- 27 Eylül 2008
- 428
- 156
- 323
- Konu Sahibi ballizencefil
-
- #2.121
Canım bende kürtaj oldum 3 gün önce ben ilk düşüğümden sonra hemen adet görmeden hamile kalmısım ve cok umutlandım bu sefer oldu anne olacağım hayal kırıklığı yaşamam inşallah derken ultrasonda kalbinin durduğunu öğrendik. Ben bir düşük üstüne hemen hamile kaldım simdi kürtaj sonrası doktor ruhen toparlanmam için o süreyi tanıdı ve bende hazır hissetmiyorumMerhaba arkadaşlar.. Yaklaşık 1 yıl hiç korunmadim ve hamile kalamadim. Hormonlarim biraz oynak ve duzensizdi. Bazen prolaktin sorunu bazen Lh bazen başka birşey her doktora gittiğimde başka başka şeyler söylüyorlardı.Adet duzensizligim de var 2 ay adet olmadığım zamanlar oluyordu. Pek ilaç kullanma taraftarı değildim kullanmadım da( glifor hariç) sabretmekten yanaydim.
Ve bi gün hamile olduğumu öğrendim.
Çok mutlu olduk tabi. Fakat uzun sürmedi 6_7_8_9 haftalar bebeğin kalp atışlarını bugün yarın duyacaz derken duyamadik ve 23 şubatta ilk gebeligim olduğu için kürtaj yerine tıbbi müdahale ile düşük yaptiralim dediler. Tamam dedik. Alttan üstten sürekli ilaç vererek düşük yaptırdılar.
Ertesi gün parça kalmış dediler ve 5 güne düşmezse kürtaj yapacağız dedi doktorum. Ve 5 gün sonra da kürtaj oldum. 23 şubat - 2 mayıs arası kanamam nadiren durdu. Sürekli kananam vardı. Doktor bi sorun olmadığını söyledi. Şimdi korunmuyorum. Bende çok merak ediyorum hemen hamile kalabilecekmiyim yoksa ilk seferki gibi bekleyecek miyim. Tekrar aynı şeyleri yasayacakmiyim.
Kadın olmak zor şey. allah burda yazan , güzel anne olacak herkese hayırlı güzel evlatlar versin kimseyi evlatsiz bırakmasın..
Merhaba arkadaşlar. Başka topigede yazdım ama cvp veren olmadı. Kürtaj olalı 47 gün oldu kahverengi leke hala geliyo doktor gayet normal rahim temizlenir dedi ben hemen gebelik.düşünüyorum ama leke gelirken gebe kalma şansı varmı böyle bişeyle karşılaşan oldumu
Teşekkür ederim canım Sağol ilgilenir cevap verdiğin için. Bu arada hayırlı olsun bebeğin sağ salim doğsun inşallah Rabbim uzun ömürler versin.Merhaba
geçmiş olsun..Ben karşılaşmadım
Merhaba arkadaşlar. Başka topigede yazdım ama cvp veren olmadı. Kürtaj olalı 47 gün oldu kahverengi leke hala geliyo doktor gayet normal rahim temizlenir dedi ben hemen gebelik.düşünüyorum ama leke gelirken gebe kalma şansı varmı böyle bişeyle karşılaşan oldumu
11+4 iken kürtaj oldum canım. Bugün 48. Gün geçenlerde adet oldum sandım ama olmamışm çok özür dileyerek söylüyorum eşimle ilişki sonrası kan geliyo ben onu adet sanmıştım ama değilmiş çünkü iki gün önce iliskiden sonra yine geldi kan sonra gelmiyo zatenBen de 22 Mart' ta kürtaj oldum ve ben de beklemeyi hiç istemiyordum ama en azından ilk regliyi beklemem önemliymiş. Rahmin eski büyüklüğünü ve halini alabilmesi için. O yüzden bekledim.
Lekelenme konusuna gelince evet ilk regliye kadar lekelenmeler sürdü. Sonra kesildi. Kaç haftalıkken kürtaj oldun bilmiyorum ama ilk regli bekleyip sonrasında ovulasyon testi ile takip etmeni öneririm.
Reglin 50. gün hala gelmediyse de doktora görünmen gerekli diye duymuştum.
Bu arada sizin nasıl gidiyor çalışmalara başladınızmi varmi suan gebelik bende 30 martta kürtaj olmuştum. Sizin kaç haftaliktiBen de 22 Mart' ta kürtaj oldum ve ben de beklemeyi hiç istemiyordum ama en azından ilk regliyi beklemem önemliymiş. Rahmin eski büyüklüğünü ve halini alabilmesi için. O yüzden bekledim.
Lekelenme konusuna gelince evet ilk regliye kadar lekelenmeler sürdü. Sonra kesildi. Kaç haftalıkken kürtaj oldun bilmiyorum ama ilk regli bekleyip sonrasında ovulasyon testi ile takip etmeni öneririm.
11+4 iken kürtaj oldum canım. Bugün 48. Gün geçenlerde adet oldum sandım ama olmamışm çok özür dileyerek söylüyorum eşimle ilişki sonrası kan geliyo ben onu adet sanmıştım ama değilmiş çünkü iki gün önce iliskiden sonra yine geldi kan sonra gelmiyo zaten
Bu arada sizin nasıl gidiyor çalışmalara başladınızmi varmi suan gebelik bende 30 martta kürtaj olmuştum. Sizin kaç haftalikti
Çok geçmiş olsun Rabbim bi daha yaşatmasın inşallah çok zor dayanması umarım en yakın zamanda hamile oluruz hepimiz.Çok geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin hiç birimize. Biz ilk regliye kadar ilişki olmasın dedik. Sonuçta içeride bir işlem oldu ve tam olarak yara denmese de bir hasar var. Nitekim bu kanamalar ve lekelenmeler de bu yüzden. İlk regliyi yaşadığınızda fark edersiniz, normalden biraz farklı oluyor. pıhtılar ve minik parçacıklar vardı içinde.
