Kurum avukatlığı& Öğretim görevliliği

Ya hangi bölümdesiniz bilmiyorum ama aksine hukukta öğretim görevliligi akademisyen olarak görülmez ogretmen gibi görülür küçümsenir bile. Hatta şöyle diyeyim iki senedir bizim okulumuza hukukçu öğretim görevlisi kadrosu açıyoruz ihtiyaç var lakin başvuran yok kadro boş dönüyor düşünün yâni. Hala insanlar ozel avukatlığı tercih ediyor. Belki bu dediginiz batıda falan böyledir ama doğuda durum bu. Ben öyle düşünmüyorum mesleğimi seviyorum. Tek sıkıntımız çocuğum büyüyünce ona güzel bir ortam verememek. Hadi ilkokul neyse de ortaokul lise falan nolucak... o zaman daha da yaşlı olucam kpssye enerjim de kalmayacak
 
Ben 4 sene once yani yds den 70 aldım ama ar gör kadrolarında puanlar uçmuş durumda. İlceden ile gecmem ar gör olmak suretiyle olabilir ancak. Sıralamada çok çok geride kalıyorum. E zaten bilim sınavın yenilerle başa çıkmak çok zor artık benimiçin. İnanın mesleğimi çok seviyorum ama çocuğum nolcak...
 
Avukatlık ve öğretim görevlililiği çok farklı iki kulvar. Siz hangisiyle mutlusunuz bunu düşünün. Öğretim görevliliği yaparken birden avukatlık temposuna alışabilecek misiniz?
2 yıl avukatlık tecrübem var zamanında. Tutunamadim çevre edinemedim lakin seviyordum.
 
Evet ya.... Çok para kalitesiz yaşamdansa az para ama sosyal yaşam istiyorum. Çocuğumu spor salonuna kaydetmek kendim gitar kursuna gitmek tiyatroya gitmek istiyorum... bunlar bizim için lüks şu an...
 
Ögretim görevlisi olmak araştıma görevlisi olmaktan daha iyi değil mi? Ben mi yanlış biliyorum. Neden arastirma gr istiyorsunuz ki
 
2 yıl avukatlık tecrübem var zamanında. Tutunamadim çevre edinemedim lakin seviyordum.
Tek sorun çevreyse kamuda yapabilirsiniz elbette. Ben de avukatlık yapmayı çok seviyorum, adliyede olmak beni tatmin ediyor. Akademide yapamazdım mesela, bu yüzden sordum.
 
Bence burada maaştan ziyade doktora yapıp yapmak istemediğinizi sorgulayın hocam. Çünkü akademik kariyer bir tutku. O içtihatlara doktrinlere bir bağlandı mı bırakamıyor insan.
 
