Kürtaja giderken..

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
45
Arkadaşlar, aranızda tecrübeliler vardır muhakkak.

Genel anestezi ile, vakum tekniği ile kürtaj yaptırıcam 2 gün sonra. Sanırım operasyon sonrası 1 saat yatarak gözetimde olucakmışım.

Daha önce yaptıran arkadaşlar.. tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Nasıl bi hazırlıkla gitmek gerekiyor hastahaneye? Yedek kıyafet falan lazım mı mesela? Ne götürmek lazım?

özel brşey gerekmiyor.yedek çamaşır ped falan alabilirsin.yalnız yanında biri olsun mutlaka.

ben de yarın gidiyorum ve çok korkuyorum nasıl olcak oof ooff

Arkadaşlar, aranızda tecrübeliler vardır muhakkak.

Genel anestezi ile, vakum tekniği ile kürtaj yaptırıcam 2 gün sonra. Sanırım operasyon sonrası 1 saat yatarak gözetimde olucakmışım.

Daha önce yaptıran arkadaşlar.. tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Nasıl bi hazırlıkla gitmek gerekiyor hastahaneye? Yedek kıyafet falan lazım mı mesela? Ne götürmek lazım?

öncelikle şimdiden geçmiş olsun.müdahaleden sonra hastanede bir saat kalacağın doğru.yanına ped ve çamaşır alman gerekebilir bide bence rahat bir pantolon veya eşofman altı giyin ve sakın yalnız gitme.bu arada eğer özel değilse neden kürtaj düşündüğünü öğrenebilirmiyim

öncelikle şimdiden geçmiş olsun.müdahaleden sonra hastanede bir saat kalacağın doğru.yanına ped ve çamaşır alman gerekebilir bide bence rahat bir pantolon veya eşofman altı giyin ve sakın yalnız gitme.bu arada eğer özel değilse neden kürtaj düşündüğünü öğrenebilirmiyim

Teşekkürler mcan84
Bebeğim şimdi 5+5 haftalık. 1,5 ayını tamamladı yani.
Ve ben, eşşek kafam..... Hiç anlayamadım hamile olduğumu.
4+6 olunca ancak farkettim, bi baktım hamileyim. O gün dahil olmak üzere, bisürü ilaç kullandım. Alkol aldım ara ara. sigaraya devam zaten. Sigara ve alkolden ziyade, aldığım ilaçlardan endişeliyim. Doktorum ve başka birkaç farklı doktorla görüştüm konuyu. Hatta bi genetik uzmanı ile de görüştüm. İlk 8 haftanın çok çok çok mühim olduğunu söyledi hepsi. Bebeğin asal gelişim dönemiymiş. Çok önemliymiş. Bu dönemde alınan her ilaç (4. haftadan sonra) bi biçimde etkili olabilirmiş. Dolayısıyla Bi dizi test gerekiyor. Bunların tamamı ortalama 6 hafta sürüyormuş. Çıkacak olan sonuç, garanti bi sonuç değil.
Ben de bu riski göze alamıyorum. Kendi isteğimle, bi canlının hayatını riskler üzerine kuramayacağımı düşünüyorum. O ihtimaller gerçekleşirse, o yavru anomalili doğarsa, onun yaşam hakkını zaten engellemiş olucam o gün. Dolayısıyla böyle böyle düşüne düşüne, vardığım sonuç, ona bunu yapmaya hakkım olmadığı.
Elbette sağlıklı da doğabilir, sağlıksız da doğabilir. Bu %50 sağlıksız doğma ihtimalini bünyem kaldırmadı.

