da 1-2 saat uzerimde durmus ama sik yikandiginda yipranacak ozel giysileri atiyorum. Bebegimin pelus oyuncaklarini zaman zaman atiyorum. Eb sevdigim programlardan bir tanesi

Aksama disari cikarken giymeyi planladiginiz bir gomlegin kirlide oldugunu fark edince 1-2 saat icerisinde yikanmis ve kurumus olarak bulabilmenin rahatligindan soz etmiyorum bile:)
Galiba aynı makineyi kullanıyoruz ben de çok memnunum

Ayrica arkadaslarin bahsettigi ses ve yikama olayini hic yasamadim aksine o kadar sessiz ki bazen gidip bakiyorum yikiyomu durdumu diye:)

X