- Emoji Skoru
- 2.619
- Puanlar
- 198
- Konu Sahibi ballizencefil
-
Yaptiracagim canim insallah. Calismalar devam ediyor da hata mi ediyorum hic bilmiyorum canim ya bu korunmama konusu canimi sıkıyor. Insallah sorunsuz olur artik canim benim cok tesekkur ederim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Geçmiş olsun tatlım öncelikle.. Hevesini çok iyi anlıyorum ama doktorunun önerisini dinlemelisin.. Rahimin tekrar hamileliğe hazır hale gelmesi için toparlanmaya ihtiyacı var ve bunun için de belli bir süre gerekli.. Kendi kendine ya da erken dönem düşüklerde doktorlar bazen hiç korunma ya da 1 ay korun da diyorlar , kürtaj durumlarında en az 2 ay korunmayı öneriyolar ve bu kulak ardı edilecek bir şey değil. Senin de hormonal dengenin gebelik için normale dönmesi lazım.. Sağlıklı bir gebelik için önce vücudunun buna sağlıklı bir şekilde hazır olması lazım.Hem bu arada bazı tetkikler yaptırırp sorunun kaynağını da anlamış olursun hayatım. Ben de düşük yaptım ama kendi kendime ve çok erken dönem bir düşüktü doktor korunmana gerek yok dedi korunmadım.. Ama korun deseydi dinlerdim.
Kizlar benden once kurtaj olanlara birsey sormak istiyorum benim kurtaj sonrasi sadece kirmizi kanamam olmustu sonra bildiginiz gibi 4 gun kahverengi geldi ama dun geceden sonra kirmizi kanamam olmaya basladi acaba neden agrimda var dr kontrolum c.tesi kurtaji trabzonda yaptirmistim fakat ben gumushanedeyim acaba ben burada yarin bi dr gitmelimiyim
.......
Kizlar doktora gittim. Patoloji sonucum temiz cikti. Doktor bu tur kayiplarda bebekte % 70 kromozamal bozukluk oldugunu soyledi. Yani eger dogsaydi engelli olacagi anlamina geliyor bu. Bu konuda kendimi uzmemem gerektigini cunku bu durumun bebek icin de benim icin de hayirli oldugunu soyledi. Kan testi konusunda simdilik bu ihtimali dusunmemem gerektigini soyledi. Cunku herkeste görülen birsey degilmis. 3 ay korunma konusunda da size kalmis bir durum ama korunmanizi öneririm dedi. Rahmin toparlanmasi icin.
Canim benim 9 haftayi gecmisti. Cok haklisin canim kisiden kisiye farklilik gosteriyor operasyonlar da farkli ama ne bileyim iste. Aklima getirip de sormadim ya ina üzülüyorum. kafam allak bullak oldu zaten hastanede. Canim insallah hamilesindir yaaa cok sevinirim, hakkimizda hayirlisi gercekten canim insallah hersey cok guzel olur bundan sonra
Canım benimkide 9+5 günlüktü nerdeyse 10 haftalık büyük bi bebekti yani. kanama konusuna kafanı takma çünkü kürtaj sırasında ne kadar kanamamız olduğunu kimse bilemez. ben eminim doktoruma sorsam hatırlamaz bile. Bazı kişilerin kürtaj sırasında çok kanaması olup içi tamamen temizleniyormuş bu yüzden kürtajdan sonra 1 damla kanaması olmayanları okudum ben. canını sıkma.
korunma konusuna gelince doktorun sert olduğuna bakma canım. benim kör doktorum bi süre korun işte dedi. 3ay 6 ay diye bi süre vermedi. son gittiğim doktor en az 1 adet dönemini bekleyelim sonra rahim kalınlığını ölçeriz folik asitede başlarız korunmayı bırakırsın dedi. Zaten hormonlar ve rahim hazır değilse hamile kalamazsın o yüzden bebek istiyorsan bir an önce toparlanmaya bak dedi. bende tavsiyesine uyuyorum canım doktor haklı eğer rahim toparlanmazsa zaten 3 ayda beklesem 6 ayda beklesem hamile kalamam.
