• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurum avukatlığı& Öğretim görevliliği

Burundi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
3.944
5.476
158
Arkadaşlar sorum kpss çalışıp kurum avukatlığını deneyeyim mi? Ben öğretim görevlisiyim ( araştırma görevlisi degil) maaşım 6500 falan. Ek derslerle falan 7500 olabilir ilerleyen zamanlarda. Fakat ailelerimizden çok uzakta çok çok küçük bir ilçedeyim. Araştırma görevliliğini yıllarca denedim büyük şehir icin olmadı. Burada keyfimiz ve maasimiz iyi fakat çocuğum büyüyecek okul kres lise vs hep dert olacak.
Herkes üniversite hocalığı bırakılıp kurum avukatı olunur mu diyor. Kurum avukatlığı 5.500 civarı maaşı var yani daha düşük maaş ve tatilleri falan bildiğiniz memur gibi fakat en azından atanma gibi bir hakkı var; öğretim görevliliği tatil konusunda rahat ve yazın nerdeyse 3 ay tatil sayılır ama çakılı kadro. Eşim de memur.
Kpss'ye 3 ay kaldı bir an önce karar verip çalışmalı mıyım?
Yoksa dil ve alesimi yükseltip doktorami başlayıp (yüksek lisans mezunuyum) araştırma görevliliği kadrolarını mı zorlamalıyım?
Fikriniz nedir?
Eşim buradan emekli olmayalım sen de atama olabilecek bir mesleğe geç tayin isteyip büyüksehire deniz kenarı bir ile gidelim diyor. Ben maaş ve tatil güzelligi için tereddüt yaşıyorum.

Son düzenleme:
Öğretim görevlisi olmak daha rahat sanki. Artık kurum avukatı olarak atanmak da çok zor.Alım sayısı fazla değil. Ayrıca maaşından ya da tatilinden daha önemli olan avukat mı olmak istiyorsunuz öğretim görevlisi mi? Hukukçu da olsanız ikisi çok farklı meslekler. İnsan sevdiği mesleği yapmalı diğerleri tali sebepler bence.

Öğretim görevlisi olmak daha rahat sanki. Artık kurum avukatı olarak atanmak da çok zor.Alım sayısı fazla değil. Ayrıca maaşından ya da tatilinden daha önemli olan avukat mı olmak istiyorsunuz öğretim görevlisi mi? Hukukçu da olsanız ikisi çok farklı meslekler. İnsan sevdiği mesleği yapmalı diğerleri tali sebepler bence.
Benim istedigim aslında kurum avukatı olmak. Akademik camia beni çok yordu. Doktora yapmak şu an gözümde aşırı büyüyor. 3 ay dişimi sıkıp sonra rahat olurum diye düşünüyorum ama kurum avukatlığı da memuriyet olduğu için mobbing vb çok oluyormuş. Kararsızım

Kuzenim özel bir bankanın avukatı. İstanbulda calısıyor.maaşı çok iyi ancak mesai saatleri fazla. ama totosu yiyip de ders calışabilseydi arastırma görevlisi olabilirdihep söyler. Calışma azminiz varken bence üniversitede devam edin.

Bir an önce çalışmaya başlamanız lazım. 85 puan ve altı atanmak çok zor. Hazine ve sağlık çok yoğun kurumlar. Eğer avukatlıktan zevk almıyorsanız pişman olabilirsiniz. Bilmem kaç km ötedeki köye keşfe gitmeniz günde 10 duruşmaya girmeniz ya da haciz, tahliye ile uğraşmanız gerekebilir. Mali açıdan ise vekalet ücretini doldurabilen bir kurumda çalışırsanız 30 bin civarı vekalet ücreti alırsınız yıllık.

Kuzenim özel bir bankanın avukatı. İstanbulda calısıyor.maaşı çok iyi ancak mesai saatleri fazla. ama totosu yiyip de ders calışabilseydi arastırma görevlisi olabilirdihep söyler. Calışma azminiz varken bence üniversitede devam edin.
Özel bankalar evet zordur. Acaba devlet kurumları da böyle yoğun mu? Haklısınız akadenik camia zihinsel olarak çok yorucu olmakla birlikte mesai kavramı çok rahat. Ama ben de artık orta yaşlıyım araştırma görevliliği kadrolarında yenilerle yarışamıyorum. E şimdiki öğretim görevliliği kadrosunda kalırsam da bir ömür bu ilçede mi kalacağız diye üzülüyorum

Bir an önce çalışmaya başlamanız lazım. 85 puan ve altı atanmak çok zor. Hazine ve sağlık çok yoğun kurumlar. Eğer avukatlıktan zevk almıyorsanız pişman olabilirsiniz. Bilmem kaç km ötedeki köye keşfe gitmeniz günde 10 duruşmaya girmeniz ya da haciz, tahliye ile uğraşmanız gerekebilir. Mali açıdan ise vekalet ücretini doldurabilen bir kurumda çalışırsanız 30 bin civarı vekalet ücreti alırsınız yıllık.
Hangi kurumlar dolduruyor bilginiz var mı

Onu yeterli puanı aldığınızda tercih zamanı kurumları arayıp sorsanız daha sağlıklı olur. Çünkü dönemden döneme değişiklik gösterebilir.