Bakın ortama büyük bir ilde iyi devlet okulu bulmak çok zor ilk ve orta okulda, sınıflar haddinden fazla kalabalık, kaldı ki sizin istediğiniz deniz kenarı şehirler, kadro açıdından çok sıkıntılı, istanbul deseniz ortalamai iyi bir özel okulun seneliği 30 -40 bin yan giderler ve kurslar hariç, harici kurslar ve sosyal aktiviteler bir ton para, ayrıca kurum avukatları genelde çok yoğun çalışıyorlar, her birinde çok fazla dosya var büyük illerde, takipleri çok zor, duruşmayı atlasan sıkıntı, kaç defa hakime dosya işlemden kaldırılmasın diye dil döken kurum avukatına rastladım. Kurum amiriniz sıkıntılıysa yandınız, zira adamın gözünde düz memurdan farkınız olmuyor. Büyük şehirde ev fiyatları , kiralar belli , ulaşım gideri belli.Yani çocuğun için büyük şehire gitmek çare olmayabilir, oraya gidip kıt kanaat geçinince daha çok üzülürsünüz. Ben sizin yerinize olsam yerimden kıpırdamam. Doğudasınız anladığım kadarıyla, gideriniz fazla değildir. Çocuğunuz için bir hesap açıp her ay bir iki gram altın alsanız, oraya atanan yeni mezun olan öğretmenlerden ingilizce , matematik fen gibi alanlarda özel ders aldırsanız, bir müzik hocasından bir enstürman çalmayı öğrense. yeteneği varsa resim dersi alsa, büyük şehirdeki çocuklardan çok daha donanımlı yetişir emin olun. Benim bir arkadaşım vardı üniversitede, babası pratisyen hekimdi, adam hep güney doğuda ilçelerde çalışmış, ama arkadaşıma ingilizce ve eksik kaldığı derslerden özel dersler aldırmış, müzik hocalarından yan flüt ve gitar dersi aldırmış, resim dersi almış, arkadaşım lisedeykende kendi insiyatifi ile almanca dersi almış, kız üniversiteye geldiğinde biri orta biri iyi olmak üzere iki dil biliyordu, çoğu büyük şehirde yetişmiş arkadaştan daha donanımlıydı ve hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. Büyük şehirlerde imkan olduğu kadar çocuk için tehlikede çok. Bence eğer siz memnunsanız sırf eğitim için büyük şehir demeyin bulunduğunuz yerde kendi gayretinizle ve bulunduğunuz ilçedeki öğretmenlerden büyük şehre göre çok daha makul fiyatlara destek alarak çok daha donanımlı bir çocuk yetiştirebilirsiniz.
 
Ablam özel bir bankada avukatlık yapıyor.
7 senedir aynı bankada, geçen sene genel merkeze çağrıldı, şehir değiştirdi.
Genele geçene kadar haftasonu ya da mesai çıkışı bilmeden çalıştı, şuan çok hatta aşırı rahat.
Ülke şartlarına göre oldukça güzel kazanıyor, vekalet ücretleri doygun yoksa maaş olarak şuanki aldığınız meblağda.
Zor mu zor, bir borcun altına giremiyor yarın işten çıkarılabilirim kaygısı daima var, devlette çalışan arkadaşları oldukça rahatlar ama onlar da ekonomik olarak ablam düzeyinde değiller.
Dolayısıyla tercihinizi bunlara göre yapacaksınız, maddi kaygı ve çok çalışmak mı yoksa rahat bir yaşam stabil hayat mı...
 
Siz rahatlık mı arıyorsunuz kariyer mi bu da önemli kurum avukatlığından avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını kazanıp hakim savcı olan tanıdıklarım var
Üniversitede akademik kadro da çok zor ya da saçma sapan yerlerde kadro var yükselmek isteyene
 
Avukatım. Kurum avukatlığı çok sıkıcı geliyor, objektif cevap verebilmem mümkün değil... Ama çok küçük bir ilçede olmanız düşünülünce bana da deniz kenarı bir şehir daha cazip geldi.
 
Ogretim uyesiyim ama hukukta degil. O yuzden kurum avukatligi ile ilgili yorum yapamayacagim. Ama doktora yapip arastirma gorevliligi kadrosuna bakmaktansa doktora yapip dr ogr uyeligi kadrosuna basvurmani ya da yayinlari tamamlayip docentlik kadrosuna basvurmani tavsiye ederim.
 
Dusundum de sanirim kurum avukati olmaniz sizin icin daha iyi olacak cunku akademisyenlik gonul isidir. Sevmeden yapilacak bir is degildir. Mesai saati yoktur. Ogretim gorevlisi icin konusmuyorum ama bizler evimizde de calisiyoruz. Hafta sonu ya da izin gunlerimizde egitim ogretim zamani yapmaya vakit bulamadigimiz arastirmalarimizi, islerimizi yapiyoruz. Ben cogu zaman geceleri de calisiyorum.
Ama sanirim siz daha cok isin rahatligina bakiyorsunuz. Bu yuzden size bir oneride bulunmam yanlis olacak. Bir onceki verdigim oneriyi dusunmeyin bosverin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…