• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası

Canım ben alttan bakacak sanıyordum cok sukur karından baktı o aletı gormek bıle ıstemıyordum artık cunku son gittigimde o aletle baktıkca kanlar daha com fıskırdı.. İlişki için bir hafta beklemenız yeterli dedi tabı degıl ılıskıye girmek dusuncesı bıle bana can acıtıcı gelıyodu. Ama cok sukur gecti ve o korkumuda anlattım hersey yolunda cok sukur canımda acımadı. Zaten rahim toplanana kadar gebelık olmuyormus o yuzden kornmayın dedı bana
İnşallah en kısa sürede anlatırız .rabbim bir daha yasatmasin ,sağlıklı hamilelikler nasip etsin bizlere insallah

Kızlar selam,
Ben de cumartesi kürtaj oldum. 9 haftalık sanarken 7. Haftada kalbi durmuş, farketmemişiz.

Sağolsun doktorum beni psikolojik olarak çok rahatlattı kendimi kafa olarak iyi hissediyorum. İnşallah bir dahaki sefere sağlıklı bir bebek nasip eder Allah bize.

Kanamam durdu çok şükür ama ne yesem feci gaz yapıyor. Tuvaletimi yaparken kasılıyor falan.

Sizde de oldu mu? Olduysa ne zaman geçti acaba?

Yarın doktorumu arayacağım ama size de bir sorayım istedim.

Kızlar selam,
Ben de cumartesi kürtaj oldum. 9 haftalık sanarken 7. Haftada kalbi durmuş, farketmemişiz.

Sağolsun doktorum beni psikolojik olarak çok rahatlattı kendimi kafa olarak iyi hissediyorum. İnşallah bir dahaki sefere sağlıklı bir bebek nasip eder Allah bize.

Kanamam durdu çok şükür ama ne yesem feci gaz yapıyor. Tuvaletimi yaparken kasılıyor falan.

Geçmiş olsun canım bende iki hafta önce kürtaj oldum bendede çok fena gaz sancısı oldu iki büklüm kalıyordum sancı olunca dr gittim dr bizle alakalı deyil dedi ama kürtajdan sonra oldu dedim sonra kürtaj geçirdin kolay değil dedi bir hafta daha geçmesse dahiliye ye git dedi ama çok şükür ikinci hafta sonunda geçti çok kötü bir gaz sancısıydı

Kızlar bende bişey sormak istiyordum.subatin 9 unda kurtaj oldum.bugun 13.gun oldu.ilk 3 gun regl gibi kanamam oldu bitti.dr kont.gittim temiz dedi.bugun sag kasigim sizlar gibi batma gibi bisey oldu.sabah wc gittim.cok az leke vardi.bulasik leke.bu leke tarzı seyler ne zamana kadar surer.birde ne zaman regl olurum merak ediyorum.ayrica esimlede birlikte olmadık daha.dusunuyordum ama bu bulasik gibi lekeyi görünce esimle birlikteligi erteledim.en az 20 gün beklenmeli mi iliski icin acaba?

Kızlar selam,

Canım cok gecmis olsun.oluyor normal.zamanla gecer diye düşünüyorum.kasılma bende hissettim.bende 9 subatta kurtaj oldum
Dr 2 ay korun dedi.iliski konusunda bisey demedi.hani yasak koymadı.ama bugun benden de bulasik seklinda leke geldi.13.gun oldu bugün.sanirim 20 gun filan beklenmeli iliski icin.sizin dr ne söyledi bu konuda

Geçmiş olsun canım bende iki hafta önce kürtaj oldum bendede çok fena gaz sancısı oldu iki büklüm kalıyordum sancı olunca dr gittim dr bizle alakalı deyil dedi ama kürtajdan sonra oldu dedim sonra kürtaj geçirdin kolay değil dedi bir hafta daha geçmesse dahiliye ye git dedi ama çok şükür ikinci hafta sonunda geçti çok kötü bir gaz sancısıydı
Sağol canım.. Gececek bunlar.. Kabullenip durumu ileriye bakmak lazım. Önce kendi sağlığımızı koruyacağız ki sağlıklı evlatlarımız olsun.. Bana bugün doktorum buscopan önerdi normal bir durum olduğunu söyledi. Ama ben hamileyken meteospasmyl diye bir ilaç içiyordum gaz sancısından uyuyamadığım icin. Onu icince iyi geliyor tavsiye ederim.

Canım cok gecmis olsun.oluyor normal.zamanla gecer diye düşünüyorum.kasılma bende hissettim.bende 9 subatta kurtaj oldum
Dr 2 ay korun dedi.iliski konusunda bisey demedi.hani yasak koymadı.ama bugun benden de bulasik seklinda leke geldi.13.gun oldu bugün.sanirim 20 gun filan beklenmeli iliski icin.sizin dr ne söyledi bu konuda
İlişki konusunda birşey konusmadık ameliyattan sonra ben kontrole kadar bekleyeceğim. Ama korunmana gerek yok cünkü vucudun ne zaman hazır olursa o zaman tekrar hamile kalacaksın dedi. O yüzden korunmayı düşünmüyorum açıkçası. Bir de yeni bir araştırma okudum. Kürtajdan/düşükten sonra korunmayan kadınların daha cabuk hamile kaldıklarını söylüyor. Bence sen de korunma. Cünkü vucut hamile kalmaya su an fazlasıyla hazır aslında. İnşallah tez vakitte bu kez sağlıklı hayırlı evlatlarımız olsun.

