Ya hangi bölümdesiniz bilmiyorum ama aksine hukukta öğretim görevliligi akademisyen olarak görülmez ogretmen gibi görülür küçümsenir bile. Hatta şöyle diyeyim iki senedir bizim okulumuza hukukçu öğretim görevlisi kadrosu açıyoruz ihtiyaç var lakin başvuran yok kadro boş dönüyor düşünün yâni. Hala insanlar ozel avukatlığı tercih ediyor. Belki bu dediginiz batıda falan böyledir ama doğuda durum bu. Ben öyle düşünmüyorum mesleğimi seviyorum. Tek sıkıntımız çocuğum büyüyünce ona güzel bir ortam verememek. Hadi ilkokul neyse de ortaokul lise falan nolucak... o zaman daha da yaşlı olucam kpssye enerjim de kalmayacakAraştırma görevlisi olmak bence çok riskli. Çünkü genelde (50d olanlar için) doktora bitince kadro düşüyor. Öğretim üyesi olamazsanız açıkta kalırsınız. Öğretim üyesi olmak için de sadece doktora yetmiyor. Puan sıkıntısı, yayın baskısı var. Kadro geldi gelmedi stresi var. Ben yakınlarımdan görüyorum. Çok zor işler. Öğretim görevlisi olmuşsunuz daha ne olsun. İnsanlar bu kadrolar için birbirini yiyor resmen. Bu devirde harika işiniz var. Elbette siz bilirsiniz ama ben olsam vazgeçmem.
Ben 4 sene once yani yds den 70 aldım ama ar gör kadrolarında puanlar uçmuş durumda. İlceden ile gecmem ar gör olmak suretiyle olabilir ancak. Sıralamada çok çok geride kalıyorum. E zaten bilim sınavın yenilerle başa çıkmak çok zor artık benimiçin. İnanın mesleğimi çok seviyorum ama çocuğum nolcak...Öğretim görevlisi , araştırma görevlisinden daha iyidir. Hem maaş olarak hem de bağlı bulunduğunuz kişi açısından.
yökte arkadaşım kurum avukatı , üniversiteye geçmeye çalışıyor. 5500 maaşı büyükşehirler de başka iş yaparak da kazanabilirsiniz.
Şöyle özetleyeyim;
iyi bir eğitimden kastınız özel okul mu ? Eğer öyleyse iyi bir özel okula ( eşinizin konum ve maaşını bilmiyorum) göndermek isterseniz örneğin ana sınıfları 30 bin tlden başlıyor. sınıf arttıkça ücret artıyor.
ben şu an ankara'da yaşıyorum , çocuğum okul çağına geldiğinde küçük bir il bile değil ilçeye gitmek istiyorum.
nedenlerine gelecek olursam, küçük yerde okul takibi daha kolay yapılıyor. Hele üniversitede hoca olacaksınız oooo çocuğunuzla ayrı ilgilenilir.
Eğitimi sadece okulda almayacak siz de destek olacaksınız.
Ben sizin yerinizde olmayı isterdim. Doktora yapıyorum , üniversitede kadro gelmedi hala. Çalıştığım kurum yabana atılacak kurum değil bu arada. Ona rağmen ben akademisyen olmayı çok istiyorum.
Yüksek lisansı yaptıysanız , doktorayı da yaparsınız. Dil sınavından bahsetmişsiniz. 55 barajını geçemediniz mi? Bence yökdil gibi bir fırsat çıkmışken ingilizceyi halledip , doktoraya başlayabilirsiniz. Doktora bittikten sonra konumunuz ve maaşınız daha iyi şartlara ilçeden ile geçebilirsiniz.
2 yıl avukatlık tecrübem var zamanında. Tutunamadim çevre edinemedim lakin seviyordum.Avukatlık ve öğretim görevlililiği çok farklı iki kulvar. Siz hangisiyle mutlusunuz bunu düşünün. Öğretim görevliliği yaparken birden avukatlık temposuna alışabilecek misiniz?
Evet ya.... Çok para kalitesiz yaşamdansa az para ama sosyal yaşam istiyorum. Çocuğumu spor salonuna kaydetmek kendim gitar kursuna gitmek tiyatroya gitmek istiyorum... bunlar bizim için lüks şu an...ben araştırma görevlisi mühendisim , kuruma geçmeye çalışıyorum ,ankaradayım .
buradaki öğretim üyesi kadroları herkese verilmiyor, 40 yaşında hala araştırma görevlisi olan hocam tübitak'a geçti.
dandik bir yerde öğretim görevlisi olmanın pek bir numarası diye düşüyorum doktoram olduğu halde periferde bulduğum kadrolara başvurmadım bile tabi bu benim düşünce tarzım. bence kaliteli yaşamak daha önemli. kararınızı buna göre verin.
Tek sorun çevreyse kamuda yapabilirsiniz elbette. Ben de avukatlık yapmayı çok seviyorum, adliyede olmak beni tatmin ediyor. Akademide yapamazdım mesela, bu yüzden sordum.2 yıl avukatlık tecrübem var zamanında. Tutunamadim çevre edinemedim lakin seviyordum.
Bence burada maaştan ziyade doktora yapıp yapmak istemediğinizi sorgulayın hocam. Çünkü akademik kariyer bir tutku. O içtihatlara doktrinlere bir bağlandı mı bırakamıyor insan.Arkadaşlar sorum kpss çalışıp kurum avukatlığını deneyeyim mi? Ben öğretim görevlisiyim ( araştırma görevlisi degil) maaşım 6500 falan. Ek derslerle falan 7500 olabilir ilerleyen zamanlarda. Fakat ailelerimizden çok uzakta çok çok küçük bir ilçedeyim. Araştırma görevliliğini yıllarca denedim büyük şehir icin olmadı. Burada keyfimiz ve maasimiz iyi fakat çocuğum büyüyecek okul kres lise vs hep dert olacak.
Herkes üniversite hocalığı bırakılıp kurum avukatı olunur mu diyor. Kurum avukatlığı 5.500 civarı maaşı var yani daha düşük maaş ve tatilleri falan bildiğiniz memur gibi fakat en azından atanma gibi bir hakkı var; öğretim görevliliği tatil konusunda rahat ve yazın nerdeyse 3 ay tatil sayılır ama çakılı kadro. Eşim de memur.
Kpss'ye 3 ay kaldı bir an önce karar verip çalışmalı mıyım?
Yoksa dil ve alesimi yükseltip doktorami başlayıp (yüksek lisans mezunuyum) araştırma görevliliği kadrolarını mı zorlamalıyım?
Fikriniz nedir?
Eşim buradan emekli olmayalım sen de atama olabilecek bir mesleğe geç tayin isteyip büyüksehire deniz kenarı bir ile gidelim diyor. Ben maaş ve tatil güzelligi için tereddüt yaşıyorum.
Siz rahatlık mı arıyorsunuz kariyer mi bu da önemli kurum avukatlığından avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını kazanıp hakim savcı olan tanıdıklarım varÇok mu sıkıcı bir yer? Ben mesela İstanbulda yaşayamam. Mesai saati iyi bile olsa. Bir de üni kadrosu bana hep daha prestijli gelmiştir. Devlet kadrosu çok yoğun olmaz bence saatleri bellidir. Önemli olan siz nerede mutlu olacaksınız. Ona göre davranmak lazım. Bulunduğunuz işte sadece sehir değistirebiliyor musunuz?
Ünv de çalışma hiç bitmez ki mesai saati bitse bile...mesai dısında da calısıyorsun ama avukatlıkta oyle değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?