Kurum avukatı mısınız?bence degisen kanunlar ile hic avukatliga bulasma
Benim istedigim aslında kurum avukatı olmak. Akademik camia beni çok yordu. Doktora yapmak şu an gözümde aşırı büyüyor. 3 ay dişimi sıkıp sonra rahat olurum diye düşünüyorum ama kurum avukatlığı da memuriyet olduğu için mobbing vb çok oluyormuş. KararsızımÖğretim görevlisi olmak daha rahat sanki. Artık kurum avukatı olarak atanmak da çok zor.Alım sayısı fazla değil. Ayrıca maaşından ya da tatilinden daha önemli olan avukat mı olmak istiyorsunuz öğretim görevlisi mi? Hukukçu da olsanız ikisi çok farklı meslekler. İnsan sevdiği mesleği yapmalı diğerleri tali sebepler bence.
Özel bankalar evet zordur. Acaba devlet kurumları da böyle yoğun mu? Haklısınız akadenik camia zihinsel olarak çok yorucu olmakla birlikte mesai kavramı çok rahat. Ama ben de artık orta yaşlıyım araştırma görevliliği kadrolarında yenilerle yarışamıyorum. E şimdiki öğretim görevliliği kadrosunda kalırsam da bir ömür bu ilçede mi kalacağız diye üzülüyorumKuzenim özel bir bankanın avukatı. İstanbulda calısıyor.maaşı çok iyi ancak mesai saatleri fazla. ama totosu yiyip de ders calışabilseydi arastırma görevlisi olabilirdihep söyler. Calışma azminiz varken bence üniversitede devam edin.
Hangi kurumlar dolduruyor bilginiz var mıBir an önce çalışmaya başlamanız lazım. 85 puan ve altı atanmak çok zor. Hazine ve sağlık çok yoğun kurumlar. Eğer avukatlıktan zevk almıyorsanız pişman olabilirsiniz. Bilmem kaç km ötedeki köye keşfe gitmeniz günde 10 duruşmaya girmeniz ya da haciz, tahliye ile uğraşmanız gerekebilir. Mali açıdan ise vekalet ücretini doldurabilen bir kurumda çalışırsanız 30 bin civarı vekalet ücreti alırsınız yıllık.
Çok mu sıkıcı bir yer? Ben mesela İstanbulda yaşayamam. Mesai saati iyi bile olsa. Bir de üni kadrosu bana hep daha prestijli gelmiştir. Devlet kadrosu çok yoğun olmaz bence saatleri bellidir. Önemli olan siz nerede mutlu olacaksınız. Ona göre davranmak lazım. Bulunduğunuz işte sadece sehir değistirebiliyor musunuz?Özel bankalar evet zordur. Acaba devlet kurumları da böyle yoğun mu? Haklısınız akadenik camia zihinsel olarak çok yorucu olmakla birlikte mesai kavramı çok rahat. Ama ben de artık orta yaşlıyım araştırma görevliliği kadrolarında yenilerle yarışamıyorum. E şimdiki öğretim görevliliği kadrosunda kalırsam da bir ömür bu ilçede mi kalacağız diye üzülüyorum
Yok öyle de olmuyor baska sehirde ogretim görevlisi olmak için yine sinav, ales vs bakılıyor. Çok sıkıcı degil hatta seviyorum bile ama çocuğum biraz büyüse iyi bir egitim ve gelecek veremeyeceğim.Çok mu sıkıcı bir yer? Ben mesela İstanbulda yaşayamam. Mesai saati iyi bile olsa. Bir de üni kadrosu bana hep daha prestijli gelmiştir. Devlet kadrosu çok yoğun olmaz bence saatleri bellidir. Önemli olan siz nerede mutlu olacaksınız. Ona göre davranmak lazım. Bulunduğunuz işte sadece sehir değistirebiliyor musunuz?
Ah kusura bakmayın bilmem pek bu kadro işlerini de ondan.Yok öyle de olmuyor baska sehirde ogretim görevlisi olmak için yine sinav, ales vs bakılıyor. Çok sıkıcı degil hatta seviyorum bile ama çocuğum biraz büyüse iyi bir egitim ve gelecek veremeyeceğim.
Sanirsam biri profa kadar yukselebiliyor,digeri ayni kaliyoraraştırma görevliliği ve öğretim görevliliği arasındaki fark nedir, ben hiç anlayamadım bunu
lisans döneminde okulda kalmayı çok istemiştim ama yl sürecinde anladım ki akademik hayat hiç bana göre değil. orada da çok tuhaf mobbingler ve kayırmalar olabiliyor. belki benim okulumla alakalıdır bilemedim.
akademik camia cidden çok farklı.
benim dönemimde okulda kalanlar özele geçenlerden daha iyi maaşla başlıyordu ama şu an bizim yanımızda kuş kadar kaldı maaşları misal
araştırma görevliliği ve öğretim görevliliği arasındaki fark nedir, ben hiç anlayamadım bunu
lisans döneminde okulda kalmayı çok istemiştim ama yl sürecinde anladım ki akademik hayat hiç bana göre değil. orada da çok tuhaf mobbingler ve kayırmalar olabiliyor. belki benim okulumla alakalıdır bilemedim.
akademik camia cidden çok farklı.
benim dönemimde okulda kalanlar özele geçenlerden daha iyi maaşla başlıyordu ama şu an bizim yanımızda kuş kadar kaldı maaşları misal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?