Ben pazartesi oldum
Odaya alip alt kiyafetini cikartip onluk giydiriyorlar o catala yatip elinin ustunden damar yolu aciyor acimiyor
Sonra ben bese kadar sayabildim uyandigimda sedyedeydim ped koymuslar
Agrim vardi igne istedim gecti
Fiziksel aci yok sma ruhen kotu
Allah bida yasatmasin

ben bekarım dolayısıyla bilmem ama neden atladın diceksiniz:44: . kadın doğum doktoruna gittim geçen hafta yanımdaki bayan kürtaj olmaya gelmişti. sonra ben ultrason mr felan çektirdim biriki saat geçti sonra çıktım yukarı kadın kürtajını olmuştu bile ayaktaydı şaşırdım. çokda iyi görünüyordu paylaşayım dedim

Çok geçmiş olsun,
Nasıl geçtiğini çok merak ediyorum, lütfen anlatır mısın?

kızlar hiç korktuğum gibi olmadı..özelde oldum zaten..önlük giydim serum taktılar zaten narkozu yiyince 5-6 saniyede gittim gibime geliyo :KK70: çabuk bayılıp çabuk ayıldım 15 dk falan sürdü..ordan kalkarken falan dürtükleyince uyandım mesela sandalyeyle odaya gelcem yatacağım zaman uyandım ama tekrar uyudum o şekilde yani 1 saat kaldım o kadar kanamam yoktu 2 gündür ama gn biraz var..antibiyotik ve doğum kontrol hapı kullanıyorum.hiç acım ağrım yok şükürler olsun.korkulcak birşey yokmuş..benim bebeğim zaten yaşamadığı için çok fazla psikolojik olarak da etkilenmedim çünkü ilk gittiğim günden beri biliyodum gelişmediğini..ama gelişse büyüse Allah korusun o zaman olsa çok etkilenirdim açıkcası kendim fazla bağlanmamaya çalıştım 1 ay o yüzden psikolojim altüst olmadı..Allah sabır versin kolaylık versin zor durumda olan annelere

Ben de gittim geldim kızlar.

KOnuya son mesajı da yazıp, meseleyi noktalayayım dedim.

5+5 haftalıkmış bebeğim, aldırmak gerekiyormuş yani.
Hisar hastahanesinde oldum kürtajımı. Kızımın doğumunu da orda yapmıştım, çok çok memnunum hastahaneden de çalışanlarından da.

Gittim, hemen kan tahlili yaptı anestezi bölümü, bi sorun var mı diye bakmak için.
Bi hap verdiler, bi de alttan fitil yerleştirdiler, rahim ağzı açılsın diyeymiş.
yarım saat bekledim odada, sonra soyundum, giydim üstüme önlüğü... Odamdakş yatakla götürdüler zaten operasyon odasına. Oraya gidince çatala yattım. Doktorum geldi. Bi iğneyle dua ederek kendimden geçmişim. En son duamı tamamlayamadan gözümün kapandığını hatırlıyorum..

Bi uyandım, hüngür hüngür ağlıyorum, deli gibi bağıra çağıra ağlıyorum... ''bebeğim gittiiii'' diye... Kısa sürdü yani; bayılmak ayılmak toplam yarım saat bile değil sanırım. Uyanınca ağrım vardı epeyce. iğne yaptılar geçti.
Sonrasında 1 saat yattım odada, yemek yedirdiler, bulantı falan var mı diye kontrol ettiler.
Ama doktorum, hemen çıkma istersen.. yat dinlen dedi. Evde küçük çocuk var, tantana olur, yat burda dinlen.. dedi. Sağolsun, iyi düşündü. Eşimle akşama kadar takıldık orda. ben uyudum uyandım falan... Birkaç saat fazladan kaldık yani, iyice bi dinlendim.
Antibiyotik ve ağrı kesici verdi sadece doktorum.
Antibiyotik bitene kadar devam, ağrı kesiciyi hiç içmedim evde.

Bitti gitti yani. korkulacak bi operasyon deilmiş.

Ama çok zor bi psikoloji. Çok zor gerçekten.
Ben çatalda yatarken, hüngür hüngür ağlıyordum bayılmadan evvel. Bebeğim, benim yüzümden gidiyor diye.. çok kötü bi durum. Tarifi imkansız arkadaşlar.

