• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurumsal

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.330
43.872
798
Günaydın kızlar
Kurumsal bir firma da çalışırken nelere dikkat edilmesi gerekli ? Fikir ve önerilerinizi deneyimlerinizi bekliyorum

16 yılım çok büyük iki kurumsal şirkette geçti. En büyük tavsiyem Kimseyle samimi olmayın. Saygılı ve mesafeli olun. İşinizi yapın çıkın.
+1
şık olun ayrıcada bu bir gerçek insanlar önce giydikleri ile sonra fikirleri ile uğurlanır
herkesle merhabanız olsum ama asla samimi olmayın

Eee nereden arkadaş bulacağız
Okuldan sonra herkes dağılıp gidiyor.
Size şöyle söyleyeyim, kardeşimden öte gördüğüm kız arkadaşım kendi aramızda konuştuklarımızı ( müdür hakkında dedikodu) üstüne koyarak müdüre anlatmıştı.
Aradan uzun yıllar geçti hala inananam o kızın bunu yaptığına. Çok yakın ve içtenlik çünkü, Ben öyle sanıyordum yani.
Arkadaşı şirketten bulmayacaksınız. Dışarıdan bulacaksınız.
Mesafeli olamayacaksanız hiç kurumsala bulaşmayın. Ufak şirketlerde arkadaşlık kurtulabilir ama kurumsallar kurtlar sofrası. Satacak kişinin ne taraftan geleceğini anlamak zor. İşinizi yapıp çıkacaksınız.

Size şöyle söyleyeyim, kardeşimden öte gördüğüm kız arkadaşım kendi aramızda konuştuklarımızı ( müdür hakkında dedikodu) üstüne koyarak müdüre anlatmıştı.
Aradan uzun yıllar geçti hala inananam o kızın bunu yaptığına. Çok yakın ve içtenlik çünkü, Ben öyle sanıyordum yani.
Arkadaşı şirketten bulmayacaksınız. Dışarıdan bulacaksınız.
Mesafeli olamayacaksanız hiç kurumsala bulaşmayın. Ufak şirketlerde arkadaşlık kurtulabilir ama kurumsallar kurtlar sofrası. Satacak kişinin ne taraftan geleceğini anlamak zor. İşinizi yapıp çıkacaksınız.
O herşeyi üstlere taşıyan "samimi" arkadaş görünümünü yılanlar ufak şirketlerde de var.
Kadın hem benim yanımda patronu kötüleyip gidip benim anlattıklarımi patrona ispiyonlamisti.
Yani o işin kurumsali ufak şirketi yok.
Yirmi yıllık iş deneyimine dayanarak söylüyorum ki bir konuda haklısınız.
İş yerinde arkadaşlık olmaz!

Aslında bunun bir kuralı yok, nerede olursan ol işine odaklan, kimseyle samimi olma, asla geç kalma, mümkünse izin kullanma, işim bitti başka iş var mı deme, başkasına yardımcı olma yoksa bundan sonra senin yeni görevin olur.
Geç kalma huyum yoktur zaten ve böyle aşırı hasta değilsem izin almam

Iyi giyim genelde marka .ve az samimiyet kimsenin arkasindan kesinlikle konuşmayın bu muazzam bir yetenek ve kisiliktir.yorum yapamam diyin tanimam etmem sadece konuşanı dinleyin arkdslik olmuyor malesef gerekte yok bence disardan edinin yada cok farkli birimden sizle alakali olmayan

Eee nereden arkadaş bulacağız
Okuldan sonra herkes dağılıp gidiyor.
İş yerinde kalıcı arkadaşlık olmaz zaten, günlük sohbet ettiğin çay içtiğin yemeğe çıktığın insanlar olur. Liseden ve üniversiteden benim kalıcı arkadaşlarım mesela. Kimseye güvenip kimsenin arkasından bir cümle kurma. Politik ol. Şık giyim önemli. Şık bluz, pantolon. Ayakkabı, saçın, kokun, sahne makyajı gibi değil yüzüne renk getiren günlük makyaj önemli. Konuşmayı bilmek önemli

Günaydın kızlar
Kurumsal bir firma da çalışırken nelere dikkat edilmesi gerekli ? Fikir ve önerilerinizi deneyimlerinizi bekliyorum

• Yakın arkadaşlıklar kurmayın, mesafeli olun
  • Hanım / Bey hitabını aşmayın
  • Ast - Üst ilişkilerinin farkında olun
  • Giyiminize dikkat edin, temiz,resmi ama abartılı olmayın
  • Özel telefon görüşmelerinizi ulu orta yapmayın
  • Bilgisayarınızı mümkün olduğunca şahsi işleriniz için kullanmayın
  • Giriş,çıkış ve mola saatlerine uyun
  • Yanınızda dedikodu yapılsa bile fikir belirtmeyin
  • Yazışma dilini öğrenin, hitapları , mail gönderirken kimi nereye koyacağınızı vs..

Özetle işinizi yapın, güleryüzlü olun ve insanlara açılmayın hepsi bu

Geç kalma huyum yoktur zaten ve böyle aşırı hasta değilsem izin almam
Geç kalanlar her zaman göze batıyor, bir de izin konusu aslında regl günleri için geçerli, bizim şirkette kızlar hep alır regl olunca onu da artık idare et bir süre.

Geç kalanlar her zaman göze batıyor, bir de izin konusu aslında regl günleri için geçerli, bizim şirkette kızlar hep alır regl olunca onu da artık idare et bir süre.
Şu zamana kadar regl izinleri almadığım için sorun yok sonuçta ortaokuldan beri olduğum şey hiçte izne gerek duymadım çok kötü hissetsem de

Geç kalma huyum yoktur özellikle yeni başladığım yerde erken gitmeye özen gösteririm mesai saatinden önce çıkmam. Güzel giyinmeyi severim. Hemen samimi olamam insanlarla zaten :)
O zaman ben şu an geleceğin yöneticisi ile konuşuyorum desem uygundur.

Resmî olun ama insanlardan çok aşırı da uzaklaşmayın.
İşinizi yapıp çıkın
Kimsenin dedikodusunu yapmayın.
Ilımlı olun
Siyaset vs konuşmayın.
Güzel giyinin , bakımlı olun

Back