E
EU1
Ziyaretçi
hakikaten karma cilt bakımı çok zor kuru diye krem sürüyorum bu sefer yağlanıyor sivilce falan çıkıyor sinir oluyorum:sm_confused:ben henüz cildime ne iyi ne kötü tam bilemiyorum açıkçası sen yazarsan çok memnun olurum.Şeniz
bir sorum daha olucak canım.aşağıdaki yağ karışımını cildime kullansam herhangi bir zararı olur mu?hala ergenlikten kalma çukurlarla uğraşıyorumsenağlama.belki bir faydası olur diye kullanmak istiyorum.
bi su bardağı suyun içine
2 kapak gül yağı
1 kapak biberiye yağı
1 kapak limon yağı
1 kapak kantaron yağı
1 kapak tatlı badem yağı
koyun ve kariştirin
ardından bunu buz kalıplarına dokup buzluga atin
her sabah yada akşam (akşam-sabah da olabilir) yüzünüzde gezdirin
ilgilendiğin için çok sağol canım.çok teşekkür ederima.s.
Canim öncelikle cildinin günlük bakimi icin gerekli malzemeleri yazayim;
Süt bazli temizleyici, alkol orani düsük tonik ve cildinin hassasligina ve tipine göre bir nemlendirici... (Canim bu malzemeleri alirken saticiya cildinin karma ve hassas oldugunu belirtmelisin, sana yardimci olacaktir zaten.) Bu malzemelerle sabah ve aksam cildinin günlük bakimini yapmalisin. (Canim marka vermiyorum, cünkü her marka her cilde uyumlu degil, arastirarak sana uygun olanini kendin bulmani tavsiye ederim)
Daha önce verdigim maske tarifini veyada kullanmayi tercih ettigin maskeyi belirtilen zamanlarda yaparsan, sorunlarindan büyük oranda kurtulacaksin canim... yerimseniben
Ekledigin karisimi ilk kez duyuyorum canim, tam olarak ne ise yaradigini yazarsan sevinirim, biraz arastirma yapabilirim o zaman a.s Ama yüzünde sivilcelerden meydana gelen cöküntüler icin bir tarif ekleyebilirim, bahsettigin tarifi daha önce kullanan veyada icerigini, kullanimini bilen bir arkadasim ayrica aciklarsa sevinirim...
(Bu maskeyi daha önceki bir kac yazimada eklemistim, iyi gelecegini umuyorum... yerimseniben )
Yüzdeki çöküntü ve kırısıklıklar için; 50-100 gram kadar civan percemi cicegi saf suda 10 dk. kaynatildiktan sonra sıkılarak süzülür. Süzülen suyundan 1 fincani buzdolabinda sogutulur. Elde edilen posa iyice ezildikten sonra yarim fincan limon suyu, 1 corba kasigi zeytinyagi, 1 tatli kasigi bal ve cirpilmis 1 yumurtanin sarisi ile karistirilir. Hazirlanan karisima sogutulan 1 fincan su eklenir. Maske kivamina gelinceye kadar yulaf unu eklenir. Yüze tatbik edilir, 1 saat bekletilir, sonra temizlenir. ( Bu maske 1 hafta boyunca hergün, yani 7 gün uygulanir...)
Normalde kirisikliklar icin önerdigim bu tarif, yüzdeki sivilcelerin sebep oldugu cökmeleri gidermede yardimci olur canim...
Bu arada ayrica cildin icin temizleyici ve nemlendirici olarak kullanabilecegin bir tarifte ekliyeyim yerimseniben
Seftalili temizleme sütü (Karma ciltler icin): 2 corba kasigi soyulmus ve dilimlenmis taze seftaliyi yarim bardak sütün icine koyup yaklasik 8 saat beklettikten sonra süzüp bir siseye koyun. Yüze uygulanir, 15 dk. bekletilir ve ilik suyla temizlenir. Temizleyici ve nemlendirici olarak kullanilabilir... (Bu karisimi buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz.)
Sevgiler canim... a.s.