Lütfen bu konuda da başka yorum yazmayalım. Ben cevap vermicem en azından.
Teşekkür ederim hepinize... YArdımlarınız ve paylaştıklarınız için.
Allah bi daha yaşatmasın hiçbirimize.

Ben de kurtaj olali 2 gun oldu bebegim 6. haftasini bitiriyordu. Haydarpasa da oldum hem de lokal anesteziyle cok kotuydu. Allah kimseye yasatmasin cunku hic daha buyuk bi aci yasamadim ozellikle de manevi olarak. Cok istemistim onun en azindan kalp atislarini duyabilmeyi ama allahim insallah en kisa zamanda nasip eder bunu da.

Ben cok arastirmistim forumlarda belki birine faydam dokunur diye sureci anlatmak istiyorum.

Once yanimda 4 tane ilac goturdum doktor bi hafta once bir recete veriyor bununla ilgili zaten. Sabah gittigimde ilk once rahimin icine bir fitil atiyorlar kanamanin baslamasi icin onda bisey hissetmiyosunuz 1,5-2 saat kadar kaliyor o ilac sonra agri kesici ve antibiyotiklerinizden ac karnina 1er tane aliyorsunuz bi kac form-anket doldurduktan sonra alt camasirlarinizi cikarip catala yatiyorsunuz o an berbat hissediliyor zaten ben kahroldum zaten disarda esim uzuldugunu bildigim icin saglam durmaya calistim biraz agrin olur dediler. Sonra doktor geldi. cok sterildi her sey. once elle bir muayene yapiyor doktor ardindan metal bi aletle girisi aciyor biraz ardindan lokal anestezik igneleri rahmin agzina yapiyor ve benim aci esigim dusuk oldugundan sanirim ben epeyce hissettim ve 2 dk gecmeden carmen canulle cekiyor ama o an canimin acisindan epey inledim bir ara bayilacak gibi oldum basim dondu ama bitti ve basarili gectigini soyledi doktor ama aciya dayanikli olmayanlar kesinlikle lokal dusunmesinler. Devlet hastanesi oldugundan mecburiyetten lokale tamam diyorsunuz ama canindan can aliniyor gercekten de.

Sonra 15 dk kadar yattim sedyeye aldilar beni ama agrim hic azalmadi voltaren igne yaptilar kalcadan. o biraz kesti agrimi sonra ayaga kalkinca epey azaldi sancilar. Biz de kan uyusmazligi oldugundan ( ben rh negatif esim pozitif) doktor igneyi bir an once olmami soyledi ve beni kadin dogum sefligine gonderdi:

KAn uyusmazligi ignesi olabilmek icin sunlar gerekli:
Esinizle sizin kan gruplarinizi gosteren resmi belge
Antikor hassasiyetini gosteren adini tam hatirlayamadigim bir kan testi bunlarla beraber doktora gidiyorsunuz 3 tane mor recete ve bir beyaz recete yaziyor bunlarla beraber Eczacilar odasina gitmeniz gerekiyo aksi takdirde igneyi alamiyorsunuz
Not: igne kurtajdan 72 saat icinde yapilmak zorundaymis eger testteki sonuc uygunsa igne yapilmasi icin.

Iste boyle umarim birilerine yardimci olabilmisimdir kimsenin bu acilari yasamamasini diliyorum psikolojim alt ust oldu ama Allaha sukur esim cok destek oluyor bana yoksa atlatmam mumkun degil bu durumu ki atlatabilmis degilim zaten.

Bir de kurtaj oldugum gun -sabah11 de olmustum- 13den 14.30a kadar dayanilmaz agrilar cektim bayilacak duruma geldim diyebilirim hemen bir majezik ictim aninda kesti agrimi etkisi gecmeye baslayinca da bi tane daha ictim sabaha kadar idare etti sonraki gun cok iyiydim fazla kanamam ve agrim olmadi kanamam adet kanamasina gore cok cok az .
Doktor kontrol icin 11 gun sonraya randevu verdi. Insallah parca kalmamistir ayni seyleri bir daha yasamaya gucum yok cunku manevi ve bedensel olarak. Allah herkesin gonlune gore versin kimseyi bebeginden ayri dusurmesin. Insallah ikinci bebegimi saglikli sihhatli kucagima alirim ... herkese merhaba bu arada...