A
İlişki konusunda birşey konusmadık ameliyattan sonra ben kontrole kadar bekleyeceğim. Ama korunmana gerek yok cünkü vucudun ne zaman hazır olursa o zaman tekrar hamile kalacaksın dedi. O yüzden korunmayı düşünmüyorum açıkçası. Bir de yeni bir araştırma okudum. Kürtajdan/düşükten sonra korunmayan kadınların daha cabuk hamile kaldıklarını söylüyor. Bence sen de korunma. Cünkü vucut hamile kalmaya su an fazlasıyla hazır aslında. İnşallah tez vakitte bu kez sağlıklı hayırlı evlatlarımız olsun.
Amin canım insallah.benim dr da 2 ay korun dedi.sanırım rahim toparlansin diye.bilemiyorum ki simdi kafam cok karisti korunup korunmamak konusunda

A

Amin canım insallah.benim dr da 2 ay korun dedi.sanırım rahim toparlansin diye.bilemiyorum ki simdi kafam cok karisti korunup korunmamak konusunda
Boşver korunma sen bence.. Açıkçası ben korunmayı düşünmüyorum. Bi tek hemen hamile kalırsam kışın doğurmaktan cekiniyorum o kadar ahahahahan sanki hemen olcak da :p

Doktor bana da 2 adet donemi korun dedi ama benim de kafam bu konuda cok karisik 28 gun oldu kurtaj olali

Kızlar bugun kurtaj sonrası ilk kontrolume gıttım cok sukur ıcerıde parca gormedı sıkıntı yok dedı. Ben gebelık ıcın sordugumda ıse korunmanıza hıc gerek yok dedı ellı gun boyunca zaten cocugun olması ımkansız rahimin kendıne gelmesı ıcın zamana ıhtıyac var dedı. Ne zaman hamile kalırsan rahim o zaman toplanmıs olur o yuzden kendıne sınır koyma dedı.
Bende 9.haftada bebegimin kalp atışları durduğu için kürtaj oldum, benim doktor da korunma gerek yok dedi, ama ben yine de 3 ay falan istemedim, sonrasında hemen hamile kaldım, şu an 25 haftalık hamileyim, bir arkadaş var o bir yıl düşünmedi ama sonrasında şu an sıkıntısı olmamasına rağmen bebeği olmuyor, ama genel anlamda eğer bebek düşünüyorsan en fazla altı ay ara ver derim ben

Bende 9.haftada bebegimin kalp atışları durduğu için kürtaj oldum, benim doktor da korunma gerek yok dedi, ama ben yine de 3 ay falan istemedim, sonrasında hemen hamile kaldım, şu an 25 haftalık hamileyim, bir arkadaş var o bir yıl düşünmedi ama sonrasında şu an sıkıntısı olmamasına rağmen bebeği olmuyor, ama genel anlamda eğer bebek düşünüyorsan en fazla altı ay ara ver derim ben
Bende hemen olsun cok istiyorun benimde bebegimin 9+4 de kalbi durdu doktor 2 adet donemi korun dedi hamilelerin duasi kabul olurmus bizede dua edermisiniz insallah sizde saglikli sekilde kucaginiza alirsiniz

Bende hemen olsun cok istiyorun benimde bebegimin 9+4 de kalbi durdu doktor 2 adet donemi korun dedi hamilelerin duasi kabul olurmus bizede dua edermisiniz insallah sizde saglikli sekilde kucaginiza alirsiniz

Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın, hayırlısı ile hepimiz anne oluruz inşallah ama yani bence de kanamalar tam bir geçsin ki benimki nerdeyse yarım ay kesilmemişti, yani lekelemeyin halinde devam etti, sonra normal adet olmayı bekledim ki ondan sonraki adet döndüm düzeldimi onu anlamak istedim, sonrasında düşündüm gebeliği, doktorunuz iki ay demiş bence de vücut toparlanması için en az 2 en çok da 6 ay bekleyin derim, çünkü bedenen bırakın ruhsal anlamda da anca hazır oluruz

Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın, hayırlısı ile hepimiz anne oluruz inşallah ama yani bence de kanamalar tam bir geçsin ki benimki nerdeyse yarım ay kesilmemişti, yani lekelemeyin halinde devam etti, sonra normal adet olmayı bekledim ki ondan sonraki adet döndüm düzeldimi onu anlamak istedim, sonrasında düşündüm gebeliği, doktorunuz iki ay demiş bence de vücut toparlanması için en az 2 en çok da 6 ay bekleyin derim, çünkü bedenen bırakın ruhsal anlamda da anca hazır oluruz
Teşekkür ederim

Ne demek canim benim, seni en iyi biz anlarız, ama ne kendini ne de eşini çok strese sokmamaya çalış, zor bir süreç ve eslerimiz de her ne kadar güçlü durmaya çalışsalar da onlar da en az bizim kadar üzülüyor, kanamaların geçsin, bir tane de normal adet ol sonrasında allahın izni ile hamile kalırsın inşallah, zaten bir de doğum kontrol hapı gibi bir ilaç vermişti bana doktor rahim toparlayici bayağı uzun bir süre onu içmiştim onlar falan bir bitsin, bu sefer daha bilinçli bir gebelik olacak insallah

Back