Canim gercekten oyle.. burada insanlar bir umut ariyor birbirine destek oluyor boyle seyler anlamsız bence. Hani uyari olarak olabilir ama kesin boyle olacak diye birsey yok. Sen hep moral vermeye calisiyorsun, maasallah bu yollari gecmis ilgin olmadigi halde allah razi olsun senden canim tesekkur ederiz
12 haziran gunu sevincle çıktık evden. 9 bucuk haftalik bebegimin kontrolune gidecektik. Kalp atislarini duyariz , belki ultrason resmini aliriz diye dusunmustuk esimle. 7 haziran gunu bir pecete dolusu kanamam olmustu kirmizi renkte. O gun acile gittik. Doktor bize yerlesme kanamasi olabilecegini endiselenmememiz gerektigini soyledi. 5 gun boyunca hafif hafif kahverengi kanamam oldu. Yine de korkmuyordum, basima geleceklerden haberim yoktu. 12 haziran gunu bebegimin kalp atislarini alamadiklarini ve onu kaybettigimi ogrendim. Hemen kurtaja aldilar beni. Uyandigimda icimde kocaman bir bosluk vardi. Yaşadığım acinin tarifi yoktu. Aradan 15 gun gecti. Kurtajdan sonra saglik acisindan bir sorun yasamadim. Su an daha iyiyim ama acim hala icimde. Doktor korunmamiz gerektigini soyledi. Ama korunmadim. Biliyorum bu yaptigim belki dogru degil ama 3 ay gibi bir zaman beklemek beni daha cok yipratacak. Bir yandan ayni seyleri tekrar yasamaktan cok korkuyorum. Bir yandan da rabbim nasip etsin o duyguyu tekrar yasayim ve bu sefer yavrumu saglicakla bir an once kucagima alayim istiyorum. Uzun oldu hakkinizi helal edin. Ama benim durumumda olanlarla paylasimda bulunmak ve tecrubeleri olanlarla bu konuda konusmak istiyorum. Merak ettigim bir konuda kan pihtilasmasi problemi. Bu konularda bilgisi olanlar lutfen yardimci olsunlar bana. Hakkinizi helal edin, simdiden teşekkürler.[/QUOTE
Merhaba arkadaşım bu yazını okurken gözyaşlarımı tutamadım.Ben 4 sene sonunda hamile kalabilmiştim polikistik olduğum için klomenle olmuştu.Sanırım o sevincimin tarifi yok.Kalp atışını 2 kez duydum o duygununda tarifi yok.Ben bebeğim 10 haftalık oldu diye düşünürken karnımı tutup uyurken her gece doktor kontrolümde doktorun kalp atışını alamıyorum demesiyle yıkıldım.Bende baktım ekrana evet atan o kalbi göremiyordum o acının da tarifi yoko üzüntümüzle bir akşam geçirdik ama nasıl eşimin ağlaması gözümün önünden gitmiyor hiç ertesi gün 11 haziran da kürtaj oldum o gün içimde yaşadığım boşluk kürtaj olurken doktora ne zaman hamile kalabilirim tekrar diye sorar oldum bana ilk adetinden sonra düşünebilirsin dedi.Arkadaşım biz bu yaşadığımızı ölene kadar unutamayız içimizde atan bir can gitti sonuçta ALLAH'ım bir daha yaşatmasın.Sağlıklı gebelik nasip etsin inşallah.Ama kendimizi tekrar istediğimiz gebelik için iyi hazırlamalıyız psikolojik olarak.Her şey ALLAH' tan hakkımızda hayırlısı olsun.
