Çevreye olan zararı internette mevcut çok uzun yazılmış onu geçiyorum. Sağlığa olan zararını kopyalayıp atıyorum;
Hem hastalık, hem de para israfı! Üç yıllık araştırmanın değerlendirme raporunda, "Bu uygulama daha fazla enerji harcanmasına neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda hızla üreyen sporlar ve bakteriler nedeniyle özellikle alerjileri olanları ve astım hastalarını ciddi anlamda sıkıntıya sokuyor" ifadelerine yer verildi.
Havaya kimyasal karışıyor Ortalama bir makine dolusu çamaşırın, içinde bulundukları odanın rutubetini en az üçte bir oranında artırırken, kullanılan çamaşır yumuşatıcılarının da etkisiyle havada bulunan kanserojen kimyasalların artmasına sebep olmasına ne dersiniz! Yani kurutma makinesi, eğer sürekli havalandırılan bir yerde değilse tam bir tehlike! Araştırmacılar da artık çamaşırların mümkün olduğu müddetçe dışarıda kurumaya bırakılmasını tavsiye ediyor.
Gerçekten bakıldığı zaman pratik mi evet çok pratik. Ama kıayfetlerimi hızlı eskiten bir şeyi kullanmak ister miyim bilemiyorum.