• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası

Sevdalinkaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2017
75
32
88
Merhabalar herkese.. 7+3 gebeliğim bebeğimin kalp atışları durması nedeyınle gecen hafta sona erdi. Kürtaj sonrası doktorlar ne zaman hamıle kalmanızı ne zaman önerdi?

Son düzenleme:
Merhaba canim

Oncelikle gecmis olsun basin sagolsun cok zor bir surec. Fiziksel olarak cok fazla sikintim olmamisti ama ben paikolojik olarak kendimi cok zor toparlamistim. Terapi filan gordum bir donem. Doktorum cinsellikle olgili bir sure vermemisti ama ben 2 aya yakin kendimi hazir hissetmedim. Doktorum iki adet donemi korunmami onermisti.

İki adeti gecirelim ucuncu ay adet olmucaksin yeni hamileligini konusucaz demisti. Bende pco var kolay hamile kalamam adetlerim duzensizdir filan...

Ama ayni dedigi gibi oldu, iki adet donemi gordum toplam 45 er gun arayla. Simdi ucuncu adeti olmadan hamile oldumu ogrendim

Çok teşekkür ediyorum canım.. kalbının durması cok ayrı bi üzüntü o kürtaj odasında yaşadıklarım apayrı genel anestezı oldum ama o gordugum aletler bile beni mahfettı.. Ne zaman kafa olarak kendımı hazır hissedebılırım bılmıyorum. Eşim çok istekli benden daha fazla heveslenmişti hayaller kurmuştu kayıp ne kadar küçük olursa kayıpmış. Belkı bebegı gorememıstık ama kurulan hayallerımız yarım kaldı. Hem hemen hamile kalmak ıstıyorum hemde aynı şeyleri yaşama korkum beni bitiriyor tekrar olursa kaldıramazmışım gibi geliyor. Rabbim bebegını sana bagıslasın ınsallah sorunsuz mutluluk huzurla gecirsin hamileliğini

Slm cnm. Bende 9 ocak 2017 9 haftalik bebegimin kalbi durdugu icin kürtaj oldum Bugün tam bir ay oldu ve ben kürtaj sonrasi ilk adetimi bugün oldum. Doktorumda 3 ay bekle yeni bi hamilelik icin dedi ama kafami karistiran 3 aymi yada üc adet mi beklemeliyim? Sana ne dedi doktorun?

Slm cnm. Bende 9 ocak 2017 9 haftalik bebegimin kalbi durdugu icin kürtaj oldum Bugün tam bir ay oldu ve ben kürtaj sonrasi ilk adetimi bugün oldum. Doktorumda 3 ay bekle yeni bi hamilelik icin dedi ama kafami karistiran 3 aymi yada üc adet mi beklemeliyim? Sana ne dedi doktorun?
Bana dr 2 adet donemi beklememi soyledi

Merhaba canim

Oncelikle gecmis olsun basin sagolsun cok zor bir surec. Fiziksel olarak cok fazla sikintim olmamisti ama ben paikolojik olarak kendimi cok zor toparlamistim. Terapi filan gordum bir donem. Doktorum cinsellikle olgili bir sure vermemisti ama ben 2 aya yakin kendimi hazir hissetmedim. Doktorum iki adet donemi korunmami onermisti.

İki adeti gecirelim ucuncu ay adet olmucaksin yeni hamileligini konusucaz demisti. Bende pco var kolay hamile kalamam adetlerim duzensizdir filan...

Ama ayni dedigi gibi oldu, iki adet donemi gordum toplam 45 er gun arayla. Simdi ucuncu adeti olmadan hamile oldumu ogrendim
Yani kürtaj sonrasi 2 sefer adet olup hamilemi kaldin?

Yani kürtaj sonrasi 2 sefer adet olup hamilemi kaldin?
Evet, ben pco sebebiyle adet olmuyorum genelde, bekliyorum bekliyorum baktim olmuyor tarlusal filan iciyorum. Kurtaj sonrasi yine olmadim, 55 gun gecti tam adet soktorucuye basladim ki hap bitmeden adet oldum.