Kizlar ben dun dr gittim kanama alanimin hala oldugunu ve haftaya tekrar kontrole gelmrmi soyledi 3 gunluk kullanmam icin tekrar elden bir ilac verdi o ilaci icer icmez felaket sancim oldu esimle yemekteydik kac ilac ictiysem kesmedi dr aradim ve rahmim kasiliyomus kanamayida aricakmisim endiselenmiycekmisim bakalim haftaya ne diyecek dr umuz
.......
benim bugün tam 15. günüm canım dün akşam ve bugun parçalar düşmeye başladı kanamamda devam ediyor sanırım doktorun verdiği haptan dolayı bu şekilde oldu inşallah iyice temizlenir rahimimiz
Kızlar dün bir arkadaşla tanıştım 8 senedir defalarca hamile kalmış ve düşükler yapmış kürtajlar falan derken kadının psikolojisini anlatmama gerek yok sanırım. Neyse bu kadıncağız genetik pıhtılaşma bir ton test yaptırmış hepsinin sonucu aynı TEMİZmiş. sonra doktor değiştirmiş ve doktor ondan rahim filmi istemiş. rahim filmi sonunda kanın rahim yapısının T şeklinde olduğu anlaşılmış. yani rahim yatakları darmış. amelyat olmuş rahimi normal rahim yapısına getirmişler bu seferde tüplerde tıkanıklık olmuş onunda tedavisini olup tüp bebek yapacakmış. şimdi benim kafamda deli sorular acaba bizimde rahimimizde şekil yapı bozukluğunu mu var? bunu anlamanın tek çaresi rahim filimiymiş. böyle bir şey başına gelen var mı? bizim düşüklerin nedeni bu olabilir mi bacılar ne dersiniz? :26:
12 haziran gunu sevincle çıktık evden. 9 bucuk haftalik bebegimin kontrolune gidecektik. Kalp atislarini duyariz , belki ultrason resmini aliriz diye dusunmustuk esimle. 7 haziran gunu bir pecete dolusu kanamam olmustu kirmizi renkte. O gun acile gittik. Doktor bize yerlesme kanamasi olabilecegini endiselenmememiz gerektigini soyledi. 5 gun boyunca hafif hafif kahverengi kanamam oldu. Yine de korkmuyordum, basima geleceklerden haberim yoktu. 12 haziran gunu bebegimin kalp atislarini alamadiklarini ve onu kaybettigimi ogrendim. Hemen kurtaja aldilar beni. Uyandigimda icimde kocaman bir bosluk vardi. Yaşadığım acinin tarifi yoktu. Aradan 15 gun gecti. Kurtajdan sonra saglik acisindan bir sorun yasamadim. Su an daha iyiyim ama acim hala icimde. Doktor korunmamiz gerektigini soyledi. Ama korunmadim. Biliyorum bu yaptigim belki dogru degil ama 3 ay gibi bir zaman beklemek beni daha cok yipratacak. Bir yandan ayni seyleri tekrar yasamaktan cok korkuyorum. Bir yandan da rabbim nasip etsin o duyguyu tekrar yasayim ve bu sefer yavrumu saglicakla bir an once kucagima alayim istiyorum. Uzun oldu hakkinizi helal edin. Ama benim durumumda olanlarla paylasimda bulunmak ve tecrubeleri olanlarla bu konuda konusmak istiyorum. Merak ettigim bir konuda kan pihtilasmasi problemi. Bu konularda bilgisi olanlar lutfen yardimci olsunlar bana. Hakkinizi helal edin, simdiden teşekkürler.[/QUOTE
Merhaba arkadaşım bu yazını okurken gözyaşlarımı tutamadım.Ben 4 sene sonunda hamile kalabilmiştim polikistik olduğum için klomenle olmuştu.Sanırım o sevincimin tarifi yok.Kalp atışını 2 kez duydum o duygununda tarifi yok.Ben bebeğim 10 haftalık oldu diye düşünürken karnımı tutup uyurken her gece doktor kontrolümde doktorun kalp atışını alamıyorum demesiyle yıkıldım.Bende baktım ekrana evet atan o kalbi göremiyordum o acının da tarifi yoko üzüntümüzle bir akşam geçirdik ama nasıl eşimin ağlaması gözümün önünden gitmiyor hiç ertesi gün 11 haziran da kürtaj oldum o gün içimde yaşadığım boşluk kürtaj olurken doktora ne zaman hamile kalabilirim tekrar diye sorar oldum bana ilk adetinden sonra düşünebilirsin dedi.Arkadaşım biz bu yaşadığımızı ölene kadar unutamayız içimizde atan bir can gitti sonuçta ALLAH'ım bir daha yaşatmasın.Sağlıklı gebelik nasip etsin inşallah.Ama kendimizi tekrar istediğimiz gebelik için iyi hazırlamalıyız psikolojik olarak.Her şey ALLAH' tan hakkımızda hayırlısı olsun.
