• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kürtaj sonrasi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
3 aylık gebeligim sonlandı
Kurtaj ilk defa oldum oncekileri düşük yapmıştım kendiliginden. Benim sormak istediğim kürtajdan sonra azar kanama yaşamak normalmi ne kadar suruyor? Ne kadar sürede toparladiniz?
Adet kanamasi gibi kanama ve hafif ağrılar normal görülüyor, aşırı kanama ya da ağrı olursa normal değil, genelde 30-40gun icinde de ilk adetini olursun, 40 gunu gecerse gel demisti benim doktorum. Iki kere kurtaj olmak zorunda kaldim, ilkinde 4-5 gunde toparlanmistim, ikincide cok daha az mudahele edecegim dedi biraz daha zor toparladim.Çok geçmiş olsun, Allah tekrarini yaşatmasın inşallah

• Beğen
Reactions: H M
Adet kanamasi gibi kanama ve hafif ağrılar normal görülüyor, aşırı kanama ya da ağrı olursa normal değil, genelde 30-40gun icinde de ilk adetini olursun, 40 gunu gecerse gel demisti benim doktorum. Iki kere kurtaj olmak zorunda kaldim, ilkinde 4-5 gunde toparlanmistim, ikincide cok daha az mudahele edecegim dedi biraz daha zor toparladim.Çok geçmiş olsun, Allah tekrarini yaşatmasın inşallah
Anladım canım herkes 2nci mudehale olmuş ya inşallah olmaz ☹️ zaten hep kactigim şeydi kürtaj yasayacakmisim. Sağlık olsun insallah seninde dolar tez vakitte çok şükür ağrım çok kanamam yok şuan. Ben ilaçla bütün olarak dusurdum kesesiyle bebeği. Eşi alındı bı kurtajda

Yaa soyleme peki.. boşver bebeğini sağlıkla al kucağına inşallah. Benimde zaten uzayıp duruyor geç olsun güç olmasın nabalim.
Ben senin için dedim canım. Umutsuzluğa düşersin yeni kaybettin sonuçta. Ama yok herkesin bünyesi farklı sonuçta. Kimisi hemen sonraki ay hamile kalabiliyor.
İnşallah çabucak toparlarsın canım, en önemlisi içinde bişeyin kalmamış olduğuna emin olmak. Doktor randevu vermiştir sana, o zaman gidip bi ultrason yaptırıp emin olursun tamamen temizlendin mi diye.

• Beğen
Ben senin için dedim canım. Umutsuzluğa düşersin yeni kaybettin sonuçta. Ama yok herkesin bünyesi farklı sonuçta. Kimisi hemen sonraki ay hamile kalabiliyor.
İnşallah çabucak toparlarsın canım, en önemlisi içinde bişeyin kalmamış olduğuna emin olmak. Doktor randevu vermiştir sana, o zaman gidip bi ultrason yaptırıp emin olursun tamamen temizlendin mi diye.
Benim için dediğini anladım canim. Ben alıştım zaten kabullenmek daha kolay iyileştirir yarayı. Kabullendim. Bakalım neler yaşayacağız. 10 gün sora gidicem insallah toparlanır.

3 aylık gebeligim sonlandı
Kurtaj ilk defa oldum oncekileri düşük yapmıştım kendiliginden. Benim sormak istediğim kürtajdan sonra azar kanama yaşamak normalmi ne kadar suruyor? Ne kadar sürede toparladiniz?
Lekelenme tarzinda oldu benim canim normal korkma.

• Beğen
Benim için dediğini anladım canim. Ben alıştım zaten kabullenmek daha kolay iyileştirir yarayı. Kabullendim. Bakalım neler yaşayacağız. 10 gün sora gidicem insallah toparlanır.
Tamam o zaman canım, yanlış anlamamana sevindim 🤗
Evliliğimizin 2.senesi hamile kaldıydım, 2.ayda kürtaj olmak zorunda kaldım gelişmedi bebek, kürtajdan 2 sene sonra başarısız tüp bebek denemesi ve 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım. Hikayemde bu kadar 2 olduğunu da yeni farkediyorum ilginç :confused: doğuma da 2 ay kaldı diyerek noktalıyorum :KK70:

Ben 2 ay korundum 2 ay sonra hamile kaldım. Geç olacak diye bir şey yok en hayırlı zamanda olsun inşallah 😊

• Beğen
Tamam o zaman canım, yanlış anlamamana sevindim 🤗
Evliliğimizin 2.senesi hamile kaldıydım, 2.ayda kürtaj olmak zorunda kaldım gelişmedi bebek, kürtajdan 2 sene sonra başarısız tüp bebek denemesi ve 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım. Hikayemde bu kadar 2 olduğunu da yeni farkediyorum ilginç :confused: doğuma da 2 ay kaldı diyerek noktalıyorum :KK70:
Hey maşallah bebişe sağlıkla gelsin inşallah kucağına annesi bizede dua et ❤️

Ben 2 ay korundum 2 ay sonra hamile kaldım. Geç olacak diye bir şey yok en hayırlı zamanda olsun inşallah 😊
Ne güzel maşallah. Benim tüp bebekle hep koydugumda oldu ama normal yollar bana uzun gibi. Kimbilir belki de yakınlaştırır Rabbim. Tabiki sağlıklısı hayırlısı olsun hep tek istegim.

Anladım canım herkes 2nci mudehale olmuş ya inşallah olmaz ☹ zaten hep kactigim şeydi kürtaj yasayacakmisim. Sağlık olsun insallah seninde dolar tez vakitte çok şükür ağrım çok kanamam yok şuan. Ben ilaçla bütün olarak dusurdum kesesiyle bebeği. Eşi alındı bı kurtajda
Fazla mudahele yapilmamistir çabuk toparlarsın aynen 🤗 inşallah hepimizin kucağı dolar daha fazla acı çekmeden 🤲💞

• Beğen
Hey maşallah bebişe sağlıkla gelsin inşallah kucağına annesi bizede dua et ❤
Dualarım seninle ve tüm anne olmayı hakeden kadınlarla 🤲 Rabbim tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah 🤲😍

• Beğen
Ne güzel maşallah. Benim tüp bebekle hep koydugumda oldu ama normal yollar bana uzun gibi. Kimbilir belki de yakınlaştırır Rabbim. Tabiki sağlıklısı hayırlısı olsun hep tek istegim.
Ne zaman ne olacağını bilemeyiz. En doğru zaman için bekletiyodur Rabbim. Dualarımda yer verecem size inşallah 😊🌹

• Beğen
Back
X