Sonraki ay yine 45 gun gecip adet olmayinca ilac kullanmak istemedim sogan kuru yaptim 3 gun ictim adet oldum hemen.

Doktor iki adet gecirelim sonra korunmayi birakiriz demisti, ben o yuzden korunmayi birakmistim ama adet olmuyorken hamile kalacagima cok ihtimal vermedim sadece yumurtlamayi duzenlemek icin sogan kuru ve bak tarcin coreotu kuru uyguladim ayni anda. 40 gun oldu baktim hala adet olmuyorum kurler ise yaramadi diye dusunurken cift cizgiyi gordum:)

Evet, ben pco sebebiyle adet olmuyorum genelde, bekliyorum bekliyorum baktim olmuyor tarlusal filan iciyorum. Kurtaj sonrasi yine olmadim, 55 gun gecti tam adet soktorucuye basladim ki hap bitmeden adet oldum.

Sonraki ay yine 45 gun gecip adet olmayinca ilac kullanmak istemedim sogan kuru yaptim 3 gun ictim adet oldum hemen.

Doktor iki adet gecirelim sonra korunmayi birakiriz demisti, ben o yuzden korunmayi birakmistim ama adet olmuyorken hamile kalacagima cok ihtimal vermedim sadece yumurtlamayi duzenlemek icin sogan kuru ve bak tarcin coreotu kuru uyguladim ayni anda. 40 gun oldu baktim hala adet olmuyorum kurler ise yaramadi diye dusunurken cift cizgiyi gordum:)
Cok güzel ya. Hayirli olsun. Kürtaj olali bugün bi ay oldu ve bugün kürtajdan sonraki ilk adetimde geldi. Ozmn öbür ay da adet olduktan sonra tekrar deneye bilirim. Insallah bu sefer saglikli olur bebislerimiz.

Çok teşekkür ediyorum canım.. kalbının durması cok ayrı bi üzüntü o kürtaj odasında yaşadıklarım apayrı genel anestezı oldum ama o gordugum aletler bile beni mahfettı.. Ne zaman kafa olarak kendımı hazır hissedebılırım bılmıyorum. Eşim çok istekli benden daha fazla heveslenmişti hayaller kurmuştu kayıp ne kadar küçük olursa kayıpmış. Belkı bebegı gorememıstık ama kurulan hayallerımız yarım kaldı. Hem hemen hamile kalmak ıstıyorum hemde aynı şeyleri yaşama korkum beni bitiriyor tekrar olursa kaldıramazmışım gibi geliyor. Rabbim bebegını sana bagıslasın ınsallah sorunsuz mutluluk huzurla gecirsin hamileliğini
Gecmis olsn canim sebep neydi peki .ilk kaybin mi

Gecmis olsn canim.kalp atisini ne zaman duymustmz ilk dr bse solemedimi hic kalp aiminda falan prblem mi vardi

Kızlar bugun kurtaj sonrası ilk kontrolume gıttım cok sukur ıcerıde parca gormedı sıkıntı yok dedı. Ben gebelık ıcın sordugumda ıse korunmanıza hıc gerek yok dedı ellı gun boyunca zaten cocugun olması ımkansız rahimin kendıne gelmesı ıcın zamana ıhtıyac var dedı. Ne zaman hamile kalırsan rahim o zaman toplanmıs olur o yuzden kendıne sınır koyma dedı.

