Kuru emzik meselesi

40 aylık mi?
Artık yaş hesabına mi geçseniz?
Nerdeyse 3buçuk yaşında diyerek başlayın bence
Konu hakkında bilgim yok malesef
Gurupta birisi önce emziği delmis sonra her gün ya da iki günde bir azıcık azıcık kesmiş ve tabiki. Bi gün emzik emilmeyecek duruma gelince emzik bitti demiş. Öyle bırakmışlar. Öncesinde emzik bitecek vs biseyler anlatmış. Psikolojik açıdan bilmiyorum etkilerini ama sonuca ulaşmıştı

Ben bir günde bıraktırdım iki oğlana da.
Emzikleri dışarıda kuşlara bıraktık, onlar bebeklerine götürdü, bize de ertesi gün hediye getirdiler😂
Diş perisi olayını emzik perisine uyarladık.
İlk bir hafta sordular ama ‘oğlum siz artık çocuksunuz, bebeklerin ihtiyacı varmış, kuşlar bebeklere götürdü size de verdiğiniz için hediye getirdiler ya’ dediğim an sustular.
Eğer istiyorsanız oyuncaklarınızı geri verin, emziği getirsinler deyince oyuncak cazip geldi.

Ama öncesinde gün belirledim, şu gün bırakacağız diye.
1 hafta boyunca 5 gün kaldı, 4 gün kaldı gibi geri sayım yaparak onları hazırladım.
Tavsiye ederim bunu, sorunsuz, sıfır ağlama ile bıraktılar.

Ben bir günde bıraktırdım iki oğlana da.
Emzikleri dışarıda kuşlara bıraktık, onlar bebeklerine götürdü, bize de ertesi gün hediye getirdiler😂
Diş perisi olayını emzik perisine uyarladık.
İlk bir hafta sordular ama ‘oğlum siz artık çocuksunuz, bebeklerin ihtiyacı varmış, kuşlar bebeklere götürdü size de verdiğiniz için hediye getirdiler ya’ dediğim an sustular.
Eğer istiyorsanız oyuncaklarınızı geri verin, emziği getirsinler deyince oyuncak cazip geldi.

Ama öncesinde gün belirledim, şu gün bırakacağız diye.
1 hafta boyunca 5 gün kaldı, 4 gün kaldı gibi geri sayım yaparak onları hazırladım.
Tavsiye ederim bunu, sorunsuz, sıfır ağlama ile bıraktılar.
Ah keske bizde oyle olsak deniyecegim bunu birtane emzik vardi az ucundan kestim cerdim ona gece uyumadi anne ememiyorum bunu uyuyamiyorum anne dedi ayladi dalamadi uykuya

Ah keske bizde oyle olsak deniyecegim bunu birtane emzik vardi az ucundan kestim cerdim ona gece uyumadi anne ememiyorum bunu uyuyamiyorum anne dedi ayladi dalamadi uykuya
Ona hazırlanması, vedalaşması için süre vermek daha mantıklı geliyor bana.
Kesmek çare değil, benimkiler ısırır, parçalar ve yenisini al diye ağlardı.
Evde bir yere atsak sürekli orada olurdu.
Ama dışarıda gidilemeyen, kendi eliyle koyduğu bir yerde vedalaşmak ve buna süre tanımak, oraya konduğu da emziğin geri gelmeyeceğini bilmek ve emziği başka bir güzel duyguyla yer değiştirmesini sağlamak gerçekten ağlama sızlama olmadan bıraktırdı.

Benimkiler bıraktıysa, her çocuk bırakır inanın.

Ona hazırlanması, vedalaşması için süre vermek daha mantıklı geliyor bana.
Kesmek çare değil, benimkiler ısırır, parçalar ve yenisini al diye ağlardı.
Evde bir yere atsak sürekli orada olurdu.
Ama dışarıda gidilemeyen, kendi eliyle koyduğu bir yerde vedalaşmak ve buna süre tanımak, oraya konduğu da emziğin geri gelmeyeceğini bilmek ve emziği başka bir güzel duyguyla yer değiştirmesini sağlamak gerçekten ağlama sızlama olmadan bıraktırdı.

Benimkiler bıraktıysa, her çocuk bırakır inanın.
Aglayinca kiyamadim verdim hemen iskence yapmaya gerek yok diye dusundum insallah benimkide birakir

Aglayinca kiyamadim verdim hemen iskence yapmaya gerek yok diye dusundum insallah benimkide birakir
İşte bu yanlış bir tutum.
Hayır dediğiniz şeyden, kuraldan asla dönmemelisiniz.

Bir süre erteleyin emzik meselesini mesela 2 ay.
Benim büyük oğlan 4 yaş doğumgününde bıraktı, küçük 2,5.

Önüne bir hedef koymak, psikolojik olarak hazırlamak çok önemli.
Atıyorum yılbaşını kutladığımız gün bırakacağız, yeni yıla aen büyüyerek gireceğin için emziğe ihtiyacın olmayacak diyerek bu süreçte kendisine izin verin.

Ben tuvalet eğitiminde de aynısını yaptım, hiç zorlamadım, sıkmadım, erken olsun dye diretmedim, 3 yaşını geçmişti.
İlk olarak renkli kilotlar aldım, ona göstermeye başladım.
Yatak alezleri aldık, o da gördü.
Deneme için ‘bak oturmak ne güzel, ne kadar rahat’ gibi şeyler yaptık.
Etiketler aldım, kakasını yapınca eline yapışıracağımı söyledim.
Okulda öğretmeni de destekledi ve 1 günde bezi de bıraktı.
Bu kolaylığı bir tek ‘ona hazırlanmaya zaman vermeye’ bağlıyorum.
Sadece ilk gece altına yaptı ve ağladı, bir daha asla yapmadı.

Çok sorunlu çocuklarım olmasına rağmen bıçak gibi kestik attık bunları.

Back