• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuru incir ve havuç suyu kürü ile selamlaaaar :)

Adetim bittikten bir kaç gün sonra aklıma geldi yapmak. 7 incir 2 havucu yarımşar lt hazır su ile ayrı tencerelerde , incir 15 dk, havuç 20 olmak üzere kaynatıp, soguyunca süzüp taneler almadan karıştırıyordum sabah aç karınla ve akşam yatmadan bir bardak içiyordum. Ben adetime daha 8 gün varken öğrendim gebe olduğumu. Önce normal gebelik testi yaptm ince silik çıkıyordu, sonra erken gebelikle öğrendim , kanlada belli oldu zaten. Darısı hepinize olsun inşallah 🙏🏻
Yaaa çok sevindim sizin adınıza, inşallah darısı bizlerinde başına 🤗🤗🤗 benimde 3 gün kaldı normalde reglime ama duramıyorum işte geçen Bi test yaptım görüntüsünde attım hatt burda tuhaf birşey çıktı testi tekrarlıcam ama bitmiş internetten sipariş verdim gelince yapıcam tekrar artık 🤔🤔

Bende yapıyordum, üç gün yaptim bugün incir almayı unutmuşum, yapamadım ama ben havuç katmadkm hiç, arkadaşımda bu yolla ikiz doğurdu, darısı bize inşallah 🤲🙃

Tabi ben yine dayanamadım.. Adetime 4-5 gün kadar kaldı kızlar, bu ne biçim bir testtir ikinci çizginin kenar çizgileri var fakat içi kırmızı değil benle dalga geçiyor sanırım, neyse sakinim yaa 🥺🙃🙂🙃
Canım sanki bu gebelik var gibi ama :) son durum nedir ???

Ayyy ikiz mi allahım ne güzel olur ya ikiz offfff inşallah allahım inşallah ikizlerimiz olur :))) şu an incir suyu içerken yazıyorum bunu 😁😁😁
İnsallah kızlar, vallahi hele bu pandemi de kendimi daha yalnız hissettim, çocuk evin neşesi, o duyguyu rabbim vizede taddirsn, kimsenin kucağı boş kalmasın 🤲

Kızlar şimdi şöyle bir durum var.. Benim evlendiğimden beri yani yaklaşık olarak 3 yıldır adet döngüm 35-36 gün gibi. Ama ben geçen ay ilk defa ağrısız sızısız (ki normalde ağrıdan geberirim) 28. Gün adet oldum. Bugünde normalde 27.günüm ama sabah hafif bir ağrı ile uyandım ve baktım kahverengi leke gelmiş. Biraz önce eşimle markete vs gittik geldik lavaboya gittim ve leke çoğalmış doğal olarak orucumu da bozmak zorunda kaldım.. Nasıl olabilir ki bu benim her ay normalinde adetim gecikir ve çok fazla ağrım olur yani tam olarak ne oluyor bende anlamadım...

Kızlar olumlu sonuçlar alan illa ki vardır ama prolaktin değerinizi bilmeden hiçbir şey kullanmayın. İncir Prolaktn değerini bire bir arttıran bir gıda. Prolaktin fazlalığı da gebeliğe engel. Doktorunuza danışmadan bence kullanmayın.

Kızlar olumlu sonuçlar alan illa ki vardır ama prolaktin değerinizi bilmeden hiçbir şey kullanmayın. İncir Prolaktn değerini bire bir arttıran bir gıda. Prolaktin fazlalığı da gebeliğe engel. Doktorunuza danışmadan bence kullanmayın.
Çok haklısınız. Benim de aklıma geldi bu durum aslında. Peki bişey sorucam herhangi bir hastaneye gitsem prolaktin hormonumu ölçtürmek istiyorum desem yardımcı oluyorlar mıdır? Yoksa bununla ilgili genel bir test falan mı yapıyorlar acaba.. Evet ben kürü uyguluyorum ama benim sol memede 2 tane kist var Allah korusun ona etki eder diye tırsmadım değil yani..

