kuru+yağlı cilt

smrya

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
605
675
merhabalar.
yüzümün alın bölgesi hem kuru (özellikle banyodan sonra kuruyor) hemde bir gün veya bazen banyodan birkaç saat sonra bile yağlı hale dönüşüyor. yüzümün sağ bölgesi elmacık yemiğinini olduğu kısımlarda kuru hemde yağlı.
Bu durumdan kurtulmam mümkün müdür? yada günlük olarak bile kurtulsam yeter. hergün bakım yapabilirim bunun için.

kurumu yaglımı karma sanırım canım karma cıltler ıcın olan temızleme nemlendırme urunlerınden kullan kız bu saatte bız kadınlar delıyız valla hangı erkek bu satte cıldını sacını basını dusunur ki:KK1::KK1::KK1:

tanımlamaya çalıştığın cilt tipini çok iyi
biliyorum canım çünkü benim cildimde
aynı şekilde t bölgesiyağlı gibi görünür
dışardan ama aslında çok kuru
özellikle duştan sonra nemsizlikten
geriliyorrahatsız ediyor ben bunu şuna
bağlıyorum yağlı gibi göründüğü için nemlendirici
sürmeye gerek duymuyoruz ciltte kendini
korumak için daha fazla yağ salgılıyor
belirgin bir
tipi olmadığından nemlendiriciye de
dikkat etmek gerekiyor kuru ciltler
için olanı daha da
yağlı gösterir yağlı ciltler için
olanı tam olarak gereken
nemi vermez o yüzden bence normalden karmaya
dönük ciltler için olan ürünleri kullanmak lazım.

Son düzenleme:
merhabalar.
yüzümün alın bölgesi hem kuru (özellikle banyodan sonra kuruyor) hemde bir gün veya bazen banyodan birkaç saat sonra bile yağlı hale dönüşüyor. yüzümün sağ bölgesi elmacık yemiğinini olduğu kısımlarda kuru hemde yağlı.
Bu durumdan kurtulmam mümkün müdür? yada günlük olarak bile kurtulsam yeter. hergün bakım yapabilirim bunun için.

aynı sorunu yıllarca ben de yaşadım. cildim inanılmaz yağlı ama aynı zamanda belli bölgeler kuru ve pul pul görünüyordu, fondöten kullanmak kabustu benim için. cildimin karma yapıda olduğunu düşünerek hep bu tarz ürünler kullandım ama bu yaz tamamen yanıldığımı farkettim. cildimin kuru olması ve soyulması tamamen "egzama" denen illet yüzündenmiş, tesadüfen hastalığın belirtilerini okuyunca farkettim. hafif derecede oluyor ben de öyle ağır olmadığı için danıştığım doktorlar da anlamadı sanırım. ve asıl tedavi, DEFNE SABUNU. egzamaya defne sabunu kadar iyi gelen bir şey yok, ilaçların etkisi geçici çünkü. onca para döktüğüm temizleyicileri attım, saf ve gerçek defne sabunu kullanıyorum yüzüme, en iyisi en fazla 6-7 lira. hepsi aynı olmuyor ama birkaç markadan memnun kaldım, kimisi işe yaramadı. iyi seçmek lazım.
sonra yağlı ciltler için de bir nemlendirici kullanıyorum. yazdan beri cildim pürüzsüz, çok çok memnunum. en azından defne sabununu denemenizi öneririm. umarım işe yarar.

X