Özel bankalar evet zordur. Acaba devlet kurumları da böyle yoğun mu? Haklısınız akadenik camia zihinsel olarak çok yorucu olmakla birlikte mesai kavramı çok rahat. Ama ben de artık orta yaşlıyım araştırma görevliliği kadrolarında yenilerle yarışamıyorum. E şimdiki öğretim görevliliği kadrosunda kalırsam da bir ömür bu ilçede mi kalacağız diye üzülüyorum
Çok mu sıkıcı bir yer? Ben mesela İstanbulda yaşayamam. Mesai saati iyi bile olsa. Bir de üni kadrosu bana hep daha prestijli gelmiştir. Devlet kadrosu çok yoğun olmaz bence saatleri bellidir. Önemli olan siz nerede mutlu olacaksınız. Ona göre davranmak lazım. Bulunduğunuz işte sadece sehir değistirebiliyor musunuz?

Çok mu sıkıcı bir yer? Ben mesela İstanbulda yaşayamam. Mesai saati iyi bile olsa. Bir de üni kadrosu bana hep daha prestijli gelmiştir. Devlet kadrosu çok yoğun olmaz bence saatleri bellidir. Önemli olan siz nerede mutlu olacaksınız. Ona göre davranmak lazım. Bulunduğunuz işte sadece sehir değistirebiliyor musunuz?
Yok öyle de olmuyor baska sehirde ogretim görevlisi olmak için yine sinav, ales vs bakılıyor. Çok sıkıcı degil hatta seviyorum bile ama çocuğum biraz büyüse iyi bir egitim ve gelecek veremeyeceğim.

Yok öyle de olmuyor baska sehirde ogretim görevlisi olmak için yine sinav, ales vs bakılıyor. Çok sıkıcı degil hatta seviyorum bile ama çocuğum biraz büyüse iyi bir egitim ve gelecek veremeyeceğim.
Ah kusura bakmayın bilmem pek bu kadro işlerini de ondan.
Mutlaka gitmeniz gerekecek o halde. Eşinize hak verdim ben mantıklı düşünmüş adam.
Şimdiden hayırlısı olsun diyelim

araştırma görevliliği ve öğretim görevliliği arasındaki fark nedir, ben hiç anlayamadım bunu :(

lisans döneminde okulda kalmayı çok istemiştim ama yl sürecinde anladım ki akademik hayat hiç bana göre değil. orada da çok tuhaf mobbingler ve kayırmalar olabiliyor. belki benim okulumla alakalıdır bilemedim.
akademik camia cidden çok farklı.
benim dönemimde okulda kalanlar özele geçenlerden daha iyi maaşla başlıyordu ama şu an bizim yanımızda kuş kadar kaldı maaşları misal :(

araştırma görevliliği ve öğretim görevliliği arasındaki fark nedir, ben hiç anlayamadım bunu :KK43:

lisans döneminde okulda kalmayı çok istemiştim ama yl sürecinde anladım ki akademik hayat hiç bana göre değil. orada da çok tuhaf mobbingler ve kayırmalar olabiliyor. belki benim okulumla alakalıdır bilemedim.
benim dönemimde okulda kalanlar özele geçenlerden daha iyi maaşla başlıyordu ama şu an bizim yanımızda kuş kadar kaldı maaşları misal :KK43:
Sanirsam biri profa kadar yukselebiliyor,digeri ayni kaliyor :KK66: yaniliyor olabilirim tabi

Son düzenleme:
Ünv de çalışma hiç bitmez ki mesai saati bitse bile...mesai dısında da calısıyorsun ama avukatlıkta oyle değil...

Maaş düşünce farklı büyük şehire gidince harcamalarında ona göre fazla olacak. Hem iş rahatlığı hem şehir gürültüsü hemde maaş olarak çok pişman olursunuz bence

ben olsam akademisyenlikte kalirim. avukatligin kosusturmacasi cok, mesaisi uzun, tatili az ve en onemlisi parasi az. yani sonuçta hepimiz para kazanmak icin calisiyoruz. ben bir kez daha buyuk firma doye daha dusuk maasli bir işi kabul ettim, sonra cok pisman oldum.

araştırma görevliliği ve öğretim görevliliği arasındaki fark nedir, ben hiç anlayamadım bunu :KK43:

benim dönemimde okulda kalanlar özele geçenlerden daha iyi maaşla başlıyordu ama şu an bizim yanımızda kuş kadar kaldı maaşları misal :KK43:

Öğretim görevlisi, lisans mezunu bile olabilir, bu sene son çıkan kanunla yüksek lisans şartı getirdiler ama. Lisans mezunları bile öğretim görevlisi olabildiği için taliplisi çoktur, çok büyük torpiller gerekir genelde bu kadroyu almak için. Bu kadroyu bir kere aldıktan sonra eğitiminize hiç devam etmeseniz, bir nokta bile koymasanız dahi kadronuz yaş haddinden emekli olana kadar devam eder.

Araştırma görevlisi ise eğitimine devam etmek zorundadır. Yüksek bitti diyelim, doktoraya hemen başlamazsa kadrosu düşer, doktorası bitince dr öğr. üyesi olabilir. Büyük okullarda doktorası bitince 50D muhabbetinden dolayı kadrosu sona erer, küçük okullarda dr. öğr. üyesi olarak devam eder.

Konu sahibi, öğretim görevlisi kadrosu bulmak aşırı zor bir şey biliyorsunuz değil mi? İlerde hadi akademiye geri döneyim derseniz aynı kadroyu bulmanız çok zor diye düşünüyorum günümüz şartlarında, iyi düşünün harekete geçmeden önce. Kardeşim kurum avukatı biz de öğretim görevlisi olsun diye çabalıyoruz.

Ünv den devam edin.
Diğer türlü hem daha az maaş alacaksınız hem de büyükşehirde daha az maaşla hayat standardınız da düşmüş olacak.
Ben olsam akademiden devam ederdim.

Back