Çok haklısınız. Benim de aklıma geldi bu durum aslında. Peki bişey sorucam herhangi bir hastaneye gitsem prolaktin hormonumu ölçtürmek istiyorum desem yardımcı oluyorlar mıdır? Yoksa bununla ilgili genel bir test falan mı yapıyorlar acaba.. Evet ben kürü uyguluyorum ama benim sol memede 2 tane kist var Allah korusun ona etki eder diye tırsmadım değil yani..
Tabii ki yaparlar. Özel hastane zaten paraya bakar sadece. Ben çok yaptırdım öyle testler. bizim burada Sağlık ocağı da yapıyor ayrıCa. İsterseniz sağlık ocağına yaptırın.

yani adaçayı, incir, üzüm, dereotu gibi besinler prolaktin yükseltmeye bire bir gıdalar. Çok dikkatli kullanmak lazım. İnşallah sizde yan etki yapmaz ama ben başıma geleni söyleyim size. Adaçayı içtim bi ara deli gibi, memelerim büyüsün diye. Bi gün şak diye adet oldum çok alakasız bi günde. Koştur koştur doktora gittim tabii. Prolaktin çıktı 98. Sonra da başıma bela oldu. Hipofiz bezinde tümör oldu filan. neyse ki ilaç kullanmadan yıllar içinde kayboldu tümör ama prolaktin arada yükseliyor. dostinex içiyorum. Geçen sene de hayıt suyu içtim bebek olsun diye. 17 olan prolaktin 71’e çıktı. Tsh fsh filan hep fırladı. O günden sonra Kürlere tövbe ettim.

kızlar merhabalar size acil birşey danışmak istiyorum...
bildiğiniz gibi ben geçen ay 21 gün incir havuç kürü yaptım ama bir gebelik gerçekleşmedi hatta adet döngüm 35 gün olmasına rağmen ben 26. gün adet oldum. ilk 3 gün tam sökülme gerçekleşmedi hatta bir sıkıntı mı var acaba diye doktora gittim ama bir sorun olmadığını söyledi zaten doktordan da hiç mi hiç memnun kalmadım o gün. neyse eve geldikten sonra benim regli bir başladı mübarek bugünde dahil çoook fazla kanamam var afedersiniz aşırı mukuslu ve pıhtılı.. ama sıfır ağrı hiç bir şekilde ağrım olmadı bu ay. çok kan kaybettiğimden olsa gerek işte bile zor çalışıyorum aşırı derecede halsizlik var üzerimde başım sürekli dönüyor ve mide bulantım var ben neden böyle olmuş olabilirim tekrar doktora görünmem gerekir mi acaba biraz tırsmaya başladım birde unutmadan göğüslerimde her zamankinden daha farklı bir ağrı söz konusu incir kürü beni bu şekle sokmuş olabilir mi acaba kafam çok karışık iyi hissetmiyorum ya..

İncir prolaktin yükseltir. Doktora sormadan kullanmayın böyle şeyler. Hormon tahlili yaptırın hemen bence.
bildiğiniz gibi ben geçen ay 21 gün incir havuç kürü yaptım ama bir gebelik gerçekleşmedi hatta adet döngüm 35 gün olmasına rağmen ben 26. gün adet oldum. ilk 3 gün tam sökülme gerçekleşmedi hatta bir sıkıntı mı var acaba diye doktora gittim ama bir sorun olmadığını söyledi zaten doktordan da hiç mi hiç memnun kalmadım o gün. neyse eve geldikten sonra benim regli bir başladı mübarek bugünde dahil çoook fazla kanamam var afedersiniz aşırı mukuslu ve pıhtılı.. ama sıfır ağrı hiç bir şekilde ağrım olmadı bu ay. çok kan kaybettiğimden olsa gerek işte bile zor çalışıyorum aşırı derecede halsizlik var üzerimde başım sürekli dönüyor ve mide bulantım var ben neden böyle olmuş olabilirim tekrar doktora görünmem gerekir mi acaba biraz tırsmaya başladım birde unutmadan göğüslerimde her zamankinden daha farklı bir ağrı söz konusu incir kürü beni bu şekle sokmuş olabilir mi acaba kafam çok karışık iyi hissetmiyorum ya..