Gecmis olsun arkadaslar ben de olmuştum hem de daha iliskiye girmeden bı sekilde gebe kalmıştım, ruhen beni daha da çok yipratmisti...

Hepimize geçmişler olsun arkadaşlar, allah bir daha yaşatmasın. Çok zor hakkatten. Manen çok yıpratıyor insanı, fziki olarak da elbette öyle.

Ne diyim, tekrarını yaşamayalım inşallah.

çok çok zor bir duygu öncesinde ve sonrasında hissedilenler..
4 gün önce kürtaj oldum ben de.özel bir hastanede.bir kaç form imzaladıktan sonra önlüğünüzü ve bonenizi giyerek yatağa uzanıyorsunuz sonra ameliyathaneye götürüyorlar.tabi en az 6 saat öncesinden su ve yiyecek almamak lazım açlık şart.
sonra masaya yattım ve damar yolu açtılar.serumla birlikte ağrıkesici de verdiler ve sonra narkoz.3-4 snde uykuya dalıyorsunuz zaten.uyandığımda yatağıma alınmıştım ve ağrı sızım yoktu hiç.1-2 saat dinlenmem için odaya çıkardılar ve yemek getirdiler.uyumam uyanmam operasyon toplam yarım saat sürmemiştir.sonra giyindim ve döndüm. antibiyotik ve ağrıkesicimi düzenli kullandım.iiki gün akıntı kanama hiç bir şey olmadı.sonra kahverengi parça şeklinde akıntılar oldu biraz ve 4. gün yani bugün reglin başında ve sonunda olduğu gibi kahverengimsi akıntı.öyle işte..fiziksel olarak zorlu bir süreç değil ama psikolojik olarak çökmüş durumdayım..allah kimseye yaşatmasın böyle feci bir şeyi..

4 gün önce kürtaj oldum ben de.özel bir hastanede.bir kaç form imzaladıktan sonra önlüğünüzü ve bonenizi giyerek yatağa uzanıyorsunuz sonra ameliyathaneye götürüyorlar.tabi en az 6 saat öncesinden su ve yiyecek almamak lazım açlık şart.
sonra masaya yattım ve damar yolu açtılar.serumla birlikte ağrıkesici de verdiler ve sonra narkoz.3-4 snde uykuya dalıyorsunuz zaten.uyandığımda yatağıma alınmıştım ve ağrı sızım yoktu hiç.1-2 saat dinlenmem için odaya çıkardılar ve yemek getirdiler.uyumam uyanmam operasyon toplam yarım saat sürmemiştir.sonra giyindim ve döndüm. antibiyotik ve ağrıkesicimi düzenli kullandım.iiki gün akıntı kanama hiç bir şey olmadı.sonra kahverengi parça şeklinde akıntılar oldu biraz ve 4. gün yani bugün reglin başında ve sonunda olduğu gibi kahverengimsi akıntı.öyle işte..fiziksel olarak zorlu bir süreç değil ama psikolojik olarak çökmüş durumdayım..allah kimseye yaşatmasın böyle feci bir şeyi..

çok geçmiş olsun.

ben de 20 aralıkta kürtaj oldum sizin yazdıklarınızı okurken yaşadıklarım tekrar geldi gözümün önüne. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın hiçbirimize gerçekten çok zor. bunu ancak yaşayan anlar.

ben de 20 aralıkta kürtaj oldum sizin yazdıklarınızı okurken yaşadıklarım tekrar geldi gözümün önüne. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın hiçbirimize gerçekten çok zor. bunu ancak yaşayan anlar.

X