Oncelikle gecmis olsun canim.. neredeyse ayni zamanda kaybetmisz.. acini o kadar iyi anliyorum ki.. hem oyle kolay kolay da geçmiyor.. allah sana sabir versin.. kalbini ferah tut lutfen bir kere oldu yine olur canim benim allah dermansiz dert vermesin. Stres yapma sen de bizim gibi gelecege odaklan rabbim buyuktur vardir bir bildigi.. yipratma sakin kendini. Bu bizim kendimize koydugumuz en buyuk engel. Kendini hazir hissettigin an basla calismalara insallah alacagiz senin de guzel haberlerini. Hep iyi dusin iyi olsun belki zor olacak ama gececek bu gunler de. Umut olmadan yasanmiyor.. umutsuz birakma kendini. Dilerim allahtan en kisa zamanda aliriz güzel haberlerini de..
Kızlar dün bir arkadaşla tanıştım 8 senedir defalarca hamile kalmış ve düşükler yapmış kürtajlar falan derken kadının psikolojisini anlatmama gerek yok sanırım. Neyse bu kadıncağız genetik pıhtılaşma bir ton test yaptırmış hepsinin sonucu aynı TEMİZmiş. sonra doktor değiştirmiş ve doktor ondan rahim filmi istemiş. rahim filmi sonunda kanın rahim yapısının T şeklinde olduğu anlaşılmış. yani rahim yatakları darmış. amelyat olmuş rahimi normal rahim yapısına getirmişler bu seferde tüplerde tıkanıklık olmuş onunda tedavisini olup tüp bebek yapacakmış. şimdi benim kafamda deli sorular acaba bizimde rahimimizde şekil yapı bozukluğunu mu var? bunu anlamanın tek çaresi rahim filimiymiş. böyle bir şey başına gelen var mı? bizim düşüklerin nedeni bu olabilir mi bacılar ne dersiniz? :26:
Tatlim bence kafani hic bulandirma boyle seylerle seninde ilk dusugun dimi ? Ilk hamileliklerde genelde olabiliyomus Allahim insallah oyle seylere gerek kalmaz Allah buyuk tekrar gusel mis kokulu yuavrularimiza kavucusaz insallah :) sen kac yillik evlisin canim kac aylik bir calisma sonucu hamile kalmistin ?
.......
Kizlar kanda ve idrarda hamilelik hormonu ne zaman sifirlanir acaba bilginiz var mi? Bunu aslinda adet gormeden hamile kalanlar bilir.. insallah hamileyimdir kizlar belim agriyor ve gogsumun ucu aciyor. Yada adet olucam. Bilmiyorum valla. Kafamda deli sorular :)
Senin kac haftaliktiki kuzum ? Eger kucukse sifirlanmasi lazimdi kac gun gecti kurtaj olali?
.......
Canim 9 bucuk haftalikti. Bugun 25 gun gecti. Acaba idrar testi yapsam cikar mi, kan testi yaptirmaya korkuyorum kendimi alistirmadan iyi yada kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?