İncir prolaktin yükseltir. Doktora sormadan kullanmayın böyle şeyler. Hormon tahlili yaptırın hemen bence.
Ya çalıştığım için izin alamadım bugün programım yoğundu bide eşim şehir dışına çıktı yaşadığım semtte de doğru düzgün hastane yok 1 tane özel var onda da haftasonu doktor bulunmuyor gidip bi hormon testi bile yaptıramıyorum düşünün yani tüm aksilikler üstümde anlayacağınız

Ya çalıştığım için izin alamadım bugün programım yoğundu bide eşim şehir dışına çıktı yaşadığım semtte de doğru düzgün hastane yok 1 tane özel var onda da haftasonu doktor bulunmuyor gidip bi hormon testi bile yaptıramıyorum düşünün yani tüm aksilikler üstümde anlayacağınız
Anladım, geçmiş olsun ama lütfen kür filan yapmayın. Soğan, dereotu, üzüm, incir hep prolaktin yükseltir. daha fazla bi şey kullanmayın.

bildiğiniz gibi ben geçen ay 21 gün incir havuç kürü yaptım ama bir gebelik gerçekleşmedi hatta adet döngüm 35 gün olmasına rağmen ben 26. gün adet oldum. ilk 3 gün tam sökülme gerçekleşmedi hatta bir sıkıntı mı var acaba diye doktora gittim ama bir sorun olmadığını söyledi zaten doktordan da hiç mi hiç memnun kalmadım o gün. neyse eve geldikten sonra benim regli bir başladı mübarek bugünde dahil çoook fazla kanamam var afedersiniz aşırı mukuslu ve pıhtılı.. ama sıfır ağrı hiç bir şekilde ağrım olmadı bu ay. çok kan kaybettiğimden olsa gerek işte bile zor çalışıyorum aşırı derecede halsizlik var üzerimde başım sürekli dönüyor ve mide bulantım var ben neden böyle olmuş olabilirim tekrar doktora görünmem gerekir mi acaba biraz tırsmaya başladım birde unutmadan göğüslerimde her zamankinden daha farklı bir ağrı söz konusu incir kürü beni bu şekle sokmuş olabilir mi acaba kafam çok karışık iyi hissetmiyorum ya.

Bende gebelik düşünüyorum ilk defa hormon testine gittim adetlerim cok düzenli idi herhangi bit sorunum yoktu. Prolaktinim 51 çıktı aklıma geldi ki o hafta içerisinde hergun kuru incir yiyordum bilmeden daha sonra ogrendım ki kuru incit yüzde yüzde etkili imiş prolaktini yükseltmede. Aklınzda olsun.

Bende gebelik düşünüyorum ilk defa hormon testine gittim adetlerim cok düzenli idi herhangi bit sorunum yoktu. Prolaktinim 51 çıktı aklıma geldi ki o hafta içerisinde hergun kuru incir yiyordum bilmeden daha sonra ogrendım ki kuru incit yüzde yüzde etkili imiş prolaktini yükseltmede. Aklınzda olsun.
Valla bildiğiniz kurudum kızlar ben hergün 1 kg aşağı çekiyor vücudum 53 kilo idim 47 olmuşum noluyo bende anlamıyorum bugün daha önce 5 6 ay kadar gittiğim doktorumun kliniğini aradım gitmek için randevular ful doluymuş almadılar beni 😪 ne bitmez bir adetmiş eritti beni resmen ya kafayı yicem

Back