Bende 24 ocakta kurtaj oldum bebegimin 9+4de kalbi durdu bu aciyi rabbim kimseye gostermesin ben daha kendimi toplayamadim bi bebek gorsem aglamaya basliyorum kendimj tutamiyorum
Kıyamam sana canım bu acıyı yasamayan kımse anlayamıyor maalesef.. Bu gun tam bir hafta oldu bebegım gıdelı ama ultrasonda bakıldıgında o keseyı gorememek kalp atıslarını duyamamak tekrar oraya uzanmak benı mahfettı.. Rabbim bir daha aynı acıyı gostermesın hıc kımseye ınsallah

Bende aynı durumdayım, benimde pazartesi günü sonlandı. 6+6 da durup durup ağlıyorum ve kafamı toparlayamıyorum doktor bana hiçbir şey demedi. C. Tesi kontrol var o zaman der mi bilmiyorum. Ama kendimi çok kötü hissediyorum:/

Kürtaj öncesinde kendi kendinize adet olabiliyor muydunuz ben ilaçla olabiliyordum. Beklemediğim bir anda geldi bebek beklemediğim bir şekilde de gitti. Acaba kürtaj sonrası bir düzen olur mu diye düşünüyorum. Bana korun falan demedi. Bende pco luyum soğan kürü ile hamile kalmıştım. Senin adına sevindim Rabbim sağlıkla kucağına almak nasp etsin arkadaşım.

Gecmis olsn canim sebep neydi peki .ilk kaybin mi
Evet canım ılk gebelıgım ılk kaybım.. 5. Haftamda kahverengı lekelenme basladı daha sonrasında kanamaya dondu 15 gun bu sekılde gectı her kanamam arttıgında bısey oldu dıye kosarak acillere gıttk ama her seferınde bebegımı gordum son kalp atıslarını gumbur gumbur duyurdu yavrum sankı vedalasır gıbıydı bızımle.. Ikı gun sonrasında kanamam arttı ve tekrar gıttık yıne ıcımde umut gormek ıcın ama goremedık kalbı durmustu. Bir hafta boyunca hareketsiz yattım progestan hapı,iğnesı kullandım ekstra prolutan ıgne de kullandım. Ama olacagı varsa hıc bı sekılde engellenemıyormus. İlk oldugu ıcın herhangı bı sebep yok tahlillere de gerek duymadı doktorum. Saglıksız gebelıgı rahım kabul etmıyor ve kanamayla dısarı vuruyor dedi. Düşük olmadı ama kesenın ıcı kanla dolunca kalbı durdu maalesef

Bende aynı durumdayım, benimde pazartesi günü sonlandı. 6+6 da durup durup ağlıyorum ve kafamı toparlayamıyorum doktor bana hiçbir şey demedi. C. Tesi kontrol var o zaman der mi bilmiyorum. Ama kendimi çok kötü hissediyorum:/
Ah canım sana kıyamam ben. Kac haftalık olursa olsun bebek rahme düştüğünde rabbım annelık duygusunu başlatıyormus. Allahım yar ve yardımcın olsun. Eşimle göz göze geldiğimizde hala aglıyoruz karar verdiğimiz ay Allah nasip etti ama acısı cok baskaymıs..

Kürtaj öncesinde kendi kendinize adet olabiliyor muydunuz ben ilaçla olabiliyordum. Beklemediğim bir anda geldi bebek beklemediğim bir şekilde de gitti. Acaba kürtaj sonrası bir düzen olur mu diye düşünüyorum. Bana korun falan demedi. Bende pco luyum soğan kürü ile hamile kalmıştım. Senin adına sevindim Rabbim sağlıkla kucağına almak nasp etsin arkadaşım.
Uzun yillardir ilac icmeden adet olmuyorum. Ama buna ragmen hamile kaldim hem de korunuyordum o donemde. 9 haftaya kadar hicbir dorun yoktu cok iyiydi hersey sonra birden kalbi durdu anlamadik neden oldugunu...

Bu kez sogan kuru uygularken de hamile kalmak degildi hedefim yumurtlamayi adetleri duzene sokmakti

Kızlar doktorum bana cyclo-progynova verdı zamanında adet olmam ıcın sıze verılmıs mıydı? Bu arada adetlerımde hıc bır sıkıntı yoktu tam 4 hafta yanı 28 gunde bır adet oluyordum.

Back