Bisküvi - Kurabiye Tarifi Kuru pasta ( tatli ve tuzlu ayrica resimli)

hasretim34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2007
7.037
13
tarif yine baska bir siteden alinti ama yaptim ve cok güzel sonuc aldim herkese tavsiye ederim

cikolatayi eritin ve sogumaya birakin

1 su bardağından bir parmak kadar eksik tozşeker

2 yumurta

4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı (yaklaşık 150 gr., oda sıcaklığında)

2 su bardağı un

1 paket vanilya

Arasına sürmek için

1 paket bitter çikolata (80 gr.)

50 gr tereyağı

Öncelikle çikolata sosunu hazırlayın ki, kurabiyeleri hazırlarken hafif soğuyarak koyulaşsın. Bunun için tereyağını eritin ve yağ sıcak haldeyken minik parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı tereyağının içinde bulunduğu kaba ekleyin. Çikolatalar eriyene ve karışım yoğun bir sos kıvamı alana kadar kaşıkla ezerek karıştırın. (Bu sosu birçok tatlınızda kullanabilirsiniz. Miktarını her 80 gr. çikolata için 50 gr. erimiş tereyağı kullanarak arttırabilirsiniz. Soğudukça hafif katılaşan çok lezzetli bir sos oluyor.)

Hamur için toz şeker, küçük parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki margarin ve 2 yumurtayı bir kaba alarak mikserle yoğun bir krema kıvamı alana kadar çırpın.

Başka bir kapta unu vanilya ile karıştırın.

Vanilyalı unu, yumurtalı karışıma ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan, cıvık (!) bir hamur elde edin.

Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın.

Hazırladığınız hamurumsu maddeyi bir krema sıkma torbası ya da aparatı yardımıyla yağlanmış tepsiye belli aralıklarda ve dilediğiniz büyüklükte sıkarak yerleştirin. (Ben minik yapmayı tercih ettim, bir de yıldız şeklindeki ucu kullandım bu görünümü elde etmek için.)

Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar, kızarıp sertleşmeden üzeri beyaz kalacak şekilde kurabiyeleri pişirin. Çok pişirirseniz sert olur ve güzel olmaz.

Kurabiyeler soğuyunca, iç yüzeylerini hazırladığınız çikolata sosuna batırın ve hindistan cevizine bulayın. Başka bir kurabiye ile yapıştırarak sandviç görünümü verin. İşte bu kadar.

Dilerseniz arasına çikolata sosu yerine dilediğiniz bir çeşit marmelat ya da dolgu kreması sürerek de deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
tatlikurupasta.JPG

bu tarifde hamurun kivami önemli eger unu eksik gelirse piserken yayiliyor ve sekilleri bozuluyor eger cok gelirse sikma torbasindan sikilamiyorlar 1 bardak un yaklasik 150 gr
birde firinin mutlaka önceden isitilmasi gerekli

Son düzenleme:
TUZLU KURU PASTA

Malzemeler

1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı. (ben her zamanki gibi tereyağı kullandım.)

1 çay bardağı zeytinyağı (çiçek ya da mısırözü de olabilir.)

1 çay bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı toz şeker ( silme)

4 çay kaşığı tuz

3 su bardağı un

Üzerine sürmek için

Yumurta sarısı

Üzerini süslemek için

Çörekotu ve susam

Yapılışı

Hamuru hazırlamak için oda sıcaklığındaki margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı yoğurdu, 5 yemek kaşığı toz şekeri, 4 çay kaşığı tuzu ve 3 su bardağı elenmiş unu derin bir kaba alarak yoğurun ve yumuşak, ele yapışmayan elastik bir hamur elde edin.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

Hamurları çok ince olmayacak şekilde merdane ile açarak dilediğiniz şekilde bir kalıpla keserek şekil verin.

Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.

Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Çok fazla pişmesin, 15-20 dakika yeterli. Sürekli kontrol edin yanmamaları için. ınce olduklarından çabuk pişerler.

Son düzenleme:
eline sağlık .hepside güzel olmuş.
sadece bir sorum var.tuzlu pastaya o kadar şeker koymak tadını nasıl etkiliyor.bana biraz fazla geldi.

canim resimler nettekiler ama benim yaptiklarimda aynen resimdekiler gibi oldu.

tuzlu kurabiye icinde haklisin canim degistirmeyi unutmusum banada fazla gelmisti bende 1 yemek kasigi kullanmistim degistiriyorum hemen

ellerine sağlık canım maşallahın var çok hamaratsın

tesekür ederim canim ama pekde hamarat sayilmam net sago,lsun böyle resimlli olmasalar hayatta yapamazdimkii kizken kek bile yapamazdim daha yeni yeni aciliyorum yani :)))

valla abone oldum ne zaman yemek tariflerine baksam sen varsın ellerine sağlık çok gözüküyorlar oy vercektim ama i günde ki kez kullanmıyorum sanırım afiyet olsun size

canim saol tarif icin cumartesi gunu denedim ilkinin unun az koydugum icin yayildi tekrar yaptim ikincide tutturdum iste resimlerim

dnyslg.jpg

bu tarifde hamurun kivami önemli eger unu eksik gelirse piserken yayiliyor ve sekilleri bozuluyor eger cok gelirse sikma torbasindan sikilamiyorlar 1 bardak un yaklasik 150 gr
birde firinin mutlaka önceden isitilmasi gerekli

canım eline sağlık bişey sorucam malzemelerde 2 su bardağı un yazıyır ama sen 1 subardağı demişssin ne kadar koyucaz kafam karıştı kafamçokkarıştı

canım eline sağlık bişey sorucam malzemelerde 2 su bardağı un yazıyır ama sen 1 subardağı demişssin ne kadar koyucaz kafam karıştı kafamçokkarıştı

canim evet 2 su bardagi un ben 1 su bardagi un yaklasik 150 gr yazdim yani 2 su bardagi un yaklasik 300 gr bardaklar birbirine tutmuyor o yüzden yalnis olabiliyo bende gram olarakda yazdim sekillerineide krema sikma torbasiyla yapiyosun canim

ikiside çok harika görünüyor...
tarifi yazıyorum en kısa zamanda deneyeceğim....
ellerine sağlık...

X