İlk reglimden sonra doktora gittim ben ve doktor normal deyince korunmadık. Bu günlerde yumurtlama günlerindeyim. Ovulasyon testi ile takip ediyorum ve dört gündür hep koyu test. Ben de bunu anlamadım ama hayırlısı bakalım.
Benim bebeğim 14 haftalıktıgece uyurken suyum geldi ve iki gün sonra da kalbi durdu.
Allah sağlıcakla kucağınıza aldırsın inşallah. Bir şey sormak istiyorum. Doktorunuz bebe aspirini falan verdi mi pıhtı ihtimaline karşı? Riskli gruba dahil olduğumuz için extra bir şey verdi mi doktor?Merhabalar,
sürekli takip sonrası 30ocakta bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum..28.gün ilk adetimi oldum ve 2.adetim 8güne yakın gec geldi..O ay ovulasyon testine başladım,20gün yumurtladım...
5 mayıs günü korka korka yaptığım idrar testiyle hamile olduğumu öğrendim.Darısı isteyen herkese inşallaaahhhh
Allah sağlıcakla kucağınıza aldırsın inşallah. Bir şey sormak istiyorum. Doktorunuz bebe aspirini falan verdi mi pıhtı ihtimaline karşı? Riskli gruba dahil olduğumuz için extra bir şey verdi mi doktor?
canım beni hatırladın mı eylül annelerinden.. malesef bende bebeğimi kaybettm hiç bir sorun yokken sancım başladı ve 17 haftalıkken doğum yaptım.. nasip.. seninde sanırım erken suyun gelmişti, araştırdın mı neden boyle olmus diye, bana rahim ağzı yetmezliği denildi diger hamileliğimde dikiş atılcak sende de rahim ağzı yetmezliği olabilir çünkü bazı hastalarında erken suyu gelerek kaybetmiş bebeklerini, ilk bebekleri kaybettik ıkıncılerımıze bişey olmaz ınsallahBen de 22 Mart' ta kürtaj oldum ve ben de beklemeyi hiç istemiyordum ama en azından ilk regliyi beklemem önemliymiş. Rahmin eski büyüklüğünü ve halini alabilmesi için. O yüzden bekledim.
canım beni hatırladın mı eylül annelerinden.. malesef bende bebeğimi kaybettm hiç bir sorun yokken sancım başladı ve 17 haftalıkken doğum yaptım.. nasip.. seninde sanırım erken suyun gelmişti, araştırdın mı neden boyle olmus diye, bana rahim ağzı yetmezliği denildi diger hamileliğimde dikiş atılcak sende de rahim ağzı yetmezliği olabilir çünkü bazı hastalarında erken suyu gelerek kaybetmiş bebeklerini, ilk bebekleri kaybettik ıkıncılerımıze bişey olmaz ınsallah
toparlamaya çalişiyorum ama cok yıprandımhatırlamaz mıyım tatlım, çok çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın çok zor gerçektenŞimdi nasılsın?
Canım ben de rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendim. kendi doktorum da ayrıca gittiğim başka bir doktor da kesinlikle rahim ağzı yetmezliği değil dedi. Çünkü benim suyum cumartesi sabahı suyum geldi, o gün doktora gttim kalbi atıyordu ama hiç suyu kalmamıştı. ama ben belki su toplanır diye beklemek istedim. pazartesi tekrar doktora gittiğimde kalbi durmuştu ama kesede sarkma olmamış, açılmam yok ve o aradaki mesafe oldukça iyiydi. Diğer doktor da birebir aynılarını söyledi.
Sonradan araştırmalarıma göre hatırlarsan benim ikili testimde papp-a değerim çok düşüktü. Bu protein plesanta için önemliymiş ve bende düşük olduğu için plesanta gelişememiş olabilir diyorlar. Ama yine de yeni hamilelik olursa sıkı tutmaya çalışacağım bu konuyu.
toparlamaya çalişiyorum ama cok yıprandımallahım tekrarını yaşatmaz umarım.. benim kesede de sarkma olmadı bebeğim doğum anınına kadar canlıydı sancıyla beraber açılmada başladı hyırlısı boyleymıs elden gelen birsey yok yenıden hamılelik düşünüyorum kürtaj olmadım ilk adetımı gördüm insallah hemn hamile kalabiliriz, sanki içimizdeki bu acıyı bitircek tek sey yeni bir bebek
insallah adet olmazsın bu ay, ilk adetten sonra rahim toparlanıyo zaten, bnm annem bna doğum yaptıktan sonra 3. ayında yenıden hamıle kalmıs, hıcbır sorun yaşamamış.. sınucta bızler kücük bir bebk kaybettık cok beklememize gerek yok dıye düşünüyorum ınsallah sorun yaşamayız cnm bnmde bat 23 haziran umarım bende olmam yenıden hamile kalırız aynı topikte yenıden anne adayı olarak buluşuruz ınsalllah :)Benim kürtaja almak için geceden ilaç verdiler canım, onunla açılma başladı.
Haklısın hala içim acıyor, kimseye bir şey demesem de eksikliği çok zormuş. Rabbim bir an önce hepimizin kucağını doldurdun inşallah. Yeni bebeğimiz bize ilaç olsun.
Benim de bugün-yarın regli günüm, çok isterim mutlu haberi almayı ama galiba regl olucam. Benim doktorum iki regli bekle demişti ilk önce ama ben ilk regliden sonra kontrole gittim. ve korunmak istemiyorum dedim, içinden geldiği gibi yap dedi. o yüzden bu ay korunmadık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?