Kuru egzaması olanlar...

nazenin_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
63
0
36
Denizli
egzama hakkında bir çok tarif vardır iyileştiren.ama öyle ama böyle iyileşiyor bazen.ama kökten bir çözüm bulanlar lütfen bana yazssın.benim egzama ellerimde çıkyor ve kuru egzama.yaklaşık 10 yıl önce doktora gitmiştim ve doktorun dediği şunlar:"egzamanın kaç bin çeşidi vardır.sana önereceğim tek şey ellerini koruman.bende de aynı hastalıktan var.ben şu an sana ilaç yazıyorum,ellerinde ki yara ve kuruluklar geçicek inşallah.ama iyileştikten sonra bir gün ellerini bulaşık deterjanına sok,yine aynı olur senin ellerin."dedi.gerçektende öyle
bu hastalığı yaşayıp kesin çözümü olan var mı?varsa önerilerini bekliyorum...

valla canım benimde yüzümde ve sol orta parmağımda başladı egzamanın kesin çözümü yok m-furo merhem iyi geliyor ama tekrar nükseden bir cilt hastalığı bol su içiceksin stres yapmayacaksın stres daha çok yenilerinin de oluşmasına neden oluyor kayboluyor nüksediyor sonra tekrar mesela benim sol yanağımda burun kenarında başladı sonra yanağıma atladı sonrada diğer yanağıma kesin tedavisi yok birde kuru bırakmayacaksın cildini nemlendireceksin bol bol kaşımayacaksın daha çok yayılıyor ama tedavisi yok bildiğim kadarıyla eğer varsa bana da yardımcı olmuş olur arkadaşlarr....

Arkadaşlar denendi onaylandı bu hastalığın dermanı CEVİZ YAPRAĞI
2-3 ceviz yaprağını suda 5 dk kaynatıp altını kapatın, ılıdıktan sonra eğer el ve ayaktaysa egzama 15 dk suda bekletin. Diğer bölgelerde ise pamukla press yapın. Ellerimde egzama vardı çok fazla değildi ama kaşıntı pul pul olması ve kızarıklık aşırı rahatsız ediyordu.10 gün kullandım ve tamamen iyileştim.
Bir komşumuzda bacaklarında Ve saç derisinde egzama olduğunu söylemişti onada bahsedince kendide kullandı ve kısa sürede iyileşme gördü.

ben ortaokuldayken gitmediğim dr kalmamıştı geçiyor tekrar çıkıyordu ensemdeydi..
babaannem bi arkadaşına götürdü beni elinde arpayla çizdi o bölgeyi okudu üfledi
sonra o arpayı gömmemi istedi.

Gömdüm ve 20 sene olacak neredeyse tık yok maaşallah diyeyim de.bi deneyin derim..

Arkadaşlar bende de seboreik dermatit var. Ne Melun bir hastalıkmış, burun kenarlarım yanaklarım kıpkırmızı pul pul, bıçak kesiği gibi acısı var. Su dahi deyiremiyorum. Gitmediğim doktor kalmadı. Kortizonlu ilaç kullanmaktan bıktım. İlacı kesince daha kötü oluyor. ama doktorlar da illa ki kortizonlu ilaç veriyor.
sağlık konularına baya alakalıyım. Kendim biraz araştırdım. Kortizon böbrek üstü bezlerinin salgıladığı bir hormon (kortizon hormonu). Cildimizin nem dengesini sağlayan da o. Benim önceden aşırı yağlı bir yüzüm vardı, günde nerdeyse 7-8 defa yıkardım yağı geçsin diye , bu hastalık geleli yüzüm kupkuru.. doktorlar niçin acaba bu hormonun düzenli olarak salgılanıp salgılanmadığına bakmıyor da direk kortizonlu ilaç yazıp gönderiyor? Zaten kortizonlu ilaçların faydasından çok zararı var. Sürünce güneşe asla çıkmamak gerekiyor. ama başta bana bunu doktorlar söylemedi. sürüp de çıktığım çok oldu. Belki de şu an onun ceremesini çekiyorum. Artık ayın 5 günü yüzüm düzgünse 25 günü kıpkırmızı ve pul pul.. İnsan içine çıkamıyorum. Allah hiç bir derdi devasız bırakmamıştır. doktorların işine geliyor çaresi yok deyip göndermek.. Hepsi bi hastaneye atanınca nasıl erken eve gidebilirim diye düşünüyo...Azcık bunları araştırsalar ya.. bu derdi çeken çok fazlaa!!!

Merhaba ben size egzamanız için yardım etmek isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…